[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Faptul ca intrebi de maternitate imi da impresia ca chiar nu ai idee cum se reproduc gurami -cuib de spuma la suprafata apei-daca ai ceva frunze de plante la suprafata ajuta mult ca si suport pentru spuma ,dar cum ti s-a spus ai nevoie de un bazin mai mare altfel daca incepe treaba viata femelei e sub semnul intrebarii
Interesant ca si endemism si ar fi bine sa se faca ceva pentru specia respectiva , ma gandesc la pasionati din zone muntoase sau universitati chiar (...cei cu facilitati gen pastravari)i ar putea incerca sa-i aloce timp si spatiu , probabil printr-un program european sau international de salvare a speciilor amenintate , consider ca in asa ceva trebuie investit :pasiune ,timp si fonduri si nu cum se tot bate toba de exemplu -pe ursi avem si am avut mereu destui cei care bat sau au batut muntii cu piciorul stiu ce spun , fondurile acelea ar fi mai bine folosite pentru alte plante sau animale amenintate de la noi un exemplu ar fi acvila aurie Aquila chrysaetos din care mai avem cateva perechi in tara (~ 5) din cate stiu eu , ca si comparatie in Slovenia intr-o rezervatie cuibaresc peste 20, exemple sunt destule ; pe de alta parte nu e bine sa cadem in extreme si sa punem etichete de "genul cel mai..." situatii mai exista in lume in mod sigur asta e una de care stim noi , despre asta se mai poate vorbi , nu cred ca e locul aici
koala wrote:

- evident, de fiecare data pompa aia se infunda cu cate ceva si trebuie desfacuta si muita... e cu nervi, da' pan' la urma iti faci treaba,

nu stiu de unde da imi pare cunoscut fimul
La scaderea nitratilor si phopsfatilor cred ca te-ar ajuta si NOPOX-ul, e o solutie pentru noi astia care nu rupem hamul
Wow , superb aranjament iar faptul ca pe langa combinatia de piatra si verdeata crevetii nu au culori tipatoare creaza o armonie de ansamblu si-i da clasa in plus bazinului , ma duce cu gandul la cele formatiuni stancoase de la granita Venezuelei cu Brazilia acele Tepui
La mangrove sa ai grija sa primeasca si partea superioara destula lumina cu spectrul potrivit , daca nu in timp se duc , la mine erau intr-un refugiu dar au trait cam un an doar , a si radacinile acelea iti vor cam ocupa bazinul in timp lund in consideare marimea lui
Ancistrusii trec de 10 cm pot ajunge la 12/14 cm si traiesc destul de mult(tinuti bine) ,am avut un mascul de 14 ani ,dar intadevar dupa un timp si daca e mancare destula de la ceilalti pesti se lenevesc , micutii in schimb sunt foarte harnici si bineveniti in acvariu
cingo171179 wrote:am spalat nisipul in 6 ape

Nu-i chiar asa grav , prin anii '80 spalam nisipul de rau in cateva zeci de ape , iar cand a fost mai murdar de 110 ori
,pana sa ramana curata apa si daca il agitam, poate eram noi mai
Inca o fabrica de nitrati ,phosfati : modul cum ai pus pietrele si inghesuite si sprijinite de geamul din spate ,prea putina miscare de apa pe acolo
Chestie de gust , eu de exemplu fiind pasionat de sudamericani(sau central americani)-absolut neoni desi nu neaparat pe cei clasici (innesi) dar ceva din familia lor, dar mai e un aspect de luat in seama daca sunt singuri actori din peisaj sau doar de umplutura .
Stiu ca pe " afara" se tin in acvarii rotunjite fara colturi deoarece au tendinta sa fie inghesuite acolo de curent fara sa mai poata scapa .
Ultima poza aduce cu un boistean, dar nu sunt deloc sigur prindeam pe la munte (cu mana) cand eram mic ,inclin totusi spre boistean phoximus phoximus , iar cel din prima imagine , nu e zvarluga ci grindel tot din ape de munte : noemacheilus barbatulus . Masculul la boisten e foarte frumos cand e in perioada de reproducere
um02122 wrote: paradoxal nu au aparut pe jumatatea acoperita cu Zoa si GSP) si majoritatea suprafetei nisipului.

INCA , vor aparea eu am avut sute si in timp mi-au sufocat si doua feluri de zoasi acestia nu au murit ci pur si simplu au fost inghesuiti si covarsiti de mult uratele urzicatoare, polipii zoasilor au devenit tot mai mici si mai decolorati pana , la marimi intre 5-8 mm nici acum cand am scapat de marea majoritate(cu ajutorul tomentosului) zoasii nu si-au revenit, interesant ca protopalithoa nu au fost afectati ... partea cu diferite juice-uri injectate nu se aplica decat in cazul unui numar redus de aiptasii
Cu placere , si eu cred ca pe un fund nisipos(nisip mai fin) cu pietre doar ici colo s-ar simti mult mai bine , dupa pozitia gurii si forma e un peste ce se hraneste cu detritus si eventual alge din nisip si de pe fund (pietre) , ofera-i fulgi pentru algivori si viermisori , numai bine
Eu am vazut bazin de discusi foarte reusit la care filtrarea era pe piatra aceasta, pestii sanatosi chiar deosebiti si eu vreau sa incerc la filtrare -apa dulce, pana la proba contrarie nu as denigra-o , imi aduc aminte si in 2006 cand am folosit eu Miracle Mud pe net aparusera o serie de comentarii cum ca e doar o teapa si e doar noroi uscat din spatele curtii (pe forumurile de afara pentru ca la noi nu se stia de el) nici unul din posturile respective nu era scris de posesori actuali sau fosti de mud , eu de atunci l-am tot folosit si cu si fara skimmer , pot spune ca nu e un lucru rau, un sistem (un acvariu public intr-un hotel de 4 stele)a mers asa ani de zile fara apa de osmoza, fara skimmer, fara aditii , iar coralii moi si scoicile cresteau si se imulteau bine mersi la modul in care erau doi trei wrasse in bazin care mereu scotoceau dupa scoici si le gaseam valvele goale dupa ce le mancau , copepozi multi in filtru..., deci eu cel putin pana nu incerc nu as spune ca nu e buna ,exemplul matrixului care la origine e tot roca vulcanica
Salut , doar asa o mica observatie daca ai pus anubias nu mai e amazon , vorba ta e gata "spurcat"devine un acvariu comun sau comunitar daca vrei care poate fi placut ,relaxant dar nu unul cu tematica
Asta nu e clasicul "porcusor"- gobio gobio acela are capul mai mare in raport cu corpul nu in aceasi linie ,ochii mai mari in raport cu capul, mustatile grupate alfel din cate imi amintesc la colturile gurii care e mai buzata , corpul lui in dreptul inotatoarei dorsale e putin mai inalt , asta care il ai mai prezinta mustati pe buza din fata iar linia capului e descendeta-asa mai hidrodinamica pierdut spre gura , daca vrei o analogie porcusorul e mai spre corry iar acesta mai spre tipar, a si coada acestuia se termina drept pe cand la gobio e in forma de v
Fara burete la marin ,nici de carbune nu e cazul , filtrarea bio inseamna doar suportul pentru bacterii adica : inele ceramice , matrix sau /si nisip in strat gros DSB (deep sand bed) sau mud-ri adica " maluri" imbogatite cu tot felul de minerale cel mai cunoscut din ele e Miracle Mud
Sau poti folosi un proiector cu led cele de 10w costa undeva la 40/50 lei da un aspect de raze strecurate prin vegetatie si oglinda apei cu efectul frumos de shimering care il au halidele si ledurile doar, au corpul din aluminiu si il poti orienta cum vrei sa bata , nu stiu banda cat de profund bate dar precis lumineaza mai uniform vezi care iti surade
Bine ai venit , bine venite cunostintele despre filtrarea la scara mare, sunt interesat

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: