[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rdi
Forum Index » Profile for rdi » Messages posted by rdi
Vand acvariu Aquael de colt (geam frontal curbat), 90 l, dotat cu pompa, incalzitor si 2 neoane de 15 W.
Oferta de Sarbatori: 550 lei (masuta este inclusa in pret).
Buna seara
Vand acvariu Aquael pe colt de 90 l cu tot cu masuta. Acvariul este dotat cu pompa, incalzitor si 2 neoane de 15W.
Pret 650 lei. Livrare numai in Craiova.
Buna ziua
Am primit cadou un scalar de la Zoomania. Il am in acvariul de carantina de 2 zile cu tratament de verde malahit. Nu parea sa aiba nimic, dar niciodata nu pun pestii noi direct in acvariu. Dupa 2 zile de carantina, pestele nu mai mananca, este apatic si pur si simplu se exfoliaza ceva ca o pielita subtire si transparenta de pe el. De asemenea i-a cam palit coloritul iar ochii nu mai sunt rosii ca la inceput ci sunt asa incetosati. Sincer nu-mi dau seama ce are si nu prea stiu cu ce sa-l tratez. Am niste ektol de la JBL dar nu stiu dc sa-l folosesc sau nu.
Poate ma ajuta cineva. Altfel voi fi nevoit sa-l arunc pt ca peste 3 zile plec in concediu si nu are cine sa-l mai ingrijeasca.Multumesc. Va doresc o zi buna.
Ma numesc Rotaru Doru Ionut si sunt din Craiova. In prezent am 2 acvarii, unul de 100 l cu 2 carasi si 2 sanitari si unul de 60 l cu 6 pui de scalari. Astept sa creasca si sa se aleaga o pereche, iar pe restul ii voi dona. Cresc pesti de mai bine de 5 ani, nici nu mai stiu exact. Am ramas la carasi si scalari, acestia din urma fiind prima mea dragoste. Carasii sunt mai mult pentru sotie. Am avut la un moment dat si nigro dar i-am dat pentru ca mi-am facut prea multe pacate aruncand la pui si ma saturasem de incaierari. Altfel erau niste pesti simpatici si niste parinti deosebiti. Pe mine m-au impresionat. Ce ma deranjeaza cel mai tare este ca in prezent calitatea pestilor aflati pe piata este foarte slaba, cred ca exista multi pesti consangvini.
Va doresc o dupa amiaza frumoasa!
Dolly wrote:Afectiune a vezicii inotatoare => click aici swim bladder disease. Este cam greu de tratat.

O sa mai incerc iar partea cu postul si cu mazarea. Din pacate carasii mei nu mananca mazare decat daca spun o rugaciune. Au mancat intotdeauna mancare pentru carasi de la Tetra (tetra goldfish sticks) si JBL (JBL GOLDpearls). Iar partea cu intepatul vezicii cu un ac...nu stiu ce sa spun, nu prea as incerca. Oricum multumesc pentru raspuns.
Buna ziua
Am o femela de caras cam de 7-8 cm care a avut o infectie exact la baza cozii in partea stanga. Era ca o umflatura sub piele din care dupa un timp a inceput sa curga un lichid alb. Am tratat-o cu de toate (triplaflavina, verde malachit, sare, ektol, furanol si inca ceva de la JBL dar nu mai stiu cum se numeste) dar fara nici un rezultat. In final, am crestat locul si am stors tot acel puroi sau ce naiba o fi fost si am dezinfectat cu bitter, da bitter! SURPRIZA! S-a vindecat in totalitate. Eram foarte bucuros ca am salvat-o. Din pacate dupa 2-3 saptamani a inceput sa i se umfle burta in partea dreapta si sa innoate pe o parte. Am citit pe Internet si am crezut ca este constipata, asa ca am tinut-o 2 zile pe post negru si apoi i-am dat mazare. Nici o imbunatatire. Asa ca i-am administrat un tratament cu sare amara. Degeaba. Acum in partea dreapta unde este umflata, ii curge prin piele acelasi lichid alb. Ea mananca dar este mult mai apatica. Nu mai stiu ce sa-i fac, imi este foarte mila de ea si nu as vrea sa o pierd. Nu stiu unde gresesc. Ati mai intalnit asa ceva? Ma puteti ajuta?
Acvariul meu are 100 l si nu am decat 2 carasi(un mascul de 10 cm si femela bolnava), 2 sanitari si 10 gupy (pe care le voi dona curand). Am instalatie de CO2, filtru intern Aquael, schimb cate 2 galeti de apa pe saptamana (apa este cristal tot timpul), acvariul este ciclat, am plante, testele de apa arata ca apa este in parametri.
Va multumesc.

Forum Index » Profile for rdi » Messages posted by rdi
Go to: