Message |
|
|
 |
|
Acest setup a luat sfarsit , defapt l-am mutat in acvariul de 65 litri iar acesta a fost transformat intr-un steril pentru discusi . Sper maine sa revin cu cateva poze cu setupul celui mic . toate schimarile astea au aparut din lipsa de timp , peste care s-a suprapus aceasta superba specie de pesti pe care vreau sa ii cresc in cele mai bune conditii.
|
 |
|
La Ericaulon Setaceum nu te astepta la multe de la inceput , asa s-a acomodat si la mine si tot de la rebela l-am luat , la inceput nu dadea semne bune , ca sa constant dupa vreo 3 saptamani ca incepusera sa apara varfuri noi si acum merge nu foarte stralucit dar merge si nu mai bag co2 si fertilizanti de mai bine de 1 sapt.
|
 |
|
Sunt frumusei pestisorii ,eu am avut in constanta am vazut doar o singura data si atunci eu i-am luat pe ultimii , masculii sunt cu negru la inotatoare iar femelele sunt cu un rosu/portocaliu, sunt foarte frumusei mai ales ca la mine cand le aprindeam lumina se aliniau toti 
|
 |
|
fara sa fac reclama siteul accesori-acvariu.ro aduce , ofera garantie si piese de schimb pentru aceste filtre sun-sun , eu folosesc unul 402 la un acv cu ciclide si sunt multumit de el.
|
 |
|
Cumpar acv 160,180, 200 litri sau ceva aseamanator, de firma sau nu, cat mai urgent in constanta sau imprejurimi. detalii pe pm sau la 0763 586 665 Panainte Andrei
|
 |
|
Vand un acvariu de 65 litri se poate vedea in posturile mele mai vechi despre ce acvariu este vorba, are capacul modificat astfel incat au incaput inauntru 3x24w , 2x860 si 1x840 parca fiecare cu droserul lui , are loc pentru coller daca se doreste , destule bonusuri se ofera, 10 litri manado care trb spala , cioata , 2 lotusi red , incalzitor si ce mai am pe acolo la el, standul pe care sta , pret 200 ron negociabil , prefer sa il dau in constanta astfel incat potentialul cumparator sa il vada cum arata , nu are nicio zgarieturi arata impecabil de ciobituri nici nu se pune problema. Detalii aici sau la 0763 586 665 Panainte Andrei.
|
 |
|
Sincer nici prin gand nu ma gandeam ca o sa bag sau ca o sa am discusi in acv asta momentan , nu de alta dar nu imi permiteam , dar norocul a fost sa fie si uite asa au aparut 3 pictati  , caci al 4-lea e la tratament daca isi revin bine daca nu asta este, in principiu m-am gandit sa ii iau ca sa ma obijnuiesc/formez mana cu ei , dar cand i-am vazut cat de frumosi sunt :X , am zis ca le voi acorda toata atentia sa se faca mari , rotunzi si grasi dale-n colo de plante =)) , desi recunosc ca am dat mai mult pe plante decat pe discusi . cel mai mare are in jur de 10-11 cm , mijlociul vrei8 si celalalt 6-7 cred nu i-am masurat decat asa ochiometric insa oricum sunt foarte incantat de ei si acum mi se pare si acv mic  ) , insa binenteles colegu kiru ca daca candva vei avea pui din acei LSS superbi voi dori si eu cativa  . SI mai nou ieri mi-au sosit si plantele colorate , R. macrandra si Ludwigia sp Rubin si cateva fire de rotala sp vietnam toate sunt foarte frumoase dar trebuie sa vad ce scot , cred ca voi renunta la tufa de HZ caci creste prea repede si prea mult  ) din 15 fire cat am luat am mai bine de 40 acum cred . momentan rubinul nu l-am plantat pe locul lui firele inca sunt mici si afectate de drum , dupa ce isi vor reveni si vor creste le mut pe locul lor.
|
 |
|
Eu unul l-as fi facut dintr-o sticla mai groasa, nu ca nu ar tine dar da muuult mai bine un acv mic cu sticla groasa  . oricum sa il stapanesti santos si sa il setezi cum trebuie
|
 |
|
Legat de lampa eu pot sa iti spun cum am procedat eu cu a mea , a mea este 150 w hqi la un bazin de 186 brut , deci undeva la 160 am sau mai putin , de la inceput si pana acum o tin la o distanta cat mai mare de apa , adica maxim undeva la 40 cm si cu lumina 6 ore pe zi in primele doua saptamani, dupa am marito la 7 ore , si acum in a 5 a saptamana tot la 7 ore o tin , in principiu vreau intai sa maresc treptat lumina pana la 10 ore si abea dupa sa incerc sa o cobor pana pe la 20-25 cm , dar acum cu lampa ta eu as fi puso la inceput macar la 35-40 cm de luciul apei , stiu ca ti-ar lumina toata camera dar te obijnuiesti eu unul m-am obijnuit. oricum totul e sa nu dai in foarte multe alge , daca merge si asa cum ai puso tu nu are rost sa o modifici.
|
 |
|
|
 |
|
Scuze de greseala , sau de exprimarea necorecta , in mare parte bacteriile traiesc in substrat , pe pietre , in mediile filtrante si alte chestii ce mai sunt in acv, dar si in apa , dar tot nu ar deranja foarte mult daca ar schimba din apa.
|
 |
|
Bacteriile nu traiesc un apa  , deci daca ai schimba jumate de apa nu ar trebuie sa patesti nimic , dar incearca sa completezi cu apa decantata , cantitatile de clor chiar si mici ele nu sunt apreciate de catre bacterii. Ai putea merge cu filtru macar o saptamana in paralele ca sa se colonizeze si cel extern cu bacterii iar ca sa grabesti ciclarea lui poti sa arunci niste bacterii de start in el , de plantat ce sa zic , plantele nu sunt de vina , nisipul nu cred eu am de 1-2 mm si plantez brici in el , e cel mai bun nisip pe care l-am avut am plantat hc-ul fir cu fir si nu mi-a iesit nici macar un firicel dar asta inseamna sa ai rabdare , penseta nu cred ca ar fi de vina chiar si cea cu varf drept , ar trb sa te ajute sa plantezi nu sa te incurge , oricum cu penseta iti ies aranjamentele mult mai bine nici nu se compara cu penseta , eu am testat ambele variante  , deci concluzia este sa mai exersezi cu ea, daca ai stratul de nisip de 5-6 cm in fata chiar nu vad cum ai putea sa bagi marsilea in substrat  ) , la mine hc-ul nici nu ajunge in substrat dar merge brici. acum ce pot sa zic decat succes si inspiratie placuta 
|
 |
|
Dupa 2 zile de tratament cu apa oxigenata , acel puf a disparut complet  , acum trb sa rezolv si problema cu staghornul acela sacaitor , blyxa imi era aproape termianta de acea alga si am ales sa o scot si am pastrat cativa pui curati dar nu i-am mai platat tot in acv asta momenta caci m-a umplut de draci ieri cand am scos si mi-a tulburat apa cu radacinile alea care ajunsesera pana in substrat , si mai am inca o planta care e afectat de staghorn , la care am 2 solutii , prima sa incerc un tratament cu easy carbo si a doua sa ma apuc zilele astea sa mesteresc un reactor de co2 extern caci am vazut ca sunt usor de facut si cica ar fi si eficiente , nu vreau sa mai folosesc taifunul ca ma dispera bulele de gaz care raman in el si ies dupa  ) . Pe la jumatatea saptamii astept noile achizitii , R macrandra si Ludwigia sp rubin si vedem dupa ce si cum mai facem. si in materie de pesti toti au decedat pe rand pana nu a mai ramas niciunul acum in bazin nu am decat creveti care vad ca nu sunt afectati de nimic , naparlesc sunt colorati , mari f frumosi  .
|
 |
|
Se retrage de la vanzare . I-am facut un nou suport si curand isi v-a primi bine meritatul reset , si va reocupa locul in garderoba 
|
 |
|
Asa mi se pare si mie normal sa numeri bulele care intra in reactor deci sa ai un numarator inaintea reactorului. eu unul cel putin asa am.
|
 |
|
SARAAAATEEELLLL , si cu doi nemo, si cu doua stelute
|
 |
|
Eu deja nici nu mai am ce zice  ) cate cutii cate produse , care unde se pun  . misto lampa ai gieseman cu ce bec vine ?
|
 |
|
Sa stii ca acvaristica este un hoby cu care chiar poti sa te mandresti si care e foarte linistitor si ce-l mai bun e ca nu dauneaza sanatatii , eu sincer prefer sa dau banii pe acvarii decat pe tutun/droguri s-au alte prostii , insa parintii mei e pacat ca nu pot intelege lucrul asta motiv pentru care toate acvariile mele le-am mutat la prietena mea , si uite asa am virusato si pe ea  ) si nu ne mai uitam la tv ne uitam la 3 acvarii . Si cum zici si tu la un moment dat , chiar daca pentru altii nu conteaza ca tie iti moare un pestisor sau o planta sau orice altceva , pentru noi chiar conteaza si chiar iti doresti sa faci totul posibil sa indrepti lucrurile . Deci stai linistit ar avea destule motive tatal tau sa fie mandru pentru realizarile tale acvaristice si nu numai
|
 |
|
Colegu ciro mersi de aprecieri sincer incepe sa imi placa pe zi ce trece mai mult , astept sa se matureze chiar daca ciclarea e pe sfarsit , inca mai e de lucru/investit in el , de salvat pesti , slabe sanse , decedeaza pe capete zilnic, mai am momentan 3 care sunt pusi intrun acv separat , dupa in viitor ma bate gandul la o turma de tetrazone  dar ma gandesc o sa-mi pasca toti crevetii . Nenea Porcu deja am vb cu cineva pentru niste ludwigia sp rubin si ludwigia repens asta daca nu voi gasi rotala macranda , voi cauta sa cumpar cativa SAE sa vad poate imi curata si mie hc-ul ca mecanic il curat cat de des pot dar degeaba apare repede.
|
 |
|