valpangica wrote:Totusi eu am sa insist prin schimbarea a cca 50 % din apa la 2 zile si sa vad daca ii pot pastra in viata . Sau atasat copiii de ei prea mult ! Sper sa reusesc .
Eu cred ca s-ar putea sa reusesti :) datul pestilor ar fi solutia ideala (ca sa nu-i chinui), da' prins intre copii si pesti, e clara alegerea.
Din experienta, eu mi-am deciclat odata tot acvariul din prostie. Si era cam cum e al tau acum.
La ce am fost atent:
a) Am schimbat 20%-25% din apa zilnic, tratata cu Tetra Aquasafe (sau Sera Aqutan). Solutiile poti sa le pui si un pic mai concentrate decat zic ei, sa fii sigur ca nu mai e pic de clor (si amestecat bine).
b) Completat cu Sera Nitrivec (si Ammovec parca), cf. indicatiilor.
c) Tratat cu Tetra EasyBalance (cam la 2-3 zile)
d) Dat putina mancare la pesti (adica sa nu ramana in plus, caci mancarea descompusa creste concentratia de toxine si nu ai inca bacteriile care sa consume aceast surplus).
In principiu, daca ai avut noroc de pesti sanatosi, s-ar putea la final sa nu ai nici o problema :) cu ei. Dar asteapta-te totusi si la unele victime (si de recomandat copii sa nu vada pestisorii morti, eu si adult si mi-a picat fata prima data).
Success!