[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Message
Astazi am terminat de reamenajat acvariul, cam asta a iesit:

image
Detaliile tehnice sunt aceleasi, ce am adaugat a fost inca un filtru extern, de 900l/h.

In urma redecorarii am ramas cu o galeata de plante, asadar, pentru cine e interesat, am de vanzare o cantitate mare de bolbitis, microsorium narrow, microsorium trident, microsorium broadleaf, anubias, si ceva bucati de mopan ca sa puteti lega plantele cu pricina, detalii si poze pe pm. pentru doritori.
foarte tare frate!
Foarte tare frate! Deci arata super bine, se vede ca undeva la baza este un aquascaper Mi se pare echilibrat, cu siguranta live e mult mai frumos. Mi ar placea sa vad poate mai multe culori si in colturi
Super acvariul si foarte frumos Zanclusul, hraneste l cat mai bine si o hrana cat mai variata. Sunt multe cazuri in care nu a pus botul pe corali, dar si cazuri in care in cateva zile a distrus colonii intregi de butoni, ciupercute, etc. Spun asta din cazuri concrete de aici de pe la noi, nu din auzite pe net. Cred ca hrana cat mai variata si cat mai la botic poate sa il faca sa invete ca e mai usor sa astepti sa vina papa decat sa iti iei papa, cred ca e si chestie de noroc, si de mediul din care provine pestele. Mult succes!
image

Acvaristica practica - V.Voican si I. RAdulescu - 10 lei

Cresterea pestilor de acvariu - Marcel Stanciu - 15 lei

Acvaristica Zoltan Kaszoni - 20 de lei

Pret pachet 40 de lei.

Vand 5 scalari clasici, pret 25 lei toti. Se ridica personal din sector 1.

Pentru mai multe informatii si poze, etc. comunicam pe pm!

Aceeasi senzatie o am si eu cu PO4 Easy Life, pe test JBL apare 0, bag la 200 de litri cam 5-6 ml de Po4 zilnic si tot 0 apare pe test. Cred ca imi consuma mult plantele. Ludwigia repens rubin cred ca e o iubitoare de Po4, sau poate Rotala Rotundifolia, partea proasta e ca am inceput sa am fuzz algae pe ludwigia arcuata, si pe ceva microsorium, mai am si ceva cianobacterie, desi No3 e 10 ppm. Tot nu reusesc sa gasesc un echilibru.
Am tot urmarit pe aici solutiile si ma inclin in fata ta don' Ricardo, multi si ar fi bagat picioarele si ar fi luat un chiler si ar fi terminat rapid povestea. E frumos, o asemenea dezbatere ne tine in priza si ne face sa gandim la tot felul de solutii, si pana la urma asa au aparut si multe din lucrurile care acum sunt banale, la randul lor erau SF uri pentru multi.

Acum sa revin la problema, ca si parere personala, eu as merge pe ventilatoare, si pe eliminarea pe cat posibil a surselor de caldura. Singura problema va fi cea cu evaporarea dar o rezolvi f simplu cu apa de osmoza si completare cu o pompa si un senzor de nivel. Nici nu as merge pe alte solutii, cu Peltier si mai stiu eu ce, sunt multe variabile de luat in calcul, multa munca, consum, etc. si te gandesti la final ca poate sa nu functioneze cum ar trebui.
Eu am tinut un acvariu de apa dulce, cam de dimensiunile tale, vara intr o camera fara AC, la o temperatura constanta de 25 de grade doar cu 2 ventilatoare, si fara sa fac nu stiu ce calcule improvizatii, si clar ca ar fi putut fi imbunatatita solutia. Arata bine schitele cu ventilatoare, eu zic ca o sa mearga fara probleme.


Mergi pe dozele recomandate de ei? Sau faci teste si ajustezi in functie de necesitati? Mergi pe doze saptamanale sau zilnice? Easy Life cred ca e varianta europeana a lui Seachem, produsele sunt cam la fel, cel putin ca si gama. Nu am folosit niciodata Seachem.
Cred ca din toate variantele, Easy life e una din cea mai diversificata si te lasa sa te joci cum vrei tu cu N,P,K si Micro, plus ca mai are si Fe separat. Am inceput sa am ceva alge pe plante usor fuzz, un pic de hair cred ca le am pe toate, daca stau sa ma gandesc bine, cred ca inca nu am gasit echilibrul in fertilizare.
Later Edit:

Stiam de la tine, cum e cu NO3, si blackout start, eu am pornit din prima cu plante multe dar schimburi foarte dese de apa, e o schema in ADA Book, am incercat sa urmez cat mai fidel toate detaliile si pasii de acolo. Am mers la fel din prima cu Step 1 si Brighty k. Nu m am confruntat cu alge la inceput, usor niste diatomee, acum spre sfarsitul substratului (banuiesc) am ceva probleme cu ceva alge, un pic de hair, si un pic de cianobacterrie, datorata cred ca lipsei de No3, si prin urmare am trecut la Easy Life Nitro, Fosfo si kalium. Pentru micro merg pe Profito si la schimburile de apa mai adaug ceva ADA ECA. Momentan am mai incercat sa revitalizez un pic substratul cu niste Iron Bottom de la ADA.
Mai am un pic de lucrat la el, insa eu sunt multumit de forma lui, adevaru e ca sunt tot ocupat cu munca imi mai caut si schimbarea, si cum schimbarea greu vine, de acvariu nu prea m am ocupat in stilul chinez batran, ci mai mult roman sictirit de munca si sistem.


Valorile No3 si Po4 au fost un mare mister. Ma asteptam la valori f mari ale NO3 si Po4, am folostit toate la startare Bacter 100, Clear Super, Tourmaline BC, Power Sand si New Amazonia. Nu am avut valori enorme ale NO3, si Po4, cel putin nu la inceput cat am facut teste. Sa zic asa a fost un pic mai mult decat la orice alte substraturi, dar nu mai am valori, si nici nu m am omorat cu teste. Am un jurnal acasa, am sa ma uit pe el sa vad daca mi am notat ceva. Cat despre fertilizare am folosti numai lichidul de la ADA. Step 1 + Brighty K, Step 2 + Brighty K, Step 3+Brighty K plus ocazional Special Lights care contine si N si P. Valorile nutrientilor nu prea ies la teste, cel putin cam asa e cu ADA, mai ales Fe lor nu prea iese, eu am mers exact pe ce recomanda ei. Acum am trecut pe gama Easy Life, gama completa.
Alex wrote:
Alex.B wrote:
Se cheama pristella maxillaris, si sunt pur si simplu uimitori ca si comportament, i am vazut intr un documentar despre amazon si cu mare noroc i am gasit si aici, in Bucuresti.


Bah...sa nu zic vorba mare, dar cu mai bine de 20 de ani in urma luam de la Nea Fane ceva asemanator dar mai decolorati parca, se numeau Prisistella riddlei.
Imi aduc aminte de ei ...mistoci
Sa-ti traiasca, frumosi foc!


Si eu tot de la nea Fane ii am, Pristella riddlei sau Pristella maxillaris este de fapt acelasi lucru, sunt denumiri diferite puse de biologi diferiti. Cartile mai vechi de specialitate vorbesc despre riddlei, pe cand in atlasele mai noi, denumirea este de maxillaris. Oricum sunt singura specie a genului Pristella.
Ca si opinie personala, dupa caracteristicile si forma corpului ar putea fi incadrat in genul Hyphessobrycon, insa de ce s a ajuns la Pristella si de ce sunt singura specia a genului, probabil ca in orice domeniu, au fost zilele de inceput unde multe lucruri nu au fost clare, multi biologi, multe pareri.

Revin cu niste poze ale pestilor din Genshirin

Se cheama pristella maxillaris, si sunt pur si simplu uimitori ca si comportament, i am vazut intr un documentar despre amazon si cu mare noroc i am gasit si aici, in Bucuresti.
image
image
image
Alex wrote:Si mie imi place mai mult acum dupa frizura.
Nu mai stiu de unde ai luat radacinile, care-i provenienta pentru ca arata intr-un fel si tocmai ce-i cautam lui stefanp niste radacini...

Despre acvariu nu mai am ce sa zic. Cred ca asta i-a fost traiul. L-am observat de la inceput. Zic ca a fost printre cele mi frumoase de pe aici.
In principiu cred ca a avut un singur pacat esential. Daca as putea as muta insula de verdeata pe o plaja mai generoasa de nisp alb. Acum da senzatia de inghesuit. Asta ar fi necesitat insa un acvariu mai mare, sau o insula verde mai mica. Cum in momentul asta nu se mai poate nici una nici alta...
Pana nu vrei sa-l strici si sa faci altul de concurs, asta va ramane un acvariu deosebit pntru casa si sufletul tau cu care mai merita sa te mai joci o vreme si care o sa mai traiasca din osanza acumularilor trecutului.
Ramane o realizare cu care ai de e sa te mandresti.



Multumesc mult pentru vorbele scrise si pentru sfaturile date de a lungul timpului. Voi cei de pe forum sunteti responsabili in mare parte de ceea ce am reusit sa fac pana acum. Acvariul tau Sandu, cel cu ADA a fost cel ce m a facut sa imi doresc si eu sa incerc ADA.
Nu cred ca am scos tot ce se putea din ADA, cu siguranta viitorul acvariu va fi fara ADA, insa am vrut sa incerc, plus ca am avut posibilitatea sa mi l iau exact de la sursa, deci nu a costat chiar asa de mult. Cert e ca se poate mult mai bine, se poate si altfel. Substraturile gen Dupla, Manado consider ca sunt excelente dpdv calitate pret, si sunt o solutie ce nu da gres. Oricum si eu ca si tine, Sandule, am vrut sa vad si eu ce e cu ADA, de ce e laudat, blamat, parti bune, partie rele.

Despre lemne, lemnele au un istoric, sunt luate de pe unde am gasit, cum am vazut un lemn am luat, chiar daca a stat prin curte la inmuiat luni intregi. Am o slabiciune pentru lemne si pietre, niciodata nu sunt suficiente, plus ca daca ai pierdut o anumita buturuga rar mai gasesti exemplare care sa merite. Ca si provenienta sunt de la Reef, si de la Pet Expo, de la un stand al unor domni din Constanta cred, aquarium prest, daca nu ma insel.

Despre insula, ai mare dreptate, nu am avut cum sa o fac mai mica, nu m a lasat sufletul sa pun mai putine plante, sau mai putine lemne, iar acvariul are o latime de 50 de cm, acum constat ca ar fi mers 60 dar ar fi trebuit o alta lampa, si asa am probleme la poze ca lapmpa actuala nu e foarte lata si imi scoate fata acvariului intunecata.....asta e ....lucram cu ce avem. Acvariile de genul asta, cu plaja de nisip sunt preferatele mele, si asta e facut sa zic dupa sufletul meu, si momentan e ceea ce imi doresc de la un acvariu. Asta cred ca e si mai important sa facem acvarii dupa suflet nu dupa actualele trenduri.

Multumesc inca odata tuturor pentru cuvintele frumoase, si pentru sfaturile primite de a lungul timpului.
Inca o poza, am mai lucrat week endul trecut la acvariu, si l am modificat un pic, imi place forma actuala, nu mi plac pozele pe care le fac, dar asta e alta treaba

image
http://img577.imageshack.us/img577/3788/naturealexbld1.jpg
http://img43.imageshack.us/img43/3816/naturealexbld2.jpg

CAteva poze modificate un pic
Cam 4 luni are acum acvariul, imi place stilul asta jungla asa, plus ca nu prea am mai avut timp prea mult de lucrat la acvariu, si cam asta a iesit. Nu reusesc poze suficient de bune, ca sa nu mai am partile alea intunecate.
E foarte lat acvariul, in colt am niste crypto, nu e asa de intunecat, e din cauza whitebalance ului care nu a putut scoate ceva mai bun, e singura varianta ca sa nu scot poza arsa sus. Acvariul e dupa un trimming al plantelor de fundal, in 5-7 zile o sa arate mult mai bine. Eu pierd din lipsa calitatii pozei....asta e, daca nu stiu a poza.
Am reusit azi sa fac o poza, nu e reusita, dar sunt deja celebru pentru antitalentul meu la fotografiat
image
Sa mi fie cu iertare dar nu am mai postat nimic, sunt vinovat, dar deh...sunt in cautare de job, deci am altele pe cap:d Maine bag ceva poze:d Apropo de poze, nu stiu cum , dar am o scama intrata in obiectivul aparatului Stie careva daca se poate desface obiectivul, curata? Am un Nikon S9100.
 
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com