Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Am dat comanda cu matrix. acu incerc sa-mi aleg plantele, ce site-uri mai stiti de unde poti lua plante?
Mai sunt si alte site uri romanesti, dar cele mai multe le gasesti doar la nevertebrate.ro.....mai cauta pe net site uri romanesti cu produse acvaristice, dar greu vei gasi.
Cel mai bine colegi din orasul tau sau de pe forumuri sau grupuri de facebook.
ugarit5 wrote:Pare ok,poti sa iei orice termometru (gasesti la animax spre exemplu la 6 lei).
Pe langa matrix poti sa iei si siporax (multi folosessc cele 2 materiale combinate,matrixul fiind mai scump). Siporaxul este aproape la fel de bun.
Legat de fertilizare,daca ai inceput cu substrat dennerle,e pacat sa nu continui tot cu fertilizare dennerle.
Ce plante si ce pesti ai vrea?
Eu zic ca nu mai are rost sa ia si siporax daca deja are Eheim substrat pro si isi mai comanda si Matrix. Oricum si siporaxul e f bun. Eu am din toate 3.
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Iar ca pesti imi plac Cichlide sud americane mici si Pesti curcubeu
Pesti poti alege ce iti place.....sud americani ceva mici.....https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/pesti-de-acvariu-70/cichlide-sud-americane-mici-125/ .....ceva care nu cresc f mari!
Pestii curcubeu...vezi tu
Plante rosii ai de unde alege o gramada.....acum lumina ai buna...daca mai pui si ceva fertilizant e super. Eu iti recomanda Masterline sau Tropica sau Dennerle.
Maab wrote:Cred ca trebuie sa ne lamuresti putin. Frige cand pui mana pe el in acvariu sau scos din acvariu? Prima varianta cred ca este imposibil sa fie, caz in care ar trebui sa fiarba apa...pt a doua varianta este normal, cand il ridici din acvariu se incinge foarte repede iar daca il ti un minut posibil chiar sa se sparga sau cand il bagi in apa la fel, se sparge!
In apa frige, este submersibil si este bagat tot in acvariu, iar cand este aprins si bag mana in acvariu dupa el frige ingrozitor. Fara incalzitor am 18-19 grade in acvariu, acvariile au 60x30x30 si al doilea 50x30x30 in ambele am acelasi model de incalzitor voi lasa link cu el mai jos.
Precizez ca este setat la 28grade incalzitor sa poata urca temperatura in acvariu la 25grade .
Eu am in acvarii doar incalzitoare Eheim si sunt foarte multumit. La schimb de apa nu le scot niciodata din priza si merg super ok. Sunt putin greu de calibrat la inceput, dar apoi nu mai ai nicio treaba.
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Pentru decor pietre si crengi o sa iau din magzin sa le vad... Filtru este externEheim Ecco PRO 130 (2032) si am vazut ca are o punga cu Eheim Substrat Pro, sa iau altu sa nu il folosesc pe ala?
Foloseste si Eheim Substrat Pro si Seachem Matrix.
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:oki o sa ma indrept spre Twinstar.. spartura am pus-o sa o folosesc de decor apoi acu imi dau seama ca e pentru filtrare.
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Buna ziua! Acvariu a sosit, si as dori sa dau comanda si de restu componeteleor, filtru si termometru au venit. Este oki ce am ales?
Lampa as fi luat Twinstar clar, dara nicio indoiala. E diferenta mica de pret intre cele 2.
Spartura de roca vulcanica pt ce ai luat ? In locul ei as fi luat Seachem Matrix.....si/sau siporax.
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Buna ziua! Acvariul inca nu ajuns dar sper sa ajunga zilele astea vad ca baietii de la aquadec nici numai raspund(bine ca le-am trimis banii)
Filtru Eheim Pro 130 si incalzitorul l-am comandat.
Acu ma uita la iluminat si am gasit 3 modele, daca puteti sa-mi spuneti care ar fi mai buna:
1.Lampa LED Twinstar E-Line II 600EA ajustabila 35W 60-80cm
2.Dennerle Trocal LED 60cm/30W pt acvarii 58-75cm
3.Lampa LED AquaLighter 1 Aquascape 21W 60cm
sau poate aveti alte variante. O zi buna
Eu as merge clar pe Twinstar. E mult mai profi ca si celelalte 2.
E fain acvariul, bafta la amenajare si rabdare cu ciclarea!
Am inceput in 2015 cu Discusi...vreo 3 ani jumate apoi am continuat cu scalari de mai multe feluri gen pinoy si nanay....plus alti pesti, corydoras, Luri, neoni rosii, ramirezi etc.
koala wrote:Bazinul arata foarte bine, cu o singura "carcoteala" (de altfel, si tu ai recunoscut asta)... partea din spate e prea goala si geamul ala se vede nashparliu.
Daca Crypto alea o sa creasca, cu siguranta ca va fi altceva...
Da asa e....s-au topit nu stiu de ce...dar sper sa iasa alte frunze arata f bine cu ele in spate...uite cum era
raul.tatulescu wrote:Arata foarte bine, in special tufa de eleocharis, nu am mai vazut asa deasa. Are moss prin ea? ca in poza nu se vede prea bine.
Multumesc Raul!
Da, tufa de eleocharis are si f putin moss prin ea....dar e ok...este deasa oricum.
Baiul este ca am si ceva BBA...destul de mult...am scapat la un moment dat de el prin iunie inainte de concediu, dar apoi a revenit iar....adevarul ca am schimbat apa la 3 4 saptamani si s a vazut...acum sper incet sa scap de el.
Poate voi curata din nou filtrul extern.
De ceva timp ma pregatesc sa deschid un nou topic cu acvariul de la birou.....
Mai intai sa incep cu descrierea generala:
Detalii acvariu:
Volum bazin: 101 x 41 x 50 cm - Juwel Rio 180L
Hardware (aparatura iluminare, filtrare, incalzire s.a.m.d.):
Lumina 2x45w T5 Dennerle cu reflectoare juwel, lungime 895mm – 8 ore / zi.
Filtru extern JBL e1501 1400L/ora (12 litri volum plin cu Seachem Matrix si Ada Bio Rio) si filtru intern Juwel 500L/ora (3 litri volum plin cu bureti);
Incalzitor 200W Juwel; Hranitor Automat Eheim; Pompa aer JBL; Termometru
Elemente de decor:
2 radacini mangrova plus roca vulcanica neagra.
Substrat nisip cuartos granulatie 1-2mm.
Plante: Microsorum pteropus, Christmas moss, Cryptocorine aponogetifolia, Eleocharis Vivipara, Cryptocoryne
Vietati: Xiphophorus helleri lyra destui cu pui, Paracheirodon innesi, Titeya, Hemigrammus rhodostomus, Ancistrus, Corydoras aeneus
Alte informatii (tip si metoda de fertilizare; hranire; mentenanta bazinului s.a.m.d.):
Fertilizare: Masterline all in One + Carbo destul de rar in ultima perioada.
Hranire: 1 data pe zi granule granule si fulgi Eheim si Dennerle + ocazional mancare ptr pesti de fund Eheim.
Schimb apa: 40% saptamanal cu apa robinet + adaugare Seachem Prim (mai rar). In ultima perioada am schimbat apa mai rar pt ca nu am fost la birou.
In ultima perioada mi s-a topit Vallisneria si am pus pe spatele acvariului cryptocoryne aponogetifolia dar si la astea li s-au topit frunzele....sper sa dea alte frunze pt ca arata f bine pe spatele acvariului.
Am cam ramas in pana de idei si inspiratie si nu prea mai stiu ce sa ii fac....ce sa adauga ca si pesti...ce sa schimb...etc.
Nu am mult timp de el deci nu am nevoie de ceva foarte greu de intretinut.
Asa arata acum