[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Altfel obosea saracul

- dar daca are sticla multa de preumblat, se plictiseste de ea si mai sta si pe plante / buturuga. Al naibii Otto - m-a speriat de dimineata unul in acvariul de 30L - l-am vazut brusc cum se intoarce cu burta in sus si zic stai - te-ai imbolnavit mititelule - dar de fapt avea treaba pe partea inferioara a frunzelor.

@fish, daca gasesti - ia unul - gaseste el ceva de curatat.
Ok man, drum bun - le vazusem pe acelea - dar ziceam asa - sa faci si pe viitor poze - cam cum arata peste o luna, samd ... sa nu se termine fotojurnalul
Azi butelia a scazut sub 500psi .. probabil ca se va termina in cateva zile. A tinut deci cam o luna jumatate in total, incercat sa tin indicatoarele pe verde (jumatate din timp a stat pt acvariul de 25L, jumatate pe acvariul de 8L).

Cateva poze din acvariul 'mare' la care a ajutat:

Femela Betta - grasa si frumoasa:
image image

Masculul Betta, nervos si sleit de atata alergatura:
image image

Dolly spunea intr-un topic ca femela risca sa fie muscata de mascul iar eu ziceam ca al meu oboseste repede mai ales in curentii de la filtru. Acum realizez ca avea dreptate, masculul meu are cozile foarte mari si abia innoata cu ele - am vazut zilele trecute un betta cu cozi mici si lasate asa si avea viteza. Al meu nici o sansa

image
Protestez oi avea acvariul ciclat - dar macar sa vedem poze cu pestisorii, si cam cum arata acvariul asa in mare.
Eu cred ca am rezolvat problema in cel mic folosind un Otto Otocinclus. L-am pus aseara si azi de dimineata am gasit geamurile mult mai curate de acea mazga (ma rog, mai are niste colturi, dar o da el si de alea).

Avantaj acvariu mic ca nu a avut mult de umblat.
Super mereu cand vad materiale, ma ia mancariciu sa ma apuc de un alt acvariu.

1. De ce ai mai luat un maner ?
2. Din cate am citit (eu nu am inca incalzitor de substrat) - ajuta mult pe termen lung plantele.. Adica daca ai face un acvariu de birou unde nu ai timp sa stai sa refaci, un incalzitor de substrat ajuta pe termen lung. Citisem (cred ca tot in linkul de mai sus) ca nu e o diferenta pe termen scurt si mediu, doar pe termen lung - in sensul ca baietii au facut teste cu acvarii identice (doar unul avea incalzitor) si dupa un an jumate, cel fara incalzitor a inceput sa 'cada' avand probleme cu algele, plantele nu mai cresteau, samd - pe cand celalalt a tinut aproape 5 ziceau ei, pana cand au fost nevoit sa-l desfaca fiindca s-au mutat. Pana sa cada insa, ambele acvarii aratau identic. Asa ca tu hotarasti ce si cum, e clar ca ajuta, dar nu radical.
3. Am inteles acum de ce e necesar sa prinzi ventuzele - merci! Daca pui plante cu radacini mari si vei vrea sa le scoti, risti sa disloci firele pe acolo.
4. Cred ca iti trebuie 2 radacini (sau una mare rau).
5. Nu uita sa cumperi si niste plante cu crestere rapida (gen Cabomba) cat si poate din acelea de cresc pe luciul apei (Ceratopteris Cornuta). O sa te enervezi cu ele caci cresc foarte repede, dar se spune ca previn aparitia prematura a algelor consumand multi nutrienti. Dupa ce se stabilizeaza acvariu, o sa le poti da la o parte.

Spor acolo

Nu este un forum unde se ofera informatii gratis ? Esti sigur ?

Cum vad eu lucrurile e in felul urmator: te astepti ca de la o persoana / entitate care vrea sa faca afaceri si sa abia profit pe termen lung, sa fie ceva mai informata despre ceea ce vrea sa faca ... sa citeasca mai mult, sa isi cumpere carti despre cum sa cresti pesti industrial:

http://www.amazon.com/Physiology-Fish-Intensive-Culture-Systems/dp/0412078015/ref=sr_1_12?s=books&ie=UTF8&qid=1324117653&sr=1-12
http://www.amazon.com/Design-Operating-Aquaculture-Seawater-Systems/dp/0444505776/ref=sr_1_11?s=books&ie=UTF8&qid=1324117595&sr=1-11
.....

Acest forum nu este cum sa-ti pui pe picioare afacerea ci, poate, odata inceputa, sa vii si sa impartasesti tu gratis din experienta ta (sau, sa ceri detalii specifice despre o anumita specie de pesti pe care n-o poti reproduce, samd).

Sa vedem atunci
Si mie mi se pare putin suspect postul initial ...
De obicei cand crezi intr-o idee si ai suportul financiar sa faci 'studii de piata' (care nu inseamna doar o cautare pe Google) - nu prea iti spui ideea pe forumuri - de frica sa nu ti-o ia altii mai avuti inainte.

Super - piesele! Poate ai timp sa explici si numele fiecarei componente (cautam noi pe Google dupa aceea la ce e buna) pentru noi astia care nu stim despre reef-uri dar ne place sa privim si sa scandam HAI MAI REPEDE.

La una din carti m-a amuzat titlul care include cuvantul 'Modern' - un titlu care sigur o sa devina desuet dupa inca vreo 20 de ani de evolutie tehnologica.
Fain, acvariul pare ca e pe drumul cel bun cred ca mai trebuie o luna doua, si o sa fie verde tot.

Oare mi se par mai galbene unele plante din cauza White Balance-ului ?
Mi-a placut aceasta interactiune in contradictoriu intre doi oameni maturi si civilizati
Felicitari amandorura.
Din poze (Greu de gasit caci produsul pare ca nu se mai fabrica - ma refer la acel Hagen) imi pare mai mare celalalt Blue Modular ... Eu as merge catre cel mai mare filtru posibil - pentru ca iti da spatiu de manevra daca gresesti ceva.
In principiu, cablul nu se va ridica din substrat dupa ce vei pune .. substratul. Din cate stiu (http://aquaticconcepts.thekrib.com/Articles/PAM_Substrate.htm), ventuzele acelea sunt sa il fixeze cat de cat pana cand apuci sa pui substratul.

Oricum, ca sa fii sigur ca tin, umple fundul la acvariu cu 1cm de apa (trebuie sa fie ude ele cat si fundul acvariului ca ventuzele sa 'tina' - apa sa umple eventualele imperfectiuni ale cauciucului). Cred ca merge si mai putina apa daca nu vrei sa pui.
Hagen e filtrul extern nu ? Atunci as recomanda extern iti da libertate mai mare pe termen mai lung si nu trebuie curatat atat de des precum cel intern.
Mi-e greu sa urmaresc un pic firul ideilor (scrii cu multe prescurtari ) dar in cazul meu, toate filtrele interne pe care le-am avut au avut scris in manual ca trebuie sa fie sub apa complet (caci sus e motorasul, si daca acea parte e in aer, risca sa se incalzeasca prea rau).

Mai bine dai o gaura in teava iesire a filtrului incat sa poti introduce un mic furtunel, si furtunelul acela il tii in afara apei (dar nu aplecat si mai jos de nivelul apei din acvariu). Unele filtre vin deja cu asa ceva - si au si un obturator in functie de cat aer vrei sa traga. E efectul Bernoulli.
Nu imi dau seama la ce ventuze de referi, dar lipitul cu silicon nu imi suna bine nu ai incredere, sau ce ?
Eu n-am avut probleme cu ventuze pana acum, sa fiu nevoit sa le lipesc.

Si imi amintii de Creanga si drobul de sare pe care il tii deasupra acvariului + alte mirodenii iuti - ce faci daca le scapi in acvariu cand o sa ti se faca foame la 3 dimineata si esti mai adormit asa cand vrei sa le iei ?
Salut si de la mine

Felicit pe oricine se apuca de acvaristica, e o lume fascinanta in care totul depinde de atentia ta la detalii.

Am o mica observatie legata de scalari daca stii engleza .. http://www.aqua-fish.net/show.php?h=angelfish . O sa citesti ca au nevoie de o inaltime de apa de 50cm a acvariului (minim) pentru a se dezvolta corect (caci innoata si vertical, si aripioarele nu se dezvolta daca nu au loc unde sa innoate vertical). Evident, se scade inaltimea substratului, trebuie coloana de apa..

Asa ca destul de repede, daca iti plac scalarii - va trebui sa iei masuri - ori sa-i dai, ori sa iei un acvariu mai inalt decat ai (presupun ca la 40L nu ai mai mult de 30cm inaltimea sticlei).
Salut si bine ai venit

Gourami aceia vor creste sigur mai mari (se duc pana la 10cm - http://freshaquarium.about.com/od/gourami/p/bluegourami.htm ) si mi se pare ca e mic acvariul pentru ei. Nu stiu despre Hoplo - imi suna a peste care creste mare

In rest success poate te ajuta daca montezi inca un filtru in acvariu - si sa le cureti alternativ.
In felul asta poti tine ceva mai multi pesti - dar atentie mare daca se opreste curentul caci risti sa ai mari probleme (de aceea sfatul sa nu suprapopulezi). Cu filtrele oprite, multi pesti inseamna multe toxine repede, si inseamna ca si oxigenul se duce foarte repede.
Mazga aceea alba pot fi si bacterii care nu s-au fixat inca in buretele de la filtru, sau o ciuperca ceva ...
Insa de cele mai multe ori sunt bacterii (se ia usor daca atingi ?)
Eu o am in acvariul de 8L prin filtrul caruia apa trece cu prin cadere (e exterior bazinului), dar nu si in cel de 30L unde am 2 filtre interne. Am buturugi in amandoua - dar a aparut doar in cel mic.

Presupunerea mea este ca in timp o sa se duca pe masura ce bacteriile vor gasi mai bun locul din filtru decat sa stea pe geam. Nu pare sa faca rau
Foarte tare

Daca ai poze ar fi super.
Si daca ai putea sa pui conditiile din acvariu (PH, etc ...) poate ii ajuta pe cei care chiar se straduiesc sa-i reproduca.

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: