Message |
|
Bine v-am regasit dragi colegi , ce mai faceti , ce mai ziceti , caci eu unul sunt oleaca cam nefericit. Acvariul evolueaza binisor , adica plantele care o duc chiar bine , didiplisul e beton  , HZ l-am tuns ca iesea din acvariu si l-am scos tot si replantat varfurile cei drept am replantat mult mai multe varfuri pe o suprafata mai mica si astfel a aparut un loc gol numai bun de plantat ceva rosu pe el  , si pana aici vestile bune , acum cu cele rele, de ceva vreme ma termina un puf alb-galbui care s-a pus pe hc dar numai ni fata pe hc care desi il curat periodic reapare imediat colegul ciprian ma asigurat ca e ceva normal la bazinele proaspat setate dar pe mine tot ma dispera se vede in poza 4 despre ce este vorba , si mai nou a aparut ceva staghorn pe blyxa care nu vor deloc sa mearga , s-au albit frunzele, nu-i bai ca mai mult ca sigur e de la apa , caci are Kh 15 , restul valorilor sunt NO3=10mg/l , NO2=0 , GH=21 dimineata si dupa schimbul de apa 14 , iar ph-ul era undeva la 7,4 pe test , iar cel permanent arata undeva la 6,8 . Bun pana aici ,nu e foarte mare baiul pentru ca strang din b..  (scuzati expresia) ca sa iau un osmozor , si acum lovitura decisiva, cumpat duminica trecuta 11 rodostomusi si 4 neoni ca sa completez cardul , de la proaspatul si minunatul ZOOMANIA - MARITIMO , si na beleau cu ei fratica , bazinele la prima vedere mi s-au parut curate pestii erau vioi cand m-am dus eu , da ghiciti ce aveau bonus , boala neonului traditional , exact boala imi scapa cum se numeste , a avuto si colegul Koala si Antoni , si prin urmare desteptul de mine nu a tinut pesti la carantina , i-am baga in acv, si na beleaua ca au inceput sa moara pe rand , pe capete , nu stiam ce sa mai fac , decat sa-i pescuiesc pe cei care dadeau semne sau care erau deja morti. Si acum problema mea ce-a mai mare este cum sa desfinfectez acvariul ?  , eu dupa ce am prins toti pesti si i-am bagat la carantina pe cei care inca mai traiesc , nici nu ma mai gandesc sa dau bani pe alti pesti pana nu il dezinfectez nu de alta dar nici bani sa arunc degeaba la canal nu am , colegu si prietenul ciprian a sarit sa ma ajute cu un uv , alta solutie ar mai fi ? Mai jos voi atasa cateva poze cum arata ieri dupa marea curatenie , HZ era inca strans , dar azi era desfacut complet desi nu multa lume o apreciaza mie imi place foarte mult :X.
,
Pietrele exact ce sunt nu stiu , dar sunt luate de la munte , de pe partia clabucet sau din drumul catre partie.
1. http://i44.tinypic.com/i38bad.jpg
2. http://i43.tinypic.com/15qxdmh.jpg
3. http://i40.tinypic.com/2rh1deo.jpg
4. http://i39.tinypic.com/140knzl.jpg
5. http://i41.tinypic.com/8wfgpy.jpg
6. http://i43.tinypic.com/9gkpxv.jpg
7. http://i44.tinypic.com/2j2erfs.jpg
8. http://i43.tinypic.com/23lxmxu.jpg
9. http://i39.tinypic.com/6563v6.jpg
|
 |
|
Superb si atat nu pot sa spun mai mult
|
 |
|
Bun bun asteptam sa vedem diferentele , auzi nu cumva ai luat si tu mai multe becuri adica daca ai cumva unul in plus si nu ai ce face cu ele , poate ma ajuti si pe mine cu unul ( binenteles ti-l platesc ) asta in cazul in care nu o sa o duca bine plantele cu 10 k cat am acum la lampa.
|
 |
|
Domnu daca nu merge cum zice donpisote , uite cum fac eu la un reductor dennerle , butelia e oprita, robinetul de reglaj cat si celalalt inchise complet , bun pana aici , deschid butelia la maxim daca nu o deschid la maxim nusj exact ce are cred ca o supapa ceva in robinet nu se deschide cum trebuie si pierde gaz, deci butelia deschis la maxim , imi indica pe primul cadran in jur de 50-60 bari in functie de cum o incarca nenea ala , bun pana aici , pe celalalt cadran nu trebuie sa arate mai mult de 0,1-0,2 bari in momentul asta , si acum deschid robinetul care imi stabileste presiunea de lucru ( NU ROBINETUL DE REGLAJ FIN acela ramane inchis ) , il deschid treptat pana imi arata undeva la 1,5-2 bari , il deschid treptat pentru ca dureaza pana se stabilizeaza presiunea si imi indica cum trebuie undeva la 10 minute, bun , dupa ce imi indica o presiune in jurul acestor valori , incep sa deschid robinetul de reglaj fin ince pana apar bule in numarator si stabilesc exact numarul de bule pe care il doresc , obligatoriul in cadranul unde ai setat presiunea de lucru aceasta v-a scadea nu va mai fi in intervalul 1,5 - 2 , va scadea undeva la 1 e normal , daca va scadea mai mult nu-i bai dar daca scade inspre zero nu ai setat cu trebuie presiunea de lucru e prea mica si nu ai asteptat destul sa se stabilizeze presiunea , aici exista doua posibilitati in cazul in care ai ajuns aici : 1. varianta corecta ar fi sa inchizi butelia sa dai drumul la gaz din reductor sa iti arate pe toate cadranele 0 si sa o iei de la capat, repet asta e varianta corecta. 2 ai putea sa mai dai drumul la gaz din robinet astfel incat sa ai o presiune mai mare de lucru nu e corect pentru ca iti va indica o valoare gresita pe cadran ( eu mai merg pe varianta asta undeori din lene , practic nu am avut nicio problema doar ca daca opresc codoiul de tot o sa am o presiune mai mare in reductor ) iar daca reductorul este bun teoretic nu ar trebui sa mai umblii la reglaj pana nu incarci butelia , la mine cel putin asa se intampla il reglez 1 data si dupa nu mai umblu la el doar daca vreau sa bag mai mult gaz in acv. Sper sa te fi ajutat cu ceva si sa intelegi ceva din cele enspe randuri care le-am scris.  . Spor la treaba si nu mai fi asa panicos si ghinionist , gandestete ca o sa ai o gradina reusita si multa rabdare ( eu cel putin nu am parte de rabdare =)) )
|
 |
|
Sincer nu e chiar mare cheltuial cu 3 acv , unul este cu ciclide africane , unde pe langa investitia initiala nu le mai cumpar decat manacre  ) si mananca mult ai naibii  ) , mai am unul de 65 litri care este total neglijat am zis ca il voi vinde da nu a fost sa fie si deci prin urmare l-am pastrat , ma voi ocupa si de el dar mai asteapta , momentan gazduieste o pereche de kribensis cu 12 pui , la care la fel cheltuiala e inspre zero momentan cu el , pentru ca nu am decat o cioata si ceva roci vulcanice acolo , iar cheltuiala mare a fost cu asta pana acum , nu ca nu ar mai urma dar shhhtt  ca daca afla iubita iar ma ia la ture
|
 |
|
Sa stii ca nu prea ma mai atrage gandul sa il dau chiar asa de mult pentru ca imi place f mult , incepe sa prina forma , si tare as incerca sa adaptez cativa discusi acolo , dar acum sunt prea sarac ca sa imi permit sa fac experimente pe discusi  ) nu de alta dar de 1 luna sunt un fericit student somer  ) ( pardon cica concediu fara plata) , da cu prima ocazie tot o sa o bag macar 3-4 mai maricei. Pana una alta ma bucur de el asa cum e , adica de toate 3  ( nu ca nu m-ar manca acum sa mai fac unul macar acolo de 30 de litri  nu de alta dar imi doresc inca un cubulet )
|
 |
|
Solutii sunt , vointa mai putina ...  , sunt si niste pastile care cica tot asa tin pan pe la 1 saptamana , eu unul nu mi-as face probleme chiar asa mai doar pentru doua saptamani , si sincer daca iti mor pesti nu e chiar asa mare paguba ca mai mult sigur nu sunt ceva gen discusi dupa care chiar sa iti para rau , asa ca 50-100 ron acolo tot gasesti ca sa repopulezi acv daca iti doresti , asta nu este un motiv ca sa renunti la acvaristica.
|
 |
|
Parca m-au auzit cand i-am barfit pe pestisori , si ieri parca in ciuda imi faceau si inotau prin tot acvariul  ). din 11 rodostomusi am ramas cu 2 dar buni  ) care s-au acomodat si au si inceput sa manance.
|
 |
|
Temperatura e okei in bazin bre de asta le-am si luat incalzitor , acum am 24 grade , cum sting lumina cum ies la plimbare , iar bazinele cand am fost eu acolo chiar aratau f bine adica nu era nimic suspect la prima vedere. Ce discusi nicio sansa cu lampa asta, doar daca vreau sa ii pun la bronzat  ).
|
 |
|
Primele minusuri la acvariul acesta sunt : e prea mic  cand iti plac plantele nu ai unde sa le pui pe toate pe care ti le doresti , iar minusul lampi pana acum e ca e prea puternica iar pestii stau numai la fundul acv , cum sting cum incep sa inoate in toata masa acv. Apropo ce pesti se obijnuiesc cu lumina puternica ? cel putin neonii la mine inca nu s-au obijnuit si ma dispera ca stau intr-un colt sau cat mai jos. Apropo primele victime de la maritimo / zoomani constanta au aparut la mine  ) din 11 rodostomusi la ora actuala mai traiesc 3 , dar nici de aia nu sunt sigur , deci sfat , nu cumparati de la ei pana nu trec macar 2-3 saptamanii caci au inca bazinele instabile si desi au foarte multe specii nu sunt siguri , eu desi i-am aclimatizat mai bine de 1 ora tot au decedat pe capete in 2 zile , asta e inca un motiv sa imi fie invatatura de minte ca de acum sa tin un acvariu carantina inainte . Voi atasa mai tarziu un film cu un peste care aproape ca murise poate aveti vreun verdict/motiv pentru care a murit.
|
 |
|
Domnu ce sa zic imi place foarte mult bazinul tau , cat si discusii , sunt senzationali, daca vei scoate pui din ei , si vei dori vreodata sa ii vinzi cu cea mai mare placere ma abonez sa iau cativa. Cat despe intalnire daca puteam pfff ce ar mai fi intrat cateva halbe de bere si niste carnaciori bine facuti  asa ne faceam  )
|
 |
|
Domnle nusj ce sa zic, dar eu pana acum nu am auzit sa bubuie vreo butelie de codoi , sa nu zicem nimic de cele pentru aragaz care sunt ruginite, lovite si antice pe care le avem mai toti in casa , unii chiar si doua si dorm fara nicio problema , deci parerea mea legata de aceasta butelie este ca e sigura cu conditia sa nu ai pierderi de gaz , de taifun pot sa iti zic ca face treaba buna , lasal 2-3 zile sa ii formeze pelicula aceea si o sa vezi ce mititica ajunge bula sus , eu la al meu de 186 litri il am pe ala mic fara extensie si am undeva la 6.8 phul , dar voi lua in viitorul apropiat o extensie pentru ai mari randamentul , o extensie noua e circa 30 lei , doar daca nu doresti sa faci o investitie mai serioasa si sa ii iei un extern ;;) . Orice metoda ai alege spor la treaba 
|
 |
|
Fiecare procedeaza cum crede la mine cel putin fara tratament medicamentos nu a trecut.
|
 |
|
Scuze greseala mea , nu baktopur am folosit eu , eu am folosit personal Punktol forte , dar stiu cazuri cand au folosit baktopur si a dat rezultate . tempertura este mare pentru ei dar nu ai ce face , temperatura mare si aerare puternica.
|
 |
|
Pentru gris eu am folosit cu succes Baktopur forta parca , ideea e ca trebuie ridicata temperatura la 30 grade dam asa , rau e ca , caraseii sunt pesti de apa rece  intelegi ce vreau sa zic.
|
 |
|
Saptamanal dupa schimbul de apa. Scrie pe el cantitatea .
|
 |
|
|
 |
|
neap, latimea e gandita astfel incat sa am posibilitate sa ma invart in jurul bazinului ,adica cel putin daca il voi face cum doresc , v-a fi jumate plantat si cealalta jumatate v-a fi biotop amazonian , adica cioate , pentru ca in jumatatea din stanga ma pot invarti in jurul bazinului , pe cand in cealalta nu prea , iar sa arunc cateva cioate si pietre acolo voi putea , si daca nu imi trag tubul cu care faceam scufundari asta vara si gata problema, pana acum toate sunt la nivel de ideei , se va materializa doar daca reusesc sa il vand pe asta.
|
 |
|
 Tetratecul meu antic merge brici . Hai nenea poze poze  sa vedem cu ce te lauzi , eu momenta nu merg decat cu plant nutrition + si pentru startul pe care l-a avut bazinul sunt mai mult decat multumit.
|
 |
|
Salut colegu si scuze de deranj , am si eu o intrebare daca se poate , reactorul acela extern Boyu are randament ? e bun de ceva ?
|
 |
|
|
|