[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lola
Forum Index » Profile for Lola » Messages posted by Lola
Multumesc frumos de raspunsuri. E foarte greu de pozat fiind negru si fundalul acvariului fiind tot negru.

I-au mai aparut pe corp 2-3 puncte albe, arata ca un puf fin. Probabil este o ciuperca . Ma mai chinui sa fac o poza poate iese ceva.

LE: poze noi
Eu am in casa JBL Pucnktol Ultra. Am vazut ca in principiu si JBL Fungol (care-l recomanda ei pentru asemenea ciuperci) contine tot verde de malachit si albastru de metilen. Sa le continui asa tratamentul?
Salut tuturor.

Ma confrunt si eu cu o problema. De cateva zile am observat ca unul dintre carasii mei are niste puncte albe pe coada. Nu am experienta necesara sa-mi dau seama daca e gris sau nu, petele arata mai putin conturate ca cele din pozele in care pestii apar cu gris.
Am 4 carasi, acvariu de 110l, stiu ca e mic dar inca sunt destul de mici si pestii. Filtru intern jewel (mai mult pentru aerare) si filtru extern Enheim Professionel 2224.

Carasul bolnav mananca, este destul de vioi, nu da semne de slabiciune. Ceilalti colocatari nu prezinta nici un semn de boala.

Am citit ce trebuie sa fac ca sa scap de gris, vreu totusi sa aud si o alta parere despre ce boala poate sa fie. Multumesc.
HumanFace pui foarte multe intrebari la care in principiu s-a mai raspuns in alte posturi, chiar si eu am dat intr-un post foarte multe date despre crevetii de apa dulce.In general trebuie sa le creezi un mediu foarte asemanator cu cel natural, din cate am auzit eu sunt destul de sensibili plus ca se pot afla usor in meniu ca si delicatesa pentru pestisorii din acvariu..:d.
Asa am patit si eu, insa din pacate eu am pierdut carasul bolnavior.
Ce poti sa mai incerci sa faci..tratament cu sare atat in bazin (1 lingura la 10l) cat si bai individuale (1 lingura la 5l), dar si tratament individual cu Baktopur direct (bai concentrate).
La cum spui ca se prezinta nu stiu daca va rezista la tratamentele soc, adica la baile scurte de 20-25 de minute cu ce am spus eu mai sus, dar poti incerca.
Da-i mancare usora (fulgi speciali pt ei; mazare fiarta si decorticata; salata verde maruntita ff bine) si incearca sa ii asiguri temperatura optima.
Tine-ne la curent.
Insanatosire grabnica.
PS: caraseii mei sunt ok acum ...zburda prin acvariu si papa ca niste purcelusi!
Ma bucur tare mult ca ti-am putut fi de folos.
In principiu pe net gasim absolut tot ce ne intereseaza...rabdare sa fie!
Cele mai relevante informatii, dupa cum ai observat, se gasesc pe site-urile de afara...nu la noi!
Buna,
Mai jos gasesti cateva link-uri pe care le poti studia. Primul se refera la compatibilitatea crevetilor...cat depre hibridizare....nu am auzit de hibridizarea crevetilor...ce-i drept nu sunt o cunoscatoare..
Sper sa iti fie de folos.
http://www.despre.nevertebrate.ro/acvaristica/creveti/practic/compatibilitate-creveti
http://www.despre.nevertebrate.ro/acvaristica/creveti/creveti-red-cherry
http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.theshrimpfarm.com%2Fshrimp%2Ftiger-shrimp%2F&anno=2
http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.shrimpfanatics.com%2F&anno=2
Cu placere!
Felicitari! Felicitari! Felicitari!
Dupa ce am vizionat imaginile cu minunea ta...am revazut pozele facute de catre mine la acvariul din Paris...o minunatie si acolo.. si mi-am readus aminte imaginile pe care le-am vazut pe viu ori de cate ori am avut ocazia sa ma scufund (Turcia , Grecia, Egipt si urmeaza Tioman)...
Ceea ce doresc sa spun este ca ai reusit sa creezi o particica din natura la tine in casa, de altfel un lucru extraordinar, dar mai mult decat atat conteaza si evident este apreciat devotamentul tau si investitia continua .
Mai multe informatii gasesti pe link-ul: http://www.decamio.ro/?p=54
Din cate am vazut in acvariul meu in trecut (cand aveam guppy si xipho), femelele se frecau inainte sa faca puisorii...
Insa pentru o mai buna elucidare a misterului, asa cum a spus si floru77 asigura-te intai ca ai dat toate detaliile necesare si abia apoi lanseaza intrebarea.
- cat de des schimbi apa
- ce temperatura are apa din acvariu
- ce papa pestisorii tai
- adauga cateva poze sa se vada exact cum sunt pestisorii
Ai vazut ca sunt de treaba? Si cearta asta ne mai aduce cu piciorusele pe pamant.
Asteptam sa ne inveselesti l aurmatorul post.
Hey,
Deci sa inteleg ca nu era o gluma...deh...vis-a vis de sfaturi, nu sunt deplasate deoarece decat sa ramai cu acvariul in intregime verde si fara niciun peste (pt ca au murit), mai bine dai pestisorii cuiva, iar in momentul in care te muti si vei avea timp de ei, iti refaci acvariul asa cum doreste sufletuelul tau.
Plus ca trebuie sa intelegi ca, in general pe astfel de forumuri, sunt oameni extrem de pasionati de acvaristica si cand aud de asemenea "rautati" se supara f tare si atunci reactia va fi pe masura.
Incerca sa faci putin curat pe sticla si sa schimbi apa (25-30%)macar timp de o sapt in fiecare zi pana isi mai revin un pik pestisorii, cat despre filtre, daca ai mai mult de 1, spala-le pe rand asa cum a spus si ReBella, pt ca altfel exista riscul sa se decicleze acvariul.
Degeaba arata acvariul asa in trecut, deoarece tu cresti pestisori si in prezent.. iar casutza lor este in paragina.
Spor la curatenie!
S
m_3, nu as vrea sa te supar in niciun fel, bineinteles ca am cerut sfaturi sa le pot urma...sau cel putin asa ar actiona un omusor normal!
In primul rand, link-urile de mai sus le-am recitit, citesc fff mult despre acvaristica, insa strict referitor la ce imi trebuie, nu cunosc domeniul f bine, insa ma informez in permanenta.
Nu am intrat pe forum just for fun, ci pentru sfaturi si opinii.
Cat despre viata din acvariul meu, asa cum am spus mai sus totul se face treptat, nici un lucru brusc nu duce la un rezultat bun pt nicio parte.
Astazi spre exemplu am donat la magazin tot ce insemna pesti mici ...am pastrat doar caraseii.
In mom de fata caraseii nu depasesc 2-3 cm, deci 8 carasei cat am eu zic ca nu stau inghesuiti, bineintele ca in momentul in care vor mai creste voi mai dona din ei. Daca sunt ok, la sf saptamanii viitoare incepem si bagam cate o plantuta sa vedem daca rezista (evident cele 3 specii de plante despre care se spune ca rezista carasilor).
Nu stau cu mana in buzunar la probl lor, ci tot timpul stau la observatie si la ingrijit.
Guys, as vrea sa mentionez si eu ceva, si anume ca sigur este o gluma.
Argumete:
1 - este membru al forumului din 2004

2 - acvariul respectiv arata ca o toaleta publica parasita, deci eu nu cred ca acela este acvariul lui, discusii nu ar fi rezistat 3 luni in acele conditii..mai ales fiind pui
3 - cand te apropii de un asemenea acvariu iti muta nasul din loc...

Dati-mi voie sa cred ca este o gluma!
Ne-am hotarat sa tinem carasii si atat!
Maine ma duc la magazin sa ii duc si sa tratez pt plante, cu toate ca sunt cam 3-4 plante care rezista carasilor!
Va tin la curent cu tot ce se mai intampla.
PS: In continuare pestisorii sunt bine..
Nu, acum sunt toti ok!
A murit un caras si 3 neoni atat.Restul nu dau semn si nici nu par ei a avea ceva, se joaca non-stop , iar la mancare ce sa spun BUCURIE MAXIMA.
Din cand in cand le mai dau salata verde si mazare fiarta...dezmat!
Azi le-am dat mazare si este "bataie" pe ea...cei 3 melci stau in cate un colt cu cate o jumatate de bob, sanitarii si-au tras si ei cate o bucatica in diverse ascunzatori, iar carasii ar fi in stare sa muste si din sticla pt o bucatiza de mazare.
Cand le dau salata, nici bine nu o arunc in apa ca in cateva secunde este devorata!
Daca erau bolnaviori banuiesc ca nu se mai bucurau asa de mult de papica..corect?
Nu ma pricep foarte bine la combinatii, dar uite studiaza link-urile de mai jos si te vei dumiri.
http://www.allabout-aquariumfish.com/2009/03/raising-freshwater-shrimp.html
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/687.page
)
Mercic tare mult ...chiar esti de treaba!
Jur ca daca stiam ca mopanul ala nenorocit asa trebuie sa faca nu mai ma speriam degeaba si il donam...era o frumusete de mopan care costase destul de multicel!
Asta este! Domnia si prostia se platesc!
Cu siguranta voi dona caraseii, inca sunt in tratative cu Mihai.., si voi incerca sa iau alti pesti..vreau pestisori care nu necesita tratamente de intretinere complexe, dar care sa fie spectaculosi..
Daca pana la sf sapt sunt toti ok, incep sa donez din ei si sa fac lista cu plantuze cu nenea de la magazin.
Stai putin, nu am spus ca este ok ce am in acvariu...sa ne intelegem, inca de la bun inceput am spus clar ca imi cunosc foarte bine minusurile!
Eu cred ca am capatat bacteria/virusul la ultima achizitie...prima (si ultima) data cand am cumpart pestisori din piata...
Vreau sa ii las sa isi revina, ca si daca ii donez nu pot sa ii duc bolnavi, un peste bolnav se cunoaste...
PS:si astazi toti sunt bine..
Daca merg asa pana la sf saptamanii...luam din ei, ii donam, dupa care facem planul de bataie cu plantutele..

Forum Index » Profile for Lola » Messages posted by Lola
Go to: