[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vlad&raluca
Forum Index » Profile for vlad&raluca » Messages posted by vlad&raluca
Salut! N-am mai scris de ceva vreme...pentru ca nu prea am avut cine stie ce noutati.Din pacate acum suntem nevoiti sa scriem despre un subiect pe care l-am tot amanat...in fine...dupa cum se stie su nu avem 6 oscari intr-un acvariu de 400L (cel de la Koala) cu ocazia asta il salutam si pe Koala.. ....asa sa revenim....din pacate nu prea se inteleg....3 dintre cei 6 oscari au ramas mai mici si in ciuda faptului ca mananca ca "spartii" nu mai cresc....si sunt batuti in permanenta de restul.Nu s-a format inca o pereche desi 2 oscari (un clasis si un red ,cei mai mari )stau mai tot timpul impreuna.Din pacate credem ca a venit timpul sa renuntam la 3 oscari .Deci stim ca ceea ce urmeaza e oarecum offtopic dar preferam sa postam aici pt ca cei de pe acest topic stiu ce presupune cresterea unor oscari.In fine avem de donat 3 oscari : un albino si 2 red (dimensiuni-aprox15-17cm) .Sper ca nu mai trebuie sa specificam ca viitorul posesor trebuie sa aiba conditii f bune pt ei.Cam atat...in rest am vrea sa mai auzim si de restul ce mai fac ce mai zic.Cei interesati sa trimita pm pentru detalii....etc.
Si noi am observat...ca de unde cand ne-am inscris pe forum erau mesaje zilnice...acum...parca a disparut toata lumea.Suntem curiosi sa mai auzim vesti de la ceilalti de pe forum...dar...asta..e.Pestii nostri sunt bine....nu prea fac altceva toata ziua decat : bataie,mancat,bataie...si tot asa.Din pacate inca nu avem o pereche...sau cel putin n-am observat noi.Ne facem griji ca....au crescut destul de rapid...si in curand vom fi nevoiti sa cedam...3 din ei si nu am fi vrut pana nu aveam o pereche.Sper sa nu avem ghinionul sa avem doar masculi sau doar femele....Cam atat...despre noi...asteptam vesti de la ceilalti...si poze...mai ales de la manuelita si fr0ggy.
Donam:
neon sun glo -60 cm, cu suportul aferent
mopan- 25 cm
Koala wrote:... frumos acvariu, sa va bucurati de el ... cand il vad parca am un deja vu ...

multumim inca o data Koala, cu siguranta ne vom bucura de el!!! :-)...si te asteptam cu un acvariu mai mare, poate il populam noi cu cativa de-ai nostri dupa ce se alege perechea
Sa-ti traiasca si tie pestisorii @manuelitasi sa te bucuri de ei!!!Problema sangvinizarii nu cred ca se ia in discutie pt ca parintii --Thomas si Delilah--provin din familii diferite si am inteles ca nu ar fi vreun pericol, poate doar dupa mai multe generatii de imperecheri.Am cautat si noi de catva timp pet shopuri cu astronotusi dar nu am avut mare succes(intrasem un pic in panica ca nu am avea perechi in acvariu )...de fapt cautam o pereche de clasici pt ca aveam 2 red si 2 lutino..dar nu am gasit decat la dl.Vlad...-din piata, un singur clasic si un red f. frumos asa ca l-am luat!Am dat intamplator peste 2 astronotusi maturi f frumosi (de vreo 20-25 cm)la un pet shop din Drumul Taberei langa biserica Razoare, daca te intereseaza informatia, pentru noi erau mult prea mari mai ales ca satisfactia cea mai mare este sa-i vezi crescand sub ochii tai.
..in rest...puiutii nostrii sunt bine, nici nu sapa nici nu se bat...doar mananca non stop de parca ar face cine stie ce provizii pt zile negre!!!
Cei doi pesti noi sunt cumparati de la aceeasi persoana...tot din Obor.Am mai cautat si in alte parti dar prea am gasit.
In sfarsit am reusit sa punem si cateva poze in galerie.Urmati link-ul asta..pentru a vedea pozele Album nou.
Hello! In sfarsit dupa o saptamana de topait in jurul acvariului gol ieri seara l-am inaugurat ....adica am pus si pestii :yeah2: care din 4 cati erau s-au facut 6 am mai cumparat un clasic si un red.Ii multumim inca o data lui Koala pentru superbul acvariu....cu toate ca transportul lui...ne-a cam taiat elanul.Ceva mai greu decat acvariul asta n-am carat in viata mea.
Diferenta intre vechiul si noul acvariu e imensa...pestii par cu mult mai mici...dar si mai veseli.Noii pesti s-au adaptat imediat iar surprinzator in ciuda celor auzite nu s-au separat pe culori plimbandu-se toti intr-un singur grup.Cat despre mancare ce sa mai zic...in curand o sa ne manance si urechile cel putin rame mananca...fara limite.Cel putin cel clasic ajunge sa manance si 5 rame la o masa..si sunt cam 3 mese pe zi
Am facut poze cu acvariul si cu pestii dar din pacate nu le putem posta...pentru ca galeria este blocata.Cum se repara postam pozele.
Apropo Koala nu te-am uitat cu berea...

P.S.: Asteptam sa vedem si noi niste poze de la Manuelita si de la Fr0ggy!!!
Banuiam ca oscarii sunt red pentru ca nu am observat aparitia unor pete specifice celor clasici.Am dori sa luam si doi clasici pentru a fi siguri ca avem mai multe sanse in formarea unei perechi!Am fost in piata si am intrebat de oscari clasici dar vanzatorul ne-a spus ca are doar albino(lutino).Ne poate recomanda cineva o sursa(pet shop, magazin, etc.)de unde am putea cumpara 1-2 oscari clasici?..si, daca ii vom cumpara vor exista probleme de adaptare?
Multumim mult pentru raspunsuri!!!
Am renuntat la tubifex si ramanem pe mixtura de inima de vita si rame! vom incerca sa diversificam in curand meniul cu creveti decorticati si diverse insecte, sper sa le agreeze, pentru ca uneori sunt cam pretentiosi...Ne-am mai interesat si noi de tubifex si nu am gasit lucruri prea bune! speram sa nu pateasca nimic, pentru ca atunci cand am cumparat, din entuziasm, le-am dat cateva bucatele pe care le-au devorat imediat!acum inteleg ca e doar o chestiune de noroc....
Multumim pentru raspuns Koala, si ...inca o intrebare...le putem da de mancare tubifex si larve de libelula? (cu cele din urma nu prea se omoara dar tubifexul pare sa le placa foarte mult, le poate fi daunator in vreun fel?)...

...ca o ciudatenie...de cateva ore unul din Astronotusi sta retras sub o buturuga si a facut o groapa uriasa pe care a sapat-o scotand pietricelele afara una cate una cu ....gura ... !!?!?! Deasemenea, e mai agresiv cu ceilalti pesti (si cu un termometru ce pare sa-l deranjeze si de care trage cu disperare) si nu ii lasa sa intre sub buturuga pe care a pus stapanire!.....pare a fi un comportament de reproducere dar... nu sunt cam micuti pentru asta...??!!Nu am observat vreo atitudine deosebita fata de un alt peste, asa-zisele semne de "curtare".....sapa singur si e retras de grup!
Am facut o mixtura de inima de vita dupa o reteta gasita pe forum...in genul celei pentru discusi.Aceasta mixtura se da congelata sau se asteapta sa se dezghete?Multumim.
Manuelita :pestii si-au revenit cam intr-o saptamana....probabil erau deranjati de substrat(era prea alb).Nu stiu sa spun mai multe despre asta.
KoalaSuntem interesati de oferta.Noi am putea cel mai bine sa-ti facem o vizita sambata(maine) dar restul detaliilor...ora,loc,etc te rog sa le stabilesti tu.Multumim!
Multumim Koala pt urari!!!! Sunt "copilasi" foarte frumosi e adevarat!.. si noi ne-am atasat foarte mult de ei si cred ca vom iubi mereu acesti pesti!!! I-am descoperit prima data in imaginile tale din galerie, am citit tot ce se poate despre ei si visam sa avem si noi odata asa ceva!... si ocazia chiar s-a ivit la cateva zile...culmea pestisorii fiind chiar bebelusii lui Thomas si Delilah ...erau cam timorati la inceput dar si-au revenit complet, sunt veseli si chiar au mai crescut un pic! ..."Copilasul"cu burta mare s-a refacut dupa cateva zile in care a stat nemiscat si lipit de termometru, dandu-ne ceva emotii ! (au cam inceput luptele prin acvariu si participa si el cum poate, desi este cel mai micut)! Nu stim cu siguranta daca a avut ocluzie intestinala, insa daca a fost asa, tratamentul a avut rezultate f bune (umflatura s-a retras complet si pare destul de fericit)!
Cu ocazia asta vrem sa multumim tuturor pt sfaturi si ajutor! Poate fara voi nu aveam acum patru astronotusi sanatosi de care ne bucuram in fiecare zi!
Am atasat si noi in sfarsit cateva fotografii...Album
Koala,
Ne cerem scuze daca te-am jignit cu intrebarea! Nu am insinuat ca ai putea face afaceri cu pesti sau acvarii ci doar ne-am inchipuit ca un astfel de bazin reprezinta o investitie materiala (si de ce nu si una emotionala)importanta. Apreciem foarte mult oferta ta si suntem interesati in continuare de bazin in cazul in care vei dori sa renunti la el! Asteptam termenul hotarat pentru a discuta mai multe, daca va fi cazul.

edited by koala :
... stati linistiti ca n-ati jignit pe nimeni ...
Multumim pentru informatii si promptitudine @ciprian_sb si Koala!!!

Planul nostru este sa construim un bazin de 130x50x60 cu grosimea sticlei de 10mm, pentru ca un acvariu mai mare nu ne prea permite spatiul. Deasemenea, cum momentan suntem in amenajari si nici nu avem prea mult timp, ne gandeam sa strangem timp de vreo 2 luni pana vom fi mai liberi, toate echipamentele necesare, preferabil de cea mai buna calitate.Pentru mascarea echipamentelor am hotarat sa realizam un decor din polistiren pe care sa aplicam cateva straturi de ciment( am vazut cateva exemple extrem de reusite si pe acest forum).In legatura cu filtrul, am hotarat sa alegem un fluval304, la sfaturile voastre, care sper sa faca fata(vom avea aprox 400 l).Am avea totusi rugamintea, sa ne dati o adresa unui Pet-shop mai serios care vinde un astfel de filtru.
....Bolnoviorul de care povesteam in mesajul anterior pare sa-si revina umflatura se retrage si a devenit mai activ.
Desi ne planificasem sa construim noi un acvariu luam in considerare si oferta facuta de Koala asta in caz ca va renunta la acvariu.Estimativ daca ar fi sa renunti la acvariu ....poti spune un pret macar sa ne formam o idee?
Multumim Koala pentru informatii.De la ultimul mesaj postat de noi cat de cat si-au mai revenit in sensul ca sunt mult mai activi cu exceptia unuia care nu se prea deplaseaza, sta ascuns si avem senzatia ca nici nu prea mananca.Am remarcat la cel care sta retras o umflatura in zona abdomenului si banuim ca este ocluzie intestinala si am inceput tratamentul cu sulfat de magneziu.Momentan nu a dat rezultate tratamentul (azi e a-2-a zi de tratament).Daca mai stie cineva mai cu experienta ce mai trebuie facut asteptam sfaturi.
Pentru a le oferi conditii mai bune ne-am gandit sa construim un acvariu cu dimnesiunile 130x50x60.Daca stie cineva la aceste dimensiuni ce grosime trebuie sa aiba sticla asteptam raspunsuri.Am dori informatii si despre un filtru extern de calitate,pretul unui asemenea filtru si de la ce pet-shop il putem cumpara.Am vazut si in piata Obor asemenea filtre dar nu prea avem incredere sa cumparam aparatura din piata.Cam atat speram sa nu va fi zapacit cu atatea intrebari.
Manuelita,
Nu am studiat f mult pestii la cumpare e adevarat, dar pareau mult mai veseli si mai agitati, nici nu ne-am gandit ca ar putea fi timizi mai ales ca ne-am documentat despre temperamentul lor inainte de a-i cumpara si chiar ne incantau niste pesti mai "tupeisti".Ne cam ingrijoreaza acum comportamentul lor pentru ca par fff speriati de toate amenajarile din acvariu si se ascund intr-un colt mai umbrit unde stau aproape toata ziua.Avem pestii de aprox o sapt si nu dau multe semne de adaptare.Am observat ca se simt mai confortabil fara lumina in acvariu si fara miscare in jur...daca iesim din camera incep sa se plimbe timid iar cand ne observa se ascund imediat si ne studiaza permanent.Am tras concluzia ca probabil au stat in acvarii mici pana acum, fara lumina de neon si fara alte prezente in camera...sper ca se vor adapta...daca are cineva idee de "leacuri"pt timiditate....asteptam sugestii! Deasemenea ni se par cam subnutriti, desi nu am mai avut astfel de pesti inainte si suntem relativ incepatori in ale acvaristicii...I-am ingrasa cu mare placere dar nu prea accepta nici mancarea....au mancat destul de putin pana acum si ne bate gandul ca poate sunt bolnavi....asteptam totusi o evolutie!
Acum aproximativ o saptamana am cumparat din piata Obor cred ca de la acelasi vanzator ca si Manuelita 4 oscari (2 albino si 2 clasici).Au cam 6-7 cm lungime.Sunt foarte timizi stau majoritatea timpului intr-un colt sub un lemn si nu prea manaca.La sfatul vanzatorului am cumparat niste rame si niste viermi(larve de muste cred).Cu toate ca au gura destul de mare ramele nu prea au succes de fiecare data cand musca din ele se retrag speriati.Cel mai mult ne ingrijoreaza insa comportamentul lor.Avem un neon Aqua-Glo si parca i-ar deranja lumina neonului.Apa este curata,iar mediul din acvariu este construit dupa o prealabila documentare,avem un filtru extern....deci nu vad ce probleme ar avea din cauza mediului din acvariu.M-am cam lungit...problemele sunt ca nu prea manaca si ca stau ascunsi majoritatea timpului.

Forum Index » Profile for vlad&raluca » Messages posted by vlad&raluca
Go to: