Message |
|
FilBil wrote:Daca ai posibilitatea mutai o saptamana sa mai creasca dupaia lasai acolo.
Dar 10l o sa fie prea mult pentru atatia guppy.
Sunt constient ca sunt prea multi pesti, din acest motiv nu vor sta acolo. Celalalt acvariu nu este gata in totalitate, dar in aproximativ 1 saptamana, 2 voi putea popula acvariul. care este destul de maricel aproximativ 70 L, este un homemade.
|
 |
|
Nu am plpanta de suprafata, dupa cum am spus e o elodea densa, dar planta asta nu prea poate sta in fata pestilor maturi! Totusi ma gandesc ca daca nu i-a mancat de aseara de cand s-au nascut pana acum, poate vor supravietui! Nu stiu daca ar fi bine pentru ei sa ii mut intr-un borcan!
|
 |
|
Salutare tuturor! Azi dimineata cand m-am trezit si mi-am facut turul pe la acvarii ca de obicei, am observat 4 pui de guppy! Acvariul respectiv are 10L, luminat, filtrat, incalzit are si termometru, insa nu asta e atat de important cat "lighioanele" din el. In acvariu mai exista 2 femele una cea care a nascut, si un mascul. Nu ma asteptam sa nasca deja pentru ca nu avea burta foarte proeminenta, insa azi dimineata surprize!!  Intrebarea mea este, ar trebui sa mut puii din acel acvariu? Se poate sa fi fost mult mai multi dar doar ei sa fi supravietuit? In acvariu am si o planta, elodea densa, iar dimineata toti puii erau pititi intre frunzele plantei. Oare daca raman in acest acvariu vor sfarsi ca specialitatea casei pentru ceilalti 3 guppy maturi?!
|
 |
|
Inca o intrebare daca vrea cineva sa ma ajute cu cateva clarificari. Proprietatile apei se pot schimba din cauza substratului nu?! Adica ma refer sa se schimbe astfel incat sa afecteze pestii. Am citit pe un alt forum o reteta de substrat. Cu turba( luata din comert de la o florarie ), argila, nisip alb si ceva pietris granulatie mai mare 3. 4 mm care sa stea deasupra.
Sunt convins ca toate astea pot schimba proprietatile apei, dar o v-a schimba intr-un mod in care v-a afecta pestii?
|
 |
|
Inca o intrebare daca vrea cineva sa ma ajute cu cateva clarificari. Proprietatile apei se pot schimba din cauza substratului nu?! Adica ma refer sa se schimbe astfel incat sa afecteze pestii. Am citit pe un alt forum o reteta de substrat. Cu turba( luata din comert de la o florarie ), argila si nisip.
Sunt convins ca toate astea pot schimba proprietatile apei, dar o v-a schimba intr-un mod in care v-a afecta pestii?
|
 |
|
Sti cumva un pret exact si la ce fel de pachete se gaseste?! ca nu sunt din bucuresti, dar e cel mai aproape de mine.
|
 |
|
Imi puteti spune va rog cam care sunt preturile pentru pietris, sau pe unde pot gasi pietris granulatie cam 3 - 4 mm? In Bucuresti ma refer.
|
 |
|
Ma gandesc ca poate are acvariul suprapopulat!
|
 |
|
Salutare! E cineva din Bucuresti si are de dat viipari moka?! 
|
 |
|
Ok, ms pentru raspuns!
|
 |
|
Imi poate spune si mie cineva care e treaba cu chestia aia laptoasa care se aduna pe ventuzele cu care se prinde filtrul, incalzitorul etc? Curatz acvariul o data pe saptamana, aspir resturile de pe fundul acvariului, fac completarea de apa curat filtrul, cam tot ce trebuie! Pestii par foarte sanatosi si plini de viata, de multe ori ma gandesc ca ar putea sa sara din acvariu  )
|
 |
|
gengiskhan wrote:Apa plata nu. Apa plata din comert are duritate destul de mare, tot felul de saruri si minerale in concentratii destul de mari si nu este deloc buna pentru acvariu.
Ok, dar daca apa de la robinet din zona mea este dura iar cea de la fantanile de prin preajma chiar si mai dura, atunci ce e de facut?! Sa pun calgon?!  )  ) (glumeam aici). Serios acum, ce pot face in legatura cu duritatea apei?!
|
 |
|
Ginel este numele tau sa inteleg? Sa fiu sincer e prima oara cand aud de numele asta. Dar stai linistit ca la fel mi se spune si mie, ca nu e prea auzit numele meu! ;))
|
 |
|
Salutare tuturor! Am urmatoarea intrebare legata de ciclarea acvariului. Peste tot am citit ca aceasta ar trebui sa dureze intre 2 pana la 3 saptamani. Aceasta durata de timp are legatura si cu dimensiunea acvariului? Adica ciclarea unui acvariu de 10 litri dureaza la fel de mult ca a unui acvariu de 100 litri?
Si inca o intrebare ar mai fi daca se poate folosi apa plata pentru acvariu?!
|
 |
|
Inca o intrebare tampita....asa e cand esti incepator! Este indicat sa fierbi apa de la robinet si apoi lasata la decantat inainte de a fi folosita pentru acvariu? Apa de la mine de la robinet contine foarte mult sulf. Daca o las o zi la decantat pe fundul vasului se va depune namol. Cand dau drumu la robinet miroase a sulf in asa hal ca nici sa te speli pe dinti nu poti.
Daca as folosi apa plata pentru acvariu ar fi inregula?!
|
 |
|
Thanks man! ;)
|
 |
|
As mai avea o intrebare. Stie careva daca se gasesc bureti de schimb pentru astfel de filtre?! Imaginea mai jos.
|
 |
|
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
|
 |
|
bobiciupe wrote:filtrul se dezinfecteaza cel mai usor prin uscare.
Atat de simplu sa fie?! Daca filtrul se dezinfecteaza doar prin uscare, atunci de ce nu s-ar dezinfecta si acvariul tot prin uscare, nu vad care ar fi diferenta! Multumesc oricum pentru raspuns, dar mai astept si alte sfaturi.
|
 |
|
Eu sunt ,Matei Ninel ( Nono) ,din Lehliu-Gara(mai putin cunoscut), am 25 de ani,
Si nu demult am primit un acvariu mititel de 10L cadou de ziua mea. Mai precis in Octombrie. Acvariul asta a venit odata si cu 2 gupy mici si simpatici, de care am avut grija cum am stiut mai bine. La nici o luna mai tarziu am vrut un acvariu mai mare. Am gasit in garaj geamurile de la vechiul balcon si m-am apucat de treaba. Minunatia care mi-a iesit este actualul acvariu de 35L. Stiu nu este mare, dar este tocmai bun pentru "experienta" pe care o am in acest domeniu.
Am apelat la acest forum, pentru ajutor, idei si sfaturi. Dupa cum am si postat la sectiunea coltul incepatorului, care este actuala mea problema legata de dezinfectarea acvariului si mai ales a filtrului.
|
 |
|