[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: malawi_crys
Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
minnardy wrote:http://www.youtube.com/watch?v=iDTtj6aEtJ0
....

..ce sa intelegem>?! ..cumva vrei sa ne faci in ciuda, caline ?!

no comment...

superb !

ai speriat un pic tanganicii cu scula de filmat dar nu i bai

video cu bb de ikole aveti?
adriancalotescu wrote:Sa fie intr-un ceas bun !!! Insa am si eu o intrebare, nu-s cam multi pesti in acvariul tau?

multumesc.
din pacate sunt foarte multi ...ai vazut bine....sunt constient de asta..tocmai de aceea in iunie am inceput sa lucrez la un acvariu de 720 litri..am si deschis un topic aici cu ocazia asta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8779.page

am reusit doar sa l incheg, sa cumpar background ul si cam atat..din lipsa de fonduri , proiectul stagneaza...ziceam pe arunci ca undeva in septembrie va fi gata..am gresit ...realizez ca , daca va fi gata in ianuarie anul viitor, va trebui sa ma consider multumit...asta e ...

...ieri , pe cand faceam ore suplimentare la job, am fost anuntat de prietena mea ca perechea de Nimbochromis livingstonii se iubeau de mama focului fara a fi deranjati de nimeni.
vestea m a bucurat enorm si mi a mai indulcit cat de cat sederea prelungita la munca..abia asteptam sa ajung acasa sa vad scurta inregistrare cu ei . calitatea nu este una foarte buna dar se vad destul de clar bobitele luate in gura de mamica patata. masculul imbracat in haine de sarbatoare albastra, cu petele aproape imperceptibile, este superb dar si extrem de nervos..
va invit si pe voi sa-i urmariti. link ul este aici :

http://www.youtube.com/watch?v=Q2B4T9QVKOE

enjoy!

trebuie neaparat sa i pregatesc un acvariu femelei pentru a o lasa in voie sa si duca sarcina la bun sfarsit .. din cate stiu femele acestei specii sunt extrem de grijulii cu odraslele , gura enorma ii poate gazdui pe cei mici o lunga perioada de timp..e foarte interesant sa i observi cum stau in preajma mamei iar la cel mai mic semn de amenintare se retrag la adapostul gurii ei...va tin la curent cu evolutia "sarcinii" :-)

toate bune!
andrei.a wrote:...ideea e ca dracusorul ala albastru fuareste pe toata lumea care se apropie de bolovanii pe care ii stapaneste....inclusiv pe ai mei pleco care sunt de 2 ori cat el

ai noroc ca s mititei inca..asta i nebunia lor..mbunele sunt teritoriale si -si manifesta agresivitatea fata de oricine le incalca teritoriul...din cate vad, i ai si dat posibilitatea acelui mascul sa si exercite dreptul de proprietate neingradit prin simplul fapt ca i ai oferit acele ghivece....spatiul insuficient potenteaza acest amestec exploziv* iar daca nu rezolvi cat mai curand problema cumparand un acvariu pentru africani(asta inseamna un minim 300 Litri) vei avea parte de un spectacol dezolant cu pesti stresati , fugariti si chiar foarte receptivi la imbolnaviri...
inn cazul in care nu exista suficient spatiu, e mai indicat sa pui in acvariu doar o piatra mai mare fara a crea ascuzisuri sau grote , tocmai pentru a evita ca masculii sa si lei a in primire..

sunt cateva reguli de baza care ar trebui respectate de cei care si doresc sa aibe un acvariu cu africani..e de discutat ..problema e ca multi renunta la ei dupa experiente nefaste(agresivitate crescuta, pierderi, imbolnaviri etc) si raman cu idei preconcepute despre acest minunat grup de pesti

toate bune!

minnardy wrote:Deci....PRIMA GUSHAAAAA !!!! :18: ...observata sambata!

felicitari pentru viitorul tatic! trebuie sa fii tare fericit! e de inteles
..si ai mei au avut numeroase depuneri dar din pacate nu am vazut niciun pui..singura explicatie era probabil lipsa de experienta a cuplurilor datorata tineretii ...sper ca ai tai sa duca pana la capat sarcina* si sa vedem puiuti

bafta !
Se vinde:

- un grup de Labeotropheus trewavasae Chilumba Red- 1 M/4 F - puiiuti de aprox. 5cm - masculul a inceput sa prezinte coloritul caramiziu specific adultilor - femelele sunt patate - pret/grup 35Ron
asa arata tatal puilor>
image

- aulonocara OB - juvenili - 4-5cm/ 7Ron/buc.
o poza cu tatal lor>
image

iar aici un clip scurt recent cu puii> http://www.youtube.com/watch?v=IhJRh5TN2cU

- pentru cei cu acvarii mari(700L sau mai mult) si pentru cei care cunosc specia - Fossorochromis rostratus - un grup de 6 juvenili la 10cm- 25ron/buc.
- adultii ajung la 25-30cm, masculul fiind superb - se recomanda 1 mascul si mai multe femele intr un acvariu - alaturi de cyrtocara moorii scormonesc nisipul in cautarea hranei
o poza cu "puiutii" mei:
image

si o poza cu un mascul matur de pe net(tare mi as fi dorit sa fie al meu )>
image

pentru cei interesati, detalii pe pm.
multam* fain pentru incurajari! intr adevar decorul arata exceptional..cele DIY nu se pot ridica la nivelul unuia de firma, cu atat mai mult cu cat cel care intentioneaza sa faca o capodopera* asemanatoare are 2 manute stangi (in categoria asta aflandu ma chiar eu, recunosc)

domnule Faraon, cred ca ai dreptate..2100 pare mult mai verosimil copiii copiilor mei vor continua sa lucreze la el

ceejay, 1600 e pretul corect dar am avut o reducere de 200 Ron si am mai beneficiat si de posibilitatea de a da banii in 2 rate ...altfel, mi era imposibil sa ma ating de el.

salutare din nou!

a trecut ceva timp de la ultima postare...si asta pentru ca, din nefericire proiectul meu, se misca cu viteza melcului din cauza lipsei resurselor financiare..e criza si asta ne afecteaza pe toti , mai mult sau mai putin pe mine mai mult ca s bugetar...asta e

pana la urma am optat pentru acel decor 3D "de firma" TANZANIA de la Aquarium Munster ..de mai mult de o saptamana a ajuns la mine..l am introdus in acvariu..se potriveste perfect si arata nemaipomenit..no comments...dar si pretul este pe masura ...

il voi instala definitiv numai dupa ce voi avea tot echipamentul, in functie de asta voi face gaurile de rigoare pentru power head uri si pentru canistrele externe...oricum mai am de asteptat

o sa pun cateva poze cu decorul instalat provizoriu..ia destul de mult din latimea acvariului dar asta mi convine pentru ca voi avea suficient spatiu pentru filtrarea interna

image

image

image

pe langa aceasta achizitie, am mai reusit sa mai cumpar o lampa de 1m de la Juwel Multilux..mai am nevoie de inca una

cu atat ma pot lauda acum, desi mi as fi dorit sa va pot arata acvariul cu pesti in el...daca o tin in ritmul asta, la inceputul lui 2010 cred ca va fi gata..

toate cele bune!
wizzard_6 wrote:Multumesc, Chris. In poza 2 cand i-am cumparat scria "Blue cobalt", problema e ca in toate pozele care le-am vazut cu cel albastru cu dungi, ba l-am gasit cu denumirea de Maingano, ba Pseudotropheus, ba Melanochromis johanii...ca nu stiu ce sa mai cred,o fi corcit Mereu ma incurca denumirile stiintifice si cele comune, cred ca o sa-i botez la popa :-) In poza 6 Electric Blue, nu stiam de Sciaenochromis fryeri.

in poza 2 , banuiam ce specie sunt dar coloritul m a bagat un pic in ceata. da, Blue cobalt este denumirea populara a Maylandiei callainos iar ai tai par a fi niste juvenili..probabil mai incolo vor capata acea culoare de albastru cobalt. am avut un mascul enorm, aproape 15 cm, din aceasta specie - stiu ca acvariul tau nu este unul f mare iar din acest considerent cred ca vei avea probleme cand vor creste acesti Callainos. incerc sa gasesc o poza in albumul meu:
image

in privinta celui albastru cu dungi s ar putea ca si eu sa ma fi inselat. daca ai pomenit de Maingano - s ar putea sa fie un Melanochromis cyaneorhabdos cunoscut si sub denumirea de *maingano*sau electric blue johanni' (de aici si confuzia mea)..oricum speciile acestea se aseamana foarte mult , de aici si dificultatea in a le diagnostica cu precizie :-) de corcit nu e , stai linistit ;))

referitor la denumirile stiintifice ale Mbunelor- Pseudotropheus, Maylandia, Melanochromis - pot sa ti spun ca, pe vremea cand eu eram inca flacau denumirea de Pseudotropheus era sfanta..de exemplu: Pseudotropheus auratus de atunci este Melanochormis auratus. stiinta nu sta pe loc. probabil ca acei cercetatori si oameni de stiinta care participa la studiul si clasificare speciilor de pesti , au gasit alte criterii de clasificare(in functie de dentitie, colorit etc) a acestora.
iti pot spune doar ca nu se vor opri aici:-)

denumirile de genul Electric blue, Electric yellow, Blue cobalt, White tail(ps.acei) sunt folosite inafara. noi , romanasii preferam denumirea stiintifica a pestelui. consider ca este necesar sa cunosti si denumirea stiintifica pentru a te putea documenta mai bine despre acel peste.

toate bune!

ps. poza 6- Sciaenochromis fryeri pe langa Electric blue mai il poti gasi si sub de denumirea de electric blue ahli, iceberg. :-)
salut!
vad ca lumea i cam amortita de caldura pe aici ..
o sa incerc eu sa identific pestii din imagini.

poza1 - Melanochromis johanii - mascul

poza2 - nu stiu sigur , asa ca nu ma hazardez sa dau un verdict*

poza3 - un mascul de Johanii subdominant si o femela

poza4 - in prim plan un Labidochromis caeruleus(o femela s ar putea sa fie), stanga sus - un juvenil de Sciaenochromis fryeri iar dreapta sus - idem poza2

poza5- idem poza1

poza6 - juvenil Sciaenochromis fryeri(nu stiu daca pe la voi se utilizeaza denumirea de Electric blue pt aceasta specie , la fel si pt Caeruleus- electric yellow)

poza7- in partea dreapta , se pare ca este o pereche de L.caeruleus, stanga jos- femela de Johanii - iar in fundal- idem poza2

poza8 - femele de Johanii.
salut!

Ce ati observat la ritmul de crestere al pestilor? La mine am observat ca Blue cobalt cresc f.repede iar Johanii care erau printre cei mai mari au ramas cei mai mititei, ca ritm de crestere Electric yellow sunt undeva intre Blue cobalt si Johanii, iar electric blue au crescut dar arata slabuti desi mananca bine

nu stiu daca exista un grafic sau o statistica privind rata de crestere a ciclidelor africanilor.
sunt mai multi factori care intervin in aceasta problema cum ar fi: spatiul, starea de sanatate a pestilor, regimul alimentar, partenerii din acvariu si bineinteles, specia din care face parte respectivul.

iti dau un exemplu din experienta mea. am avut pesti din pestii unui prieten. ai mei nu au atins niciodata dimensiunile parintilor deoarece nu au avut spatiul necesar , acvariile mele fiind majoritatea supraaglomerate, recunosc...prietenul meu a avut si are pesti care au atins 20-25cm in acvarii de 150-200cm lungime..ai mei , unii dintre ei au ajuns la maxim 18 cm, eu avand un singur acvariu mare* de 130 cm lungime..si vorbesc aici de Haplocromine gen Cyrtocara moorii, Dimidiochromis compressiceps sau de Mbune gen Maylandia callainos sau Cynotilapia.
ce am mai observat este faptul ca Mbunele au o rata de crestere mult mai mare fata de Haplocromine: am pui de Labeotropheus trewawasae Chilumba Red nascuti la mai bine de 3 saptamani fata de niste pui de Aulonocara Ob..vreau sa ti spun ca primii sunt vizibil mai mari fata de puii de aulonocara chiar daca mananca aceeasi mancare si impart acelasi acvariu.
asa cum am promis, va tin la curent cu evolutia proiectului.

saptamana acesta s a mai miscat ceva ..au fost puse intaritoarele pe fund si cele pe lateralele mari. acvariul este rasturnat pe o parte, pana la noi ordine :-) O sa incerc sa profit de aceasta pozitie care mi ofera un acces mai lejer in interior ca sa l mai bibilesc un pic..e ceva de curatat la el

pentru exemplificare, aici:
image

domnul cu acvariul :-) :
image

urmeaza background ul..dilema mare..desi la inceput eram ferm convins ca l voi face din polistiren, ciment si rasina, acum sunt in mari dubii..ieri m am apropiat *primejdios* de mult de un background stancos de la Aquarium Munster - Tanzania http://www.happypets.ro/decor-tanzania-p-427.html hmm..arata super...si desi sunt cu finantele la pamant , tare m ar bate un gand necurat
la 2 m lungime un astfel de decor ar fi in jurul a 1600 Ron...este enorm dar la insistentele unui foarte bun prieten prin care s ar putea sa l si achizitionez la un pret mai bun si care mi a pus in vedere si faptul ca as putea sa l platesc in 2 rate, tare mi e frica ca voi ceda tentatiei

daca Doamne fereste o sa achizitionez background ul cu pricina, asta ma obliga sa renunt la o canistra externa . astfel, daca de mestereala backgroundului as scapa, as da de alta problema - as fi nevoit sa mi fac un sump W/D sub acvariu...hmmm..greu tare..
dar pana la urma , o voi scoate la capat cumva...trebuie neaparat..am intrat in hora..joaca Cristiane!!! :-)

toate bune- voua si pestanilor dvs!
Ikolele le vom vedea in noua casa ...cand nici nu ne asteptam :-)
asa ca rabdare baieti! am un feeling ca asta se va intampla pe la sfarsitul verii..dl doctor face experimente cu noi, testandu-ne limitele rabdarii

dar sa revenim la oile noastre...

Caline, noi am mai discutat despre aranjamentul stancos.
parerea mea e ca trebuia sa mergi pe un singur tip de roca, de aceeasi culoare ..ai acolo , daca nu ma insel, un pastel din 5 culori( 3 tipuri de roci, background ul , respectiv , nisipul -alte culori)..nu prea e ok.
ar fi fost frumos sa gasesti niste bolovani in acelasi ton de culoare si forma cu background ul( roci bazaltice sau granitice) si astfel obtineai o prelungire a background ului care ar fi dat impresia de natural.
vis a vis de rocile acelea albe cu gauri, asa cum am mai spus o, desi, sa zicem, isi gasesc utilitatea intr un acvariu cu tropheusi( sau mbune ) prin acele gauri care sunt folosite ca si ascunzatori, eu sunt de parere ca nu prea se incadreaza intr un peisaj tanganikan, in schimb, pretandu se foarte bine intr un marin.

ma opresc aici cu critica
:-) sunt sigur ca ti vei lua revansa cand voi termina acvariul cel mare :-) dar nu i bai ...bucurosi le om duce toate :-)

ca si o concluzie, pot spune ca aranjamentul este ok dar, dat fiind faptul ca am inceput sa te cunosc oarecum, si stiu ca esti meticulos si perfectionist, eu zic sa iei sugestiile mele ca pe un fapt pozitiv si, daca TOT NE TII IN SAH DE ATAT TIMP CU ACVARIUL ASTA, ce mai conteaza inca putin timp in care vei putea sa ameliorezi aranjamentul cu pricina?!

sa ne auzim cu bine!
Porcu wrote:Bine zis "mi se pare" ....... in curind n-o sa ti se mai para imens si-o sa salivezi dupa ceva si mai mare ....... ...

asa e Mare Faraon..cunoastem ..asta i *boala*noastra..ne limiteaza doar spatiul si resursele financiare..dar nebunia si pasiunea dusa la extrem invinge intotdeauna aceste limite :-)

am remarcat in poza cutie de bere ....

:-) m ai prins jur ca nu era a mea si a fost administrata cu grija in cantitati rezonabile
berea juca rolul de lichid de ungere in tot procesul de fata....
astazi, 09.07.2009, la mai bine de 3 saptamani de la demararea proiectului, pot spune ca mi s a mai luat o piatra de pe inima :-)

astazi (in sfarsit) au venit baietii cu sticla(de 15 mm- slefuita cum trebuie) si au si inchegat acvariul..am asteptat cu infrigurare acest moment ..in sfarsit pe cadru si a facut aparitia monstrul ...este imens (cel putin asa mi se pare acum )

acvariul nu este finisat ..mai e destul de lucru la el..

luni, se vor lipi intaritoarele de pe fund ..

iata cateva poze din timpul nasterii* :

lateralele>
image

fund si laterale mici>
image

in plin proces...
image

si rezultatul...e o poza facuta din hol..
image

..au fost ceva probleme cu pardoseala care nu e nici pe departe cum ar trebui sa fie , plana, si asta se observa in cei cativa milimetri care apareau in plus cand au fost lipite lateralele mici...dar s a rezolvat ..

am senzatia ca lipirea acvariului e partea cea mai usoara ...munca abia acm o sa inceapa..background...capac..etc...hmm..deja ma simt obosit
ce sa mai spun?! sunt un roman Happy! :-)

to be continued..
tropheusii s au dat.

raman ceilalti.
wizzard_6 wrote:voi cauta ce mi-ai spus, acum in "meniu" au asa:
- African cichlid Sinking pellet fish food de la HBH -asta le place mult dar se duce repede la fund (le dau 70% din asta)
- Tetra Color Tropical granules - aste stau excelent in apa, dar nu prea se omoara pestii dupa ea ( cam 15% le dau)
- Shrimp Pellets de la HBH- asta se umfla tare in apa, mi se pare ca murdareste apa repede, o mananca ceva mai bine decat Tropical Granules dar tot nu se omoara. ( cam 10%)
- Cichlid Flake de la Penn Plax- asta le place destul de mult, dar e usoara si mai multa ajunge-n filtru decat la pesti :-) (5%)
Cam odata la o saptamana le dau hrana congelata Fish Dinner de la Fish Fuel CO.(nu prea o trateaza cam cu indiferenta) si jumatate de pastila de Algae waffers de la Hikari Tropical, de fapt o pun pentru plecos dar o mananca cichlidele :-) , murdareste rau apa daca pun mai mult de jumatate de pastila.

suntem pe continente diferite ..piete diferite ..desi nu vad o problema a produselor nemtilor in penetrarea pietei australiene
cum noi nu suntem familiariazati cu produsele HBH, Penn Plax, si nici n am avea cum sa fim p ca nu cred ca exista vreun romanas care le foloseste, asa si tu s ar putea sa ai probleme in a gasi pe piata produsele de la JBL sau Tropical care sunt, de altfel, foarte bune ... dar daca ai norocul sa dai de ele, cauta mai exact JBL Stick M( ii papa si puii si cei mari deopotriva) sau fulgii speciali pt Africani de la JBL...mai sunt pe piata niste pastile de Spirulina de la Seracare nu murdaresc apa deloc iar malawienii le devoreaza cu mare drag.
cat despre produsele Hikari pot sa ti spun ca le am incercat si cel putin ai mei pesti scarnavi le au refuzat. nu stiu din ce motive...in schimb , am auzit lucruri bune despre ele..
felicitari costi!
acum am vazut topicul..

sincer, pt simplul fapt ca esti mai mult decat virgin in acest domeniu, acvariul tau, chiar si in primele poze, arata mai mult decat bine...poti s o iei ca pe o incurajare si o apreciere a muncii tale

mi e unul mi a placut foarte mult..este parerea unui simplu privitor, nu a unui expert in plantate..

intotdeauna e loc de mai bine!

tot inainte! bafta!
calin are dreptate...sunt resturi de mancare...incearca sa ti formezi mana ca sa zic asa, adica sa le dai bobite doar atat cat mananca ..mancarea in exces neconsumata duce la alterarea apei...
substratul trebuie aspirat si schimburi cel putin saptamanale de apa , cam 30%din volum acvariului.

PS. nimeni nu poate sa le stie pe toate ..d aia suntem si aici ..ne impartasim experienta , ne ajutam atunci cand e nevoie..
asa ca linisteste te..intrebarile tale nu sunt naive.
ReBella wrote:Mie imi place cum arata acvariul,insa mai ai destul de munca la el sa stii,pana o sa arate super :-P Endlerii in schimb sunt MINUNATI , tare rau imi pare ca nu-s din Bucuresti....as fi cumparat si eu 2-3 perechi

multumesc Rebella!
da..endlerii sunt frumusei foc..
cu prima ocazie, daca ai drum in bucuresti, pot sa intri in posesia catorva micuti.. :-)

Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
Go to: