[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei Panainte
Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Diferenta dintre plecostomus si ancitrus este de forma , sunt asemanatori la culoare dar forme complet diferite , si dimensiuni diferite , un plecostomus poate ajunge foarte mare . Am patito si eu cu animaxul de vo cateva ori ) . Ma duc la nea angajatu si il intreb bre substrat fertil ai , si ala zice da ce e ala , ce vrei sa faci cu el , si eu ii zic pai uite asa si asa vreau sa-l pun in acvariu sub pietris , si zic ceva gen Florapol , Aquabasis , sau tropica , si ala zice nene de asa ceva nu am auzit ). Deci tragi singur concluziile despre angajatii din multe petshopuri din constanta. In schimb la animax eu am gasit componente la preturi foarte bune cred ca le-am luat la lichidare de stoc ca erau singurele si la preturi mai mici chiar si pe net.
Sau poti folosi Florapol ca substrat , destul de pun pentru cat costa , o cutie de Florapol 100 care este sufiecienta pentru tine costa in jur de 15 ron.
Uitate dupa osram sau philips 865 sau 830 , sau mai bine 2 x 865 + 1x 830 . incearca la marbo trade ca au sigur, eu doar ce mi-am facut comanda la ei. A si sa nu uit cauta t5 de 24 w. Si vezi sa nu uiti sa acoperi acel aquabasis
Decat zebrele alea mai bine niste calistusi ( sarpae tetra) sunt cam nebunatice zebrele si ar avea nevoie de mai mult spatiu pentur a inota, o sa vezi daca iei zebre ca o sa inoate de parca zici ca sunt la olimpiada asa dau ture in acvariu , sau ceva red phantom ar merge daca gasesti.
Un mic sfat , umple acvariul pana pe la buza ca sa nu se vada diferenta aia , e urat , sa nu se vada luciul apei, sa fie mai sus o idee de marginea acvariului.
Salut si bine ai venit printre noi. Ape limpezi si pestisori nebunatici
Ne bucuram pentru tine .Succes incontinuare cu el.
Pai spre exemplu viviparii nasc pui vii , deci de ideea asta cu icrele poti sa uiti , dar nu cred ca va avea de suferit daca nu fa vi mamica. poti incerca sa mai bagi inca un moly si vezi cum se inteleg .
Nu e greu de modificat , asa mi s-a parut si mie la inceput , cei drept nu mi-a iesit legatura din prima dar, a iesit , cei drept eu am scos toate surubele la cutia aia dinauntru , ca sa imi dau seama la sfarsit ca daca scoteam 2 surubele iesea toata afara ) asa am stat si m-am chinuit sa o desfac acolo inauntru. Daca te hotarasti sa-l modifici fa niste poze la capac si ne dam cu parerea si cu sfaturi .
Sau si mai bine , scoate neonul care il are, droserul, si aruncale , ca oricum dorserul e de fix 15w , care sa nu iti zic ca o sa se incalzeasca foarte tare si o sa degaje caldura in acvariu si in timp se va topi , eu la al meu de 15w inclus in capac am patit ca el sa se topeasca in mai putin de 1 luna . Si poti sa faci in felul urmator , iti cumperi 2 neoane de 24w t5 ( osram 24w t5 865 lungime 55cm , pret aproximativ la marbo trade 13 ron foarte bune ) si daca ai bani iei tot de la ei un balast electronic de 2x24 osram , si lumina o si fie suficienta pentru orice tip de plante ai baga. A si sa nu uit balastul electronic il montezi in afara acvariului , ca sa scoti o sursa de incalzire a apei pe timpul verii.
Eu asa tin pozitionat difuzor de co2 , fix sub returul de la filtrul ca sa imi imprastie bulele in tot acvariul. Deci nu cred ca e un lucru rau ba din contra
Sau poti alege varianta unui bol de vo 40-50 litri . Dar unul din motivele principale pentru care nu se recomanda cresterea pestilor in boluri , este forma lor , caci acestia vor inota in cer , lucru care ii va stresa foarte mult , poti alege varianta unui acvariu clasic , mititel 15-20 litri care e mult mai practica, poti sa bagi si un incalzitor , filtru , mai in avantajul pestilor/pestelui in cazul tau. Sa nu uit , nu baga caras intr-un acvariu mic, are nevoie de circa 50 litri de apa , filtrare pe masura , sunt niste purcelusi si fac foarte multa mizerie . Nu cred ca vrei sa iti zic ce am vazut azi , un acvariu de vanzare 20l , 4 carasi mari aurii in el , 2 scalari cat palma de mari , si inca 2 mai mititei , si inca 2 xifo si 2 sanitari doamne , si mai cerea si 400 ron pe el.
Nu e chiar periculos genul ala de robinet , eu am folosit unii si mai naspa care puteau sa iasa cu usurinta si nuam avut probleme , pana cand miam dat seama ca scapa pe acolo ) , poti sa il si scoti daca vrei , sa folosesti fara robinet, eu de 2 luni folosesc instalatia fara robineti si nu am nici-o problema.
Bine ai revenit printre noi . . Las ca incet incet le pui pe toate pe picioare , si o iasa frumos. Succes cu noul proiect
Unde am citit eu toti se refereau la volumul canistrei , bazinului , nicidecum a materialului filtrant , nu specifica cati litri de material filtrant intra in fiecare .Asta e motivul si pentru care aleg Eheim , pentru ca in 2-3 ani diferenta de bani o economisesc numai din energia electrica .Multumesc tuturor pentru sfaturi.
La asta m-am gandit si eu , si mi-am facut o socteala in timp , si numai din faptul ca economisesti 50 ron pe an la energia electrica iti scoti bani care ii dai in plus, deci cred ca voi merge pe acest eheim 2075 si nu pe 2228 . Am trimis un mesaj si eu la zooroyal si la cel mentionat de ender sa vad ce spun . Comparatia era la volumul canistrei , si anume ca jbl e1500 are 12 litri capacitatea pe cand eheim 2228 doar 4,9 litri capacitate
Cate scarbosenii )) . Maine poimane gasesti vrun pui de rechin )
Nu e nici-o problema ender , am observat acum ca merge contul de pe ebay.com , si daca ma hotarasc pot face comanda direct la mine acasa , tu ti-ai cumparat acelasi model 2075 ? daca da cand iti vin sa imi spui si mie o parere cum sunt si daca e niste poze cu el , si inca ceva garantia e valabila sau nu ofera , si cu ce medii filtrante vine el , ca am vazut siporax la respectivul cu 6 euro/l , si daca e as da comanda si de cativa litri .
Acum am observat o mare diferenta intre jbl si eheim , jbl are volum 12 litri pe cand eheimul doar 4.9 l ....mare diferenta..... alt plus pentru jbl
Pai domnl Ender nu vrei sa faci un bine si sa imi iei si mie un eheim 2075 si ti-l platesc cand il primesc ? ca daca tot ai posibilitatea asta si daca doresti sa faci un bine

Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Go to: