[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dodge
Forum Index » Profile for dodge » Messages posted by dodge

Vreau sa va prezint noul meu acvariu!
Este un Eheim Aquastar MP100 L100/i45/l40 (180 L)
Neoane:1 Ostram Fluora si 1 Osram 965 (va fi adaptat un al 3-lea)
Filtrare: Standard "deocamdata" - va fi inlocuit cu un JBL E900(ce parere aveti?)
Co2: Butelie Stingo 3l+reductor dennerle+ difuzor ceramic (urmeaza a fi schimbat) - 1bula/sec. ce difuzor imi recomandati? eu ma tot gandesc la JBL Taifun+extensie
Fertilizanti: Ferropol, Ferropol24
Plantele si pestii se vad in poza.
http://img693.imageshack.us/img693/8761/dsc0007yw.jpg
http://img651.imageshack.us/img651/5290/dsc0013z.jpg
http://img63.imageshack.us/img63/4117/dsc0016lz.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/2879/dsc0017d.jpg

Astept sfaturi din partea voastra..

Multumesc !

Multumesc..
era deajuns NU MERGE! pt ca nu vreau sa continui cu acest lucru....astept o butelie pt co2...dar eram doar curios...si nu este o problema pretul BOMBEI, dar era mai comod si mai curat.
Am inteles ideea deci sunt lamurit....traba cu "sifonul" iese din schema.
Salutare

Nu prea am fost la orele de chimie...si de aceea as vrea cateva sfaturi, daca se poate
Ma gandeam daca ar fi bun co2-ul alimentar care este introdus in recipientul care se numeste "sifon"...nu stiu cata cantitate este si daca se schimba formula chimica acolo in sticla dar eu m-am gandit sa incerc cu o sticla de sifon sa vad cam cat tine...astazi este primul test.
am montat dopul cu furtunul racordat la o sticla cu sifon...presiunea este destul de mare....bulele curg destul de interesant...daca co2-ul din sticla tine 2-3-4 zile este ok pt ca la cat costa o sticla de sifon0,50 ron este mai ieftin decat "bomba".
Rugamintea mea este daca ma poate ajuta cineva cu un sfat in legatura cu, chimia co2-ului care iese din sifon.....nu ma pricep la chimie si nu vreau sa imi prind urechile...
A mai incercat cineva asta?

Multumesc anticipat!
Salutare

Vreau sa achizitionet un filtru extern si as avea nevoie de niste pareri de la voi.
Marimea acvariului : sunt 2 variante 100 sau 180l, dar asta nu conteaza....in principiu ma intereseaza marcile in general...defecte, probleme, ZGOMOT, filtrare...etc, tot ce imi puteti spune

in plan am : Hagen Fluval 205 sau 305.
JBL Cristal Profi e900
si de la EHEIM nu prea stiu pt ca sunt foarte scumpe
EXCLUS TetraTec-urile.
Acvariul va fi plantat mediu, iar pesti nu vor fi peste limita.

Multumesc!
Deja am rezolvat....am sunat la ei si maine trimit neoanele prin curier!
Super prompti baietii!
Multumesc!
Stiam de cei de la Marbo Trade...dar nu am gasit ce cautam eu in acel moment.
Acum am gasit..deja am comandat....astept sa ajunga!

Multumesc!
Salutare!

Daca stie cineva sau are cineva de vanzare neoane osram fluora si 965...as dori si eu..
Va rog lasati un pm.

Multumesc
Dolly wrote:
dodge wrote: Am inteles ideea...se va obisnui asa si voi avea probleme la coborare. Maine la prima ora tre sa schimb apa, ia primul lucru pe care il voi face este sa cobor pietrele pe fundul bazinului.
10x

Dar mai intii citeste tot postul celalat despre riccia. Val zice ceva foarte interesant si adevarat pe acolo.

Care post ...caci am dat search si mi-a gasit 21 de pagini , si nu cred ca o sa am rabdare sa le citesc pe toate.
Dolly wrote:
dodge wrote:
alber wrote:Riccia nu se prinde. Nu este ca moss-urile, sa se agate de suprt. Riccia va ramane cu plasa pe ea, pana la adanci batraneti. Este planta de suprafata, iar fara plasa, o gasesti doar la luciul apei

Stiu acest lucru,....ma refeream ca o las sa se prinda de plasa,...sa se dezvolte si sa capete forma deasupra plasei.

Dar atunci va trebui sa stai cu paharele acelea tot timpul pt ca planta sa aiba lumina. Daca nu mai beneficiaza de ea, o pierzi. Plasa nu poate sta pe fundul bazinului prea mult timp. Vezi acvariile lui Amano - nu sunt facute sa arate asa pentru mult timp. Dca vrei in schimb plante gazon, din acestea gasesti o gramada. :-)

Am inteles ideea...se va obisnui asa si voi avea probleme la coborare. Maine la prima ora tre sa schimb apa, ia primul lucru pe care il voi face este sa cobor pietrele pe fundul bazinului.
10x
Am citit tot ce se discuta in acest post si ma distrez de minune.(ma distrez si imi vine sa urlu)
Nu sunt vreun acvarist vechi, am decat 2-3 luni dar credeti-ma ca am citit toate articolele posibile de pe net si am cautat pe google de fiecare data chiar si cele mai banale lucruri si cele mai simple lucruri ca sa nu fac vreo
gresala fatala pt. pestisorii mei si pentru plante,...si cu toate acestea tot sunt o gramada de probleme in acvariul meu..........................................ma gandesc ce se va intampla la tine in acvariu daca nici macar nu asculti ce iti spun persoanele care vor sa te ajute
De fiecare data cand am intrebat pe cineva despre un lucru si mi-a zis ca tre` sa fac intr-un anumit fel, chiar daca mie nu imi comvenea ca imi stricam aspectul sau alceva in acvariu,l-am facut pt ca acesti oameni nu isi pierd timpul cu aceste lucruri pur si simplu asa ca sa se distreze cu tine.
Sfatul meu: Cati bani ai dat pe plantele alea de plastic?...nu conteaza aruncale la gunoi si zici ca ai fumat,sau ai fumat mai mult(eu am numai plante naturale in acvariu am 3 neoane de 18 respectiv 20W am co2 am substrat le dau feropol si feropol24 si tot am alge...si crede-ma ca mor de ciuda cand vad ca algele isi fac aparitia si chiar se dezvolta....Sa cumperi plante frumoase si destule pt acvariul tau de 120 l nu o sa te coste enorm..maxim 40ron(pt inceput bineinteles),o galeata de substrat este maxim 50 ron si pt. inceput atat....si crede-ma ca este foarte interesant cum plantele se dezvolta pe zi ce trece....peste substrat pune niste pietris de rau(o iei prin cel mai apropiat sat de langa orasul tau si gasesti o gramada de pietrisi la o poarta..iti ceri voie si iei si tu 4-5kg).

Sper ca nu te-ai suparat pe mine , dar am citit "aproape tot" si chiar m-am enervat putin.
alber wrote:Riccia nu se prinde. Nu este ca moss-urile, sa se agate de suprt. Riccia va ramane cu plasa pe ea, pana la adanci batraneti. Este planta de suprafata, iar fara plasa, o gasesti doar la luciul apei

Stiu acest lucru,....ma refeream ca o las sa se prinda de plasa,...sa se dezvolte si sa capete forma deasupra plasei.
alber wrote:Si inca ceva. Renunta la paharele alea. Nu cred ca iti sunt necesare. Sau renunta doar la unul si vezi prin comparatie cum merge cele doua...pietre.

Paharele sunt puse provizoriu, vor mai sta maxim 3-4 zile dupa care o sa dispara....era esential pt. a se prinede riccia, inainte sa le ridic dezvoltarea lor avea un ritm foaste lent, dar dupa ce le-am
ridicat au inceput sa isi dea drumul......
Dolly wrote:
dodge wrote: da bineinteles!

Scuze pt. paharele care apar in imagine dar le folosesc pt a duce riccia cat mai aproape de lumina pt. a se prinde repede si bine!

Frumos! O mica observatie insa, daca imi permiti - muta termometrul pe partea laterala a acvariului si, daca poti mai pune ceva plante mai inate in dreptul filtrului.

Da o sa mut termometrul(10x)..iar in legatura cu plantarea partii unde se afla filtrul astept sa inmultesc cateva din plantele care vor fi acolo,insa trebuie sa mai am putin rabdare.
Am inteles...exact asa ma gandeam si eu, dar vroiam sa stiu o parere de profesionist.

Cam asa arata acum 3 zile...acum este mult mai mare
da bineinteles!

Scuze pt. paharele care apar in imagine dar le folosesc pt a duce riccia cat mai aproape de lumina pt. a se prinde repede si bine!
Aditie de co2 si lumina este suficienta. Dar as vrea sa stiu daca poate sa ma ajute cineva cu informatii exacte despre inmultirea ricciei.

10x
Dolly wrote:
dodge wrote:Salutare!

Am prins si eu Riccia pe doua pietre de circa 10cm2 fiecare si as vrea sa stiu daca are cineva idee cum o voi inmultii.....vreau sa stiu cum pot sa ma extind cu gazonul pt. ca am suprafata mult mai mare.
-----Eu ma gandesc ca toate firele care rezulta in urma tunderii se pot prinde din nou pe alt obiect(cu plasa bineinteles) este doar parerea mea.....

Multumesc!

Riccia fluitans se inmulteste optim daca are aditie de CO2 si lumina puternica. :-)

Dar treci si tu pe la rubrica Despre noi sa stim cu cine stam de vorba.

Sorry!
Ma numesc Cosmin am 27 ani si sunt posesorul unui acvariu de 112 litri(L80/l35/H40) , filtru intern AquaFan2 incalzitor, substrat Tetra Substrat Complete cu pietris granulatie 2-3mm deasupra.
Plante: riccia, anubia bateri, blixya japonica, eneria densa, Hygrophila corymbosa siamensis, Ludwigia repens rubin, rotala wallichi, bacopa monnieri, fertilizare cu FEROPOL, si FEROPOL 24.
Injectare Co2 prin procesul "bomba" la care este adaptat un injector ceramin comandat pe net(rezultatele sunt minunate), iar lumina este 58W prin 3 neoane :2osram840 daylight 4.500k de 18W, si un sun-glo 59 cm de 20W 4.200K
Populatie: 5 pomaceea, 15 neoni albastri, 4 red cherry,4 razbora, 3 cory, 1 ancistus, 3 zebre, si inca 2 rase la care nu le stiu denumirea.
Am gasit acest forum prin simpla cautare pe motoare despre cateva feluri de ingrijire ale unor plante.

Va multumesc si sper sa fiu si eu util la randul meu.
Salutare!

Am prins si eu Riccia pe doua pietre de circa 10cm2 fiecare si as vrea sa stiu daca are cineva idee cum o voi inmultii.....vreau sa stiu cum pot sa ma extind cu gazonul pt. ca am suprafata mult mai mare.
-----Eu ma gandesc ca toate firele care rezulta in urma tunderii se pot prinde din nou pe alt obiect(cu plasa bineinteles) este doar parerea mea.....

Multumesc!

Forum Index » Profile for dodge » Messages posted by dodge
Go to: