[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: +Sanitarul+
Forum Index » Profile for +Sanitarul+ » Messages posted by +Sanitarul+
nu vad ce substanta toxica ar putea fi in plasa de tantari, nu cred ca asta e cauza decesurilor, ai bagat lemne in acvariu ?
am cautat pe net, si am gasit niste plante despre care am citit ca sunt mai usor de intretinut :

riccia fluitans
salvinia natans
egeria densa
eleocharis parvula
As dorii sa cumpar daca are cineva vruna din cele 4 de mai sus, multumesc
denumirile sunt luate de pe net deci, imi cer scuze daca este o gresala.
am observat ca, cory mei 2 la numar de cateva zile inoata sincron, si nu cum o faceau pana acum, stiu ca ei umbla in grup, dar acum inoata unu "peste altu" stau numai in contact, numai impreuna, e vrun semn ceva?
apa din acvariu a avuns la 21 de grade, sa imi fac grij? incalzitor inca nu am sau nu e o temperatura mica ?
temperatura 25 grade
schimburi de apa odata pe saptamana 20l
lemn o nuca de cocos (bine fiarta lasata in apa o zi)
4 neoni (putini stiu)
6 gupy
2 hoplo
2 cory
acvariu 80x35x45
acelas timp de ancistrus am avut si eu, si a murit cred ca de foame nu vroia sa manance nimic, nici castravete nici dovlecel nimic aveti idee de ce ? sau a fost pur si simplu o intamplare ? va intreb pentru ca as vrea sa imi iau iar dar imi e frica ca il voi pierde dinou

Multumesc
ai grija, neonii se simt bine in grup, tot aici am invatat si eu ca ar fi necesari minim 8 sa se simta ei bine, decat sa iei 2 mai bine iei decat gupy, am si eu sunt frumosi bafta
deci daca ti-ai face un acvariu la dimensiunile 90L 40l 50H ar avea 180litri si ar fi necesara o sticla de cel putin 8mm cu intarituri, spun sa il faci mai mare pentru ca dupa ceva timp iti vei fi dorit si il faci asa, latimea acvariului meu este de 35, din lateral pare suficient dar sincer. imi place mai mult sa privesc acvariul din lateral decat frontal. e frumos un acvariu lat si bine plantat
guppy se inteleg perfect cu neonii (cel putin la mine) si cu sanitarul, daca te gandesti la un acvariu iti spun o idee, eu sunt incepator acvariu meu este 80L 35l 45 H daca vrei unu frumos cu multa verdeata fa-l 90 40l 50H eu asa l-as face acum, bafta astept sa vad cum o sa iasa sa ne ti la curent
cumpar daca aveti plante putin pretentioase dati un pm sau postati aici
corect dar mie nu imi place, ma intreb cati americani cumpara prosoape cu drapelul Romaniei (nu ma lua in seama, imi palce sa cred ca sunt putin nationalist)
e oribil unu cu Romania nu ai gasit ?
acvariul tau e pus pe un drapel al S.U.A ? (scuza-ma daca gresesc)
Cumpar plante putin pretentioase
ce pietre sunt alea asa albe? din poze ?
nu sunt calcaroase ?
le-as pune in substrat daca as avea, dar am fost sfatuit sa NU pun si drept urmare nu am, si am decat un nisip care abia astazi imi dau seama ca e prea fin si fara bucatica de plumb ies.
Dar planul e asta, la iarna scot 70% din apa golesc tot spal acvariul cu ocazia asta pun substrat si un nisip de granulatie mai mare
pana atunci cred ca va ramane bucatica de plumb..

Multumesc de raspunsuri
da, ale mele plutesc dar ma gandeam sa rezolv problema asta lipindu-le de niste pietre cu silicon si apoi sa acopar pietrele cu nisip [plumbul este toxic ?] am cateva plante care au plumb eu stiam ca e toxic dar la pet shop au spus ca nu voi avea probleme ce zici ?

Multumesc
rebela, dar ce zici le mai las 1 zi in apa eu nu le-am lasat decat atunci cand erau la fierbere am auzit ca ar fi bine sa le lasi un timp in apa ce zici ? nu vreau sa risc nimic
ce imi puteti spune despre solutia "verde de malachit" (scuzati daca denumirea nu este corecta)
vreau sa o folosesc pentru a dezinfecta niste crengute de vita de vie pe care le-am fiert de 6x
de 3x cu sare de 3x fara si inca imi este teama ca pestisorii pot pati ceva, mai sunt necesare fireberi?
eu am curatat toata "coaja" de pe crengurte mentionez ca am gasit 2-3 viremisori dar acum par perfect curate
fara coaja si .... nu stiu spuneti-va si voi parerea (in magazin nu gasesc ce caut eu)

Mulumesc
ciprian, plasa o dai jos cand se prinde planta sau va ramane acolo mereu ?
Multumesc

Forum Index » Profile for +Sanitarul+ » Messages posted by +Sanitarul+
Go to: