[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nonosu
Forum Index » Profile for Nonosu » Messages posted by Nonosu
Message
Am uitat sa precizez ca plantelor le merge extraordinar, crec ca in povesti culori aprinse si puternice. Deci mediul acvatic le este foarte prielnic plantelor!
Ok, va multumesc pentru sfaturi, am sa incerc sa fac schimburile de apa mai dese, sa vedem ce se intampla, la fel voi incerca sa identific si boala. stefanp iti multumesc pentru link, pare foarte util!
Salutare tuturor. De cateva saptamani imi mor pestii pe capete. Nu mai au pofta de mancare, am impresia ca isi pierd din colorit, si se zburlesc solzisorii pe ei, dupa care mor. De mentionat ca am acvariul de 20 de luni, 80 litri, acvariu plantat, substrat improvizat dupa o reteta gasita pe net(turba, argila, nisip, peste care vine un strat de aproximativ 3 - 4 cm pietris de rau, granulatie 3mm), plantele din acvariu sunt: Bacopa Caroliniana, Ludwigia Alternifolia, Anubias Lanceolata, am filtru intern Aquael FAN 3 Plus, incalzitor Eheim EH 3605 150 wati(momentan scos din uz). Temperatura apei este de 28 de grade. Folosesc aceiasi apa care am folosit-o tot timpul, apa de la robinet pe care o las la decantat aproximativ 48 - 72 de ore, schimb regulat 40 - 50% din apa la un interval de 1 luna. Folosesc aceiasi hrana(fulgi speciali pt guppy), odata la 3 luni le mai dau hrana vie. Deci prin urmare nu am schimbat nimic in acvariu in tot acest timp, dar cu toate astea pestii au inceput sa moara pe capete, fara sa pot sa imi explic. Numarul lor era de aproximativ 80 - 90, iar acum undeva la 20 de pesti, asta in aproximativ 3 saptamani.
Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva informatii! Multumesc!
Stie cineva daca exista vreo solutie cu care se face dezinfectia componentelor din acvariu? Adica vreau sa fac un acvariu nou la care voi folosi filtru si incalzitorul de la altul vechi. In acvariul vechi am avut probleme cu algele, si inainte de a introduce filtrul si incalzitorul in noul acvariu as vrea sa ii fac o curatare. Se foloseste o solutie speciala? sau cum se procedeaza?!
Dar pana la introducerea incalzitorului, adus din vechiul bazin, totul era perfect!
In primul rand, multumesc celor care mi-au raspuns!
Prima oara cand am contactat algele, sunt perfect constient de unde. Foloseam apa de la robinet, si nu am avut nici o problema nici cu pestii nici cu plantele, totul era perfect. Problema era ca apa de la robinet trebuia lasata la decantat pentru a scapa de clor. Am fost plecat o vreme de acasa, si ai mei parinti nu prea se ocupa cu altceva decat hranirea pestilor, iar cand am revenit acvariul era destul de mizerabil. Si din cauza ca nu am avut rabdare am schimbat apa cu apa de fantana. De atunci au aparut algele.

La noul setup cred ca am readus algele odata cu incalzitorul de la vechiul acvariu. Alta explicatie nu am.
Salutare, de ceva timp am inceput sa am probleme cu algele. Nu stiu ce tip de alga este, pentru ca nu stiu cum o pot recunoaste. Ce se intampla?! Se intampla in felul urmator. Spre exemplu, azi fac curat in acvariu, aspir mizeria de pe fundul acvariului, si scot aproximativ 25 -30% din apa pe care o inlocuiesc. Curat foarte bine peretii acvariului astfel incat apa pare atat de limpede de parca ar fi apa de izvor. Dupa maxim 5 zile, peretii acvariului se intuneca si apa incepe sa se inverzeasca putin.

Am observat treaba asta, mi-a fost clar ca am contactat vreo alga si m-am gandit sa fac un setup nou. Toate componentele noului setup au fost noi mai putin incalzitorul, care l-am luat de la vechiul acvariu. Pana la introducerea acestuia in acvariu, totul mergea dupa planul stabilit. Insa acum am revenit la vechea problema.

Deci, pana la urma ce favorizeaza aparitia acestei alge si cum pot scapa de ea?!
Chiar nimeni de pe acest forum nu isi poate da cu parerea, care ar fi problema acelor pesti?!
Salutare. Acum 5 saptamani am refacut un acvariu. Vasul are 80 de L, am un filtru AQUAEL Fan3 (filtru intern, scrie pe cutie ca ar fi pentru acvarii de pana la 150 - 200 litrii), un incalzitor Aquael 150 W, termometru Tetra care indica 25 de grade. Acvariu este plantat, cu doar 2 tipuri de plante, Hedyotis Salzmannii si Alternanthera Reineckii ‘lilacina’. Iluminarea se face printr-un neon cu lumina calda de 40W. Acvariul a fost ciclat apa folosita este aceiasi ca in celelalte in celelalte 2 acvarii insa aici este o problema. Am introdus de curand, mai precis acum 3 zile 2 guppy in acvariu ca sa vad cum se manifesta si de aseara cat si azi, am observat ca sunt destul de apatici, ba chiar se duc si stau nemiscatii deasupra filtrului. Nu pot sa inteleg care ar fi problema. In celelalte acvarii am tot guppy, e singura specie de pesti pe care o cresc, si au aceleasi conditii create. Am acvariile din ianuarie anul acesta si nu am mai avut probleme.

