[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei Panainte
Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Da intradevar un pret foarte bun. Dar nu prea am incredere in ebay , adica inca nu am cumparat nimic de pe ebay ca sa pot sa ma confrut cu asa ceva. Sa nu mai zic ca ma termina germana , traiasca google translate
Sincer pretul energie consumata timp de un an de un filtru cu 35 w este cu 50 ron in plus , Jbl din cate am citit toti spun ca vine cu medii de filtrare incluse cate si de care nu specifica , Un eheim cu medii de filtrare costa 710 ron , Jbl 600 cu medii de filtrare , diferenta de consum intre ele pe timp de 3 ani este de 150 ron la energie . bine punctat , acum tind spre un eheim , daca ce zici e adevarat cum ca debitul real in functiune ar fi cam 50-60% la jbl atunci el este punctat mai bine . Decizie grea ce sa mai zic ) . De unde iei tu un eheim la banii aia din germania ? un site ceva ai la dispozitie ?
Deci sa inteleg ca inca un vot pentru jbl . Diferenta intre jbl si resunt este de doar 80 ron , deci aproape nimic , pe mine ma intereseaza puterea, calitatea si de ce nu un pret bun. Deci voi merge pe jbl. Eu pun toate intrebarile astea acum , pentru ca voi mai astepta cel putin 2 luni pana cand ma voi apuca de el si vreau sa stiu dinainte ce si cum fac, si daca vor fi bani inainte voi cumpara echipamente in timp .
Deci notat , 1 vot jbl. Eu intre astea bat ori resunul ori jbl , eheimul parca totusi e cam scump si are un debit mai mic decat jbl
Mergi la 60 latime atunci , ceea ce o sa fie cam urias dar poti sa te desfasori cat vrei . iar legat de consoarta mai bine te pui bine cu ea decat rau . ca o sa mai trebuiasca sa cumperi si un filtru si un ceva si inca un ceva ) si sa nu iti puna lacat la portofel
Pai nu am zis ca e sfant ce scrie acolo , dar iti faci o idee si de acolo si de ce mai zice lumea si cred ca te minti singur ) , cand o sa-l vezi facut si o sa bagi cateva plante tot o sa mai bagi si tot o sa mai bagi , daca mergi pe ideea MPM eu zic sa te mai gandesti ) si daca mai mergi si pe ideea de africani iar ar trb sa te mai gandesti , daca tot vrei sa faci pasul asta fal cat de mare poti . eu de 100 am ajuns prima data la 120 si acum hotarat la 150
Deci intervin si eu putin pentru ca si eu ma gandesc la construirea unui acvariu. Colegul Ciprian are acvariu de 100x60x45 din sticla de 10 fara nici-o intaritura si nimik nimik , deci ce ai vrea tu acolo , eu zic ca daca faci din sticlade 8 ar merge si ceva intarituri mai mult pentru a fi tu linistit .Pentru ca daca bagi dimeniunile astea intru calculator , o sa vezi ca iti da un factor de siguranta 4 cu sticla de 8 adica very safe , astea fara nici-o intaritura. http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Scuze ca scriu post dupa post , dar nu mai pot edita pe cel dinainte , si plus de alta sunt foarte derutat ..... sa incep o mica comparatie .

1. Eheim 2228 , pret 710 Ron , putere consumata 25w , debit 1050 l/h si are cam 35 cm inaltime . recomandata pana la 700 l.
2. Jbl e1500 , pret 600 ron , putere consumata 35 w , debit 1500 l/h , si are cam 46 cm inaltime , o sa dau o fuga pana la don` ciprian sa arunc un ochi la el la timpul potrivit.
3. Resun EF-1600U, pret 505 ron , energie consumata 35w , debit 1600l/h , aceleasi dimensiuni ca jbl , amantaj lampa UV , pret foarte bun.
4. Cel din urma , dar nu cel mai slab al fi Tetratec ex1200 , pret in oferta 496 ron , energie consumata 21w , debit 1200 l/h , recomandata la acvarii intre 200-500 l.

Incercati sa ma dumiriti si pe mine oleaca , ma intereseaza un raport calitate pret , As alege resunul , dar e made in china, dar cu 2 ani garantie ( am mai folosit produse resun si am fost foarte multumit) , sau Jbl , dar de ce jbl si nu resun care e mai ieftin si mai puternic , sau eheimul care e cel mai laudat , dar de ce eheimul care are o diferenta de pret considerabila .... =)) cred ca v-am aburit pe toti ).
Nu prea as merge pe Tetratec la un asa volum de apa chiar daca cel ex1200 e indicat la acvarii de pana la 500 si are chiar si debitul de 1200l/h fata de eheim care are 1050 l/h. nusj ce sa zic , acum ca am vazut pretul la ex1200 ar fi tentant , plus ca si consuma mai putina energie. azi ma voi interesa de sticla dimensiuni , preturi ... Insa acum o intrebare pentru cei mai in varsa si cu mai multa experienta in cresterea discusilor , intradevar acvariu e marisor , destul loc pentru cel putin 10 discusi , ideea e ca voi cumpara pui undeva la 5-6 cm , o sa am ceva bataie de cap cu ei pana o sa invat sa-i cresc in plantat , mai ales la inceput cand va trebuie sa-i hranesc de 3-4 ori pe zi , cum ar fi mai bine , sa ii iau de acum si sa ii cresc pana prin iunie in asta mic , care sa-l fac steril , unde pot sa-i hranesc fara nici-o grija , sau o sa cresca mai repede in ala mare . Ideea ar fi sa desfiintez acvariul asta mic si sa bag discusii.

SI TOTUSI AR MAI FI INCA UNUL LA CARE MA TO GANDESC SI ANUME ASTA http://www.happypets.ro/resun-ef1600u-p-505.html , care totusi are 1600l/h diferenta mare intre el si eheim
Pf in sfarsit poze cu noul setup , de cand le asteptam . Hai ca triscusi au inceput sa se faca mai frumusei prind culoare . Si aranjamentul parca e mai aerisit , parca se incadreaza si discusii mai bine in peisaj.
Incearca cu o palca de pal pusa peste rama de sus , cu cateva locuri taiate frumos pentru hranit si il poti face aceeasi culoare cu restul , si poate iesi chiar frumos . Pai carasei o sa manance mai majoritatea plantelor asa e felul lor . Ai grija ce radacini alegi sa nu se zgarie in ele la cat sunt de mari .
Mie unul chiar imi place , sunt draguti grasulinii aia
Da asa e e cam mic hydorul dar am auzit pareri bune pentru el , Jbl e1500 nu , ca mai bine mai pun ceva si iau Eheimul care cred ca e cel mai indicat. Acvariul va fi cel mai probabil 150x55x50
Salut. Ms de propunere dar din pacate filtrul nu este nou si daca tot fac o investitie , filtrul v-a fi nou mai mult ca sigur, si voi merge ori pe Eheim 2228 ori pe Hydor Prime 30 , intre care diferenta de pret este de 250 ron . Iar la lampa m-am gandit si mi-am facut o ideea de cum va arata, si deci o voi face eu economisind niste bani , voi da bani doar pe tuburi si drosere . Daca se va putea face suspendata se va face ca in schita de mai jos, daca nu va fi ca un capac clasic. V-am atasat o imagine de sus si una din lateral a lampii.
Detaliul asta legat de forma lampii si cum va fi pozitionata este un detaliu care il voi stabili ultimul pana atunci sa realizez eu tot ce mi-am propus , mi-am facut o idee legat de cum va arata dar sa vad daca poate sa mi-o execute tamplaru asa cum imi doresc , daca nu voi vedea , fac capac si gata . Eu asa mi-as dori fara intarituri , colegul ciprian are acvariu de 100x60x45 fara nici-o intaritura si e sticla de 10 , si asa as avea si eu in plan , dar daca este sa nu fie foarte sigur o sa apelez si la intaritoare.
Filtrul va fi un eheim 2228 nou . Voi luat totul nou , doar reductorul si controllerul si electrovalca poate voi lua ceva daca pica , dar asta dupa ce termin eu totul , ca butelia de la tine inca asteapta sub pat
Am discutat si cu ciprian , dar despre marimea acvariului inca nu am hotarat nimic de asta inca nu sunt decis , si pentru ca mai e ceva timp pana cand il voi face am timp sa analizez toate posibilitatile . Marinul va veni dar cand ii va veni randul , momentan vreau sa finalizez proiectul asta , si daca ies toate bune pe asta mic care il am acum il voi face marin. Mi-am facut un mic calcul asa in mare si mi-a iesit cam asa 400-500 ron acvariul , 700 filtrul , tuburile si cu droserele cam 250 , nisip substrat 200 , masa pe care va sta 200 , iar restul maruntisurilor inca nu le-am pus la socoteala , o sa cumpar mai intai filtrul si tuburile si droserele si ce mai sunt maruntisuri , iar acvariul va ramane ultimul pentru ca nu am unde sa-l tin , daca o fi mai prin aprilie o punem de o intalnire si stabilim de cat il fac cu ce sticla , si o idee pentru lampa , ca aici la lampa as putea sa o fac din pal sau ceva asemanator , sa fie aceiasi culoare cu suportul si ies mai ieftin pentru ca mi-ar faceo cineva moca doar sa montez eu neoanele, dar m-am gandit si la varianta open top dar ramane la sfarsit acest detaliu. Acum totul e sa am spor de munca si sa produc banii )
Stabilit. Filtru Eheim 2228 . Acum dimensiunile acvariului vor fi ori 120 x 55 x 50 , ori 150x55x50 , ce sticla ar trb sa folosesc ca sa il fac fara intarituri la dimensiunile astea ?
Ideea este ca si asa abea daca se face loc de 120 cm dapai de 200 . Plus ca intervine si partea financiara , eu sunt un amarat de inginer constructor in devenire cu un salariu momentan de 900 ron ( astept marirea de salariu din martie ) ) , si la ce am descris mai sus trebuie sa fac ceva economii ca sa pot sa-l pun pe picioare
Salut. Si bine ai venit

Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Go to: