Saluti,
De ceva vreme, ma lupt cu o mazga de care nu scap. E ca o pata uleioasa la suprafata apei, compacta. Insa daca o atingi cu degetul, se 'fisureaza' asa si se face bucatele mai mici:
sau:
Acvariul are 20L si vreo 6 luni. 2 filtre Aquale Mini.
Vietuitoare:
4 rasbora heteromorpha, 2 corydoras albastri, 1 ancistrus obraznic (mutat aici drept pedeapsa ca se bate cu alti pesti in acvariul celalalt), 1 pomacea, mai multi melci rotuzi mici - si tin populatia sub control

prin lucru manual ce da dureri de spate.
Lumina: 2x8W 'din piata'.
Boon, am stat in seara asta o ora si am facut masuratori:
gH: 10
kH: 7 (il tin sus cu bicarbonat, caci daca uit sa pun bicarbonat, se duce spre 0 in timp)
pH: ~6.3 (spre 6.5)
Ca: 60mg/l (mai pun, rar, putin calciu marin pentru pomacea)
Fe: 1.0mg/l
No2: < 0.3
CO2: 84mg/l (42 de picaturi ca sa fac solutia roz! si sa semene cu monstra A - testul Tetra)
PO4: 2mg/l
NH3/4: 0mg/l
Bag CO2 cu drojdie de 2L. Din pacate mazga aceea impiedica bulele de CO2 sa se sparga la suprafata apei si parca adera la ea plutind pe dedesubtul ei.
De asemenea, ciudat mi se pare si aceast strat maroniu care a aparut in pietris. Aveti idee ce e cu el ? Am si in celalalt acvariu, dar nu e atat de pronuntat.
Ce am incercat:
a) am stins un neon, deci 8W. nimic.
b) am lasat sa se faca jungla in acvariu, nimic. Am tuns toate plantele de a ramas chel (cum il vedeti acum), tot nimic.
c) am tot hranit cu una alta (gandindu-ma ca o fi de la uleiuri ceva de prin mancare), nimic. In celalalt acvariu, nema mazga chiar daca hranesc cu aceiasi mancare.
d) am curatat la el mai des, am curatat mai rar. In timp insa, se tot aduna, si nu pricep de ce. Inclusiv cu hartie igienica pusa asa deasupra luciului si smulsa. Se curata, dar apare iar.
Ma gandesc ca oare e prea mult substrat pus (2cm substrat Tetra, 2cm substrat pietris 2-3mm) ? Pietrisul nu l-am fiert cand l-am pus, doar l-am dat prin cateva ture de apa. Dar au trecut 6 luni de-atunci...
Voi aveti idee ? Nu de alta, dar am sentimentul ca nu se oxigeneaza bine apa + bulele acelea de CO2 pe care le-as vrea repede iesind afara (e putina apa totusi) iar ele stau de nebunele pe sub mazga asta.