[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mosu
Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
g.g wrote:donez si eu unul.

Daca merg cu 2 clowni in acvariu de vreo 100l, ii vreau eu( sau macar unul, sa ramana si la Faraonu' unu)... pe saptamana viitoare?

multumesc

I-ar tine la respect pe clowni Daca totusi il vrei, faci asa:
vorbesti cu george ca a doua zi sa il aiba la magazin, sau imi zici mie sa vorbesc cu el, si treci a doua zi la magazin la Reef sa il iei.
dogibeer84 wrote:Acest mini proiect se anuleaza din cauza nisipului de 2 lei care isi dizolva culoarea in apa .
Multumesc!

duh nisip vopsit.
pai baga altul mai de marca si natural negru / rosu. Sau facut de o firma mai buna. Cum volumul e mic, iti poti permite.

La ce vegetatie faceai acolo, nu se mai vedea negru, asa ca poate fi maro.
Eu am vazut asa ceva la zoo in Viena.
Acolo au un deal, un mal de paman, unde au construiot vreo 3-4 iazuri. de deasupra se vad iazuri, cand urci serpuieste cararea si poti sa vezi laterala. Urci un pic si vezi de sus, suprafatza, si apoi 'laterala' altui iaz plasat mai sus. Si tot asa pana in varf. Chestia e ca laterala aia este usor ferita . Cred ca partea de sus (buza de sus) are beton/fierbeton si pe latura cu sticla.

Este ca un deal terasat cu vitza de vie (ma rog, asa, ca principiu)
De azi, Lofty, Sesmar si Val sunt admini pe forum.
Da, am anuntat ca donez o demoasela, e post la donatii. S-a inscris cu chiu cu vai cineva (personaj important, nu spui cine deocamdata, sa nu faceti infarct)

Si in acelasi post a anuntzat si gg ca doneaza unul.

@haruko:
hai sa vedem:

cat cost un discus? vazusem ca zicea cineva ca a cumparat cu 200 ron.
Pai sunt multi pesti marini la banii astia.
Ah, nu va permiteti multi? no problem, faceti bazin cu 2 clowni (aka pereche, va garanteaza mosu ca din 2clowni 100% se formeaza pereche).
Sau va luati 2-3 calutzi de mare (175 ron, la reef, din cei galbeni, pozele de pe www.reef.ro - mica galerie de pe prima pagina sunt facute chiar in bazuinul ala.)

Eh bazinul ala este foarte smart si ieftin.
Are moonlight, filtrare, nisip de corali, caluti si o gorgonie bestiala (asta pt cine nu stie si n-are chef de google este ca o crengutza care .. infloreste...dar mai bine cautati niste poze sau vedeti la www.reef.ro pe proima pagina pozele din galerie )
Heh si bazinul in care sunt tzinuti in magazin (e vizionabil) areun pret (din anmintiri) de vreo 5oo roni.

De ce asa? pentru ca se poate si este suficient.

Buuun, acu sa vedem ce dracu' ne trebuie ca sa tinem (doar) PESTI marini.
Adica ne speriem de sump.. si vrem ceva mai simplu:
- filtru extern (canistra dupa placul vostru)
- teste (nitrati, fosfati, ph)
- nisip coralifer (heh aici puteti merge pe o filtrare monaco (parca) in substrat) (nu e f scump)
- skimmer (hang on - aici trebe sa luati ceva mai bunicel, e bine sa fie recomandat pentru 2xcapacitatea acvariului. la un bazin de 200 l merge un aquamedic turboflotor. recomand sa aibe pompa (adica nu doar air driven)

Niste medii de filtrare (intre care recomand si carbune activ) - partial astea ar fi consumabile.

Va mai trebuie pompe de curent. (powerheads sau din cele dedicate, cu gura mai larga - hydor koralia sau seio sau tunze, si cred ca ia sunt si alte marci pe piata

Apoi piatra vie - pret maxim 20 eur/kg. Voi o sa fiti smecheri si o sa mixati cu piatra calcarosa si asa cumparati mai putina.

startati cu prodi bio (dupa 2 sapt sde lasat apa la zacut) si asta e.
Si din nou o sa fiti smecheri si o sa folositi de acvariul pe care deja il aveti (mai ales cei cu mai multe bazine..)
Canistra s-ar putea sa o aveti deja...
Chiar daca este obosita ca a mea (adica ii scade jalnic debitul) va fi OK pentru antifos / carbune activ / alte shituri pe care o sa el descoperiti.

De ce nu zeolitzi.

Si pentru ca osa bagati si niste vodca ;) sa se simta pestii bine o sa mearga treaba.

Ah , veti vrea sa iti jmekeri, comozi, etc? mai cumparati echipamente.
Asa cum low end exista si in acvaristica de apa dulce, se poate si la marine.

Deci va plac clownii. buun.

*bazin 100 l
* nisip de corali
* canistra
* lumina de la fresh cu tuburile ajustate pt marine (daylight + un blue)
* 4 pietroaie calcaroase (pot fi fgretis)
*5 kile de live rock
*SKIMMER
* prodibio (sunt si niste cutii de startup cu niste combinatii) SAU aveti rabdare mai multa vreme

hai ca nu este daramator. O sa fie cam nasol skimmerul in bazin (pompa mare, etc) asta pt ca nu vreti sump si vretis a fie maiieftinm, ca sa capatai curaj.

Eh si in bazinul asta puneti 2 bucati de gresie (sau ghiveci) si perecghea vopastra de clowni ar putea sa depuna. Cum scoateti puii? si asta se poate dar mai e pana acolo

E scump?

@lukaboy
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6919
asta e linkul cu maimutzoii de donat.

Cred ca daca te duci la Reef la magazin ai ocazia sa il vezi ep viu. Cred ca era pus pe rastel in stanga, sus

Apropos, nu cred ca merge doar cu burete.

Si multi zic ca marinii sunt mai cool si mai incitanti, inediti, frumosi, interesanti

cam dezlanat dar e ca sa intelegeti ideea.
Copii!

Eu estimez ca in Cernavoda este un gH si kH demn de cartea recordurilor.

La cativa kilometri de Cernavoda am masurat de curand si mi-a iesit: gh 19 si kh 15

de ce nu cresteti voi altceva, nu neoni?

PS: apa aia galbuie poate fi facuta mai transparenta cu filtrare prin carbune activ... Si schimburi de apa regulate, desigur.

Eh si daca am dreptate si aveti in Cernavoda o apa dura, daca vrei plantat se restrang un pic posibilitatile. Cryptocoryne wenti si pontederifolia am vazut eu ca ar merge.

Cred ca si nucus-ul (imi mergea mie f bine in Cta)

Ai cum sa testezi apa?
ah iar mi-am amintit o idee preconceputa si gresita , cum ca pestii marini sunt scumpi.

Pai nu sunt toti scumpi. Ba se gasesc si de donat si nu ii vrea nimeni
Ba inca se poate si cu mai putina tehnica. Cei interesati sa intrebe.
mihai86 wrote:kitch de 2 lei, inutil, cu banii aia (85lei) poti sa-ti faci un acvariu decent. Binenteles ... asta e parerea mea.

Sau daca citesti toata povestea altfel, este aproape singura sansa de a obtine respectivul crevete (VIU) pentru a-l inmulti in loc de artemia ;)

Se poate face...
Apoi cu respectivii creveti se hranesc alte animalutze marine ;)

Deci, exista undeva mai ieftin?
Ati vazut careva oul ala mai ieftin?
crevetii pot fi interesanti... sunt food pentru calutzii de mare ;)
etc
Ce pH are apa de robinet?
Ieri am cumparat o revistutza nemtzeasca de numa 128 pagini :p
Asa am aflat ca sunt 150 ani de la descoperirea lui Poecilia reticulata si 100 ani de cand sunt crescuti Guppy in Europa ;)

Pestele de pe coperta nu este un betta :p
image
pai la ce lista de asteptare exista la el sigur ajunge la tine
Acolo unde se spune access restrictionat, de fapt nu mai este public articolul. Autorul, suparat pe forum, a decis sa isi suspende articolele. desi eu le mai am pe toate (cred), nu o sa le republic

Pe vremuri, cand forumul asta era pionierat, multi inimosi au scris articole pe diverse teme de acvaristica... Acum, nu mai scrie nimeni nimic. Userii de acum nu au cultura GPL in sange.

Avem o parte dintre useri care dupa ce si-au facut ucenicia, au incercat sa ajute la randul lor alti incepatori, in special acolo unde stiau SIGUR despre ce vorbesc. Este o atitudine normala.

Mai avem pe neobositul faraon, care merita vesnicele noastre osanale, pentru ca tine flacara sus si isi pierde vremea cu noi, muritorii.

Apoi desigur, o parte dintre cei care in trecut au contribuit cu materiale, s-au cam plictisit sa vada ca cei noi nu isi dau cu adevarat interesul, si , avad ei si alte treburi pe acasa, au lasat-o mai moale.

Acu nu mai scrie nimeni articole, nici daca se ofera premii. Premii mai mari se vor oferi in momentul in care or sa fie mai multe articole, altfel sponsorii se tem sa nu fie manevrate rezultatele ...

Iaca de ce aveti mesajul
Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Si va asigur ca nici logarea pe site nu va ajuta la nimic.
Haruko wrote:Se poarta cit se poate de normal. O fi iesit si al treilea, dar probabil ca nu l-ai vazut tu. :-) Acum sunt "in explorare", asa ca totul este ok.

Tot fiole de la Zooplus am folosit si eu si la mine totul este perfect. :-) Si plantele, si pestii si crevetii.

ce MARCA sunt fiolele astea?
donez maimutzoiul...
m1chelangelo wrote:sunt un incepator in domeniu , dar ceea ce povestiti voi ma fascineaza...cum ati facut compozitia apei?de unde ati stiut cata sare sa puneti in apa?imi cer umil iertare pentru intrebarile puse daca supara pe cineva.

Este banal, sare 'speciala' se gaseste de cumparat (www.reef.ro spre exemplu)

Se prepara ceva gen 3,5kg/100l - . pt salinitate de recif, se verifica cu salinimetru (intrument simplu gen plutitor)
Tubul ala de 3000K este cu spectru pt plante? daca nu, baga flora sau ceva special pt plante. Asta pe langa CO2 suplimentar.
bazinul arata cool
la cererea autorului, topicul se inchide.
Nu cumpara broscuta!
Broscuta se face broasca mare , si ii vor creste mult necesitatile (schimb de apa etc.).

Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Go to: