[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Message
Cabomba si Ceratopteris cornuta - sunt nemaipomenite si scapi si usor de ele dupa ce apuca celelalte sa creasca.
Confirm ce a zis stefanp.

E o ciuperca (fungus).

Se trateaza cu albastru de metil sau verde de malachit, separat fata de ceilalti pesti. Concentratiile nu le stiu pe de rost ..
Apare de obicei din cauza calitatii scazute a apei (fa schimburi dese in acvariu, odata la saptamana 25% - si iata de ce imi plac mie acvariile mici, imi permit 5-10% zilnic )
kirucd, si ce daca e arongata man

M-am vindecat cu cumparaturile scumpe dupa ce mi-am luat camera foto si care a scos imediat la iveala 1) nepriceprea artistica, 2) contextul din care nu fac parte (adica n-am studio, n-am contracte cu agentii de modele, nu fac excursii in lumi departate, samd).

Urmaresc ce postezi aici - suna foarte fain dar sunt curios in jumatate de an cum o sa fie.
Problemele mele de principiu sunt
a) Nu vreau sa consum ~500W/h pentru cateva plante si pesti - pe termen lung, electricitatea va costa mai mult decat tot echipamentul
b) Un cub mic intesat cu o gramada de sonde, si dulapul in spate care alimenteaza.. Imi place mai minimalist.

Asa ca privesc.
As fi curios cum arata cu toata aparatura si sondele in el dupa ce il pornesti.

Si atentie sa nu fii dezamagit - caci daca dai bani multi si nu iese ca in visele frumoase, cel putin pe mine, ma enerveaza sper la tine sa fie mai constructiv daca se intampla asa.
Nu am experienta la acvarii mari, dar din cate vad, acvariul tau e aproape gol (lipsesc plante - ici colo cate una).
Nu stiu daca poti controla algele cu atat de putine plante ?

Eu in locul tau as incerca accelerarea cresterii plantelor dar fara sa mai adaug nutrienti. Lumina multa si CO2 doar.
Butelia de unica folosinta rezista la presiunea de 50-60 bari?


Citez din foile de prezentare: "The flow regulator indicates approximately 850PSI (~60 bar) directly after after opening it. [...] Only when the liquid CO2 has run out, the pressure will decrease below 850 PSI".

Deci se pare ca ar fi cu CO2 lichid (ei insista si sa nu culci niciodata butelia cat timp e reductorul pornit). Tind sa cred, caci initial am desfacut robinetul cam mult si a inceput sa bolboroseasca difuzorul de CO2 bine.

--

Sa continui. Ce m-a surprins cel mai mult a fost felul in care am ... gaurit butelia

Citez iar din manual: "Now twist the flow regulator onto the pressurized cylinder until you feel a slight resistance. This is the moment that the needle of the flow regulator punctuates the metal closure of the cylinder. Now fasten the fow regulator firmly onto the cylinder"

Ca o echivalenta -> tub de unguent care e sigilat, si il perforezi cu partea ascutita sculptata in dop pe exterior.

Asa a fost si aici. In centrul reductorului e ca un ac, si dupa ce il infiletezi cam jumatate, ajunge si inteapa butelia CO2 si in felul asta gazul ajunge in reductor. E deja suficient de mult infiletat ca sa nu "zboare" de pe filet cand inteapa, dar intr-adevar a trebuit sa strang mai tare dupa aceea, sa perforeze complet si sa si il fixez.

Prin urmare, exclus sa aibe vreo valva sau ceva - mai ales ca in minibrosura lor, insista ca e musai sa fie PSI pe 0 si sa te asiguri ca nu mai are deloc gaz, pana poti sa scoti reductorul. Exclus oprit peste noapte, il las oricum sa mearga..

--

Intre timp mi-am comandat un:
- Eheim Ecco Pro 2032 (cel mai mic filtru extern - pt acvarii de 130L). Mi-a casunat pe filtrele interne care trebuie curatate des si imi si ocupa mult spatiu din acvariul si asa mic. Sper sa-l pot ajusta pentru debit mic.
- Plantele urmatoare:
Micranthemum micranthemoides
Micranthemum umbrosum
Lilaeopsis nov. zeland.
Eleocharis accicularis
Glossostigma elatinoides

Au venit si primii vietuitori:

4 x Pseudomugil Furcatus

image

4 x Megalamphodus sweglesi

image

Cat de curand ridic si cantitatea de lumina la aprox 1W/L dupa ce mesteresc nitel la capac...
Yey multumesc de primire, da, m-am apucat din nou...
Ceva mai nerabdator (la primele acvarii parca a trecut repede timpul de ciclare, caci alergam dupa toate cele, citeam o gramada, acum trece asa greeeeeeeeeu ....).

La acvariul asta m-am gandit initial sa-l fac pt un betta, dar ulterior am realizat ca-mi place mai mult look-ul amazonian, si acum imi pare rau ca am ales pietrisul (pe care il luasem asa slefuit, sa nu-si agate betta cozile in el). Uf, vad eu ce fac.
multam de plante, porcu, imi place Mayaca - o sa citesc despre ea.
@catalos

Da, o opinie pertinenta pretul

Achizitie: 70 euros setul (cu o butelie inclusa).
Apoi, o butelie noua costa 14 euro, iar 3 la set (sa zicem pentru un an la nano) costa 37 euro.
In total, 110 euro / an mi se pare mic pretul (avand un nano) - ce vazusem la 500g erau peste 300 euro setul ?

@alexacv

L-am inceput de o saptamana, nerabdator, si inca schimb apa de zor sa scap de culoarea lasata de buturuga.
Am zis cabomba ca sa minimizez riscul de alge, dupa aceea mai vad... Imi place mult planta asta.

Studiez
Salut,

Vad ca nu s-a discutat prea mult de sisteme CO2 nano (majoritatea preferand butelii mari), dar cum pentru acvariile care imi plac mie (mici) nu prea se merita, am decis sa cumpar un set CO2 nano (pt acvarii de pana in 50L).

Cateva poze:

Butelia (95g) - de unica folosinta, reciclabila:
image

Instalatia completa (acvariu 35x22x31):
image

Diffuser-ul CO2:
image

Bule CO2 pe Cabomba:
image

Sper ca am facut o alegere buna (acvariul fiind mic, cred ca minibutelia o sa tina vreo 3 luni).
Vine cu:
a) reductor (care nu poate fi folosit la alte tipuri de butelii - in manual ei spun ca e interzis sa il adaptezi la alt tip de butelie - fiind strict utilizabil numai cu buteliile lor).
b) un manometru indica vreo 910psi acum (850 +- 60 psi).
c) numarator de bule + co2 diffuser + supapa care sa impiedice curgerea apei inapoi pe furtun, cand butelia ramane fara presiune.

Astept intrebari, cu toate ca nici eu nu stiu prea multe deocamdata despre el.

Am observat ca este dificil de reglat cand vrei putine bule pe minut (acuma am vreo 4 bule pe minut, dar e suficient sa misti un pic de rotita de ajustare, ca imediat se accelereaza).
Arata foarte fain.

KH-ul poate varia daca bagi CO2 (stiu cand am avut si eu bomba, ca mereu aveam KH-ul mic, si puneam os din acela pe care isi ascut pasarile ciocul - os de sepie, nu mai stiu exact cum se numeste) ca sa il tin cat de cat in jur de 4.
Ar trebui sa-l masori, ca sa fii sigur ca nu ai variatii prea mari de pH.

De asemenea, am o presupunere ca e prea mult fier in apa ta. Poti sa scapi de alge local cu substante - dar daca nu echilibrezi acvariul - sunt riscuri mari sa apara in continuare. Exista o planta de suprafata care creste la greu dar o tunzi des ca sa nu ia prea multa lumina - si consuma si ea din surplusul de nutrienti, fara sa-ti strice landscape-ul: Ceratopteris cornuta
Am mai cautat pe net despre tipul asta de alga: http://www.thekrib.com/Plants/Algae/red-algae.html

In cazul lor, pare a fi legata de faptul ca e prea mult fier in apa - solutia ar fi mai multe plante, mai multa lumina, CO2 de asemenea, incat plantele sa consume acel fier suplimentar... (sau nu mai fertiliza deocamdata, daca sunt doar putine plante ? - nu ma prind, dar par solitare plantele acelea cu alge)

Ce KH are apa ?

Seamana cu ce e in poza aici : http://www.aquaticscape.com/articles/algae/bba2.jpg ?
Pai poate au si ele nevoie de un timp de 'incubatie' care a coincis cu acel moment in care ai pus tu incalzitorul

Ca sa scapi de ele trebuie sa ai plante sanatoase (lumina, nutrienti, CO2). Altfel e chinuitor, adica le poti omora cu substante, dar or sa apara iar. Pune plante cu crestere viguroasa (cabomba de exemplu, si se gaseste si usor) si vor mai consuma din surplusul de nutrienti de care acum se bucura doar algele.
Pai ce as face eu:

Mers la magazin si:
a) cerut niste teste rapide (sunt ca niste baghete) pentru calitatea apei. Trebuie sa afli ce concentratii ai acolo - nitriti, nitrati, ph - cele mai importante.
b) cumparat sera aqutan (sau echivalent), ca sa fii sigur ca apa nu mai are clor. Nu mi-a fost clar din post daca ai asteptat suficient pana sa pui apa. Cel mai sigur e cu solutii de declorinat, 5ml la 20L in cazul sera si poti turna imediat dupa direct.

Apoi, nu spui cum ai spalat filtrele. Doar in apa scoasa din acvariu trebuie, altfel se distrug bacteriile si degeaba pui solutie de startare ...

Nu stiu de ce tot pui sare ? Au nevoie pestii tai de asa ceva ? Citeam candva ca unele soiuri au nevoie asa de un pic de sare, dar tu de ce tot pui ?

Pestii nu stiu daca pot fi salvati de pe o zi pe alta, schimba insa apa des (la 1-2 zile) ca sa reduci ce o fi acolo si ii stresseaza. Dar trebuie neaparat sa testezi apa ca sa vezi cum stau lucrurile.
Pai deja fertilizezi ?

Nu am experienta cu tipurile de sol, samd, dar mereu am plecat de la presupunerea ca un solul fertil proaspat pus duce destula vreme pana o sa fii nevoit sa fertilizezi iar.
E un bun inceput ca le ai pe toate (felicitari pt CO2, pt accesorii si ce ai acolo) dar PLANTE, mult mai multe PLANTE

Regula de baza contra algelor este sa ai plante multe si sanatoase. Plante ai foarte putine + doldora de nutrienti, incat la un moment dat or sa apara alge. Si contra lor nu lupti cu substante, caci acelea incetinesc metabolismul plantelor si algele apar si mai repede.

Nu stiu de ce nu cresc celelalte plante, dar mai bine le arunci si cumperi altele.
Dupa tot umblat si departe de acvaristica, am reusit in sfarsit sa ma adun si sa incep un nou acvariu..

Citisem odata aici pe forum, ca odata ce te apuci de acvaristica - mereu te vei intoarce

http://hex.ro/photogallery/index.php?list=3
Incearca sa pui niste poze cu capacul vazut invers - caci de deasupra http://www.aquarium.cc/images/Monolux%2060.jpg vad cum e.

Daca e vreo adancitura acolo, in spate, e perfect. Daca nu, va trebui sa-l pui in fata, cam unde l-am pus si eu in capac.
Buget tot ai nevoie ori iei o lampa (cum am luat eu) de 20-30RON si un neon (20-40RON, special pentru plante) si o 'agati' cumva de plastic... ori te chinui cu doze, fire, intrerupator samd. Neonul oricum trebuie luat iar dozele firele si timpul pierdut sa le fixezi..

Sau improvizezi cu o sarma ca sa tii neonul suspendat de plastic (dar atentie sa nu se atinga sa nu se incalzeasca ceva pe acolo direct pe plastic) si prinzi firele cu niste riglete de piciorusele de alimentare ale neonului, samd. Dar e instabil si mereu cand dai capacul la o parte tre sa-l reglezi iar la loc.

Si daca e sa te duci sa iei lampa, masori cam cat e spatiu - ca unele lampi sunt mai mari, altele mai mici, samd. Sigur gasesti prin vreo piata ceva.
Si din editari, am scos fix pasajul care era ONTOPIC.
Sunt foarte multumit, in conditii asemanatoare cu ale tale (54L, plante nepretentioase, dar cu un neon in plus) si bomba de JBL Feropol care e mai accesibil ca pret. Nu da mult deodata.
Mai bine pui mai putin decat e indicat, si cresti, caci daca o sa apara alge tot crescand, stii ca reduci si dispar si algele incet incet (in 2-3 luni sa zicem - ma rog, o medie grosiera).
Da, lumina e putina...

Vei avea rezultate, insa rezultate si mai faine vei avea cu inca un neon.

Uite: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5946&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Fara neonul suplimentar, CO2-ul va fi in surplus (caci plantele il consuma proportional cu fotosinteza) si risti sa apara alge care sa-l foloseasca. Dar toate au frumusetea lor
Acvariul mic si tot ce tine de el iese de la vanzare. Am gasit cui sa-l las, o perioada mai lunga, si o sa aiba grija de el.

Asa ca si neoanele lui ies din vanzare (cele T5).

La vanzare mai ramane:

Este un acvariu clasic, de 54L (60Lx30lx30H), cu capac de plastic.
Vine cu 3 filtre: Eheim intern, un resun si un aquael (resun-ul pentru distributie de CO2 de la bomba).

Capacul l-am modificat incat sa incapa un al doilea neon, si merge asa de vreo 6-7 luni. Din pacate au cam ruginit baretele de sustinere, insa le pot curata / schimba.

Include termostat de vreo 50W. La filtrul Eheim Pickup ofer si un burete nou.
Vine cu vreo 3 anubiasi mari, un mopan, si restul de plante.
Vietuitoare: 3 cory albino, 1 black mollie


Pretul este de 2mil cu tot cu plante si echipament.

Cory chiar au depus zilele astea sunt icre peste tot.. (dar astea nu intra in pret, caci probabil pana il vand vor fi mancate)
 
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com