Message |
|
Parca undeva la 1400 l/h daca retin bine  . pe mine ma batea gandul sa bag la un acvariu de 400 litri un ex 1200  . Deci ar face fata cu brio la al tau doar sa nu faca valuri foarte mari. oricum la burcelusi chiar daca e ditamai filtrul cred ca la 1-2 luni trb sa desfaci canistra si sa spelii bureti ca se colmateaza
|
 |
|
Intradevar bio ballsul nu stiu cat de eficiente sunt , dar daca tot le-am avut  le-am bagat,la 60 litri ai mei , cu un ex700 eu zic ca e chiar bine, voi schimba la un moment dat si biopurul si bilele dar merge asa in continuare , insa revenind la ce ai tu acolo , daca nu vrei sa mai bagi un burete sau si cel intern , baga 2 sertare biologice de calitate si 2 cu bureti
|
 |
|
Eu din lipsa de fonduri pentru asta mic , tot intrun tetratec am bagat o cutie de biopur , mi sa umplut ochi sertarul , asta find sertarul cel mai de jos , dupa urmatorul sertar am bagat bio balls, dupa urmatoarele doua sertare am bagat bureti.mai bun ca biopurul , dar mai ieftin ca siporaxul ar fi biopur forte .
|
 |
|
Bine ai venit.
|
 |
|
Si daca totusi e sa ai probleme cu el , vezi ca un set de garnituri este vreo 20 de ron si il rezolvi imediat  . eu am bagat un tetratec care a stat cam un an pe bara si de cand il folosesc nu a curs o picatura, si merge chiar foarte bine, silentios. Felicitari pentru viitoarea achizitie.
|
 |
|
Vezi ca poti lipi autocolantul fara probleme , fara bule , foarte usor chiar si plin , eu l-am avut plin cand l-am pus , la inceput am avut ceva bule , dar care au disparut de la sine in 1-2 saptamani mai ales ca tii apa si la 30 de grade, poti folosi o spatula/cartela ceva pentru a scoate bulele.
|
 |
|
Daca ai dato pe tratament medicamentos , baga aerare cat poti de mult , plus sa nu uiti de schimburile de apa care sunt obligatorii si in cantitatea scrisa pe prospect adica cam 50%. Eu tineam apa la 31 grade cand am facut tratamentul cu punktol, insa tu la carasi nu stiu ce sa zic.
|
 |
|
Nu este nicio problema daca este in apa. Este perfect izolat , daca nu ar fi izolat nu ar mai fi filtru intern caci ar curenta toti pesti si pe tine cand ai baga mana in acvariu. Deci folosestel fara nicio grija complet scufundat in apa.
|
 |
|
Sunt chiar foarte frumosi , mie unul imi plac. Sa ii stapanesti cu placere. Nume le-ai pus ;;) ?
|
 |
|
Poti tine mai multi . de exemplu 2 femele xifo +1 mascul daca doresti sa iti fete, +10-15 neoni , sau 6-7 calistusi sau 10 rasbora , daca din calcule iti iese 2-3 pestisori mai micuti in plus nu cred ca e o problema nu e nicio tragedie. sau poti schimba xifo cu moly cred ca sunt mai frumusei ca sunt negri 
|
 |
|
Cei drept xifo cresc peste 10 cm parca , dar de ce sa nu te uiti la niste pestisori mai mici de card , astfel vei putea sa bagi mai multi , uite eu de exemplu la un acvariu de 65l am 10 neoni 4 calistusi si 5 black phantom si 2 ancitrusi , stiu ca unii spun ca e mai bine sa tin o singur specie de card , dar se inteleg bine pana acum si au cam 2-3 luni in formatia respectiva tot zic sa mai dau din ei sa iau altceva , dar nu ma lasa inima  ) mai ales cand vin toti in colt cand vin la birou. Si plus de asta daca ai pestisori mai mici fac mai putina mizerie asta daca nu ai o filtrare supradimensionata si sa stai linistita pe partea asta .Sa vezi ce culori frumoase au cu un tub 830 aprins 
|
 |
|
Cumpar roca vulcanica. Sunt interesat de o cantitate mai mare. Cine are sa de-a un semn.
|
 |
|
Ti-am zis daca doresti sa nu ai probleme cu agresivitatea , mai cumpara 3-4 bucati , si astfel nu va exista un singur sef si va fi o situatie mai linistita , vor manca cu totii , nu zic ca nu exista posbilitatea ca 1-2 sa ramana in urma si sa nu manance cum trebuie , si ii ti in asta mititel 3-4 luni pana se fac maricei , si dupa ii muti in cel mare . Insa sa stii ca nusj cat de eficient este acel ex400 , eu la acvariu de 65 litri am un ex700 , si zic asta pentru ca discusii sunt mai sensibili si au nevoie de filtrare de calitate si o apa foarte curata. Ai putea sa mai bagi un filtru intern ceva ca sa mai suplimentezi filtrarea mecanica si sa umplii externul cu ceramica si bio balls pentru cea biologica.
Ce specii de discusi sunt  , niste poze cev cu ei ca sunt curios sa ii vad si eu 
|
 |
|
Da sa stii ca nu sunt compatibili deloc pestii , carasii sunt niste purcelusi si vor manca mai tot ce le incape in gura ,plus ca le place o apa mai rece 18-20-22 grade ceva de genu , ca sa nu mai zic de spatiu , caci au nevoie de mult loc cand vor ajunge la maturitate si de o filtarere foarte puternica, scalarii la fel este foarte posibili sa iti manance puisorii , ca si sfat ar fi sa incerci sa schimbi carasii si scalarii, sau sa ii donezi si sa cumperi altceva , gen gupy moly care nu sunt chiar asa de pretentiosi , dar mare grija cu ei ca se inmultesc mai ceva ca iepurii  , sau alte specii de pesti mici gen neoni rasbora calistusi red phantom black phantom
|
 |
|
Bine ai venit. Daca nu ai unde sa o muti ai putea sa cumperi o fatatoare din comert , nu este scumpa undeva pe la 10 ron , si sa o pui in acvariu in care o tii , astfel ea va fi in siguranta si puii vor putea sa creasca o perioada pana le vei da drumul. Acum foarte multa experienta cu xifo nu am , dar la un moment dat am avut si eu 2 xifo , si femela la fel era gestanta , si am inteles ca in momentul in care se apropie momentul fatarii aceasta devine foarte agitat dand ture prin acvariu , si de sus in jos pana isi gaseste locul sa fete , daca nu ma insel trec cam3-4 saptamani pana cand sa fete . Aici ai putea sa postezi si cateva date despre tine , acvariu si ce mai ai pe acolo, coltul acesta Despre noi este rezervat descrierii acvariului , posesorului , si detalii de genul acesta  .
|
 |
|
Bine ia venit
|
 |
|
Bine ai venit.  si pestisori nebunatici  .
|
 |
|
Pai de ce nu faci schimb intre ele , pui discusii in ala mare si pe ceilalti in asta de 125l , ar fi mult mai bine pentru discusi , si o sa creasca mult mai bine in cel mare o sa aiba spatiu sa inoate.
|
 |
|
Ai putea sa mai bagi inca vo` 3-4 daca ai de unde sa iei , dar tine minte e doar provizoriu pana vor mai creste , pentru ca acvariu nu este chiar asa de mare pe cat crezi pentru discusi , la maturitate poti tine maxim 3-4 exemplare.
|
 |
|
Auzi , dar cati litri are acvariul tau ? este ciclat ? Daca este destul de maricel , ai putea baga pana pe la 10 discusi , pana cresc mai mari , si dupa sa mai dai din ei ,caci e mai bine sa fie mai multi pana cresc , asa daca ai 6 bucati , boss`ul o sa-i fugareasca pe cei mai timizi , pana vor muri caci nu se vor putea hrani cum trebuie.
Sa stii ca ei au nevoie de cateva zile sa se obinuiasca cu noul mediu daca doar ce i-ai mutat, pot fi inca stresati , lasai sa se obijnuiasca 1-2 saptamii si vezi dupa cum reactioneaza.
|
 |
|