am revenit si eu cu o intrebare: mi-a dat human face pe messenger un "ghid" de confectionare a unei "bombe" CO2si nu inteleg ceva..dar mai intai sa va arat ce mi-a spus:" Ai nevoie de o sticla de doi litri, una de 0.5, un filtru de tigara nefolosit, ventuze, furtunase,briketa, cuie, superglue,asteas pt ekipamente.Cum faci echipamentu

eci acesta ii compus din: butelie, numarator de bule, difuzor. Butelia este sticla de doi litri, dopul acesteia fiind etans cu o gaura pe unde bagi furtunul un cm. Numaratorul de bule este sticla de 0.5L . In capacul acesteia faci doua gauri, in prima vine furtunasul de la butelie, acesta ajungand pana la fundul sticlei, in a doua gaura din capac, pui furtunasul care merge sspre acvariu, mai bine zis spre difuzor
difuzorul il faci astfel :iei filtrul de tigara si il bagi in capatul furtunasului, astfel incat acesta sa iasa un mm in afara, difuzorul il prinzi cu o ventuza
reteta din butelie e aceasta:
1L apa
o jumatate plic drojdie uscata
un varf de linguritza de bicarbonat de sodiu
vreo 5-10 linguri de zahar
si cam atat"
1. pentru ce am nevoie de bricheta??
2. filtrul de tigara dupa ce il introduc in furtun la capat il bag asa direct in acvariu?(adica nu are nimic daca are miros/gust de tigara?)
3. are ceva daca drojdia nu este chiar uscata si este putin umeda??(din cate stiu eu asa e drojdia

)
4. cuie si superglue pentru ce imi trebuie??
5. daca are cineva si alta "versiune" a acestiu ghid o astept cu mare placere
Multumesc!
P.S: pentru human face: nu te supara ca postez aici dar nu te-am mai prins pe messenger sa te intreb lucrurile astea...