[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nonosu
Forum Index » Profile for Nonosu » Messages posted by Nonosu
In acvariu am doar gupyy, acvariul este de 75 de litri, plantat si este facut de aproximativ 3 luni. Pana acum nu a fost nici un fel de problema. In momentul de fata in acvariu sunt 7 guppy maturi, 2 masculi si 5 femele, si aproximativ 15 pui de 1 luna.
Femelele moarte nu aveau pete, nu erau bolnave de gris, dar ceva probabil ca au avut. Ambele cred ca erau cu cateva zile inainte de a face pui. Se poate ca ele sa nu fi putut face pui, din cauza stresului, si asta sa fi dus la moartea lor? Adica ar fi trebuit mutate din acvariu pt a face pui si apoi readuse? Cu cealalta femela care a facut puii care sunt deja in acvariu asa am procedat, am scos-o din acvariu pt a face puii si am readus-o dupa aceasta. Singurele simptome observate la aceste doua femele au fost ca stateau retrase, nu se frecau de pereteii acvariului, cum fac pestii bolnavi de gris.
Salutare tuturor. Am o problema si as avea nevoie de cateva sfaturi. Acum 2 saptamani in acvariu am gasit o pestoaica ( guppy ) moarta in acvariu. Am scos pestele de acolo, si apoi urmatoarele zile am urmarit foarte atent acvariul insa nici un peste nu prezenta ceva suspicios. Acum 2 zile, am observat ca o alta femela, statea mai retrasa, nu manca odata cu ceilalti, statea efectiv intre plante, sau sub filtrul acvariului. Astazi am gasit femela moarta. La fel restul pestilor sunt foarte vioi, nu par a avea nici un fel de problema.
Ma poate ajuta cineva cu vreo informatie un sfat?
De curand am observat pe plantele din acvariu, mai precis pe frunzele unei plante (elodea densa) depuse un fel de bule. Nici nu stiu cum sa explic, e ca un fel de bula de aier cu mai multe bule de aer mici in interior. Cand am scos din apa un butas de elodea densa, am observat ca seamana destul de mult cu albusul de ou la consistenta, numai ca este perfect incolor si cristalin. Stie cineva ce ar putea fi?
Am si melci in acvariu, dar sunt mici, cred ca au maxim 1 luna, nu vad cum ar fi putut acestia deja depune oua! Oricum multumesc pt raspuns.
De curand am observat pe plantele din acvariu, mai precis pe frunzele unei plante (elodea densa) depuse un fel de bule. Nici nu stiu cum sa explic, e ca un fel de bula de aier cu mai multe bule de aer mici in interior. Cand am scos din apa un butas de elodea densa, am observat ca seamana destul de mult cu albusul de ou la consistenta, numai ca este perfect incolor si cristalin. Stie cineva ce ar putea fi?
Am inteles. Din ce am citit pe site pot fi controlati destul de usor.
Salutare tuturor. Astazi, mai precis acum cateva minute am observat cu mirare un melc in acvariu, care habar nu am de unde provine, este un melcisor de aproximativ 5 mm, l-am observat deplasandu-se pe geamul acvariului. Poate dauna in vreun fel acesta acvariului meu sau pestilor? De unde poate proveni acesta?!
alber wrote:Pai si de ce ai pus si nisip, ca nu pricep? Nisipul oricum se va lasa la fundul acvariului, la suprafata ramanan pietrisul.
Iar la 4 mm, ala nu e nisip, e cam pietris in limbaj acvaristic

M-am exprimat gresit, e vorba doar de pietris, ca tot este de granulatie 3-4 mm. Dar mi se pare destul de usor cat sa fie aspirat de acel furtun.
Salutare prieteni. Am revenit cu inca o intrebare legata de substrat si curatenia in acvariu. Daca substratul este format din nisip, granulatie destul de mica, pana la 4 mm maxim, atunci cand se face curatenie in acvariu, stiti voi aspirarea mizeriei facuta de pesti, nu se aspira si nisipul? Am cumparat de la un petshop un astfel de aspirator, care merge pe acelasi principiu cu trasul vinului din butoi ) ... i-am intrebat pe ei ce imi recomanda pentru a face curatenie in acvariu si mi-au recomandat acest furtun cu un fel de palnie care are si o bila in interior.
Azi voi da drumu la ciclarea noului acvariu, in care substratul este alcatuit din nisip de diferite granulatii. Si ma intrebam cum sa o aspir mizeria din acvariu cand voi introduce si pestii!?
Rog un moderator sa inchida topicul, pentru ca am reusit sa fac rost de pesti. Multumesc.
Se pare ca puii mei de guppy au supravietuit datorita plantei din acvariu, si au acum aproape o saptamana. Cam la cat timp se vor colora acesti puisori? Dupa o luna de zile?!
Mersi!
scificuss wrote:Colegu Nonosu, tu practic ce urmaresti ca eu nu inteleg?

Nu de alta, dar barem sa stim ce sfaturi sa iti dam.

Daca nu intelegi, se pare ca au inteles altii si mi-au dat cateva sfaturi chiar utile. Dupa cum poti observa, urmaresc sa aflu cat mai multe despre cresterea acestor guppy, pentru ca sunt de parere ca prinde bine putin ajutor pentru orice incepator.
Dolly wrote:Maninca si galbenus de ou, dar acesta murdareste foarte tare apa si te complici inutil. Da-le fulgi maruntiti bine de tot, din aceia care maninca si parintii pentru ca nu este nici o problema.

OK! Multumesc mult pentru sfaturi.
Salutare tuturor! Imi poate spune cineva de unde pot achizitiona niste Elocharis Parvula?!
Se pare ca puii de guppy inca supravietuiesc si o duc bine. Stau in mare parte ascunsi intre frunzele plantei, dar isi mai fac si curajul de a da cate o tura de acvariu.
Cat despre mancare, cel mai apropiat oras de unde pot cumpara mancare speciala pentru pui este bucuresti, dar nu pot ajunge pana dupa anul nou. Cineva mi-a spus ca se poate da galbenus de ou fiert in primele saptamani, iar mai apoi puii vor putea manca fulgi. Este adevarat? Ce stiti de acest lucru?
Imi cer scuze ca pun atatea intrebari tampite, dar m-am uitat acum la pesti, si am observat ca femela inca are abdomenul la fel ca inainte. E posibil ca inca sa mai apara ceva puisori prin acvariu?

Cei 4 micuti stau ascunsi intre frunzulitele de la planta, ei cu ce se hranesc zilele astea?
Poate au noroc si vor supravietui aici, pana la urma sunt 4 pui. Asa e cand esti incepator inca nu cunosti toate detaliie, si nu iti poti da seama cand trebuie exact sa nasca. Pe viitor voi cumpara o fatatoare.

Dar totusi, de regula cati pui poate naste o femela?!
FilBil wrote:Sau ia o fatatoare care o sa te ajute pe viitor si tine puii in ea pana mai cresc.

Asa voi face pe viitor. Pana atunci ii las in voia lor, daca sunt cu adevarat "puternici" sau norocosi, vor supravietui! E posibil ca doar 4 pui sa se fi nascut? Stiu ca o femela de Guppy naste pana la 25 de pui.
FilBil wrote:Grea alegere.
In acel borcan ar putea muri deoarece sunt sensibili si daca ii lasi in acvariu pot fi mancati.
Eu zic sa ii lasi in acvariu.

Hotararea de a lasa puii in acvariu am luat-o. Chiar nu ma asteptam sa vina atat de curand acesti pui. Femela prezenta semne ca o sa nasca, dar nu atat de curand, abdomenul chiar nu era proeminent indeajuns incat sa cred ca o sa vina barza!

Forum Index » Profile for Nonosu » Messages posted by Nonosu
Go to: