[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: +Sanitarul+
Forum Index » Profile for +Sanitarul+ » Messages posted by +Sanitarul+
de 1 saptamana tot caut la brichete prin magazine si pe la prieteni o sa dau o fuga pana la elctrica si o sa ma uit pe acolo.

multumesc
salut. sper sa nu postez aiurea si daca o fac rog un admin sa stearga, si eu m-am gandit la ce vrei tu si uite ce am incercat sa fac, am luat un incarcator de nokia (cu cat mai vechi cu atat mai bun) am taiat mufa si am pus pe fiecare fir cate 1 rezistor pentru a mai limita valoarea curentului, apoi partea pe care nu au reusit sa o fac, nu am reusit sa gasesc leduri de culoare albastra (3 la numar) pe care vreau sa le montez in serie pe lungimea acvariului, firele si ledurile au fost mascate cu o chestie din plastic pentru cablurile montate aparent pe perete, eu am incercat cu niste leduri de culoare alba si este exact ce mi-am dorit, ma refer la intensitatea luminoasa, este o lumina slaba si placuta dar o vreau albastra, acum daca vrei sa lumineze ceva mai puternic nu mai pui rezistoarele ...
(cand voi gasi ledurile pe care le vreau instalatia va fi montata definitiv deasupra acvariului deocamdata este deomontata)

sper sa fie de folos
Bine ai venit, frumosi scalari
nu stiu, mie imi place foarte mult acest tip de peste si daca aveam conditii pentru el il luam in secunda 2 dar... incearca sa faci ce e cel mai bine pentru el eu am spus de un caz vazut de mine, asta nu inseamna ca cel cariuia il ve dona nu va avea grija de el. inca odata nu spun sa nu il donezi baiatului, poate chiar ii place si va avea grija de el sper ca o va face
te rog mult nu il dona cuiva daca nu ii cunosti acvariul, iti spun pentru ca am vazut oameni care accepta acesti pesti ii baga in 50 l si apoi se duc cu ei la pet shop si ii vand pe 100-200 ron, doneaza-l cuiva care poate avea grija de el e super, bafta
salut bine ai venit pe forum, sunt total de acord cu tine ("Sunt ferm convinsa ca in vreun mod bizar comportamentul speciei de pesti pe care o prefera omul are multe legaturi cu personalitatea acestuia")
sunt sociabili? ce le dai de mancare, cum pot diferentia masculul de femela.
(daca consideri ca trebuie sa mai aflu ceva despre ei astept indicatii aici sau pe pm)

Multumesc mult
salut cine ma poate ajuta si pe mine cu niste informatii despre "raphael cat fish", si daca cineva are exemplare va rog luati legatura si cu mine.

Multumesc
multumesc frumos de raspuns, astept si alte sfaturi, ma gandeam sa o tin in apa cu albastru de metil are vrun efect ?
salut, am si eu o buturga (e mare lunga de 35 de cm si in diametrul maxim cam 30, din lemn de esenta) e destul de veche si roasa de carii si marginile se farmiteaza putin, cum as putea sa o tratez pentru a o baga in acvariu, (as pune o poza dar netul imi merge atata de prost incat abia intru pe froum)

Multumesc
salut bine ai venit
salut am si eu o problema, in acvariul meu de 125l stau 2 hoplo maricuti 2 cory mici 5 gupy maturi si 20 de pui (care o sa isi gaseasca casa acu sunt mici) si 4 neoni, initial au fost 5 dar unul a murit cu mul timp in urma, problema e ca 3 neoni il izoleaza pe unu dintre ei si il ciupesc, cateodata neonul fugarit parca ar fi mort dar revine, dc il ciupesc ceilalti neoni ? din cazua ca sunt putini sau pot fi si alte probleme ?
inca este activ postul
vreau sa stiu si eu daca pot baga o radacina de "bradut in acvariu, nu este forate mare. Am curatat-o foarte bine de toata coaja, am firet-o de 2x cu foarte multa sare si de 4x fara sare, am tinut-o 3 zile in apa schimbata zilnic si 2zile la soare credeti ca o pot baga in acvariu ?
donez 2 hoplo sanatosi musatacioarele intregi toate dimensiuni 9-10 cm, (motivul donatiei: prea mari pt acvariul meu de 120L ) as vrea sa ajunga la cineva carruia ii place aceasta specie si care are un acvariu ceva mai mare astept raspunsuri (sunt niste pesti grozavi)
de ce masculii mei guppy stau la coada femelelor (acestea nu au pui, am obs ca auntci cand au stau acolo sa ii manance)
incearca sa te gandesti la ce am zis eu (pesti de fund, mijloc si partea superioara a acvariului) va fi mai echilibrat si mai "complet"

daca gresesc puteti sa
da rares nuca e din magazin (nu de la pet shop) am taiat-o curatat miezul bine bine, fiert-o de 3x odata cu sare de 2 fara (ca sa iasa sarea din ea) si am lasat-o o zi in apa rece, e ok nu a murit nici un peste decat acel ancistru si un neon care a sarit din acvariu, in rest sutn foarte ok toti, ph-ul nu il cunosc nu am aparaatura necesara
as fi foarte recunoscator daca ai putea sa mi-le dai,
multi neoni ar fi frumos, se vor plimba toti in grup/ banc, desii guppy e un peste comun poti gasii exemplare foarte frumoase orienteaza-te spre 4 specii maxim, vezi daca iti place ideea : gupy pesti care stau mai mult spre suprafata acvariului, neonii (ar fi bine cel putin 8) sunt pesti de mijlocul acvariului, 2 cory + hoplo ai tai pentru fundul acvariului ... si vezi ce iti mai place bafta

Forum Index » Profile for +Sanitarul+ » Messages posted by +Sanitarul+
Go to: