[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Si eu cam fug de guppi (de fapt de vivipari) din acelasi motiv zis de tine. Ce ma fac cu 50 de pesti ? Unde alerg sa-i dau ?

Daca as fi in liceu, cu o gramada de prieteni si cativa acvaristi, sa ii tot schimbam intre noi sa zicem [ cum am auzit ca se practica odata ] poate... Dar cu 12 ore de treaba... tot ce vreau e sa fie sanatosi astia care ii am. Ma gandeam sa iau un acvariu sa-i reproduc, dar ma mai gandesc, ca nici sa alerg sa ii dau apoi nu am timp.

Eu votez contra lor din cauza ca se reproduc in nestire, insa ca aspect sunt foarte frumosi...
Thanks for the tips!

Valve de reflux pt apa am 2 deocamdata, am cumparat pentru furtunul 'pompa de aer' <-> 'burete bolborositor' pentru ca daca se opreste curentul sa nu curga apa inapoi catre pompa si sa ma inunde.

Doar ca... nu m-am prins de sens, si cum nici timp n-aveam, am agatat pompa mai sus

Oricum, multumesc, ma apuc de cautat - sa vad ce si cum gasesc mai ieftin - pana la urma banui ca produsele sunt mai ieftine decat la magazinele online (unde fiind doar putini, pun cam ce preturi vor).
Multumesc de raspunsuri, bine de stiut.

a) la ardere - ma refeream la CO2 + H2O care ar da acid carbonic, si trebuie furtune speciale care sa nu se 'coaca' in timp [dar nu bag mana in foc daca am inteles bine ]

b) PH controllerele vad ca au o electrovalva care inchide si deschide gazul (se inseriasa dupa reductor).

Intrebarea este.. trebuie electrovalva asta sa fie 'compatibila' cu instalatia de CO2 ? Nu se baga pur si simplu pe furtun, sau cum e ? Citisem undeva ca electrovalva Dupla nu e compatibila cu CO2 de la JBL, sa zicem..
Insa dupa schemele care le-am vazut pe net - electrovalva aceea de fapt se pune pe furtun inainte de bubble counter - si nu se 'prinde' direct in reductor.
Salut!

Uite m-am decis ca vreau sa cumpar direct instalatie de CO2 si pH controller (nu sunt genul care sa faca improvizatii atunci cand nu cunoaste ce si cum).
Si daca asta e trend-ul, atunci de ce nu [trend in sensul ca toti cei care au CO2, recomanda contra algelor un nivel constant de CO2]?

Ce am inteles:
a) trebuie pH controller - altfel risti un pH crash.
b) CO2 produce chestii care ard, si atunci nu te joci cu furtunele etc, asa ca ar trebui sa cumpar toata instalatia de-a gata.
c) toti cei care au CO2 sunt mai abili in lupta contra algelor (plantele, avand CO2, isi fac mult mai bine treaba si 'infometeaza' algele).
d) nu trebuie sa cumpar sistem cu 'mini' butelie, deoarece se poate cumpara una mai mare, special facuta pentru CO2 (si nu adaptata de la butelie de gaz) care sa minimizeze efortul umplerilor dese. Si pentru ca la 'mini' butelie nu se baga cei care pot umple.

Booon.. ce nu am inteles:

a) ce este cu reductorul acela (nu stiu daca folosesc corect) intre butelie si restul instalatiei ? Nu se potrivesc, sau ce ? Buteliile de CO2 nu au o 'iesire' standard ?
Adica daca ma duc la magazin si solicit o instalatie CO2 fara butelie, ce risc este sa NU-i pot confectiona un reductor intre ea si butelia pe care o voi cumpara ?
As putea lua o 'teapa' din asta ?

b) Am cautat pe net un magazin de unde as putea achizitiona o butelie CO2. N-am gasit. Am gasit doar cateva anunturi, unii cautand pentru pistoale cu aer comprimat
De unde gasesc o butelie noua si cam cat de mare sa fie?

c) Am intalnit aici cateva posturi in care oamenii din tara care intreaba unde, in orasul lor, se mai poate incarca cu CO2. Unul chiar se vaita ca i-au fost cerute acte de firma, etc.. si el, na, era pentru hobby.

Sa inteleg ca in Bucuresti sunt mai privilegiat, sau trebuie sa trec prin aceiasi alergatura si sa pierd o zi intreaga sa umplu butelia ? Nu de alta, ca mi-as lua, dar macar sa stiu la ce sa ma astept. Este mereu anevoios sa incarci butelia si sa alergi pe la centre ? Unde sunt de fapt aceste centre, macar sa trec pe la unul si sa intreb dinainte cam ce butelii ar incarca.. (eu stau in sect. 6, timisoarei)

Cam atat deocamdata, sper ca nu v-am plictisit... si daca ma puteti lamuri, ar fi super. Am incercat sa ma lamuresc singur si sa nu irosesc timpul nimanui, dar din pacate nu am gasit nimic concret apropos de dilemele de mai sus.

Multumesc..
Eu inca studiez problema daca pot sa agat de frunza de salata o mica greutate de plumb [dar peste tot se zice ca e toxic. Nu am inteles insa de ce, stiu ca sunt toxici vaporii de plumb daca ii inhalezi].

O alta idee este sa pui in acvariu si furculita cu care ai 'intepat' frunza ca sa o duci pana la acvariu. Le lasi asa acolo. Cam inestetic, dar functional cred.
http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/accounts/information/Paracheirodon_axelrodi.html

Aici spune ca traiesc 5 ani in captivitate, dar sunt cazuri si de 10 ani.
Cica in mediul lor natural nu traiesc decat 1 an..
deci intelegi ca am fost 'pasionat' sa manance toti cat se poate de bine.

Am 7 neoni.

Tubifex-ul acesta cumparat cred ca a produs indigestia la Colise - ma gandesc a a fost de proasta calitate, chiar daca e in termen. Adica mancare 'noua' de pesti n-am mai luat de mult, iar acum, reamintindu-mi, colisele s-au imbolnavit in ziua urmatoare.. (una a murit din pacate, pana m-am prins eu ce se intampla).

Flake Food-ul trebuie sfaramat intre degete si el ?
Heheeee

Acum sunt in discutii pentru un acvariu de 70L (e cam suprapopulat al meu) si probabil vor mai trece vreo 2 luni pana cand pot sa ii inmultesc..

Cred ca aveam o inocenta 'umana' si ma gandeam ca o femela incepe sa produca icre doar daca simte un mascul in jurul ei. Eram convins ca e ori manacare, ori boala.
Stiti era zicala aia, ferice de cei care pot rade de propria prostie, nu vor fi tristi niciodata in viata.
am inteles, multumesc pentru raspunsuri..

E adevarat despre supra hranire am avut multa vreme impulsul de a da mai multa mancare pentru ca agitatia coliselor in timpul hranirii speria neonii. Si pana se calmau colisele, nu mai ramanea mancare 'in aer', iar neonii nu mananca decat daca le trece prin fata ochilor! nu se apleaca prin nisip, sau sa 'ciuguleasca' de pe frunze. Si tot dadeam pana vedeam ca mananca si ei cate ceva..

Dar despre asta am incercat sa descid un topic aici (dar prea lung pt. ca sa-l urmareasca cineva, si poate prea confuz): http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5625&highlight=

Am redus cantitatea de mancare in ultima vreme, dupa ce am vazut cat muncesc ca sa curat dupa pesti.. si dupa toate asigurarile vazute peste tot ca si 3-4 zile nemancati si pestii n-au nimic.
Acum dau mai putin.

Cory asta a fost norocos pe semne
Am 3 corydoras, dar unul e mai vechi ceva, sa aiba vreo 4 luni (era mormoloc aproape, cand l-am luat).

Acum a crescut ca animalul, dar cum eu n-am mai vazut cory la maturitate stau si ma intreb daca arata ok.. Are burta aia imensa zici ca e o vaca!

Poze mai jos:

Lateral
image

De sus se vede forma burtii cel mai bine:
image

Zoom optic 3x + inca 3x digital:
image

Mananca si se comporta normal.. Ori cauta mancare in disperare si face 13-14 prin acvariu, ori sta nemiscat. Nu prea tasneste in sus cum facea odata, dar pare ok.

Ce parere aveti ?

Multumesc..
Mai e valabil anuntul ?
Acvariul are capac ?
Foloseste programul acesta: http://www.freedownloadmanager.org/download.htm
Am si eu cateva intrebari despre reproducerea coliselor:

1. Cam dupa cata vreme ating Colisele maturitatea sexuala ?
2. Ce plante (nepretentioase la lumina) pot creste usor pana sus intr-un acvariu de 30cm inaltime incat sa fie potrivite pentru bubble nesting-ul respectiv ? As vrea si unele care sa creasca repede de fapt
3. E suficient sa tin in acvariul meu (54L) doar un filtru cu burete (ca sa nu creeze agitatie un filtru care si sufla apa) ?

Ce pot face cu puii dupa aceea ? Adica e tentant sa incerc sa-i reproduc (am tot ce trebuie se pare) dar.. mi-e si mila de pui sa nu ii chinui..
http://dump.ro/
Interesant!

Evaporarea aceasta 'fortata' se simte la inaltimea coloanei de apa ?
Da, nu merita!

Nevoia de control ti-o poti satisface mai degraba dresand pavlovian un caine, decat sa controlezi zilnic parametri invizibili si sa iti bati capu cu GH, pH, kH, W/l, Fe, PO4, NH3, NO2, NO3, CaCO3, RO, eeeetc... si care in plus au dependente intre ele, crescand una, in mod clar vei strica o alta, pe care va trebui s-o compensezi..

Tu decizi dar eu zic ca nu merita.
Am citit pe tema asta, si se pare ca nu.
Adica 'estetic' nu dispar, insa melcul, daca are PH peste 7.2 si un GH mare (apa dura) se va repara singur PE INTERIOR.
Dar probabil nu e un proces care sa se vada imediat, ideea e ca isi intareste cochilia pe interior (partea de Calciu), insa exteriorul (care sunt mai mult proteine), nu prea isi mai revine.

GH/pH se cresc cu o bicarbonat de sodiu (din pacate eu nu am decat alimentar, care am inteles ca mai are si alte saruri).

Sa vedem, deocamdata melcul sta (cred ca a mancat de a spart ieri).
Dap, eu am dat 10RON pe un mopan simpatic si mic, l-am tinut 2 zile la inmuiat (acuma nu stiu daca a fost Placebo sau nu, dar prima zi mi s-a parut o tenta mica de galbui in apa) dar a doua zi cand am scurs apa a fost bec. Si am 'montat-o' imedat.
Dupa ce va luati toate paginile .pdf, se pot imbina paginile individuale intr-un singur PDF.
Pentru asta va downloadati programul pdftk http://www.pdfhacks.com/pdftk/ si lansati comanda:

pdftk 1.pdf 2.pdf 3.pdf 4.pdf 5.pdf 6.pdf 7.pdf 8.pdf 9.pdf 10.pdf 11.pdf 12.pdf 13.pdf 14.pdf 15.pdf 16.pdf 17.pdf 18.pdf 19.pdf 20.pdf 21.pdf 22.pdf 23.pdf 24.pdf 25.pdf 26.pdf 27.pdf 28.pdf 29.pdf 30.pdf 31.pdf 32.pdf 33.pdf 34.pdf 35.pdf 36.pdf 37.pdf 38.pdf 39.pdf 40.pdf 41.pdf 42.pdf 43.pdf 44.pdf 45.pdf 46.pdf 47.pdf 48.pdf 49.pdf 50.pdf 51.pdf 52.pdf 53.pdf 54.pdf 55.pdf 56.pdf 57.pdf 58.pdf 59.pdf 60.pdf 61.pdf 62.pdf 63.pdf 64.pdf 65.pdf 66.pdf 67.pdf 68.pdf 69.pdf 70.pdf 71.pdf 72.pdf 73.pdf 74.pdf 75.pdf 76.pdf 77.pdf 78.pdf 79.pdf 80.pdf 81.pdf 82.pdf 83.pdf 84.pdf 85.pdf 86.pdf 87.pdf 88.pdf 89.pdf 90.pdf 91.pdf 92.pdf 93.pdf 94.pdf 95.pdf 96.pdf 97.pdf 98.pdf 99.pdf 100.pdf cat output tropica.pdf

Copiati fisierul pdftk.exe din arhiva in directorul unde ati salvat paginile, deschideti un cmd.exe pana la el, si lansati comanda de mai sus (obligatoriu pe o singura linie).

O sa rezulte un fisier cam de 38Mb dar mai usor de folosit.
Multumesc harry-ab. Pare a fi mai degraba Lilaeopsis novaezelandiae (pentru ca brasiliensis este ceva mai zvelta - sau nu stiu cum sa zic )

Anubias: Lumina suficienta nu am - capac standard, nu am loc de al doilea neon. 15W la 45L de apa.
Dar vad ca usor ii dau radacinute. Nu ma grabesc

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: