[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: clopotel
Forum Index » Profile for clopotel » Messages posted by clopotel
am si eu totusi o nelamurire: de ce nu merge sa pun peste florapol nisip(in loc de pietric) deoarece mi se pare ca arata mult mai natural si mult mai frumos....human face mi-a spus ca nisipul; sufoca radacinile plantelor dar altii cum pot sa puna nisip fara sa distruga plantele?

P.S: humanface-no offence
e mai bun jbl florapol amestecat cu alt substrat? sau e mai bun mandao simplu?
imi cer scuze dar nu stiu la ce post mi-ai raspuns despre radacini/crengi

P.S: rog un moderator sa mute topicul meu del a vanzari cu vand pesti-brasov la schimburi.....si apoi il editez eu;) multumesc
revin cu inca 2 intrebari:
1.ce fel de radacini/crengi de lemn pot baga in acvairu si cum trebuie sa le tratez inainte sau ce trebuie sa le fec?
2.plantelor care cresc pe acele radacini/crengi nu le trebuie substrat(fertil mai ales)?
mda..deci problema s-a dovedit a nu fi o problema. Am bagat incalzitorul in apa si functioneaza normal

Acum vin cu alta intrebare sa zicem si anume , jbl florapol se amesteca cu substratul pe care il vreau eu? http://www.aqua-pets.ro/jbl-jbl-florapol-100-350-g-p-228.html
acesta ar ajunge?

si daca iau...ce culoare are?(ar fi super o poza daca aveti) si trebuie sa iau si bile din alea??tot de la jbl?
salut si bine ai venit!...acvariul este beton(cel mai super din cate am vazut..am o intrebare insa: cati pesti ai acolo(in total) si ai si un betta sau mi s-a parut?
scuze pentru dublu post dar rog un admin sa mute topicul la schimburi(vreau sa ii schimb pe ceva plante) dupa ce il muta il voi edita eu...multumesc
am cativa pesti si vreau sa scap de ei si anume: 2 gourami(femele ambele) 2 zebre(mascul si femela) 2 guppy(mascul si femela) 2 sanitari holoseptum sau ceva de genu(cica nu se stie daca sunt masculi sau femele) 9 neoni 2 scalari(mascul si femela) 1 tetrazona(mascul cred) toti acestia la un super pret de 40 de lei (NEnegociabil) anunt valabil pentru brasov sau judetele vecine(in cazul in care vine cumparatorul sa ii ia) deci eu ii pot aduce in brasov unde stabiliti sa ne intalnim maine pe la ora 4-5(ca atunci ies de la scoala) sau veniti dumneavoastra in tarlungeni sa ii luati.pentru detalii va rog NU imi lasati pm,ci lasati-mi un mesaj la id-ul de messenger: yo_sergiu05

P.S: daca vor fi intrebari de genul: "de ce dai pestii?" raspunsul este :" pentru ca vreau sa imi ciclez acvariul si sa bag ceva plante naturale in el (PESTII NU SUNT BOLNAVI)
k deci merge sa il bag inapoi?(adica incalzeste) ..imi e frica sa nu icnalzeasca prea tare ,sa nu incalzeasca deloc sau sa curenteze toti pestii..( astept raspuns urgent!!!!!!si da..era murdar pt ca nu l-am mai spalat de vreo 2 luni aproape
nu prea este on-topic dar cati litrii are acvariul tau? si mai ai si alte poze cu el?(imi palce la nebunie cum arata beton!!) stima!
inca o problema aparuta in timpul igienizarii acvariului: am scapat incalzitorul pe jos si avea o chestie gri inauntar(ca un fel de carbune) si s-a crapat(dar doar aia dinauntru,sticla e inca intacta.Intrebarea mea este:mai functioneaza incalzitorul oare?ca nu vreau sa risc bagandu-l in acvariu
stiu ca este putin off-topic dar nu trebuie sa te comporti asa(chiar daca esti membru al staff-ului) "Respecta si vei fi respectat!"
Intrebari:
1.oare ce are zebra ca are burta umflata si putin alba(nu are gris sigur..pt ca stiu cum arata) si sta in spatele unei plante.inoata putin in sus, iar apoi se lasa moale si cade icnet,incet jos...ce poate avea?
2.unul din scalari(femela) are "creasta" aceea de sus despicata(pe inaltime) pe la mijloc
3.in locul neonului pe care il am(15 w)) ar merge sa pun altul de putere mai mare??adica lumineaza sau trebuie automat alt capac??(nu ma pricep la electrobica)
4.cam cat m-ar costa (daca as da toti pestii) urmatorul lucru:sa iau substrat pentru plante si cateva plante...acolo sa nu se mai vada cat de cat filtrul?
5.radacina sau creanga de la ce pom/copac ar merge sa bag in acvariu asa ca decor??
6.ar merge sa imi iau 5 neoni ,4 corydoar,4tetrazona si 5 rasbora?
am revenit si eu cu o intrebare: mi-a dat human face pe messenger un "ghid" de confectionare a unei "bombe" CO2si nu inteleg ceva..dar mai intai sa va arat ce mi-a spus:" Ai nevoie de o sticla de doi litri, una de 0.5, un filtru de tigara nefolosit, ventuze, furtunase,briketa, cuie, superglue,asteas pt ekipamente.Cum faci echipamentueci acesta ii compus din: butelie, numarator de bule, difuzor. Butelia este sticla de doi litri, dopul acesteia fiind etans cu o gaura pe unde bagi furtunul un cm. Numaratorul de bule este sticla de 0.5L . In capacul acesteia faci doua gauri, in prima vine furtunasul de la butelie, acesta ajungand pana la fundul sticlei, in a doua gaura din capac, pui furtunasul care merge sspre acvariu, mai bine zis spre difuzor
difuzorul il faci astfel :iei filtrul de tigara si il bagi in capatul furtunasului, astfel incat acesta sa iasa un mm in afara, difuzorul il prinzi cu o ventuza
reteta din butelie e aceasta:
1L apa
o jumatate plic drojdie uscata
un varf de linguritza de bicarbonat de sodiu
vreo 5-10 linguri de zahar
si cam atat"

1. pentru ce am nevoie de bricheta??
2. filtrul de tigara dupa ce il introduc in furtun la capat il bag asa direct in acvariu?(adica nu are nimic daca are miros/gust de tigara?)
3. are ceva daca drojdia nu este chiar uscata si este putin umeda??(din cate stiu eu asa e drojdia)
4. cuie si superglue pentru ce imi trebuie??
5. daca are cineva si alta "versiune" a acestiu ghid o astept cu mare placere

Multumesc!

P.S: pentru human face: nu te supara ca postez aici dar nu te-am mai prins pe messenger sa te intreb lucrurile astea...
1.am acvariu de 60 l
2.fac rost de altu(oricum mai am inca unu)
3.de ce in cochiliei ei au aer? si plutesc numai pe la suprafata?
4.astia sunt mascul sau femela?? sau nu conteaza?
de ce un pomacea a iesit din cochilie??(l-am aruncat si pe el ci cochilia)deci de ce a iesit din cochilie??
chiar nu stiu(
vin cu o veste buna si una rea.Vestea buna este ca mi-am cumparat 2 melci galbeni si inca 4 neoni pt cel care ramasese singur(stiu ca nu "va convine" ca mi-am luat iarasi pesti dar...) si vestea rea e ca azi cand m-am uitat in acvariu era un tetrazona pe fundul acvariului mancat(adica din burta era muscat) oare cine sa il fi mancat?..sa va spun ce mai statea cu el inainte sa fie mancat:2 scalari,2gourami,2neoni,2zebre,inca 2 tetrazona,2 sanitari(negrii).Oare care dintre acesti pesti sa-l fi "mancat" ?
k..imi cer scuze ca am facut cateva greseli in trecut..hai sa uitam si sa o luam de la inceput.
Am gasit un site de acvaristica ( www.acvamax.ro ) de pe care pot comanda plante naturale si cum am dat si de niste bani (am vandut vechiul acvariu de 72 L cu 80 lei) mi-am facut o listuta cu plantele pe care vreau sa mi le comand. acum vin cu cateva intrebari:

1.pana vine cu curierul rapid din iasi(ca acolo au ei sediul) adica 24-48h nu mor plantele?
2.ce imi trebuie in plus ca sa intretin plantele ?
3.trebuie sa las neonul aprins si noaptea?
4.sunt bune plantele pe care le-am cumparat??
5.nu le mananca pestii?(asha am auzit de la unu altu)
6.nu fac alge pe sticla acvariului?(asa am auzit de la unu altu)
7.am vorbit cu human face pe messenger si mi-a spus ca daca tai din varful plantelor si pun in substrat isi prind radacini si astfel le inmultesc. asa e?

si acum lista:

Acorus Pusillus-8.40
Bacopa monnieri-8.40
Cladophora-7.40
Elodea Densa-8.00
Sagittaria Subulata-9.40

*valorile ce sunt dupa nume sunt pretul lor in lei
da.. gourami sunt..ca am cautat pe google..si nu am cumparat plante naturale pentru ca in brasov nu exista pet-shop cu plante naturale(nu am fost in hornbach sa vad)

Forum Index » Profile for clopotel » Messages posted by clopotel
Go to: