Salut!
Uite m-am decis ca vreau sa cumpar direct instalatie de CO2 si pH controller (nu sunt genul care sa faca improvizatii atunci cand nu cunoaste ce si cum).
Si daca asta e trend-ul, atunci de ce nu [trend in sensul ca toti cei care au CO2, recomanda contra algelor un nivel constant de CO2]?
Ce am inteles:
a) trebuie pH controller - altfel risti un pH crash.
b) CO2 produce chestii care ard, si atunci nu te joci cu furtunele etc, asa ca ar trebui sa cumpar toata instalatia de-a gata.
c) toti cei care au CO2 sunt mai abili in lupta contra algelor (plantele, avand CO2, isi fac mult mai bine treaba si 'infometeaza' algele).
d) nu trebuie sa cumpar sistem cu 'mini' butelie, deoarece se poate cumpara una mai mare, special facuta pentru CO2 (si nu adaptata de la butelie de gaz) care sa minimizeze efortul umplerilor dese. Si pentru ca la 'mini' butelie nu se baga cei care pot umple.
Booon.. ce nu am inteles:
a) ce este cu reductorul acela (nu stiu daca folosesc corect) intre butelie si restul instalatiei ? Nu se potrivesc, sau ce ? Buteliile de CO2 nu au o 'iesire' standard ?
Adica daca ma duc la magazin si solicit o instalatie CO2 fara butelie, ce risc este sa NU-i pot confectiona un reductor intre ea si butelia pe care o voi cumpara ?
As putea lua o 'teapa' din asta ?
b) Am cautat pe net un magazin de unde as putea achizitiona o butelie CO2. N-am gasit. Am gasit doar cateva anunturi, unii cautand pentru pistoale cu aer comprimat
De unde gasesc o butelie noua si cam cat de mare sa fie?
c) Am intalnit aici cateva posturi in care oamenii din tara care intreaba unde, in orasul lor, se mai poate incarca cu CO2. Unul chiar se vaita ca i-au fost cerute acte de firma, etc.. si el, na, era pentru hobby.
Sa inteleg ca in Bucuresti sunt mai privilegiat, sau trebuie sa trec prin aceiasi alergatura si sa pierd o zi intreaga sa umplu butelia ? Nu de alta, ca mi-as lua, dar macar sa stiu la ce sa ma astept. Este mereu anevoios sa incarci butelia si sa alergi pe la centre ? Unde sunt de fapt aceste centre, macar sa trec pe la unul si sa intreb dinainte cam ce butelii ar incarca.. (eu stau in sect. 6, timisoarei)
Cam atat deocamdata, sper ca nu v-am plictisit... si daca ma puteti lamuri, ar fi super. Am incercat sa ma lamuresc singur si sa nu irosesc timpul nimanui, dar din pacate nu am gasit nimic concret apropos de dilemele de mai sus.
Multumesc..