[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cata.tmsc
Forum Index » Profile for cata.tmsc » Messages posted by cata.tmsc
Buna ziua!Am un acvariu de 20L cu un caras si doi sanitari(corydoras),temparatura 21-22 de grade celsius.Am o problema cu carasul.Azi dimineata parca nu era el.Statea mai mult la fund si nu se prea misca.M-am gandit ca ar putea fi vreo infectie,asa ca am adaugat un sfert de lingurita de sare(dizolvata) in apa.Intre timp pare ca si-a revenit,dar am observat ca are ochiul stang putin umflat.Ce a-si putea sa fac?
Mentionez ca fac schimburi saptamanale de apa(cate 5L),iar filtrul il spal cand schimb apa.Ii hranesc cu fulgi/granule TetraMin,iar la caras ii mai dau in loc de acestea mazare fiarta din cand in cand.

Stiu ca o sa ma certati (ce cauta un caras intr-un acvariu asa de mic?),dar asa l-am primit si nu am cui sa il dau.Sper sa ma puteti ajuta.Va multumesc!
Acesta,cel putin, nu are nicio treaba cu plantele.
Din contra carasul ii agaseaza pe ceilalti...Cel putin asa facea acesta cu scalarul...
Sa stii ca sa ii chinui este ultimul lucru pe care l-asi face ...Daca ai fi vazut cum era acvariul cand l-am primit.....
Buna seara!Puteti sa-mi ziceti si mie ce pesti se inteleg cu carasii si sanitarii (coridoras).
Va multumesc!
Da super
Gata...nu intelegeam eu la ce va refereati voi cu locatia
Ai dreptate scuze...am inteles eu gresit.Daca v-ati suparat pe mine scuze...
Buna seara....Am spalat din nestiinta buretele de la filtu in apa de la robinet si cred ca am omorat bacteriile.Ce trebuie sa fac sa se refaca echilibrul?
Va multumesc!
Ciclul azotului mi l-am mai dat cineva,si am vazut ca l-am sarit cu totul
Ghidul a fost primul articol care l-am citit de cand am intrat pe site,dar io ma refeream la faptul ca imi lipseste experienta.
Multumesc pentru toate sfaturile.Sper pana la urma sa fie bine...
De cand am primit acvariul numai la robinet il spalam,dar cand am vazut ca apa se face verde in 3 zilea,m intrebat la PET-Shop si mi-a zis ca poate din cauza ca-l spal la robinet.Astazi de exemplu cand am schimbat apa l-am clatit in apa scoasa.Eu eram curios daca se mai regenereaza bacteriile,pentru ca am vazut ca parerile sunt impartite.
Buna ziua....am facut o gresala de incepator,am spalat astazi buretele de la filtru in apa de la robinet.Credeti ca am compromis bacteriile care tin apa curata?
Va multumesc!
DA buretele il spal in apa pe care o scot din acvariu.Din pacate nu am cui sa donez scalarul.
Aveti dreptate nu l-am ciclat cand i-am pus substratul.Cred ca aceea ar putea fi problema.

Imi cer scuze sunt nou si nu am stiut.
Am un acvariu de 20L primit de la un vecin de aproximativ 3 saptamani.NU avea substrat incalzitor,termometru,ci doar filtrul(5W).Cu timplu le-am achizitionat si am mai luat si o planta(acum am doua in total) si un element de decor(din lemn).Am urmat intocmai instructiunile celui de la PET-Shop:am spalat foarte bine substratul,temperatura la termostat este setata la 25 de grade,filtrul merge in continuu si il spal regulat in fiecare saptamana,ii hranesc de 2 ori pe zi (dimineata si seara) alternativ cu fulgi si granule TetraMin,le schimb apa o data pe saptamana(cate aprox. 4 litri si am grija ca apa sa fie fara clor pentru ca o las peste saptamana intr-un bidon fara capac).Mentionez ca am 4 pesti un caras,un scalar si doi sanitari(Cory).
Totul bine mersi pana cand au aparut acele probleme cu scalarul care nu mananca si caruia i s-au rosit aripioarele.Ba chair acum s-a intrucat parca i s-au mancat aripioarele la varfuri si nu le mai prea misca.
Va rog daca stiti vreo solutie nu ezitati sa mi-o spuneti.Nu vreau sa incep cu stangul aceasta pasiune.
Va multumesc
Salut ma numesc Tomescu Catalin-Mihai si sunt elev in clasa a 11-a.In domeniul acvaristicii sunt incepator,dar incerc sa invat pe cat se poate(citesc pe forumuri,ma uit la tutoriale,intreb la PET-Shop-uri).Am mai avut un acvariu la care am tinut foare mult cand aveam 5 ani,dar pana la urma am fost nevoit sa-l dau.Acum am primit un acvariu cadou de la un vecin,si a reinviat pasiunea de altadata.Acvariul nu era foarte "dotat" in sensul ca nu avea substrat,nu avea incalzitor si nici termometru.Cu timpul am acoperit acele goluri si am mai plantat si cateva plante si un element de decor din lemn.Momentan am un scalar,un caras si doi sanitari(Cory) Inchei prin a va ruga sa ma iertati ca a durat atat pana am postat aici si sa nu va suparati pe mine daca pun intrebari mai aiurea,dar sunt inca incepator si nu mi-am fixat inca "baza".

Va multumesc pentru ca ati facut un astfel de forum pentru pasionati,si sper sa ne intelegem bine.
Buna ziua,am o problema cu un scalar,nu mai mananca bine(mai mult se uita la mancare)si are putin sange la aripioare.Va rog spuneti-mi ce a-si putea sa fac.Ceilalti pesti par sa se sita bine,numai cu el am probleme.
Va multumesc!

Forum Index » Profile for cata.tmsc » Messages posted by cata.tmsc
Go to: