Multumesc si de aprecieri dar si de neaprecieri
Dragos are dreptate, sunt instalate cf. recomandarilor Dennerle - iar in realitate devine din ce in ce mai placut (pe masura ce s-a limpezit apa, am curatat peretii lui, si si buturuga lasa un pic de culoare galbuie asa, mai naturala).
Nu stiu de ce de vreo 2 zile si-au dat drumul plantele - dar am facut mai multe schimbari deodata si nu stiu care au influentat pozitiv:
a) cel mai important cred eu, dat A1 dimineata si nu seara.
b) adus vreo 10 red cherry shrimps (si inceput sa-i hranesc cu Dennerle Crusta Gran). Ii atrage mai mult decat tabletele Tetra pe care le dadeam de obicei.
c) facut si primul 'mare' schimb de apa dupa ce am aspirat substratul (aici e cu poveste, ca trebuie sa te misti repede, altfel golesti tot acvariul pana aspiri. Noroc tot cu aspiratorul nano de la Dennerle cu debit mic).
a) Am incercat sa studiez pe net, stiam ca plantele absorb CO2 ziua, dar nu stiam cand are loc absorbtia de NPK. Am dat cam o saptamana seara (dupa ce se stingea lumina) si eram multumit, dar parca simteam ca se poate mai bine (adica unele plantute nu dadeau semn ca se misca). Am marit un pic doza (pe siringa de 0.3mm de 30 de unitati, am ridicat de la 1.5 unitati, la vreo 2 unitati) si am inceput sa administrez dimineata dupa ce se aprind luminile.
b) poate ceva suplimentar de la shrimpi se adauga la necesarul plantelor ?
c) cred ca intr-una din instructiunile A1 (sau V30) scrie ca plantele dezolva in timp inhibitori daca substantele nutritive sunt in surplus, si ca urmare trebuie regulat sa schimbi apa. E posibil si curatarea acvariului sa fi contribuit).
In realitate imi place, e o bijuterie

cand il pregatesc de pozat.
E un pic inestetic altfel caci tin pe el un capac de sticla - nu a venit din fabrica cu asa ceva, si am improvizat de la o rama foto - am luat sticla. Il dau jos cand fac poze, dar in rest il tin, caci se evapora foarte repede apa altfel. Si de asemenea, pe buturuga se aduna vrand nevrand bucatele mici de mancare samd - si am descoperit ca daca o 'pensulez' arata mult mai bine.
Mi-e teama ca vine vacanta si vreo 2 saptamani nu o sa pot sa il fertilizez - o sa folosesc S7 dar o saptamana o sa stea fara).