[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nonosu
Forum Index » Profile for Nonosu » Messages posted by Nonosu
Pietrele sunt cumparate din comert sau le-ai procurat de pe undeva?! Astfel de pietre influenteaza duritatea apei? Imi cer scuze ca pun atatea intrebari, dar sunt nou in acest domeniu si incer sa aflu cat mai multe, de pe site-uri, si de pe acest forum.
alber wrote: iar numarul si specia pestilor sunt alese astfel incat sa nu rezulte cantitati mari de excremente. Cam asta ar fi.

Sa inteleg ca astfel de acvarii sunt facute mai mult pt decorul si plantele din el decat pt pesti! Oricum foarte foarte frumos!
In primul rand felicitari, arata .... nu stiu, fara cuvinte...paradis al pestilor, ce sa mai. Felicitari inca odata!

Acum curiozitatea mea este, cum se face curat intr-un asemenea acvariu, cand intregul substrat este acoperit de plante, cum se curata mizeria facuta de pesti, resturile de mancare, ca orice ai face intotdeauna mai rama si resturi, depuneri tot apar in orice acvariu.
Nu sunt expert, dar sincer nu cred ca sunt bune pentru iluminarea acvariului!
Stiu ca toate cele spuse acolo de tine sunt adevarate, carasul este al unei prietene care nici macar nu stiam ca are pesti. Aseara mi-a trimis poza, si m-a intrebat daca o pot ajuta cumva, stiind ca am si eu acvariu. I-am spus si eu de incalzitor, de scoici, si de toate cele. De hranit a fost hranit cu mancare din comet pt carasi aurii. Simptomele au aparatu de o saptamana, cand i-a fost schimbata apa in totalitate. Carasul il are de aproape 1 an de zile, si pana acum nu a avut niciodata probleme. Filtrare in acvariu nu mai are de aproximativ 1 luna. Testele care le-am putut face pt apa, amoniac 0, ph intre 6 si 7. Restul nu prea mai stiu. Dar daca spui ca e cam incurabil....
Chiar nu stie nimeni nimic? Sa ma ajute cu cateva sfaturi?!
Chiar daca pare, nu este inca mort. Inca vreo 2 detalii ar mai fi ca are si abdomenul un pic mai umflat decat de obicei, si inoata foarte mult intr-o parte!
Salutare. Am o problema urgenta, un caras auriu bolnav, mai precis are un ochi umflat, si inoata stramb, defapt nu prea mai inoata, si sta mai mult pe fundul acvariului. Daca ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi, un tratament ceva. Va multumesc foarte mult!
daca nu am carbune activ in filtru?
Revin cu alte intrebari, va rog ajutati-ma! Dupa cum am fost sfatuit de unul din colegii de pe acest forum, am cumparat JBL Gyrodol 2, si am supus pestii bolnavi acestul tratament intr-un acvariu spital. Intrebarea mea este, daca ar trebui tratati toti pestii sau doar cei bolnavi. Ar dauna acestora daca as pune Gyrodol si in acvariul mare?!
djphazer wrote:As mai avea de adaugat : Denumirea populara in romana este "Ciuma apelor" ...
Aceasta planta se recomanda la startarea acvariului pentru a extrage in timp rapid surplusul de nutrienti din apa, pentru a preveni/ameliora invazia de alge. Multi acvaristi renunta la ea imediat dupa ce acvariul devine stabil.

Ambele si elodea si cabomba?!
poi nu e rau, dar e normal sa creasca chiar atat de repede?
Salutare, am in acvariu urmatoarele plante Cabomba Caroliniana si Elodea Densa. E normal ca acestea sa creasca foarte repede? Foarte repede insemnana, ca in 3 saptamani de cand le-am pus in acvariu au ajuns de la 25 cm, la 1m. Elodea Densa am inteles ca e catalogata drept planta invadatoare, dar totusi in 3 saptamani, aceasta a depasit 1 m lungime si i-au crescut si foarte multi butasi.
djphazer wrote: dar daca te uiti atent in prima poza, pare sa aiba si pe ochi.

Dap are ceva si pe ochi.
Din ce am mai citit pe toate site-urile si forumurile, cred ca ar avea un fel de ciperca, ceva in jurul gurii, dar ma gandesc ca ar putea fi si un dropsy, ca am vazut ca are si solzii un pic ridicati.
Inca una
Am facut test pentru amoniac si nitriti si rezultatul a fost 0. PH-ul 7.5 . Am reusit sa fac niste poze destul de detaliate cred eu cu pestoaica bolnava, care exact azi in jur de ora 4 a nascut aproximativ 35, 40 de pui.
am mutat femela de guppy intr-un alt acvariu, care il folosesc de obicei pe post de materna, si la o examinare mai atenta la lumina mai puternica, parca se observa o oarecare roseata imediat in apropierea branhiilor, parca ar fi un fel de iritare a branhiilor.
Am mai observat o chestie la o alta femela care la fel de 2 zile sta mai retrasa, are inotatoarea dorsala nu mai sta ridicata, sta aproape lipita de spate, si parca si-a pierdut si din culori.
ok, am sa fac niste teste de apa, dar crezi ca s-au putu schimba parametrii apei asa dintr-o data? adica timp de 3 luni a fost totul ok si dintr-o data bum?!

Forum Index » Profile for Nonosu » Messages posted by Nonosu
Go to: