Salutare, se pare ca n`am mai pus de mult ceva poze, asa ca o sa pun astazi cateva, asa mai putin reusite, ca eram in plin proces de schimbare a apei, dupa 2 saptamani (rusine mie) )... Acvariul inca nu era plin asa ca pun doar vreo 3 poze cu Pistia (am cateva imense, nu stiu daca se vede in poza, dar sunt mai mari decat palma ) si vreo multe cu pestii care s-au facut mari, mai ales unu din ei )... dar vin si ceilalti din urma... Ah ca tot ziceam de schimb de apa, am curatat si filtrul, dupa vreo 3 luni in care nu l-am deschis ... si bine am facut pentru ca era realmente jegos in interior ))... asadar, pozele
De la unul singur e cam greu sa vezi rezultate si daca iei mai multi cum a zis si Koala, iti zic si eu ca ai nevoie de lopata )))))) si ai mei is destul de timizi, mai ales perechea matura, aia mici ii vad mai des la inaintare...
Habar n-am ce ancistrusi is, rasa normala ))) clasica ) am o poza cu masculul matur undeva in ultimile 2 pagini ... Dar eu asa zic ca is clasici, nu au nimic deosebiti ...
Pleco is aia de se fac mari cat china, caca mult si nu curata nimic ) dar is faini sa te uiti la ei ca arata ca niste poui de dinozauri, cand vezi ditai pestele de 30 cm ... astia ai meci cresc pe la 10, 12 cat ciclidele tale ... Oricum eu nu aveam chiar atat de multe alge cat ai tu in acvariul de ciclide, dar ar trebui sa isi faca treaba... Mai am pe langa ei si o aramata de vreo 8-10 melci fac si aia treaba, dar nu asa ca astia )
Ai mei rod non stop ... Inainte sa`i bag aveam alge brune si pe pietre si pe lemn, am bagat seara turna de ancistrusi, si dimineata cand s-a aprins lumina in acvariu nu mai era nimic ))... Or curatat absolut tot
Gabi C wrote:Dilema cea mai mare este ce pesti sa folosesc in noul scape .
Te-ai gandit vreosata sa incerci ceva cu scalari? e cam mic acvariul, dar cred ca o pereche de scalari ar fi ok acolo ... desi daca ai face asta, poti sa iti iei la revedere de la creveti ) Cert e ca mie imi plac foarte mult scalarii, numai ca nu stiu cat de mult se preteaza la tine. Probabil ar trebui un setup special pentru ei. Anyway, e doar o sugestie/idee, nu e musai sa o bagi in seama )
No asta nu e reala )) nu e din acvariu, ai atarnat cu ceva pestele si ai sters ata (nailonul) in photoshop ) ca e prea faina poza ca sa fie reala, in acvariu... Superb, fara cuvinte... si vorba lui Silviu, poti pune un miliard de poze, ca noi le apreciem pe toate pentru ca nu e acvaristica ce faci tu acolo, e arta.
OO stai linistit, ca eu mai am inca o pereche matura de ancistrusi si inca 4 de dimensiunea astuia mancat... Care sincer nush cum masa i`o intrat pe gura ca is destul de mari si ei... Cat despre caca, nu mai zic, caca si unii si altii la mine ))) dar turma de ancistrusi nu o intrece nimeni ))ar trebui eventual sa mai bag si vreo 1, 2 pleco, sa vezi apoi )))))) dar nu`s chiar asa de nebun cat despre ancistrusi, eu is multumit de ei, rod tot, n-am urma de alga pe pietre, copac, geam ) singurul inconvenient, il stii )
@lukitza, sper sa nu il mai apuce, poate zburatoarea pe covor i`o fost invatatura de minte, adica nush, nu`l vad fugarind ancistrusi prin acvariu, problema e ca nu l`am vazut nici inainte ) l`am vazut doar cu el in gura... sper sa nu`l apuce iar damblaua, ca nu imi e de ancistrusi neaparat, ci de binele lui, de oscar tolomac ce e
Update: se pare ca n-are nici pe 'reaku pestele... e la fel de activ si cersetor, nu are urme sau solzi lipsa, deci nu l`a afectat cazatura... ah si mananca tot ce prinde, deci nu l`a afectat nici ancistrusu`...
Probleme in paradis Acu vreo 10 minute ma uitam prin acvariu la pesti si ce sa vezi, cel mai mare dintre golani are in gura un Ancistrus, gura mamii lui sa`i f......
Acuma cum nici eu nu-s cu toate acasa, ce-am zis, hai sa prind pestele sa vad daca pot sa`i scot ancistrusu din gat (ca mi-am amintit de ce a zis Koala de a crapat unu de`al lui cu un ancistrus infipt in gat). Pana aici toate bune, am prins pestele, am prins ancistrusu de coada am tras un pic da degeaba, ca nu iese ala de acolo... Am zis asta e deacuma il bag inapoi si sper sa fie ok... Dar pestele avand coaiele mari, s-a gandit sa`mi sara din minciog direct pe covor de la vreo un metru si ceva inaltime... L-am prins repede l-am bagat inapoi si aia e, sper sa fie ok... ramane de vazut zilele astea, deocamdata inoata prin acvariu ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat... Nu are solzi lipsa, sau alte urme vizibile, dar mno sper sa fie ok si inauntru...
Nush cum mortii lui o reusit sa ia in gura Ancistrusu, si de ce tocmai acuma, cand or trecut deja cateva saptamani de cand or convietuit impreuna fara probleme... Pun si 2 poze proaste facute cu telefonul cu zoom in care se vede coada de ancistrus iesind din gura "boului"...
Ma tura asta se vede ca e apa in acvariu ca sunt valuri la suprafata ) alea sugereaza prezenta apei, e singura dovada ))... Absolut suprb acest acvariu, se vede evolutia lui Gabi, e tot mai bun cu fiecare setup ... Am mai spus asta si intr`un alt post, acest setup nu l-as desfiinta niciodata, cand te apuca iar damblaua si vrei sa schimbi, cumperi acvariu si echipamente noi )))... Ca e prea frumos acest setup pentru a fi inlocuit.
Felicitari... Ai o evolutie ca de la cer la pamant ... Ai putea sa faci o comparatie cu pozele de pe paginile 1 si 5, ca sa vezi cum e acum si cum era atunci ... Parca e alt acvariu... Arata superb.