[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
blackpompi, si spulberica e interesat de anubiasi.
Inca nu am discutat mai multe detalii cu el, azi trebuie sa lamuresc. Mai am un pui de anubias in acvariul mic, anubiasii cei mari sunt vreo 3 prinsi pe mopan de multa vreme.

Te tin la curent..
Parerea mea e ca la cati fertilizanti sunt acolo si cat de putina masa 'verde' (prea putine plante), vor apare o gramada de alge care sa se bucure de surplusuri.

Eu as creste cantitatea de lumina si as reduce fertilizarea.. E clar ca e suficienta hrana pentru plante, lumina ar creste rata de 'halit' (plantele ar consuma -> creste mai repede), si in timp, apa verde se va limpezi de la sine. Cand vezi ca se tulbura iar apa un pic, sigur s-au dat peste cap plantele (si le lipseste ceva). Remediezi -> apa limpede iar.

Adica na, nu sunt profesionist sa masor zilnic toate concentratiile si sa vad, da in principiu.. cam asa as face.
In afara de Anubias, mai am ceva cryptocorine, multa micranthemum micranthemoides, si cabomba + vallisneria.
Nu mai e nimeni interesat ?

Nu ma deranjeaza sa ramana echipamentele, dar imi e mila de pesti si plantute.

Pestii sunt vreo 8 rasbora, 3 corydoras albino mari, si un black molly (cred ca mascul).
Am donat cei 2 Pomacea, si 3 neoni.

Raman.. restul!
Schema de fertilizare Dupla s-a dat.

Hans - dimensiunea exacta este de: 30cm cu tot cu picioruse la ambele capete, sau 28.6 dimensiunea tubului cu partea metalica cu tot, dar fara piciorusele adunate la dimensiunea totala.
Am folosit neoanele cu niste lampi T5 din piata si le pastram drept rezerva pentru cand expira osram-urile pe care le am deja.
Dimensiunea e 28.5 ~ 29mm - le masor mai exact diseara.
Cred ca visam cand ma gandeam ca o sa fie cineva sa le ia pe toate

Asa ca le dau si separat, acum.
Partir, c'est mourir un peut.
Vand 2 acvarii:

Primul (nano) + stand:

a) Volum: 20L (Dimensiuni: 40Lx20lx20H)
b) stand de pal (facut de mine, deci nu arata impecabil) insa cu rafturi [a se vedea poza]
c) capac de pal (facut de mine), 2 neoane T5 de 8W. Din pacate lampile sunt chinezarii, si s-a cam copt plasticul. Recomand schimbate.
b+c) ansamblul stand + capac + acvariu are dimensiunea de 44L x 25L x 83H.
d) e plin de plante cat si vreo 10 rasbora heteromorpha.
e) Incalzitor adecvat.

Pret 130 Ron.

Poze: (nu le-am pus in IMG pentru ca sunt maricele):

http://i23.photobucket.com/albums/b395/viulian/acvariu/devanzare001.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b395/viulian/acvariu/devanzare002.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b395/viulian/acvariu/devanzare003.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b395/viulian/acvariu/devanzare004.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b395/viulian/acvariu/devanzare005.jpg

Separat - insa de folosit pentru el:
6 neoane de 8W: 4 sunt Sylvania (T5), si 2 Osram 8W Lumilux Cool White 450lm (840)

Pret 100 Ron toate.

Al doilea acvariu (doar acvariul):

Este un acvariu clasic, de 54L (60Lx30lx30H), cu capac de plastic.
Vine cu 3 filtre: Eheim intern, un resun si un aquael (resun-ul pentru distributie de CO2 de la bomba).

Capacul l-am modificat incat sa incapa un al doilea neon, si merge asa de vreo 6-7 luni. Din pacate au cam ruginit baretele de sustinere, insa le pot curata / schimba.

Poze:

http://i23.photobucket.com/albums/b395/viulian/acvariu/devanzare006.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b395/viulian/acvariu/devanzare008.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b395/viulian/acvariu/devanzare009.jpg

Include termostat de vreo 50W. La filtrul Eheim Pickup ofer si un burete nou.
Vine cu vreo 3 anubiasi mari, un mopan, si restul de plante.
Vietuitoare: 3 cory albino, 1 colisa labiosa, 1 black mollie, 3 neoni, 2 Pomaea masculi.

Pret 260 RON.

Separat de toate acestea mai vand urmatoarele:

a) Nou: Schema fertilizare Dupla: Dupla Ground (3L), Dupla Root 100g, Dupla Plant 10Tablete, Dupla Plant 24 10ml.

Pret 120 RON.

b) Folosit: Dupla CO2 Visual Test + 2 flacoane Dupla CO2 Test Refill (fiecare de 10ml, unul e insa inceput): 100 RON. Scala vizuala e intacta, nu am lipit-o pe acvariu. Nu mai stiu termenul de valabilitate al solutiilor, dar indica bine.

c) Noi:
Sera Algovec 100ml: 15 RON
Sera Aqutan 250ml: 18 RON
Tetra Easy Balance 500ml: 28 RON (am 2)
Sera pH Test 15ml: 19 RON (am 2)
Sera kH Test 15ml: 19 RON
Filtru Resun SP-1100L: 25 RON
Filtru Hailea RP-200L: 20 RON

d) am zis mai sus, dar poate nu s-a vazut:
6 Neoane T5 8W (4 Sylvania, 2 Osram Lumilux Cool White 840): 100RON.

Mai am si mancare, fertilizant JBL, pastile pentru substrat, samd, incepute. Si astea le dau, dar cui cumpara mai mult..

----
In total costa 800 RON.

Cine le ia pe toate le las la 700 RON (sau daca mai luati cu cineva, stiu si eu, dorinta mea e sa rezolv repede, nu conteaza ca vand la 3 persoane care vin odata... )

a) Nu pot asigura transport..
b) Doar Bucuresti.
c) Anuntul are valabilitate 3 saptamani.. Voi astepta o saptamana sa vad poate am noroc si le vrea cineva pe toate, si daca nu, o sa le dau si separat.

Contact: forum (nu pe pm) pentru a avea o ordine a cererilor..
Saluti,

Voi pleca in curand din tara pentru 1-2 ani, asa ca am niste intrebari legate de rezistenta in timp a unor chestii de acvaristica noi si nefolosite.

In principiu, m-ar interesa daca rezista 1-2 ani (daca nu, ar fi bine sa le vand ca altcineva sa se bucure de ele):

a) butelie CO2 10kg + reductor aquamedic
b) filtru eheim extern, 2224 cu tot cu materiale filtrante
c) o pompa externa de recirculare a apei (ca sa sui apa dintr-un butoi in acvariu)
d) aspirator de substrat eheim,
e) set de fertilizare dupla (ground + root + samd).

In principiu nu as vrea sa le vand (voi vinde doua acvarii care le am, cu tot cu pesti si plante + substante), dar cele de mai sus sunt noi si n-am apucat sa le bag in 'productie'; n-as vrea sa alerg sa le cumpar iar pe toate cand ma voi intoarce...

Voi ce parere aveti ? Rezista toate garniturile alea ?
Da, se pare ca sunt instrumente ale torturii:

petshrimps.com:

This kind of container would kill any other shrimp within a few days, but it takes 1-3 years for Hawaiian Red Shrimp to finally die, since it has developed such a remarkable physiology to deal with extreme situations. During this 1-3 year torture, they actually *shrink* (every time they molt) due to lack of food, which means that they are basically consuming their own body. They could perfectly well take all the other extreme conditions in those "ecospheres" (lack of air etc.), but what kills them in the end is the lack of real food over a long period of time. The little algae they find in the container lacks in nutritional value and is just not enough to keep these shrimp alive for long. It seems to be "in" and "cool" to have these tiny torture containers sitting on one's desk nowadays, but hopefully this website can contribute towards informing the general public about what is really behind those "ecospheres.
Am si eu jucarie din asta. Nu se foloseste cand ai acvariul cu substratul plantat sau plin de toate cele, adica acolo nici aspiratoarele clasice nu merg. Eu l-am luat pt acvariul de 20L si cel de 54L la 160L nu il voi folosi.

E bun probabil la cei care tin pesti unde e suficient nisipul pe fundul apei si cam atat sau cum e la mine, pt acvarii unde nu am plante de substrat ci un mopan doar pe care il fatai de colo colo.

Jucaria e misto nu mai stau cu galeata acuma sa aspir.

Pp ca ai schimbat bateriile.... ca trage mai greu cand bateriile sunt vechi.
Oho, astia sunt "mari" :-)

Am fost la Libraria Noi inainte de Craciun, si in spate era un magazin unde se vindeau niste oua (maxim 0.5L de apa) transparente si care costau 500 RON. Inauntru erau niste crustacee mici de tot (1 sau 2-ua, si o crenguta subtire).

Am facut pe naivu si am intrebat "cat costa un ou din asta" ? Imediat vanzatoarea mi-a zis aproape scarbita de naivitatea mea - 500 RON! Am cascat ochii... si s-a simtit incat voia sa-mi dea o explicatie: "E un sistem inventat de NASA incat sistemul se autointretine."

Vazand ca tonul discutiei ma o face pe vanzatoare experta, am intrebat "si crustaceele acelea cu ce se hranesc ?" S-a uitat socata la mine, si-a regasit postura, si mi-a zis ca e o alga pe acele crengute (2-3) cu care se hranesc.

Asa ca am mai privit odata oul si am plecat. E drept, arata dragut cu apa dar....
Super.

Thanks! Cred ca am incercat sa-l rotesc odata, cand nu era foarte strans. O sa ma mai uit odata.

Am scris celor de la aqua-medic, daca au garnitura aceea separat, sau sa-mi dea caracteristicile. Sa vedem
Firar..

Merci ca mi-ai zis... acum mi-e si frica sa desfac sa vad in ce stare e - nu cumva s-o tai cand infiletez la loc
Si sa fiu nevoit sa desfac iar sa verific. Ce bucla a fricii.

Uuuf... Inca odata multumesc :idee:
Am mai cumparat 6 rasbora intre timp si nebunia in acvariu a inceput. Se alearga precum dementii.
a) ori aveam doar un singur fel (masculi sau femele)
b) ori fiind doar 4, erau destul de deprimati / speriati si prin urmare nu ne ardea sa se relaxeze.

Sunt plecat de acasa de cateva zile, sunt curios sa vad daca voi gasi ceva cand ma intorc.
Se potriveste reductorul de la aquamedic :-)

image
http://www.aquahobby.com/garden/e_egeria.php ?
O investitie serioasa bine ai venit!

Doua observatii:
a) plantele acelea din fata, smocurile, cred ca sunt Vallisneria. Daca da, atunci or sa creasca foarte lungi si inalte si n-o sa mai vezi in spate. Eu le tin prin colturi, mai mascheaza una alta. Uita-te pe google images si vezi cat or sa creasca.
b) prea putine plante - cu cat ai acvariul mai bine plantat, cu atat mai mici sansele de alge.

Despre pesti, tu hotarasti. Mie nu mi-au placut viviparii, prea se impuiaza de zor si dupa aia alerg sa-i donez.

Bafta in continuare

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: