[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalin_
Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Message
Dragos Matei wrote:foarte interesante creaturi, cam strica substratul, oare chiar au trei ochi !?

Substratul era un nisip foarte foarte fin, chestia aia fiind mica de 2-3 cm. Au 3 "ochi", de fapt 1 simplu si 2 compusi.
Dragos Matei wrote:
Antoniot wrote:
Dragos Matei wrote:
Antoniot wrote:de unde le ai luat??? ma intereseaza si pe mine


de ce?


fiinca oarecum fac colectie de crustacee, momentan am anelus si garizi in acvariu de cativa ani si mi ar placea si puriceii pe care i ai prezentat.


vorbesti serios , ai gammarus in acvariu ? si asellus ai vrut sa scri, no ?
vad ca stai in crangasi, nu-mi spune ca i-ai adunat de pe lac :-) ?
super tare, sa mor de nu ti-as da cativa dar nu am nici o sansa sa-i mai prind din paludariu, dar o sa-l rog pe colegul care mi-a dat mie din gresala, sa mai faca gresala asta odata :-))
poti cumva sa-mi donezi si mie asellus si gammarus ?


Ostracodele apar pe aici in numar mare prin santurile unde se scurge apa de ploaie cand se mai incalzeste (uneori si tubifex, deci apa e destul de... yuck). De gammarus stiu doar prin Dunare (de obicei sub cioate de lemn) si printr-un parau de la ceva kilometri de aici.

Edit: pentru alte crustacee de adaugat la colectie - ai incercat Triops? O filmare de-a mea de acum vreo 3 ani...
Dragos Matei wrote:
catalin_ wrote:Sunt niste mici crustacee acvatice de... 1-3 mm, mananca aproape orice materie organica, se gasesc in apele noastre statatoare. Eu le gaseam prin santuri/balti/baltoace temporare, de obicei in compania Daphniilor si ciclopilor. Sper ca ajuta cat de cat


oare mor daca apa e curata ?


Gasesc ei ce sa manance. Ca si crevetii, se descurca. Nu se hranesc prin filtrare, deci apa curata nu ii incurca.
scorpionul wrote:Daca te decizi sa iti iei magnet ia un magnet plutitor pentru ca daca cele doua parti se desfac, acesta va pluti la suprafata acvariului si nu vei fi nevoit sa bagi mana dupa el sa-l scoti(chiar daca e legat din fabrica cu o sfoara).


Bun sfat, eviti astfel craterele de "meteorit" formate atunci cand cade magnetul. Si eventualele plante desprinse din substrat.
Asa e, pare a fi o margine de jungla

Carcalacii sunt fascinanti. Si cred ca ai uitat sa spui de Otocinclus
Tonelson wrote:astazi am vazut primul pui de melc asasin


Trai-ti-ar
Am si eu o intrebare: ce crevetii mei cauta acest acvariu la "Coltul incepatorului"?

Mult succes cu dinozaurii, imi place enorm coada pe care o are Arowana, arata... preistoric.
koala wrote:- WP40 sunt oricum, da' nu dead silent ... bine, tu compari cu Vortch-urile, asa ca e justificat entuziasmul.
- Oricum, zgomotul facut de pompa chinezeasca se mai atenueaza in timp.


O data cu amortirea timpanului
Doar sa nu se duca naibii calitatea apei
kirucd wrote:
Da 1 ppb = 1000 ppm


Nu invers?
Pe cand vor fi la vanzare blue tiger?
Cand am vazut "copepode" ma gandeam ca ai ceva pentru apa dulce Mult succes cu cresterea micutilor
kirucd wrote:De la o duritate totala de 15 e cam greu sa scazi prea mult prin fierbere normala pe aragaz.
Intr-adevar apa distilata se obtine prin fierbere/evaporare/condensare dar nu e cazul pentru
o asemenea instalatie acasa. Osmoza ramane cea mai la indemana solutie.

O seara placuta,
Dragos


Corect, dar nu ma refeream la distilare, ci la faptul ca unele substante se dizolva in cantitate mai mica o data cu cresterea temperaturii.

Dupa cum arata graficul (in japoneza parca, dar e primul care mi-a iesit in cale) la temperatura camerei CaCO3 are solubilitatea de aproape 60mg/l, pe cand la 80 grade Celsius aceasta scade la aproximativ 20 mg/l. Restul cristalizeaza si se vede ca o depunere nisipoasa pe fundul vasului sau un fel de pelicula la suprafata apei. Observam asta cand gatea bunica-mea si punea apa la fiert (ea avea apa dura la robinet).

Diferenta de la 60 mg la 20 mg inseamna o scadere a duritatii de 3 ori. Ceea ce zic eu ca nu e rau pentru o metoda destul de putin sofisticata.
Sunt niste mici crustacee acvatice de... 1-3 mm, mananca aproape orice materie organica, se gasesc in apele noastre statatoare. Eu le gaseam prin santuri/balti/baltoace temporare, de obicei in compania Daphniilor si ciclopilor. Sper ca ajuta cat de cat
Humbert wrote:salut
eu nu am si nici nu sunt din Constanta

daca nu gasesti, poti sa improvizezi un hranitor. ai nevoie de o priza programabila mecanica, cu disc care se roteste continuu. de acest disc lipesti un recipient de analize de urina, dar il lipesti paralel cu discul, nu perpendicular pe disc. in capacul recipientului infigi un pai de baut. partea paiului care intra in recipient o tai la 45 de grade sau mai mult, ca sa functioneze ca o lopatica.
mai faci niste incercari si ar trebui sa fie ok. eu am folosit solutia asta in trecut.

o exemplificare a ideii este mai jos
http://aquariumtime.blogspot.ro/2012/04/how-to-make-your-own-automatic-fish.html


24 de ore "preludiu" pana la urmatoarea hranire
Edit: pardon, 12 ore.


Da, intr-adevar, se pare ca erau si variante mai ieftine Recomand totusi orientarea spre varianta cu 2 ventuze/pipe, e mai stabila.


In alta ordine de idei... Putin plictisit de aspect, asa ca m-am gandit la niste schimbari: in centru voi pune un castel multicolor, iar in coltul din stanga fata un scafandru care sa scoata bule pe fund.




Normal ca nu vorbesc serios, data fiind ziua...
Nu stiu cat de utila ar fi metoda, dar fierberea e o solutie (desigur, pentru cantitati moderate). In cazul carbonatului de calciu solubilitatea scade cu temperatura, deci la fierbere o parte din el e in forma solida (pe fund sau plutind sub forma de pelicula deasupra), iar aici nu ma refer la cel care precipita din cauza ca o parte din apa s-a evaporat. Daca dupa fierbere separi apa de depuneri ai obtinut o apa cu un continut mai mic de carbonat de calciu (mai sunt si alte saruri prezente in apa dura care au acelasi comportament - solubilitatea scade cu temperatura).

image

Multi koala pe fundul borcanului )
Diatomee?
Nici eu nu mi-am dat seama de coerenta postarii: e doar un peste sau mai multi? Oricum, as zice ca ii mananca "pielea" de la paraziti
 
Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com