@Koala, clar ) nici nu`i baga in seama, parca nici nu ar fi in acvariu ) si inca il mai am pe ala, unicul supravietuitor din prima tura ) si cresc toti de rup, mai putin aia maturi care is deja crescuti ) Oricum au fost lasati in pace repede, in 2 zile nu mai aveau treaba cu ei. Si astia fiind mai mari singurul lucru pe care il faceau la inceput era sa se duca spre ei cand se miscau, asta ii atragea. Acuma dupa cum spuneam sunt doar decor pentru ei )
@Gabi, ma bucur ca iti plac, is niste pesti de care nu ai cum sa te plictisesti, un pas daca faci spre acvariu se agita si incep milogeala ))) si cand le pui mancare, ai vazut cum fac... imi mananca si din mana, am baga o data degetul printre Pistia sa vad ce se intampla, si ce crezi ca s-a intamplat? hop muscat de deget )) nu se tem de nimic pestii astia
Gabi C wrote:
Artur - in realitate arata chiar si mai dragut . Intradevar cu apa aia proaspata cetoasa e un pic mai " cenusiu ". Teoretic ar avea potential dar nu cred ca am timp si rabdare sa fac ceva serios . As putea sa pastrez hardcsapele si sa pun gazon in jurul lui , sa iau o lampa buna , sa mai adaug ceva bucephalandre ......
E suficient lampa si gazon ca sa fie ceva foarte fain Si banuiesc ca nici nu ai avea nevoie de CO2 si alte acareturi, eventual easy carbo si din astea ...
Faza e ca la cum te stiu eu de aici de pe forum, daca te apuci sa faci ceva la el, nu cred ca ai putea sa te limitezi doar la asa ceva )) sunt sigur ca o sa vrei sa faci un setup asemanator cu celelalte ) asa ca trebuie sa te gandesti bine inainte ))
Varianta mea e mai comica )))) si logic, la misto 2 poze si dupa schimb, nimic interesant, doar se vede cantitatea de Pistia ramasa, cam 20, 30% ))) dar intr`o luna e inapoi cum era, doar ca sper eu ca mai mare asta e ideea , de aia am lasat doar bucatile mari, sper sa se faca si mai mari, sa le ajunga radacinile la jumatatea acvariului )))
Schimb de apa a la Koala ))) in latina ar suna cam asa: schimbatus apus, pana vedemus spianrus de oscarus )))))))))))))))))))))) ah am si separat Pistia, am scos tot, si am lasat doar bucatile mari a se vedea in poze sunt sigur ca in scurt timp voi avea din nou ditamai colonia )))
Ba, mie imi place daca era apa limpede si avea un neon ceva, cred ca se vedea foarte fain ... Pentru Betta ala e numai bun ma asteptam sa fie mult mai mic, gen jumatate din cat se vede in poza
Faina junga ai avut, plante simple, dar crescute foarte fain, chiar imi place Si ca tot veni vorba de poze, pe cand vine acea poza cu casuta lui Betta? )
Gabi C wrote:
Silviu la ce te referi cind spui sa fac un landscape dupa prima poza ?
Cred ca Silviu a vrut sa spuna hardscape mai exact sa faci la un moment dat un setup al carui profil sa semene cu muntii din prima poza sau poate ca e corect spus si landscape, daca ai vrea sa redai exact ce se vede acolo, adica si plante care sa creasca in asa fel incat sa faci in acvariu muntele care se vede acolo
Superba si aceasta poza cat despre pestele din fundal ai putea sa`l tai, ceva in genul asta (daca te deranjeaza poza postata poti sa o stergi sau sa ceri stergerea ei ):
Cam asa ceva ) a 2`a zi dimineata e ok apa, limpede, arata bine ... Prefiltru zici ca`i jungla, inca un pic si nu se mai vede )) cand fac curatenie prin acvariu si opresc filtrul ca sa pot scoate si curata prefiltrul, trebuie sa bag un minciog sub prefiltru ca sa nu se duca dracu tot inapoi in acvariu ca apoi nu mai vad nimic vreo zi )))
p.s. pot sa pun si 7 skimmere ca nu ar face fata la ce fac astia cand mananca ))) nici daca arunci un sac de mancare in mijlocul unui cartier din Somalia, nu ar manca aia asa ))))
@dan-iulian: daca retin bine din jurnalul tau, parca stiu ca ai o mica obsesie, sa ai apa perfect curata, fara particule, o data ce ai bagat Pistia nu o sa mai ai asa ceva ))
Mno cam in halul asta arata acvariul dupa mancarea de seara, astazi se pare ca le-a fost foame rau ca or daramat si termometrul ))... Una peste alta, daca nu va plac particulele in apa, nu va uitati la poza )) nu e pentru cei cu probleme cardiace ))))))
Am mai urcat cateva instantanee, din pacate nu chiar foarte clare, ca au fost facute cu un obiectiv de distanta si lumnia stinsa... Obiectivul ala necesita multa lumina ca sa le scoata clare, dar atunci apar reflexii... Dar eu zic ca sunt frumoase si asa