[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Am descarcat si pozele nereusite de care va spuneam mai sus, si am salvat 4 din ele care sunt cat de cat ok

image image image

image
Superbe cadre nu e nevoie de topic separat, poti sa le pui toate aici, noi nu ne suparam mai ales cand arata asa :X
Melcii mei preferati arata superb :X
Cu putin noroc au ajuns astazi si filtrul si siporaxul filtrul de pe emag ar fi ajuns oricum ca am primit mesaj de la curier, dar siporaxul de la nevertebrate ar fi venit abia luni, doar ca am vazut pe site la fan ca a plecat aseara din cluj coletul asa ca am sunat astazi la fan Suceava sa`i intreb daca e coletul in depozit si mi`au zis ca da, asa ca am tras o fuga si l`am luat ... Apoi am sunat la numarul de la celalat curier cu care au trimis astia de la emag si in drum spre casa m`am intalnit si cu ei si am luat filtrul, pe care l`am si montat

In filtru acum am asa, sertarul de jos, am combinat intr`o galeata cu apa de acvariu micromecul nou plus cel din acvariul vechi, ca sa fie si spalate, apoi am pus in cele 2 sertare de jos "combinatia" si cum mai era putin loc am completat cu matrix, cate o manuta in fiecare din cele 2 sertare. Apoi urmatorul sertar la ambele filtre are in el jumatate cam matrix, adica 1 litru in fiecare plus un litru de siporax deasupra, din nou, matrix am avut doar in filtru vechi in 2 sertare, si l`am impartit cate 1 litru la fiecare filtru... Apoi sertarul 3 la ambele filtre e umplut de sus pana jos cu siporax, vreo 2 litri pe sertar... Si ultimul sertar, cel de sus, a ramas in ambele filtre cu burete pentru filtrare mecanica... Asadar pot spune intr`un final ca am si eu filtrare adecvata ... Era suficient si doar 1 filtru, dar acum sunt sigur ca va fi mai bine, si calitatea apei va fi si mai buna

Acuma ma apuc sa scot si un pic de apa (cam 40% doar) and i`m good to go Cel putin asa zic, ca la cum am asezat materialele in filtre ar trebui sa se colonizeze repede siporaxul ... Atasez si 2 poze, nu cu sertarele din pacate, ca nu am vrut sa las prea mult filtrul oprit, asa ca am facut schimbarea cat de repede am putut

Edit: prima poza e facuta fara a avea acvariul plin, de aia jeturile de apa sunt la suprafata apei

image image
Dap, va fi exact la fel ca si filtrul actual, o sa fie ambele jbl e1501, cred ca varianta 1 imi place cel mai mult, sa bata unu de`a lungul acvariului, si celalalt cum e acum, oarecum in diagonala . Mersi de sugestii, chiar imi place varianta 1 .

Filtrul 2 o sa il pun in functiune probabil luni, ca ma indoiesc sa ajunga sambata ambele ) ca mno pe la 6 si ceva astazi am plasat comenzile, filtrul la emag si siporaxul la nevertebrate, deci sansele sa`mi ajunga ambele colete sambata is mici, mai ales cu vremea de acuma (la Sv ninge de azi dimineata intr`una, e deja un ditamai stratul de zapada ) )

Scape`ul nou, probabil mai la primavara, sa se duca zapada sa mai "culeg" ceva pietre mai mici ca sa fiu sigur ca va tine "muntele" ))
Mersi de info inca is nedumerit oricum de cum sa fixez out`ul de la filtrul nou daca sa`l pun si pe ala sa valureasca apa sau daca sa il pun mai jos pt circulatie prin bazin, oi vedea

Cat despre plante, asa ceva, dar nu vor iesi dintre pietre, cumva fac o "movila" in spatele lor, destul de ingusta asa, in care o sa plantez vallisneria am mai avut in trecut si crestea repede si destul de des sper sa acopar aproape total suprafata apei ) asta ar fi ideea atata ca daca pun out`ul 2 in dreapta nu stiu daca nu o sa imi "intoarca" frunzele... o sa vad, poate ma enervez si il pun pe centrul bazinului sa bata in aceeasi directie ca asta existent...

Si sper ca dupa ce va functiona si filtrul 2 voi avea o apa si mai curata o sa am prin ele, 6 litri de siporax, 2 litri de matrix si 2 litri de micromec sau cum se cheama mediile lor de filtrare biologica teoretic si practic mai am spatiu in tavite sa mai completez, si probabil ca o sa fac si asta la un moment dat, desi nu cred sa mai fie necesar

Edit: muntele de pietre n`o sa fie chiar tare inalt, mai mult lat decat inalt maxim pana la jumatea bazinului si craca va fi cumva in diagonala ingropata si ea intre pietre, evident ca va fi legata bine de un bolovan peste care vor sta alti bolovani ))
Incetu cu incetu apar progresele, abia astept sa treaca alea 4 saptamani sa vad rezultatul acvariul plus standul foarte faine intre timp, si in prima poza se vede bine ca e incastrat ...
Foarte simpatic ochiosu, si tare reusita poza Asa zic si eu ca ai nevoie de niste creveti negrii, albastrii inchis, la pozele pe care le faci cred ca aia ar iesi si mai wow
Cam asta e o schita foarte nereusita care incearca sa explice ce am zis eu mai sus )))
N-am mai zis de mult ceva pe aici ... Am ceva poze prin aparat din weekend, dar nu cred sa fie ceva stralucit printre ele asa ca mi`a fost lene sa le descarc sa vad ce si cum ))...

Dar nu am scris doar sa va zic despre asta ) am dat azi comanda de inca un JBL e1501 ca sa suplimentez filtrarea si 6 litri de siporax si aici vin cu cateva intrebari

Ma gandesc cand vine filtrul si mediile, sa combin ambele filtre ) adica sa bag siporax si in filtru existent, si sa mut unele chestii din filtru existent in cel nou. E ok asa sau voi decicla acvariul? bacterii nu o sa bag in filtrul nou, in schimb o sa bag ceva apa mizerabila care va fi dupa spalarea filtrului existent. Sper ca e ok, ca am vazut ideea la king of diy pe youtube intr`unu din videouri ...

Si ultima nelamurire, cum sa bag out`ul si in`ul filtrului nou? presupun ca in colturi opuse, dar n`o sa`mi zapaceasca pistia? ) ah si la filtru nou nu`i mai bag prefiltru, o sa`i bag un burete in in (marca Silviu) )...

Hmm si am in plan si o modificare in acvariu, dar asta mai incolo, sa incerc sa povestesc cat de cat o idee, mut copacu din stanga in dreapta, craca atarnata din dreapta o dau jos si o leg de un bolovan si va veni cumva pe diagonala in stanga intr`ungrup de pietre si tot in stanga in spate as vrea sa bag niste valysneria giganteea care sa se intinda cat mama naibii vrea ea pe suprafata acvariului sa`mi faca umbre si etc. din astea ) Nu stiu cat se intelege din ce am povestit, da oricum asta va fi mai incolo
Intrebare de baraj, ca nu ai scris: ai refacut si "scape'ul"? Oricum, cu sau fara scape, asteptam poze, fie si cand te intorci de la offroad Si de acolo ar putea aprea ceva poze ca nu ne deranjeaza
Superb arata acvariul si vietuitoarele is misto, neonii aia albastrii is faini tare si mi se pare ca merg bine in combinatie cu rasborele imi place ca ai mai multi pesti decat la celelalte setupuri... plus turma de creveti
Superb arata eu n`as tunde nimic, ca mie imi place jungla bine pentru scalari cred ca e necesara o tunsoare, dar oricum e superb totul verde si frumos :X :X :X
Frumoase poze, mai ales cea cu crevetele, e frumos si detaliul asta, dar nu ma da pe spate (sper sa nu te superi ca am zis asta ) )... Cred ca era mai frumos daca era o poza mare doar cu frunza din stanga jos (relativ jos) cu bula pe ea... Dar ma gandesc ca nu ar mai fi deloc clara poza la un astfel de crop ... Oricum sa stii ca imi place si asa Astept poze mai des totusi, asa cum ne-ai obisnuit si la celelalte setupuri
Yay super melcu daar, ce a patit la carapace?

p.s. si pozele cu crevetele sunt superbe :X
Hmm, cautam si eu pe net ceva pesti ca sa iti dau idei si am gasit unu fain tare, dar mno sa reusesti sa il gasesti si tu pe acolo, si evident sa iti si placa Celestial Danio
Incepe sa arate din ce in ce mai fain bazinul si pozele cu detalii, sunt un deliciu, ca deobicei

Intrebare: o sa vedem si melcul meu preferat la un moment dat in setup`ul asta? Intreb si pentru ca se vrea a fi un setup de durata mai lunga

Intrebare 2: crevetii aia smecheri si negrii o sa mai apara?

Intrebare 3: pestii cand apar si ce o sa fie?

Si cred ca asta e tot pentru moment ))
Foarte faini incep sa se faca pestisorii tai, dar tot oscarii is mai faini ... Oricum astept inca update`ul ala mare de dupa ce trece lenea )) si "greutatile" cu coaste )))))
Superb acvariul asta, dupa ce gazonul o saacopere toate spatiile goale o sa fie si mai frumos moss`ul e demential

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: