[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Multa munca depusa astazi de mine ) si multe modificari, saracii pesti la un moment dat stateau aproape pe uscat, cred ca mai erau maxim 5 cm de apa in acvariu ))... Din pacate a mea cioata inca pluteste sa o fooot ) asa ca tot are 2 bolovani pusi pe ea, care is suficienti sa o tina jos as fi preferat sa nu fie acolo, dar: csf? n-ai csf )))

So modificari, in fata la buturuga, pus un pic de substrat fertil peste care pus ceva pietris granulatie 2 - 4 mm, in care plantat 2 tufe de cryptocorine, iar pe copacu in sine legat un anubias nana bonsai, nu tare mare da are timp sa creasca, ca e lumina multa la el )

In dreapta, am facut o noua selectie de Pistia, u ramas bucatile mai mari si mai sanatoase si intre ele atarna acea frumoasa "craca din magazin" )

Acuma atasez cateva poze dar sunt crude, apa este inca tulburica, mai dureaza vreo 2, 3 zile probabil pana o sa arate acvariul numai bun de pozat ))

image image

image image
Mie imi place cum arata are potential ... Sincer sa fiu dar asta e o chestie personala doar, mi`ar fi placut ca ramurica sa fie mai inchisa la culoare ... Pana la urma ai aflat care a fost problema apei? Sau ai schimbat substratul cu totu? )
Inca nu am cumparat-o, am asteptat si parerile voastre, ca mno e 94 lei (nu tocmai ieftina pentru o bucata de lemn) )... Ah, si daca fac asta, e posibil sa mai fac ceva, ce a zis maestru la un moment dat nu va spun ce )) numai ca depinde daca al meu copac din acvariu mai vrea sa pluteasca sau nu ) daca tai funia cu care e legata de bolovani si sta scufundata, atunci or sa fie ceva schimbari in acvariu ...

Faza mai nasoala e ca trebuie sa fac aceste schimbari cu pestii si apa in acvariu, si n`o sa fie deloc usor, mai ales ca trebuie sa ma misc foarte repede, ca sa nu las foarte mult filtrul oprit, pentru ca nu vreau o deciclare, nici macar partiala

Iar ca plan mai indepartat un pic, mai spre iarna vreau musai sa suplimentez filtrarea cu inca un jbl 1501... Face fata si asta 1, dar vorba multora de aici, prea multa filtrare nu strica niciodata ))
Ce spuneti, ar arata bine asta in coltul din treapta cu radacinile in jos, iesita dintre Pistia?

image
Sincer eu folosesc si am folosit cu brio de vreo 2 ani deja (o foloseam si la vechile acvarii, inca avea o chestie de aia care o imparte in 2 sa o pot folosi la ambele acvarii) ) fara sa`mi faca o figura cea mai ieftina priza, aia mecanica ) 12 lei sau cat e.

p.s. sa stii ca chiar daca nu prea scriu pe aici, urmaresc cu interes acest topic de la pagina 1
Mersi Si sa stii ca acuma as putea zice ca`s linistit ca a durat un pic pana am scos bucata de capac si sa incep sa filmez, deobicei deschid doar capacu si le dau imediat mancarea si atunci sar afara din apa, cel putin cu jumate de corp si se izbesc in mana mea )) Pesti mai disperati ca astia n`am intalnit )))
Am si un scurt video ca sa vedeti ce fac nebunii cand le dau mancare ))) filmat de sus

p.s. ignorati rahateii care se vad pe nisip

Una scurta asa de seara, fara pretentii, cu reflexia monitorului pe mijloc, facuta asa din pat ca se vedea fain )

image
Foarte faini is da nu`s cam multi? ) stiu povestea ca ai mai primit o tura, dar ai adunat o adevarata "turma" )) Sa speram ca ai cui sa ii dai mai incolo )... abia astept sa vad acvariu cu substrat din nou
Din pacate e varianta 2, sunt standarde diferite... Daca vrei ceva bun trebuie sa mergi sa cumperi direct de acolo, pentru ca orice se exporta in europa de est nu e de aceeasi calitate... si nu ma refer doar la produsele nemtesti, ci orice produs de oriunde din lume ...

@Adrian: cine a pus filmul ala pe youtube a scris gresit in titlu, ala e ancistrus toata ziua, nu pleco
Tot ce pot sa zic e ca la un moment dat sambata seara "stingeam" palinca cu ceva pahar in care aveam o combinatie de 70% coniac si 30% cola )))
Cica poza cu apa limpede... Eu nu stiu pe cine incerci sa pacalesti cu asta, cand se vede clar ca ai scos apa din acvariu ca sa faci poza

p.s. tu poti sa pui zilnic cate o poza din acvariu si tot nu ne plictisesti, chiar daca ai face in fiecare zi aceeasi poza
A fost un concurs de pescuit la feeder, si pestii principali au fost obletii, pentru ca asta se prindea, si vegetatia de pe fund nu permitea prea multe treburi, asa ca ne`am adaptat la prins obleti ... Asa ca nu e nimic interesant la captura ce pot sa`ti zic e ca in 20 de oameni, in 2 manse de 5 ore fiecare s`au prins 80 si ceva de kile de obleti ) cu o medie de 15/20 grame obletele ) deci un concurs extrem de dificil, dar foarte tehnic si frumos in schimb eu nu am avut un rezultat tare fericit, din mai multi factori pe care nu ii mai detaliez acu )... oricum a fost frumos, socializarea de dupa manse e tot ce conteaza si revederea cu oameni, prieteni, cu care ne vedem doar la astfel de concursuri
Nu are treaba cu acvariul dar pun si eu o poza cu un rasarit pe Barajul Stanca-Costesti, de la ultimul concurs de pescuit

image
@Unqben sa stii ca nu a fost un repros chiar daca poate a sunat asa, dar din partea mea se vroia a fi un compliment

@Gabi, eu zic ca da bine aprtea alaba colo .. stiu ca la "Lost nature" am zis ca parca nu e ok, si apoi nu mai vedeam acvariul la fel de fain fara ) aici in schimb nu stiu, chiar imi place efectul pe care il da si cred ca dupa ce pe parcurs ce se maturizeaza acvariul va arata din ce in ce mai bine ... Dar noh, eu nu am ochiul asa de format pe partea artistica ...
La mine nu sta stiu ca nu e tocmai bine, dar e o apa destul de ok aici in Suceava... Asa ca mereu in orice acvariu am avut, am bagat apa direct de la robinet... Dar asta tine si de fiecare zona in parte
Foarte fain, inceputul pare promitator (nici nu cred ca s-ar pune vreodata problema de altceva la tine ) ), abia astept sa`i urmaresc evolutia insa imi pare ca seamana destul de bine cu ultimul scape... dar tinand cont ca ala a fost unul din acvariile mele preferate vazute aici pe forum vreodata, as zice ca e un lucru bun ...
Mersi de aprecieri intradevar, sunt frumosi si meeki, dar prefer sa las acvariul mai aerisit, doar cu oscari bine, si cacaciosii de ancistrusi
Si poza promisa Mult mai frumos a 2`a zi dupa curatenie )

image
Mersi maestre acuma arata si mai bine, ca s-o linistit apa ) mai diseara o sa pun o noua poza ... si pestii cresc din ce in ce mai mari, mai ales Flamanzila, ala sigur e mascul ) si din ceilalti 3 nu stiu, aia 2 rosii pot fi orice, si celalalt care e cel mai micut ramas presupun ca o fi femela Dar asta ramane de vazut in timp Oricum sa stii ca nu s`o schimbat nimic in comportamentu lor de asta iarna cand i`am luat )... cand le dau mancare daca stau cu granulele in mana prea mult sar sa ma prinda de mana aproape cu totu afara din acvariu )) cel putin 3 sferturi de peste, o sa incerc sa filmez o data asta ... Se mai si ciondanesc din cand in cand, mai lipsesc vreo 2 3 4 solzi pe alocuri dar e ok, nimic iesit din comun )) Oricum la cum ii vad au potential sa devina niste ciortani foarte faini ... Abia astept sa`i vad peste vreo 2, 3 ani

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: