[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: robygym
Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Message
da ,posibil sa fie de la faptul ca e cam gol. Da e vesel clownul si de ceva vreme adica de 2 zile vad ca incepe sa vina si la mancare. Nu a prea mancat cateva zile si vad ca e destul de mofturos si are si el nevoie de o anemona sa se ascunda ,probabil ca in luna viitoare o sa -i pot lua si lui una sa se lafaie. Dar bugetul e limitat.
Va salut
Robert
Va salut pe toti.
Am vazut pe la toti cei cu skimere profi ca spuma pe care o soate aparatul e de culoare inchisa. La mine, nu ca as avea vreun skimer, dar ala care este scoate o spuma curata ,alba si in colector o apa putin galbuie ,dar nu murdara si nici neagra. E normal sa fie asa ,sau skimerul meu e doar de forma.
Apropo skimerul e un RESUN 05 putin modificat de mine, dar acvariul e micut si ar trebui sa faca ceva treaba.
Va salut
Robert
Spuneti-mi va rog, lampa cu UV trebuie sa o tin in functie continu sau doar cand am invazie de alge, ca inca nu am pornit-o si parca ocupa spatiu inutil pe acolo pe sub display.
Va salut
Robert
Am primit de la tipul de unde am luat clownfish-ul si o planta, o chestie care seamana cu o feeriga, nu pre-ai gasesc locul in displey, ma gandeam sa o pun in sump.
Aveti idee ce planta e si -mi poate fi intr-un fel folositoare?
Va salut
Robert
Iluminarea e simpla ,un neon blue marin, de 18 w parca si un bec economic cu lumina rece de 11 w. Am in plan un sistem de iluminare cu leduri ,dar mai am alte investitii in el inante. Toate la timpul lor, zilele astea mi-am transformat capacul ca sa pot sa -i pun sistem de ventilatie ca -mi cam creste temperetarua in displey si bani de un ciller nu am repede. Cownu nu am decat unul ca deocamdata am vreus sa-l vad ca traieste ca numai ce am terminat ciclarea, sau aproape s-a terminat si ei am inteles ca sunt mai rezistenti.
pun o intrebarea ,dar decat sa fac o greseala ma risc sa o pun:
-pot folosi inima de vita congelata la hranirea unui clownfish, in ideea ca e facuta de mine contine inima ,spanac ,peste marin spirulina , usturoi ,banane si alte ingredinete ,vitamine etc..
Din experienta cu discusii am vazut ca cel mai bine le merge cu aceasta mancare,nu cu congelata ,am inercat si congelate si uscata, dar inima le place cel mai mult.
Va salut
Robert
Dupa o perioada destul de grea, dat fiind timpul de asteptare, ieri cu ceva sacrificii am reusit sa am inca un locuitor in display. Am stat in cumpana intre el si un fire fish, dar cred ca acesti clowni sunt ceva mai rezistenti si trebuie sa incep cu ei. Usor usor vad ca incep si pietrele sa prinda viata.
Va salut
Robert
Va salut din nou. Reful meu mai are putin si e aproape ciclat, nitritii scad, nitratii si ei, deci e pe drumul bun.
In iunie, adica pe sfarsitul lunii ajung pe la mare, marea noastra intr-un cantonament, asa ca intrebarea mea e daca-mi aduc ceva piatra de la Marea Neagra afecteaza ce am in interiorul acvariului, adica nu inteleg de ce nu e bun nisipul de Marea Neaga, piatra marina de acolo si tre sa -l cumparam nisip de la oarece firme? Nu va suparati pe mine de intrebare, dar parca e mai usor sa aduci ceva piatra de acolo decat sa faci buzunarele pline unor firme. Crevetii de Marea Neagra vad ca rezista, nu au supravietuit toti dar o mare parte -i mai am, am inteles ca sunt si ceva crabi.
Deci inca odata ,pot pune in acvariu piatra din Marea Neagea su nu?
Va multumesc
Robert
azi mi-a venit osmozorul si sunt foarte multumit de valorile pe care le are apa.
Astazi intradevar am descoperit si ce era cu apa pe care o primeam de la un prieten care nu a fost atent la cum functioneaza sistemul si am folosit amandoi apa reziduala.
Am inteles ca nu sunt primul care face asta si cred ca nici ultimul, multumesc celor care mi-au zis sa vad chestia cu incurcatul iesirilor de la osmozor.
Va salut
Robert.
Din pacate spatiul in casa nu-mi permite sa fac un acvariu mai mare si cred ca daca raman la 6 discus e ok, poate pe viitor o sa ma fandesc la o varianta mai inalta si la aceleasi dimensiuni ptr dulapul pe care-l am.
Frontosa nu am reusit sa cresc ,dar e un peste care-mi place, am avut o tentavia de ciclide de Tanganika, si am fost super incantat de ele, dar mi-a intrat in cap asta cu marinul ,asa ca deocamdata incerc sa dezvolt marinul si sa conserv plantatul.
Va salut
Robert
Ce parere aveti depre osmozorul asta :

http://www.wts-online.ro/magazin/filtru-apa-osmoza-inversa-acvariu-189lzi-filtre-in-linie-12-p-435.html
Din discutiile cu voi am aptat ptr el vad ca e destul de accesibil.
Deci daca dintre voi are asa model poate ma ajuta cu ceva detalii, ca sa nu dau banii aiurea.
Va salut
Robert
Nu am test de gh.
cu KH de la JBL, si nu l-am facut doar odata.
Sunt de parere ca discusul in plantat e regele in acvariul DULCEE, in sterlil e ca relegele fara coroana, sper sa ma contrazica cineva...
eram pe punctul de a renunta la el cu ceva timp in urma ,asa ca raman doar la cele dou ,asta si un ref in devanire.
Am avut si un Tanganika ,care mi s-a parut genial dar am ales in detrimentul lui acest ref. Spatiu in casa nu-mi permite si un al treilea, dar saper ca in viitor sa revin si la un Tanganika ,sunt pesti geniali, recomand oricui, ca-i incepator sau profesionist,
Va salut
Robert
scuze dar B -ul de la tastatura vad ca nu merge bine
cunoscatorii vor vedea ca sunt 2 displayuri diferite ,ma plictisesc destul de repede si atunci schim cate ceva prin el ,de multe ori schim total ce este prin el ,dar asa cred ca e bine ,banalul devine monoton... meseriasii inteleg de ce ne plictisim.
Dupa ce adiacvaristu60 m-a facut praf ca nu pun plantatul meu pe forum, m-am conformat si va prezint la ce stadiu, slab sau ridicat am ajuns fara filizofie si fara multa chimie la un acvariu plantat cu ceva discusi in el. Am plecat de la 0 , adica nu stiam nimic despre discusi sau acvarii ,asa cum am plecat acum la reful pe care-l construiesc. Apropo ultimul nivel la care am reusit acum sa ajung e sa inmultesc discsii si sa scot cativa pui care garantez ca rezista in conditii, altele decat cele de spital sau carantina.
Bazinul il am de aprox 3 ani, 180 de l, crescut doar cu o lampa uv 5 w , un tetra extern 600 si schimburi de 10 la suta saptamanl, cateodata la 2 sapt. Mai pun din cand in cand ceva feropol, dar nimic special.
In acvariu marin am acum kh 11. Iar apa de osmoza farasare in ea are 13 acum.
La robinet kh e 2 iar dupa osmoza 13 ,si nu am incurcat iesirile ,credeti-ma. Singura problema o sa vad daca nu cumva e in butoiul unde am depus apa. Intrebare dupa osmozare are ceva daca apa sta un timp pana o bag in acvariu. Apa de omoza a stat intr-un recipient cam o saptamana.
Va salut,
Robert.
 
Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com