Daca cineva ma poate lamuri cu vreo idee, un sfat as aprecia. Multumesc!

Si ar mai fi intrebarea....in general cand se stinge lumina la acvariu seara, se opreste si filtrul? Afecteaza cu ceva daca filtrul functioneaza non stop?
Ok. Mersi de sfaturi.
Salutare. As avea o intrebare, ca am cautat si nu am gasit pe nicaier. Daca in acvariul in care pun pestele pentru tratament am plante, acestea pot fi afectate de SERA MYCOPUR ?
stoica claudiu wrote:incearca sa le dai hrana vie,daca nu gasesti la magazin ia niste rame din gradina, curatele bine de pamant,taiele marunt si dale


rame frate?! hai ca am auzit-o si pe asta, cum sa le dai rame la guppy? ce sunt astia carasi de balta?! ;))
stoica claudiu wrote:s-au imbolnavit de la hrana? da ce hrana le-ai dat? Daca ai cules tu ceva viermisori din vre-o balta ar fi de inteles dar asa....


Hrana cumparata de la cei cu acvarii din halele obor! De atunci i-am hranit numai cu fulgi speciali pt guppy.
Acvariul este de 70 de litri, substratul este improvizat, dupa o reteta gasita pe un alt forum, care se pare ca este chiar foarte bun pt plantele din acvariu. Plantele din acvariu sunt urmatoarele: cabomba caroliniana, elodea densa si anubias laceolata. Filtru intern, incalzitor(apa sta la 26 de grade, termometru. Cat despre hrana, le dau fulgi pt guppy, luati de la petshop. Le-am mai dat mai demult, cred ca erau purici de balta, cumparati de la cei cu pesti din halele obor, pt cei care cunosc. Nimic altceva. Alte detalii nu stiu care ar mai trebui spuse....O sa incerc sa le mai diversific hrana, dar data trecuta cand am incercat acest lucru, s-au imbolnavit, si am pierdut cativa pesti!
Salutare. Daca stie careva sa imi spuna, de ce nu se coloreaza guppy mei?! Am in acvariu deja 5 generatii de guppy, insa pana si cei ajunsi la maturitate, adica sunt trecuti de varsta de 4 luni, sunt colorati foarte putini. Stiu ca femelele nu se coloreaza decat foarte putin cateva nuante in zona cozii, dar nu sunt numai femele in acvariu, si sunt foarte putin colorati cu totii. Am fost zilele trecute la un petshop, si am vazut guppy de acolo, erau foarte micutii dar si foarte colorati. Stie cineva care ar fi problema, sau ce ar fi de facut?!
Dolly wrote:Neonii fac parte din familia Characidae. Ii gasesti sub denumirea de Paracheirodon innesi - neon clasic, neon rosu -Paracheirodon axelrodi, neon verde - Paracheirodon simulans, neon negru - Hyphessobrycon herbertaxelrodi.
Si poti gauta pe google pentru ca gasesti in mod sigur si in limba romana. Daca vei da Search pe forum dupa Paracheirodon innesi, vei gasi si aici.



Multumesc foarte mult pt raspuns, am cautat dupa denumirile data de tine si chiar mi-au fost de ajutor. Multumesc frumos inca o data.
Salutare! Am doua intrebari. Prima este legata de guppy, cand ajung acestia la maturitate, aproximativ in cat timp se pot reproduce iar. Si ce-a de a 2 a intrebare este legata de neoni. Daca ma poate lamuri cineva, daca acestia fac parte tot din familia viviparilor, si cam ce conditii de crestere si intretinere au nevoie acestia. Am incercat sa caut cate ceva despre ei pe net, dar nu prea am gasit!
Dolly wrote:
Nonosu wrote:Imi raspunde cineva va rog frumos, de unde as putea procura astfel de pietre pentru acvariu?!

Pentru aquascape poti folosi pietre de rau, roci vulcanice. La Reef aveau intr-o vreme unele foarte frumoase - ma refer la forma si culoare. In schimb pietrele calcaroase nu sunt potrivite pentru ca maresc duritatea apei.


Banuiesc ca sti pietdele acelea care se gasesc la mare, cele cu care ne mai proptim cu totii patura pe plaja, bine ca unii stau pe sezlonguri, in fine, banuiesc ca sti despre ce pietre vorbesc. Alea sunt cumva pietre calcaroase?!
bobiciupe wrote:Pietre gasesti in Apuseni, la lacul Tarnita.


Adica nu gasesc asa ceva in comert?! Trebuie sa ma duc la munte ca sa imi iau pietre din astea pt acvariu?!
Imi raspunde cineva va rog frumos, de unde as putea procura astfel de pietre pentru acvariu?!
 
Forum Index » Profile for Nonosu » Messages posted by Nonosu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com