[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Hmm, suna bine ideea cu plantutele pe langa buturuga, problema e ca in nisipul asta cu siguranta nu voi putea planta (eventual in ceva ghivece?), ca e usor si ar fi scoase lejer, numai ancistrusii sapa pe langa bolovani ca niste buldozere, arunca nisipu afara cateodata de nu`ti vine sa crezi )

Cat despre hrana, nu e nevoie sa fac acel cerc, ca atunci cand le dau sa pape ceva care pica pe fund, bag printre plante ) iar granulele alea care plutesc le dau in stanga, ca nu ating substratul ... Si daca le dau creveti, dupa cum am zis, ii tin in mana si bag printre plante, am testat si ce se intampla daca bag degetul intre plante sa apara un pic acolo, si m-am trezit ciupit de unu din ei ))) nu se tem nici de dracu astia, is foarte faini pesti, si plini de personalitate, ah, si foarte milogi )))))

Edit. Cat de curand voi face o "triere" a pistiei, o sa tin alea ce au crescut mai mari si restul se duc... Is convins ca o sa creasca foarte repede inapoi, si sper asa sa reusesc sa obtin niste plante mai mari
De ar fi asa de simplu ) Furtunul iese prin ceva gaura in stand, apoi intra in acvariu printr`o alta gaura in rama capacului, care este fixa pe acvariu ... Mi-ar fi foarte greu sa fac ce zici fara sa fac balti prin casa ) mai ales ca furtunul ala e rigid, si nu mi`a fost usor sa`l bag prin acele gauri, singura modalitate ar fi sa opresc filtrul cand o sa fac poza si sa duc manual plantele in stanga ) poate o sa fac si asta, la urmatoarea curatenie in acvariu .
E greu de facut ce spuneti voi ... Doar daca opresc filtrul, as putea sa mut plantele peste copac si atunci as face o nebunie in acvariu cu frunzute moarte care ar pica pe fund ... pe langa asta la cat de multe is acuma, daca opresc filtrul imi ocupa toata suprafata acvariului, doar valurile de la filtru mi le tin acuma compactate, pe alocuri si in straturi, in acea jumatate de acvariu ))
Multumesc si ma bucur ca iti place
Multumesc de aprecieri, si eu ma bucur ca am ascultat de sfaturi multumesc si pentru ele inca o data

Atasez si o vedere centrala mai de aproape, unde se vede perfect diferenta de lumini Mie personal imi place la nebunie efectul creeat, intre zona luminata si zona umbrita Nu luati in seama murdaria de pe nisip din stanga ))

image
Ma bucur ca iti place planta plutitoare e Pistia
Eu nu am zis de jurnal, ci doar de o mica poza acolo, indiferent de cat de modest va fi, facut de tine va fi tot fain Ca esti prea talentat cand vine vorba de un coltisor de natura ca sa nu fie frumos chiar si un mic nano, modest
Si un foarte scurt video (deasemenea destul de prost facut)) ) cu dihaniile cand mananca granule, ca sa vedeti si voi cat de hapsani sunt... Ar manca non stop pestii astia )

A venit cazul sa mai adaug si eu niste poze deloc reusite, cu reflectii in ele, cu apa plina de suspensii, etc. ) vroiam doar sa arat in mare parte cat de mult s`a desvoltat pistia, si ce fain se vede acvariul cu acea zona de umbra

p.s. o sa revin zilele astea si cu cateva poze mai reusite, din punct de vedere al calitatii pozelor, ca apa si nisipul tot la fel vor fi )))

image imageimage
image imageimage
image
Dupa ce e gata, vreo o poza si cu ala

p.s. superba poza si faini crevetii
Ba, da macar arata decoru frumos )))
Apai cine mai stie? ) is 8 ani de atunci, deci e posibil )

Intre timp pot zice ca ancistrusii mei si`o facut treaba, toate pietrele is linse complet si copacul la fel, arata super, nu mai are pic de muc pe el sau alga sau orice altceva ) singuru dezavantaj, substratu pistruiat ) 50% nisip, 50% rahat ))))
Ideea era sa nu`l imbarlige inapoi spre saratele ) cand se fac mari or sa fie mai faini, si desi nu am avut si nici nu voi avea vreodata acvariu marin, nu cred ca pot avea acesti pesti personalitatea oscarilor adica am avut oscar la care bagam mana in acvariu si il mangaiam, nu stiu despre vreoun peste marin care sa faca asta ... Acu sa nu sariti in capul meu, imi plac foarte mult si acvariile marine, urmaresc si topicurile acolo (mai ales al lui Dan, poate poate face si el ceva poze bune ) dar mi se par mult mai greu de intretinut si e nevoie de mult mai multa munca la ele, sa nu mai zic ca pentru mine cel putin, sunt si muuuult prea costisitoare
Foarte faini grasunii, si au crescut (unii) cat vezi cu ochii, se vede ca le place aici vad ca si tu ai o turma de ancistrusi, si substratul e la fel de "pestrit" ca la mine ))

p.s. mai fain filmuletul cu oscari decat cel cu "saratii"
Nu doar ca si`a ales grota, dar asa arunca nisipul de acolo de zici ca e buldozer ) a facut doua movile de nisip in cele 2 laturi )

Pai am o pereche matura si 4 mai micuti cumparati zilele trecute cand am pomenit de ei, si am descoperit astazi ca e in viata si ala din prima incercare ) e mic dar #rezista ))) nici nu mai e vanat si stie sa stea ascuns, oricum el era mai mare fata de restu.

Oi vedea eu ce o sa fie, poate scot si pui, cine stie ) nu intentionez dar mno daca ei vor sa faca, e treaba lor ) inseamna ca mere treaba bine prin acvariu pana acum in toti cei 12, 13, 14 ani de acvaristica (nici nu mai stiu) nu am avut niciodata pui de ancistrusi, asta cu toate ca am avut mereu ancistrusi prin acvarii , mai putin in acvariul cu piranha, ca la aia nici melcii nu rezistau ))
Phhh, sper macar sa nu mi se inmulteasca )) oricum asa sapa si scot nisipu de sub pietre de n-ai vazut ) am un loc ca o vagauna unde nu pot intra decat ele, parca vad ca ies pui de acolo intr-o zi )) o sa am turma de din astia ) si eu nu am sump ca tine sa ii pot culege de acolo, ca din acvariu nu-i prinde nici dracu daca nu scot pietrele si lemnul )) poate daca se ajunge acolo o sa ma ajute oscarii cu populatia de ancistrusi )... inca nu stiu da e posibil sa mai fie in viata si ala ramas din tura de 4 ... deci e posibil sa am 7 ancistrusi care imi dau treaba )
Oare cine m-o pus sa-mi iau ancistrusi? mai ales 6 ))) Am si o intrebare totusi, nu exista pesti, melci sau orice alte oratanii de acvariu care sa mance rahat?
Am si o mica problema care nu cred sa aibe rezolvare... De fiecare data cand fac curatenie in acvariu si misc "pistia" coboara pe substrat multe frunzulite moarte in rest, foarte faina planta, cred ca deja s-au dublat in volum de cand le am, cresc ca nebunele
Noroc ca ti`am dat subscribe si am vazut si ultimul filmulet care e mult mai clar decat primul si se vad mult mai fain detaliile . Ar fi frumos sa nu mai desfaci acest setup, ever ) daca te apuca damblaua si vrei sa faci altul, baga acvariu nou )
Phh maestre cata dreptate ai avut ) Evident ca ancistrusii astia fac o tona de rahatei negrii si subtiri ) acuma acvariul meu e un amalgam de rahat

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: