Message |
|
Maniacs wrote:
tiptil wrote:sunt curios cum poti sa trimiti pesti prin curier si sa ajunga in viata la destinatie 
Din cate stiu eu sunt niste pastile "cu oxigen" ....
Pune-ti o intrebare si mai profundaL: cum dracu fac astia de la petshopuri cand importa din Asia (de exemplu) carasi sau gupy sau ce or fi ei?
Poti trimite orice in .ro cu curierul si sa ajunga OK.
|
 |
|
Eu nu sunt deacord cu voi.
Evident ca nu zice nimeni ca la concursul de aquascaping AGA se folosesc numai moda asta noua cu natural aquarium.
Nu cadeti in gresala in care am cazut eu si cu Sandu cand la interviue-uile pt castigatori am intrebat daca cred ca asta e tendinta si ca din cauza asta nu mai castiga alte bazine. Si unul dintre omushori a raspuns ca da, asta e tendintza, dar gresim, chiar bazinul lui este in stil clasic, olandez (si era premiat).
Ce sa zic, eu n-am avut dacat arareori bazin FRUMOS. Am avut de cele mai multe ori unul tiscis de plante. de tot soiul. Rezulta ce a mai greu sa faci unul placut la vedere decat unul variat dpv al nr de specii  .
Si un aranjament kitch-os poate fi spectaculos, inedit..
Iti trebuie mult sange sa tii oar 3 specii de plante intr-un bazin si cu toate astea sa il faci sa arate beton. Ca si la pesti: multe specii frumoase colorate, interesante. Fiecare in parte.. toate puse laolata lasa senzatioa de ciorba.
Dar vedeti ca pomul de anul trecut nu a fost nici pe departe egalat de pomul de anul asta. Pentru ca nu mai e inedit. Este ca o copie... un fals...
|
 |
|
Eu am un bazin la 130x55x55 din 10mm, varianta 3 (+ intaritoare fara transversala). E mai frumios fara intaritori, baga cu 12mm la dimensiunile tare va arata OK. Daca face vreo burta, ii pui intaritori ulterior ..
|
 |
|
Arata cam nasol bazinul cu multe pietricele cu ricia pe ele. Crevetii sunt cool ;)
|
 |
|
:O
cand aveam bazin cu buruieni, tare imi mai doream tonine!
|
 |
|
'Unul din 10 galoane de apa este înlocuit zilnic.'
WTF ?! Galonat e autorul... probabil americano-britanic materialul de se exprima 'mnealui asa.
'Conditiile apei' o alta exprimare de traducator nepriceput
daca face scalari cu pH minus atunci e grava treaba. Mai gautati, probabil gasiti materiale mai bune 
|
 |
|
Eu am avut niste echinodorusi de 60 cm inaltime in bazin cu oscarii. Pestii ignorau plantele (nu le faceau nimic). Erau ancorate foarte bine, substratul avea 12-15 cm si la baza le protejau nitzel niste buturugi.
|
 |
|
Haideti doamnelor, domnisoarelor si domnilor... Concursul este deschis!
|
 |
|
Neoglyphidodon oxyodon
Maimutzoiul asta a inceput sa ma incurce, e un pic cam mare pentru bazinul meu. E mereu primul la mancare. Mananca si alge (din acvariu). Acum cred ca e aproape de dimensiunea maxima.
Il schimb pe orice ghidusie marina.
Daca nu, il donez.
E vizionabil (Bucuresti).
|
 |
|
Cochilia melcului pare destul de distrusa, probabil de la aciditatea apei. O sursa de calciu l-ar ajuta cred.
|
 |
|
oricum, bazinul are potential... Arunca-ti un ochi la ADA / AGA / alte parti dupa niste modele de nano si cred ca poti scoate ceva si mai si 
|
 |
|
la doar 55 inaltime, cred ca nu este necesara transversala. In plus ajunge sa te incurce rau. Fundul dublu ajuta mult (unul interior altul exterior)
longitudinalele sunt utile.
Maxim 50 cm coloana de apa si esti destul de safe (opinia mea).
|
 |
|
http://www.naturalaquariums.com/plants/hmicranthemoides.html
ar putea fi Hemianthus micranthemoides (vedeti si linkul0
Diferenta din ce stiu eu: umbrossum are funza mult mai rotunde, si la coloratie e un pic diferit)
|
 |
|
solvat, inchis
|
 |
|
Concursul se amana din lipsa de competitori.
Intre timp sper sa mai gasim niste sponsori pentru a creste atractivitatea..
|
 |
|
Nu mai stiu daca v-am povestit deja...
M-am intepat intr-un Diadema setosum (mai demult)
Si binenteles dupa 3 minute a inceput sa se umfle si sa doara un pic. Aveam 2 puncte, care ajunsesera cam cat intzepatura de viespe. intepatura propriu-zisa aproape ca nu am simtit-o.
Am scapat de probleme, cu apa fierbinte lasata sa curga pe locul intepaturii la limita suportabilitatii. Mancarimea / durerea a disparut destul de repede.
Ah si apropos de medici: medicii sunt .. necunoscatori in romanica, in domeniul asta. Stiu pe cineja (mare personaj in acvaristica) care a fost intzepat de o scorpie (probabil un Pterois volitans). Ajuns la spital medicii s-au opinat ca trebuie sa ii faca nujt ce injectie cu anticoagulante (nu mai stiu sigur, dar oricum nu avea nici o legatura). Norocul e ca fusese preventiv si bagase mana la apa fierbinte
Atentie la animalele veninoase 
|
 |
|
De ce trebuie ac luciul de apa sa fie la toate bazinele la acelasi nivel?
Nu te gandesti la un sistem cu prea-plin?
Filtrarea poti sa o faci intr-un filtru tip 'sump'; Adica, tot ce se scurge din bazinele de 'show' se cumuleaza in sump (pot sa treaca prin medii de filtrare etc si apoi printr-o pompa de recirculatre u tzevi cu robineti SAU mai multe pompe, urci apa catre fiecare acvariu in parte.
Si se poate si fara gaurirea acvariului..
|
 |
|
|
 |
|
cristian4u wrote:salutare cine ma poate ajuta cu o mica problema ? vreau sa postez niste poze cu acvariul meu sa cer o parere ? ce ziceti?
pai posteaza ... (poza o poti urca la galerie)
|
 |
|
Porcu wrote:
hans wrote:Ca sa duc apa la 25 grade, pun butonul de la incalzitor undeva la 29 grade dupa scala lor.
Fie e foarte frig in camera si nu face fata  , fie e decalibrat, caz in care poti apela la garantie  .
Fie termometrul de referinta este decalibrat 
|
 |
|