[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cain
Forum Index » Profile for Cain » Messages posted by Cain
Acum par ok.. desi vreo 2-3 au dat coltul. Cred ca aia 'patati' ..
Oh, stiu, am vazut cazurile cu instalatiile de CO2, home-made. Costa mult, si efectul e mult prea slab. Dar sper ca nu asta e situatia mea..
Si CLAR, nu poti invata decat prin greselile proprii ;)
Pai nu vad ce prostie s-ar putea intampla, ca sa curga apa in casa Si daca mi se intampla o prostie cu solutiile profi, pe cine dau in judecata ? Si.. mai e ceva: satisfactia de a vedea ca functioneaza ceva facut cu mana ta; e un soi de hrana pentru suflet .. ;) Cred ca doua maini dibace reusesc sa acopere si plaja de .. profi. Sper.
Nope. Lipseste fioru'
Dolly wrote:
De ce ai pus toate astea gramada? Albastrul de metil o fi el dezinfectant foarte bun, dar se foloseste in primul rind ca tratament.

Pentru ca nu eram sigur de plante.. au stat o vreme de in alt acvariu, fara pesti; ori daca nu a raposat nimeni pe acolo, nu aveam de unde sa stiu ca e curat-curatel. Si m-am gandit ca nu strica sa fiu prevazator. Oricum, la cate ape s-au schimbat acolo, nu cred ca a mai ramas vreo urma de substanta in cateva luni

Am pus zeama aia albastra la pui; in prealabil am diluat-o in putina apa de acvariu, si apoi am turnat-o. Cam cand sa incep sa fac schimburi de apa la ei ?
Edit: multumesc
1. In bazinul mare - 25 litri: un varf de lingurita de sare (stiu, suna ca o reteta de mancare ), aprox 10 picaturi albastru de metil. Asta cand l-am pus la ciclat, acum vreo 2 ani. De atunci am mai schimbat apa, ochiometric am mai pus putina sare, sau albastru de metil. In acvariul mare nu am gris.
2. In bazinul mic - 4 litri: apa din bazinul mare combinata cu apa declorinata.
3. temperatura la ambele: 26 grade.

O sa pun o picatura albastru de metil la pui.
Deci.. o iau de la capat ! Aia e, trebuie sa iasa pana la urma !
Multumesc.
Grosima e de 1, pentru ca madam a zis '9 in interior, 11 exterior'. Posibil sa fie pt. instalatii electrice.. Mai caut. Multumesc.
A nascut femela, dupa un travaliu care mi-a pus la incercare rabdarea. A durat vreo 5 ore . Am separat puiutii in alt vas, cu apa din acvariul mare combinata cu apa pusa la declorinat. Vasul are ceva pietre maricele, ceva fire de plante, si aer. Dar am vazut aseara gris pe puiuti ... la cat de mici sint, nu stiu ce dumnezeu sa le pun in apa; am pus putina sare grunjoasa, neiodata, dar mi-e teama sa cresc temperatura, sau sa le pun solutii.. sint mici si sensibili. Totusi trebuie sa fac ceva. Care varianta o adopt ? Sare si temperatura, sau ceva chimic ?

Puii au deja 2-3 saptamani.
Multumesc.
Am cumparat o teava de PVC de vreo 3 metri (12 mii lei.. vechi ), dar cica saracia aia nu are coturi sau T-uri; aia e, o sa folosesc flacara de la aragaz pt a largi buza, cand vreau sa le unesc, si silicon de acvarii pt lipire - ar trebui sa tina, doar am lipit tevile de scurgere de la chiuveta din bucatarie.. si inca nu picura nimic . Sint in sapaturi de pompa. Cred ca o sa trec prin Obor zilele astea.
siliconu` wrote: care se lipesc cu adezivi speciali, non-toxici.

Cum se numeste adezivul, sau ce nu trebuie sa contina ? Ca de citit, citesc si prospectele la aspirina...
Dupa tevi si fitinguri o sa ma duc la un magazin de sanitare; sper ca la aia sa gasesc si adezivul. Multam !!

Mitica, vorba ta.. alta tara...

bob_de_grau wrote:Desigur timp de aproximativ 2 saptamani dupa ce instalezi filtrul nou trebuie sa tii si buretele pentru ca sa se dezvolte in filtrul exterior bacteriile din burete. Dar dupa aceea poti sa-l scoti

Hmm... cred ca asa o sa fac ;) Bafta la.. investitii
Pai acolo omul recomanda pexal. Or nu vreau sa 'murdaresc' nici macar spatele acvariului cu asta.. vroiam tuburi de plastic transparente Insa am retinut o treaba.. aia cu pompa in interior. Ma pun pe cautat intai pompa !

PS. Ce legatura are slujba sezoniera... ? Ca nu e scumpa dracovenia, per ansamblu. Nici nu trebuie sa scoata tone de apa, oricum mai ai si burete intern, pentru bacterii.. si mai faci din cand in cand schimbare de apa, cu scoaterea mizeriei ...
Ziua buna !
Acum vreo 25 de ani, cand am primit prima oara cadou un bol cu pesti (atat cat au stiut oamenii), mama mi-a adus de la servici de la ea un acvariu de vreo 50 de litri, si un filtru extern (extrem de complicat pentru mine la vremea aceea). Filtrul era un paralelipiped cu sectiune patrata de vreo 12 cm latura, inalt cat acvariul; avea un strat de pasla, pietris, inca un strat de pasla, ceva carbune (acum am citit de carbunele activ...), si un pietris fin. Nu neaparat in ordinea asta Pe mijloc avea o teava de sticla, din care pleca o tija - tot sticla - spre acvariu. In a din urma tija intra aerul de la pompa. De echilibrat.. functiona principiul 'vaselor comunicante', a carui tija scotea mizeria cam de la fundul apei. Problema e ca as face unul acum, pentru acvariul meu de 50 de litri - inca sta la uscat, sa nu am probleme cu siliconul, dar nu stiu de unde sa cumpar acele tzevi: cele doua tuburi, una de colectare apa&mizerie, si celalalt de retur, si cilindrul de mijloc. Atunci au fost facute de sticlarul institutului.. acum m-as multumi si cu unele de plastic Acum vreo 10 ani am facut unele din tuburi de carioca, dar aratau groaznic, desi isi faceau treaba.. Vreo idee, ce as putea incerca sa folosesc ?

Multumesc.
Pai Horia, ideea era ca daca vrei sa il pui la carantina cateva zile.. apa aia trebuie sa fie si ciclata, nu numai fara clor... Cam asa suna recomandarile, si mi-e ca au dreptate ;)
Aiurea; tocmai ai creeat, apoi ai sustinut aceasta polemica. Nu face pe victima, ca la "hashul" meu nu tine
Anyway, tocmai ai porcait un topic. Chiar rog un moderator sa il inchida.

Multumesc.
horia_ch wrote:Apropos, spitalul trebuie sa fie permanent pregatit si ciclat, sau se umple doar la necaz?

Pai daca il umpli doar in caz de necaz, tot trebuie sa stea 24 de ore, sa iasa clorul din apa... deci mai bine il ai acolo, pregatit, cu un filtru mic. Din ce am citit, si pe aici pe forum, si prin cartuliile de pe acasa, "curele" la spital, imbaierile in diverse substante, nu se fac decat temporar - cateva ore, sau o zi, in functie de boala si de tratament. Daca te refereai la acvariu de carantina... ala il pregatesti doar cand vrei sa achizitionezi pesti noi
Da, si eu am tresarit cand am vazut ancistrusu decolorat ca vai de el. Si au trebuit sa treaca cativa ani - ca la vreo 15, sa ma obisnuiesc cu ideea .. :-) Norocul meu, cum a zis si Radu, ca aveam si neoni in acvariu, si cand i-am vazut si pe aia palizi, m-am cam lamurit.
Apropo, sa nu ii mai trezesti brusc din somn.. au reactii cam violente; sincer, nici mie nu mi-ar place sa ma trezesc in crucea noptii cu o lanterna in ochi
Frumusel foc; dar parca aia aveau burtica cu ceva mai mult galben ..
Stiu ca sint Anabantidae; am sapat putin cu google... ;) De fapt am banuit cand l-am vazut prima oara.
Okay.
Si masculii si femelele de Macropodus din Felix au un colorit splendid, viu, aproape zici ca sint pictati... Cand i-am vazut prima data, am zis ca sint un soi de Betta, cel putin de sus vazut, gura si capul erau identice cu ale unuia. Apoi m-am asezat in fund langa ochiurile de apa neocupate de balarii, si am cascat gura indelung la ei. Cred - sub rezerva ca pot spune prostii - ca au coloritul viu fiind in permanenta disputa cu ceilalti masculi, si probabil fiind dispusi la imperechere, pentru ca, asa cum am zis, mi se parea ca haremul unui mascul cuprinde 2-3 femele.
Sint curios daca pot convietui intr-un bazin de 100 de litri cu o pereche de Betta; ar fi ceva de vis... :veselred: Dar intai sa vad de unde-i pot cumpara ..
Rares, cred ca e prea mult spus ca "am facut un bine". Nici n-am decimat populatia, nici nu am ajutat "rasa pestilor autohtoni" sa supravietuiasca. Puii mei, am luat niste alevini care daca nu mureau de foame, sau nu ii mancau ceilalti, se scurgeau prin prea-plinul lacului. (ma rog, supravietuiau cativa, conform selectiei naturale...). Ideea e ca vreau sa imi ajunga la maturitate, in special sa vad un mascul .. aia care bantuiau lacul erau frumusei foc.

Pana la urma, imi pare rau ca am deschis acest topic. Pot sa rog un moderator... ?
Multam.

Forum Index » Profile for Cain » Messages posted by Cain
Go to: