Message |
|
Da intradevar un pret foarte bun. Dar nu prea am incredere in ebay , adica inca nu am cumparat nimic de pe ebay ca sa pot sa ma confrut cu asa ceva. Sa nu mai zic ca ma termina germana , traiasca google translate 
|
 |
|
Sincer pretul energie consumata timp de un an de un filtru cu 35 w este cu 50 ron in plus , Jbl din cate am citit toti spun ca vine cu medii de filtrare incluse cate si de care nu specifica , Un eheim cu medii de filtrare costa 710 ron , Jbl 600 cu medii de filtrare , diferenta de consum intre ele pe timp de 3 ani este de 150 ron la energie . bine punctat , acum tind spre un eheim , daca ce zici e adevarat cum ca debitul real in functiune ar fi cam 50-60% la jbl atunci el este punctat mai bine . Decizie grea ce sa mai zic  ) . De unde iei tu un eheim la banii aia din germania ? un site ceva ai la dispozitie ?
|
 |
|
Deci sa inteleg ca inca un vot pentru jbl . Diferenta intre jbl si resunt este de doar 80 ron , deci aproape nimic , pe mine ma intereseaza puterea, calitatea si de ce nu un pret bun. Deci voi merge pe jbl. Eu pun toate intrebarile astea acum , pentru ca voi mai astepta cel putin 2 luni pana cand ma voi apuca de el si vreau sa stiu dinainte ce si cum fac, si daca vor fi bani inainte voi cumpara echipamente in timp .
|
 |
|
Deci notat , 1 vot jbl. Eu intre astea bat ori resunul ori jbl , eheimul parca totusi e cam scump si are un debit mai mic decat jbl
|
 |
|
Mergi la 60 latime atunci , ceea ce o sa fie cam urias dar poti sa te desfasori cat vrei  . iar legat de consoarta mai bine te pui bine cu ea decat rau . ca o sa mai trebuiasca sa cumperi si un filtru si un ceva si inca un ceva  ) si sa nu iti puna lacat la portofel
|
 |
|
Pai nu am zis ca e sfant ce scrie acolo , dar iti faci o idee si de acolo si de ce mai zice lumea si cred ca te minti singur  ) , cand o sa-l vezi facut si o sa bagi cateva plante tot o sa mai bagi si tot o sa mai bagi  , daca mergi pe ideea MPM eu zic sa te mai gandesti  ) si daca mai mergi si pe ideea de africani iar ar trb sa te mai gandesti  , daca tot vrei sa faci pasul asta fal cat de mare poti . eu de 100 am ajuns prima data la 120 si acum hotarat la 150
|
 |
|
Deci intervin si eu putin pentru ca si eu ma gandesc la construirea unui acvariu. Colegul Ciprian are acvariu de 100x60x45 din sticla de 10 fara nici-o intaritura si nimik nimik , deci ce ai vrea tu acolo , eu zic ca daca faci din sticlade 8 ar merge si ceva intarituri mai mult pentru a fi tu linistit .Pentru ca daca bagi dimeniunile astea intru calculator , o sa vezi ca iti da un factor de siguranta 4 cu sticla de 8 adica very safe , astea fara nici-o intaritura. http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
|
 |
|
Scuze ca scriu post dupa post , dar nu mai pot edita pe cel dinainte , si plus de alta sunt foarte derutat ..... sa incep o mica comparatie .
1. Eheim 2228 , pret 710 Ron , putere consumata 25w , debit 1050 l/h si are cam 35 cm inaltime . recomandata pana la 700 l.
2. Jbl e1500 , pret 600 ron , putere consumata 35 w , debit 1500 l/h , si are cam 46 cm inaltime , o sa dau o fuga pana la don` ciprian sa arunc un ochi la el la timpul potrivit.
3. Resun EF-1600U, pret 505 ron , energie consumata 35w , debit 1600l/h , aceleasi dimensiuni ca jbl , amantaj lampa UV , pret foarte bun.
4. Cel din urma , dar nu cel mai slab al fi Tetratec ex1200 , pret in oferta 496 ron  , energie consumata 21w , debit 1200 l/h , recomandata la acvarii intre 200-500 l.
Incercati sa ma dumiriti si pe mine oleaca , ma intereseaza un raport calitate pret , As alege resunul , dar e made in china, dar cu 2 ani garantie ( am mai folosit produse resun si am fost foarte multumit) , sau Jbl , dar de ce jbl si nu resun care e mai ieftin si mai puternic , sau eheimul care e cel mai laudat , dar de ce eheimul care are o diferenta de pret considerabila .... =)) cred ca v-am aburit pe toti  ).
|
 |
|
Nu prea as merge pe Tetratec la un asa volum de apa chiar daca cel ex1200 e indicat la acvarii de pana la 500 si are chiar si debitul de 1200l/h fata de eheim care are 1050 l/h. nusj ce sa zic , acum ca am vazut pretul la ex1200 ar fi tentant  , plus ca si consuma mai putina energie. azi ma voi interesa de sticla dimensiuni , preturi ... Insa acum o intrebare pentru cei mai in varsa si cu mai multa experienta in cresterea discusilor , intradevar acvariu e marisor , destul loc pentru cel putin 10 discusi , ideea e ca voi cumpara pui undeva la 5-6 cm , o sa am ceva bataie de cap cu ei pana o sa invat sa-i cresc in plantat , mai ales la inceput cand va trebuie sa-i hranesc de 3-4 ori pe zi , cum ar fi mai bine , sa ii iau de acum si sa ii cresc pana prin iunie in asta mic , care sa-l fac steril , unde pot sa-i hranesc fara nici-o grija , sau o sa cresca mai repede in ala mare . Ideea ar fi sa desfiintez acvariul asta mic si sa bag discusii.
SI TOTUSI AR MAI FI INCA UNUL LA CARE MA TO GANDESC SI ANUME ASTA http://www.happypets.ro/resun-ef1600u-p-505.html , care totusi are 1600l/h diferenta mare intre el si eheim
|
 |
|
Pf in sfarsit poze cu noul setup , de cand le asteptam  . Hai ca triscusi au inceput sa se faca mai frumusei  prind culoare . Si aranjamentul parca e mai aerisit , parca se incadreaza si discusii mai bine in peisaj.
|
 |
|
Incearca cu o palca de pal pusa peste rama de sus , cu cateva locuri taiate frumos pentru hranit si il poti face aceeasi culoare cu restul , si poate iesi chiar frumos . Pai carasei o sa manance mai majoritatea plantelor asa e felul lor  . Ai grija ce radacini alegi sa nu se zgarie in ele la cat sunt de mari .
|
 |
|
Mie unul chiar imi place , sunt draguti grasulinii aia 
|
 |
|
Da asa e e cam mic hydorul dar am auzit pareri bune pentru el , Jbl e1500 nu , ca mai bine mai pun ceva si iau Eheimul care cred ca e cel mai indicat. Acvariul va fi cel mai probabil 150x55x50
|
 |
|
Salut. Ms de propunere dar din pacate filtrul nu este nou si daca tot fac o investitie , filtrul v-a fi nou mai mult ca sigur, si voi merge ori pe Eheim 2228 ori pe Hydor Prime 30 , intre care diferenta de pret este de 250 ron . Iar la lampa m-am gandit si mi-am facut o ideea de cum va arata, si deci o voi face eu economisind niste bani , voi da bani doar pe tuburi si drosere . Daca se va putea face suspendata se va face ca in schita de mai jos, daca nu va fi ca un capac clasic. V-am atasat o imagine de sus si una din lateral a lampii.
|
 |
|
Detaliul asta legat de forma lampii si cum va fi pozitionata este un detaliu care il voi stabili ultimul pana atunci sa realizez eu tot ce mi-am propus , mi-am facut o idee legat de cum va arata dar sa vad daca poate sa mi-o execute tamplaru asa cum imi doresc , daca nu voi vedea , fac capac si gata  . Eu asa mi-as dori fara intarituri , colegul ciprian are acvariu de 100x60x45 fara nici-o intaritura si e sticla de 10 , si asa as avea si eu in plan , dar daca este sa nu fie foarte sigur o sa apelez si la intaritoare.
|
 |
|
Filtrul va fi un eheim 2228 nou . Voi luat totul nou , doar reductorul si controllerul si electrovalca poate voi lua ceva daca pica , dar asta dupa ce termin eu totul , ca butelia de la tine inca asteapta sub pat 
|
 |
|
Am discutat si cu ciprian , dar despre marimea acvariului inca nu am hotarat nimic de asta inca nu sunt decis , si pentru ca mai e ceva timp pana cand il voi face am timp sa analizez toate posibilitatile  . Marinul va veni dar cand ii va veni randul , momentan vreau sa finalizez proiectul asta , si daca ies toate bune pe asta mic care il am acum il voi face marin. Mi-am facut un mic calcul asa in mare si mi-a iesit cam asa 400-500 ron acvariul , 700 filtrul , tuburile si cu droserele cam 250 , nisip substrat 200 , masa pe care va sta 200 , iar restul maruntisurilor inca nu le-am pus la socoteala , o sa cumpar mai intai filtrul si tuburile si droserele si ce mai sunt maruntisuri , iar acvariul va ramane ultimul pentru ca nu am unde sa-l tin , daca o fi mai prin aprilie o punem de o intalnire si stabilim de cat il fac cu ce sticla , si o idee pentru lampa , ca aici la lampa as putea sa o fac din pal sau ceva asemanator , sa fie aceiasi culoare cu suportul si ies mai ieftin pentru ca mi-ar faceo cineva moca doar sa montez eu neoanele, dar m-am gandit si la varianta open top dar ramane la sfarsit acest detaliu. Acum totul e sa am spor de munca si sa produc banii  )
|
 |
|
Stabilit. Filtru Eheim 2228 . Acum dimensiunile acvariului vor fi ori 120 x 55 x 50 , ori 150x55x50 , ce sticla ar trb sa folosesc ca sa il fac fara intarituri la dimensiunile astea ?
|
 |
|
Ideea este ca si asa abea daca se face loc de 120 cm dapai de 200  . Plus ca intervine si partea financiara , eu sunt un amarat de inginer constructor in devenire cu un salariu momentan de 900 ron ( astept marirea de salariu din martie  ) ) , si la ce am descris mai sus trebuie sa fac ceva economii ca sa pot sa-l pun pe picioare
|
 |
|
Salut. Si bine ai venit
|
 |
|