[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian

Poate nu merge Dragos cu tolba cu DSLR-ul zilnic la birou, dar un smartphone cu o camera cu autofocus tot sper sa aibe.
Si la cata lumina e acolo, n-ar fi asa mari probleme cu zgomotul.
Salut!

Cred ca vor incapea acolo pana la o zecime de maturitate adica pana se fac de 1.7cm.
Recomand sa-i duci inapoi la magazin (sau la orice magazin de acvaristica) si sa accepti ca na, or fi niste bani pierduti dar macar nu ai chinuit animalutele ..

Dupa ce ciclezi acvariu (daca e ciclat, nu ai spus) poti aduce sanitari mici, gen Corydoras ..
gengiskhan wrote:
Oricum, personal, gasesc testele astea de CO2 cele mai ineficiente si inexacte. Recomand calduros un test permanent pe care sa urmaresti culoarea si sa cresti (sau scazi...) CO2-ul pana ajungi spre un verde galbui.

Subscriu.
M-am straduit o vreme sa tin indicatorul pe verde crud, dar abia cand este verde palid spre galbui plantele reactioneaza. Asa ca m-am uitat la crevetei - ok, pestii - ok, am lasat pe verdele acela palid.
Ce enervant e :d vreau sa vad jucaria mai repede
Habar n-am de marine, si ele trebuie ciclate ? Mai stam inca o luna citind concentratii fara nici un pesht / poze ?
Am dat pe el cam 47 euro si pe Artemio Pur (oua) am dat cam vreo 8 euro..

L-am gasit si aici: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/hrana_vitamine/JBL_ArtemioSet (175 RON)
si PUR-ul (http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/hrana_vitamine/JBL_ArtemioPur_40_ml_20_gr) este 32 RON.
Poti sa-l tii cu incredere, nu cred ca este o electronica de mare calitate acolo - un integrator probabil si un mic integrat pentru functii de ajustare / display / control. Probelmatic ar putea fi daca ai un consumator FOARTE puternic (kW) gen calorifer electric pus in aceiasi priza cu el - caci atunci cand declanseaza, poate induce perturbatii punctuale pe retea (de exemplu unele boxe nefiltrate fac un zgomot cand aprinzi lumina, samd).

Dar nici atunci, probabil ca sunt verificate
Salut!

Am decis sa prezint un produs despre care am gasit putine spuse pe forum, dar eu sunt multumit de rezultate.
Este JBL Artemio - pentru eclozat oua de Brine Shrimp (Artemia). Stiu ca exista o schema simpla cu sticle de plastic puse invers, dar cumva am zis gata cu improvizatiile macar am ceva care sa isi faca treaba.

Are 500ml de apa, cu capac cu etanseizare ca sa nu sara apa din el, cat si o forma conica pentru a crea un curent cat mai bun de apa si a nu permite oualelor sa se adune prin colturi.
Cum eu am acvarii mici, am eclozat putine oua dupa reteta:

a) 500ml apa (0.5 L)
b) 1 lingurita de sare de bucatarie neiodata (nu cu varf sa nu o poti misca, dar nici rasa, acolo asa mai inalta)
c) cam un varf de lingurita de bucatarie de oua JBL Artemio Pur.

Cred ca temperatura in camera a fost de vreo 22, 23 de grade pe perioada eclozarii dar am avut si un bec economic (o veioza) aprins toata noaptea. Au eclozat cam in 30 de ore.

Cateva poze si un film HD (macro mode) mai jos - recomand Full HD si full screen:

Poze cu produsul:

image image

Dupa eclozare:

image image

Sita care filtreaza aduna Artemia iar apa in surplus se scurge in recipientul de sub sita:

image image

Sunt multumit, au eclozat multe oua ... din pacate Betta (mascul / femela) au fost complet neinteresati
Scarlet Badis si Pseudomugil Furcatus au mancat dar nu asa disperati cum am vazut in alte filme pe youtube.

Astept sa vad daca o sa am puiet si atunci o sa fiu pregatit.

Avantajul este JBL Artemio vine si cu module aditionale (un alt recipient + suport) si daca vrei iti cumperi separat si sita cu recipient .. si pot fi fixate si in perete (si apoi unul de celalalt) caci au agatatori si steme de prindere unul in altul.
Pompita cu care vine este silentioasa fata de alte pompe de aer (de care am avut) - dar am pus totul pe o pluta care statea si pe o tipla din aceea cu bule de aer, pentru a nu face mare galagie.
Man, dar de ce e asa de important PH controller-ul pentru tine ? Am facut o mica statistica:

Pe site-ul concursului AGA:

1. Cautarea dupa un cuvant care apare in orice entry, si anume: 'Filtration'

site:showcase.aquatic-gardeners.org filtration

Apar 2120 de rezultate (probabil unele duplicate, nu conteaza, sunt ... MULTE).

2. Cautarea dupa 'ph controller' ca sa vedem cati dintre participanti folosesc asa ceva:

site:showcase.aquatic-gardeners.org ph controller

Apar 34 de rezultate ........

Dpmdv - trebuie sa ai niste plante cu crestere rapida la inceput, pentru a minimiza sansa de aparitie a algelor..
Melcii sunt foarte rezistenti la conditiile instabile din acvariu asa ca nu poti spune daca s-a incheiat ciclarea decat daca masori NH4 / No2 / No3 si vezi cum sunt rezultatele ...
Sau astepti vreo 3 saptamani de cand ai dat drumul la acvariu, si statistic e cam gata (dar pentru putini pesti initial).
Recunosc Anubias Barteri. Trebuie sa fii atent sa nu ingropi rizomul - altfel va putrezi planta. Trebuie fixate pe o buturuga, piatra, sau puse pur si simplu pe jos (daca stau), dar nu ingropate.

In rest esti pe drumul cel bun bafta!
E un pic out of focus (adica la 1080p ma asteptam sa se vada mai clar un pic). Dar melodia e aleasa fain si e mai deschis decat cel de aseara.

Si am mai vazut si un alt peste in loc de Discus! hehehe.
Cory prefera mancare pentru creveti am avut si eu un Cory gras caci ii dadeam doar tablete din alea cu alge - si in rest ce mai gasea el cu nasucu prin substrat.

Probabil ca pica si mai multi fulgi ?
Va trebui sa proptesti cumva partea superioara sa nu vina in fata - altfel la prima aspirare de substrat o sa se niveleze totul ..

Ai putea lua de aici mici idei : http://aquasamit.blogspot.com/
Aici mai descrie o modalitate: http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_2/cav2i6/planted_aquascaping/planted_aquascaping.htm

Doar cu pietre dar fara sa le proptesti in ceva, vreun separator (din plastic samd, ceva flexibil si nu foarte inalt) o sa fie greu - am incercat si eu intr-un acvariu mai mic, si din pacate se deplaseaza in timp, si e suficient sa atingi una, caci n-o mai poti aranja inapoi samd. Si se deranjeaza tot ce e in spatele ei, samd.

Am dat si eu o cautare - am gasit asta: Clarias Batrachus Albino

Si da, este si feroce, si rapitor si ... somn.
Folosesc 2 obiective: Canon EF 100mm Macro cat si Canon 50mm F1.8 (cel mai ieftin prime de la Canon) - pe un body Canon 7D.

O poza cu Canon EF 100mm: http://hex.ro/photogallery/index.php?id=248 (setarile sunt in josul paginii).
Cam aceiasi poza cu Canon 50mm F1.8 : http://hex.ro/photogallery/index.php?id=284

Mai folosesc trepied si o telecomanda Canon RS 80N3 pentru a reduce vibratiile camerei (nu e ca atunci cand apesi direct pe buton si involuntar se misca toata camera).

Tehnicile sunt simpliste:

1) Intuneric in camera. Am grija sa fie intuneric cat de cat in camera (pentru a avea un contrast cat mai mare al acvariului). De asemenea un White Balance specific neoanelor.
2) Shutter Speed priority. Fotografiez (de lene) pe modul Tv (care la Canon inseamna Shutter Speed priority - cam pe la 1/160s pentru a ingheta cat de cat actiunea). Aici ma ajuta camera caci ISO-urile mari nu sunt atat de problematice.
3) Trepied / Telecomanda si Live View mode. Camera ma lasa sa fac zoom x5 or x10 ca sa ma asigur ca focusul este exact unde vreau si ajustez focus-ul in modul manual.

In rest nimic deosebit...

Imi place mai mult 50mm-ul pentru ca da un sentiment de adancime (se poate observa cu pozele de mai sus) caci problema la 100mm este ca distanta focala face ca poza sa isi piarda din adancime.

Insa 100mm este imbatabil la detalii (comparativ cu 50mm) o sa pun in curand cateva poze cu Artemia pui am ramas si eu surprins ce clar se vad.

De asemenea - e important (cel putin pentru Canon 100mm EF) si AF Micro Adjustments - am pus un articol mai in detaliu aici: http://hex.ro/wp/blog/canon-7d-af-micro-adjustments-pixel-peeping/

Cam atat si nu in ultimul rand rabdare...
Cred ca minimalist minimalist ar fi fost si fara pesti!
Sa te uiti la lumina, la fundul apei cu nisipul valurit, si imaginatia s-o ia razna cu ce s-ar putea face acolo. Discusii deja te 'obliga' sa iti imaginezi in functie de necesitatile lor.

Dar jocul de lumini este excelent, cat si setarile camerei super.
Super sanatos acvariul, bravo!

Sunt curios de ce nu ai optat pentru un hardscape ceva, o buturuga ?
Cred ca e o confuzie mica la mijloc skimmere-le nu scot CO2-ul, caci functioneaza mici intr-un colt de acvariu, pe principiul caderii apei in ele (chiar a fost un pic post DIY ieri / alaltaieri - facut dupa principiul Ada Vuppa). Pentru detaliile unuia mai avansat, e un articol interesant aici: http://www.thekrib.com/Filters/Busko/

In principiu apare din cauza proteinelor din mancarea de pesti (ai schimbat tipul de mancare de curand ?) dar si al altor resturi organice ..

Pozele sunt faine cred ca toti acvaristii au nevoie de un DSLR in ziua de azi.
Multumesc si de aprecieri dar si de neaprecieri

Dragos are dreptate, sunt instalate cf. recomandarilor Dennerle - iar in realitate devine din ce in ce mai placut (pe masura ce s-a limpezit apa, am curatat peretii lui, si si buturuga lasa un pic de culoare galbuie asa, mai naturala).

Nu stiu de ce de vreo 2 zile si-au dat drumul plantele - dar am facut mai multe schimbari deodata si nu stiu care au influentat pozitiv:
a) cel mai important cred eu, dat A1 dimineata si nu seara.
b) adus vreo 10 red cherry shrimps (si inceput sa-i hranesc cu Dennerle Crusta Gran). Ii atrage mai mult decat tabletele Tetra pe care le dadeam de obicei.
c) facut si primul 'mare' schimb de apa dupa ce am aspirat substratul (aici e cu poveste, ca trebuie sa te misti repede, altfel golesti tot acvariul pana aspiri. Noroc tot cu aspiratorul nano de la Dennerle cu debit mic).

a) Am incercat sa studiez pe net, stiam ca plantele absorb CO2 ziua, dar nu stiam cand are loc absorbtia de NPK. Am dat cam o saptamana seara (dupa ce se stingea lumina) si eram multumit, dar parca simteam ca se poate mai bine (adica unele plantute nu dadeau semn ca se misca). Am marit un pic doza (pe siringa de 0.3mm de 30 de unitati, am ridicat de la 1.5 unitati, la vreo 2 unitati) si am inceput sa administrez dimineata dupa ce se aprind luminile.
b) poate ceva suplimentar de la shrimpi se adauga la necesarul plantelor ?
c) cred ca intr-una din instructiunile A1 (sau V30) scrie ca plantele dezolva in timp inhibitori daca substantele nutritive sunt in surplus, si ca urmare trebuie regulat sa schimbi apa. E posibil si curatarea acvariului sa fi contribuit).

In realitate imi place, e o bijuterie cand il pregatesc de pozat.

E un pic inestetic altfel caci tin pe el un capac de sticla - nu a venit din fabrica cu asa ceva, si am improvizat de la o rama foto - am luat sticla. Il dau jos cand fac poze, dar in rest il tin, caci se evapora foarte repede apa altfel. Si de asemenea, pe buturuga se aduna vrand nevrand bucatele mici de mancare samd - si am descoperit ca daca o 'pensulez' arata mult mai bine.

Mi-e teama ca vine vacanta si vreo 2 saptamani nu o sa pot sa il fertilizez - o sa folosesc S7 dar o saptamana o sa stea fara).

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: