[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by viulian
Foarte buna initiativa de a studia inainte :)

In principiu, neoanele de 15W / T8 au 45cm lungime dar, din cauza ca acvariul are doar 50cm in total, s-ar putea sa fii nevoit sa bricolezi tu - sau daca ai noroc, sa gasesti niste lampi de neon care sa se potriveasca pe capac.

Apoi, 1W/L este greu de tinut la inceput cel putin, pana nimeresti echilibru intre micro+macronutrienti, CO2 si lumina. Degeaba ai 1W/L daca plantele nu au suficient CO2 sa foloseasca atata lumina si sigur acest 'surplus' va fi folosit de alge. Incepe si tu de la ~0.5W/L (multe plante cresc ok aici) si in timp te duci si la 1W/L.

Studiaza si despre CO2, daca vrei mini aqua scaping..
Man, asta e. Pe viitor citeste mult inainte sa faci vreo schimbare in acvariu - si va fi mai bine :)

Apa laptoasa (alburie) inseamna ca bacteriile cresc in ea si nu s-au fixat inca in buretii din filtre. E normal in cazul tau. Se mai intampla si la acvarii ciclate cand ori le deciclezi din gresala cu medicamente sau cand chiar pui exagerat de multa mancare si populatia de bacterii se extinde in afara buretilor doar ca sa consume excesul.

Acum, du pestii la vecin - si nu mai pune nici o solutie, nu mai schimba nimic - doar da foarte putina mancare la pestii inexistenti. Se va cicla singur in 3-4 saptamani, cand vei putea readauga pestii, dar nu toti odata. Problema e ca la finalul ciclarii, populatia de bacterii face fata doar la putina mancare care o mai dai tu din cand in cand. Pe cand daca pui toti pestii - va creste imediat cantitatea de nutrienti pt bacterii, bacteriile avand nevoie iar de o saptamana, doua sa se ajusteze sa faca fata (si risti iar o apa laptoasa).

De curiozitate, ce pesti ti-ai luat ? Statistic, incepatorii cumpara prea multi pentru cat acvariu au si uneori pesti incompatibili :) si de aceea intreb. Cu cat stim mai multe , cu atat sfaturile vor fi mai pertinente.
I-am primit cadou de ziua mea, dar au crescut prea mari pentru acvariul meu mic.

Asa ca am decis sa-i donez - sper cuiva care poate sa le ofere spatiul necesar.
Scalarul are inotatoarea de sus stramba (Se vede in poze). Inoata si se misca ok, nu cred ca e problema genetica, ci probabil aparuta in urma unei altercatii cu alt peste din acvariu.

Cateva poze spre lamurire:

PS: nu stiam ca micile picaturi de apa uscate pe sticla si aproape invizbile cand te uiti in acvariu vor iesi atat de urat in poze. Va rog sa le scuzati.

image

image

image

image

image

image

image
Si eu am cautat pe la Practiker / Bricostore, si prin vreo doua piete. N-am gasit nimic ...

Pana la urma am cumparat fasunguri normale (voiam sa improvizez fasungurile cu niste reglete conectoare, asa cum am vazut ca se practica la panourile cu reclame).
valpangica wrote:Totusi eu am sa insist prin schimbarea a cca 50 % din apa la 2 zile si sa vad daca ii pot pastra in viata . Sau atasat copiii de ei prea mult ! Sper sa reusesc .

Eu cred ca s-ar putea sa reusesti :) datul pestilor ar fi solutia ideala (ca sa nu-i chinui), da' prins intre copii si pesti, e clara alegerea.

Din experienta, eu mi-am deciclat odata tot acvariul din prostie. Si era cam cum e al tau acum.
La ce am fost atent:
a) Am schimbat 20%-25% din apa zilnic, tratata cu Tetra Aquasafe (sau Sera Aqutan). Solutiile poti sa le pui si un pic mai concentrate decat zic ei, sa fii sigur ca nu mai e pic de clor (si amestecat bine).
b) Completat cu Sera Nitrivec (si Ammovec parca), cf. indicatiilor.
c) Tratat cu Tetra EasyBalance (cam la 2-3 zile)
d) Dat putina mancare la pesti (adica sa nu ramana in plus, caci mancarea descompusa creste concentratia de toxine si nu ai inca bacteriile care sa consume aceast surplus).

In principiu, daca ai avut noroc de pesti sanatosi, s-ar putea la final sa nu ai nici o problema :) cu ei. Dar asteapta-te totusi si la unele victime (si de recomandat copii sa nu vada pestisorii morti, eu si adult si mi-a picat fata prima data).

Success!
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index