Apai stiu, da fac si treaba, in plus nu cred ca pot sa`i depaseasca pe astia )) ah, si am descoperit aseara ca am si oua de la melci, sus pe neon, cum mama dracu or ajuns acolo, doar ei stiu
Ah si mai sus era poza cu platicile din antrenament de joi, pun acu si poza cu platicile din mansa 2
A fost foarte frumos la sarulesti, m-am simtit excelent... Nu pot vorbi de capturi notabile, pentru ca a fost concurs de pescuit la feeder, pe pista vip, la Salcii, iar pestele de baza a fost platica ... Capturi notabile as putea numi platicile peste kilogram care au fost destul de insemnate ca si numar... In concurs din pacate am ratat in prima mansa unde am facut doar un 7 pe sector, asa ca degeaba am facut 2 pe sector si a 2`a cantitate de pe balta (26,5 kg in 5 ore) ca nu am iesit decat pe 10 la general ... Dar a fost o experienta foarte faina, iar distractia de la locul de campare de dupa manse a fost de vis ... Am pus si cateva poze cu masina, cum arata cand am plecat de la Suceava (bagajele mele, plus inca un pescar), cortul si platicile din mansa 2 cand am facut 2`ul pe sector.
p.s. am bagat ieri 6 ancistrus in acvariu, o pereche matura si 4 undeva pe la 6 cm, care nu pot fi luati in gura de dihaniile mele ) si de aseara pana dimineata, nu a mai ramas nici o alga pe pietrele mele, au lins absolut tot )))
Ai de plm, am fost plecat si eu 5 zile de acasa si cred ca oscarii or primit prea multa mancare ca e plin acvariul de rahat )) n-am vazut in viata mea atata rahat intr`un acvariu )) phh, ma apuc acuma de un schimb de apa a la Koala, din ala de raman pestii cu spinarile afara ))
Ok, citit, notat, bagat la cap ) maine plec spre sarulesti pentru un concurs de pescuit si ma intorc luni, daca mai am ceva bani o sa comand luni, daca nu, luna viitoare ))
Superb acum si cu filmuletul putem sa te credem cand zici ca ai apa in acvariu si ca nu e facut in photoshop
Ce imi place mult e cum se vede in filmulet ca ai curent si jos, care iti misca plantele, detaliu care in poze nu se vede, si e foarte fain si linistitor sa te uiti la acvariu, vazand si acele mici unduiri ale plantelor ...
Iar close`up`ul cu mustaciosul si bulele de pe moss e genial
Foarte simpatici micutii exact acelasi comportament il au si dihaniile mele )cum fac 2 pasi spre acvariu, se agita la sticla ca fata mare inainte de maritat )))
Ma bucur ca iti place maestre si eu is chiar incantat de cum a iesit Astept poze si de la tine ma gandeam oare nu poti sa faci in jurul casetei de overflow ceva chestie din aia circulara la suprafata apei ca sa nu intre plantele in ea? banuiesc ca stii la ce ma refer, improvizezi ceva acolo, eventual o rama de plastic pe suprafata apei, care sa fie prinsa de marginile casetei, astfel nu trec plantele acolo... ramane un cerculet gol fix in fata piaptanului si atunci nu mai risti nimic
Edit: sa nu uit, am si o intrebare, pot sa le dau ceva mancare anume ca sa le scot si mai tare in evidenta culorile? stiu ca la pestii astia "normali" erau ceva fulgi pt culoare, da pentru astia ar fi alea un fel de nimic ))
Naspa atatea zile fara forum mai ales cand ai poze si nu ai cum sa le pui ))...
@Gabi, si eu cred ca is cele mai faine ciclide, si cred ca o sa iti placa pozele ce urmeaza ca or fost facute cu un aparat si editate un pic si arata "wow"
@paradox: si mie imi plac cum arata pleco, dar nu vreau sa bag, ideea acestui acvariu a fost special pentru Oscari, si ceva pesti care sa mai faca niste curatenie cu alte cuvinte nu vreau sa`l aglomerez... si sa`ti raspund la intrebare, oscarii fac "treaba mare" )) mult si des ))
p.s. am vorbit cu cineva de niste ancistrus maturi, ah si ala ultimu mohican dintre cei 4 inca mai traieste stie dracu sa stea ascuns intre bolovani si copac si nu ajunge nici un peste pe acolo. am mai bagat si ceva melci intre timp sa fie pe acolo. si am unu care se tot baga in nisip, comportament pe care nu l`am mai vazut pana acum la pomaceea. Drept ca nici nu am avut acvarii doar cu nisip pana acuma, dar tot mi se pare ciudat comportamentul ))
edit: p.s. 2, am uitat sa zic ca am bagat si ceva salata pe copac )) dar se observa in poze
Pur si simplu perfect Ar putea fi pusa pe coperta oricarei reviste de acvaristica ... Sincer sa fiu ai putea sa o inscrii si in ceva concursuri daca sunt
Da, ceapa lor, ca le`am dat si ceva granule si or mancat ca spartii )... Acuma pun si eu o intrebare, ca tu esti expertu stiu ca nu ai cum sa ii deosebesti decat atunci cand depun, dar cand i`am luat erau toti 4 egali acuma am 2 mai mici si 2 mai mari, unu din ei e aproape dublu fata de cei 2 mai mici... Crezi ca ar putea fi vorba de 2 masculi si 2 femele aici? ) sau doar are ala ritm de crestere mai mare? ca de mancat mananca toti la fel de mult )
Nici nu stiu daca mai este sau nu al 4`lea... Cert e ca de cand o disparut printre copac si pietre, dihaniile mele numai pe acolo patruleaza )
Edit: M-am uitat atent prin acvariu si inca e in viata asta ultimul spartan, e ascuns intre 2 pietre si sta bine mersi acolo... Plm poate asta scapa, asta era si mai mare un pic, cei 3 aveau cam 3 cm si asta are vreo 5... cine stie, poate scapa... daca nu, inseamna ca or mancat astia cea mai scumpa masa din viata lor ) ca plm 11 lei un ancistrus )
Se pare ca nu am sanse sa bag ancistrusi in acvariu cel putin nu pui ... am fost azi pe la petshop am luat 4 pui de ancistrus, ca atata aveau, i-am adus frumos acasa, i-am aclimatizat, am dat mancare intr-un colt porcilor mei, si in celalalt colt am bagat cei 4 ancistrusi mici... in 2 minute 2 au ajuns hrana, unu inca e nedescoperit ca sta ascuns dupa termometru, si inca unu, cel mai mare din ei a apucat sa se bage in labirintul de pietre si copac... Dar a fost vazut si e cautat intens printre crengi si pietre... Deci nu cred ca au vreo sansa de scapare astia 2, doar daca gasesc pe undeva direct ancistrusi mari ... fix acuma cand scriam postul asta, si ala care era dupa termometru a fost mancat ( of.....
Si eu zic ca n-are nimic cel care a plonjat pe parchet ... In trecut cand eram prin liceu (acu vreo 14 ani) ), intr-o iarna, am fost cu un prieten la petshop si ne-am luat amandoi cate un oscar (prima experienta cu acest minunat pestisor). Dupa ce am iesit din petshop, ca sa ii fie mai cald pestelui, colegul meu s-a gandit sa bage punga in buzunar si punga s-a spart iar puiutul de oscar, care era cam de dimensiunea alor tai, a ajuns direct in zapada ) dupa care a fost luat in mana si bagat in punga cu al meu, si a trait fara probleme pana cand l-a donat mai departe ca a crescut mare intr-un timp scurt si a inceput sa manance alti pesti de prin acvariu ) Pe atunci nu stiam niciunu cu ce se mananca acvaristica, ne-or placut pestii si i`am luat )). Cat despre mancare, o sa manance repede, cel putin ai mei or mancat deja la nici 10 minute de cand au ajuns in acvariul temporar Dar nah, ai mei ar manca orice )) si pietre daca le-as da ar manca )) asa de fomisti is ))
p.s. scuze de ditamai povestea, dar mi-am amintit de ea si am zis sa o impartasesc . Abia astept sa le vad noua casa si sa-i vad mari si frumosi
Bun, ancistrusi sa fie doar si melci ) Multumesc de sfaturi
Edit: singura chestie buna la Pleco, e ca arata fain, is cumva asa preistorici. Cred ca ajuta si marimea la aspectul asta eu cand am avut in trecut, or ajuns pe la 25 cm, erau imensi. Pana la urma au fost donati la muzeul de stiinte ale naturii de aici