[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei Panainte
Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Acvariu fara plante= steril , nu este nicio problema , numai ca nu e la fel cu unul plantat . Incearca sa citesti cam tot ce ti-a dat Dolly si dupa unde nu esti sigur intrebi , mai mult ca sigur acum ai multe intrebari si daca o sa citesti o sa gasesti sfaturi utile pentru inceput .
E cumva albastru ? Daca da scoatel de acolo , fara suparare , eu am folosit in primul acvariu , bol de fapt pietris albastru si roz deci credema ca nu poti crea ceva placut cu acea culoare , spre exemplu daca vrei ceva plante naturale frumusele poti face in felul urmator , cumperi o punguta de aquabasic de la jb, sau niste florapol , ceva pietris de 2-3 mm parca gasesti in hornback cat vrei , sau ceva manado daca iti place culoarea , si faci un strat cum scrie pe punga , acelea sunt recomandarile producatorului , si astfel obtii un strat bunicel pentru plante , si dupa bagi niste plante cu crestere rapida care sa iti consume substantele daunatoare .
Multi dintre vanzatorii pet shopurilor sunt neexperimentati in domeniul acvaristici , eu am dat de astfel de persoane care nu stiau macar ce e ala sol fertil intr-un acvariu ;) , eu spre exemplu am folosit bionitrivec de la sera si dupa 3 zile datorita situatiei am fost nevoit sa bag si pesti si nu am avut parte de niciun deces dar asta e alta treaba , deci daca ai rabdare chiar daca o sa folosesti si bacterii si toate cele asteapta macar 2-3 saptamani minim pana sa bagi pesti , e cel mai sigur , eu am patito cu algele si alea alea al meu e cam setat de 1 luna si abea acum daca pot spune ca e ciclat , dar na stiu cum e, cand te arde sa vezi niste vietuitoare sa misune pe acolo in bazin
E bine cam ce ai facut , dar nu strica putin substra fertil si poate un strat mai gros de pietris , nu se stie poate in viitor vei baga si ceva plante , iar ca pesti poti alege si ceva microrasbora dar sunt foarte draguti.
Chiar arata foarte placut ochiului acvariul tau iar tetrazona aia sunt ai naibi de draguti . Cei drept o sa iti de-a bataie de cap filtrul ala micut , eu am un aqua el fan1 plus , si la 60 litri dupa 5-6 zile abea mai palpaie putin , dar nu-i bai ca il speli si trece la treaba dupa , pe viitor poti incerca un filtru hang on si astfel economisesti si loc in bazin nu e tare scump , si deci asteptam pozele cu mititelu .
Se poate inchide. Intrucat nu a fost nimeni interesat acvariul va fi pastrat si reamenajat . Multumesc de gazduire
Ti-am mai zis si in alt topic , ia legatura cu colegul Marian4232 , eu de la el am luat si il recomand

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12495.page
Roger that . Bomba nou pusa in actiune sper sa mai fac rost de niste banuti zilele astea ca am gasit un reductor +electrovalva dupla, si sper sa pot sa ajung cu ph-ul la acea valoare. Multam de sfaturi
Cei drept in ultimul timp frunze am cam avut la suprafata , caci imi cheleau stauroginele si blyxa de la temperatura mare , si cei drept le cam dau de 2 ori pe zi sa manance la pesti , nu e cam mic 6,2 phul ? deci trebuie sa cumpar reductor la butelie cat mai repede ca sa-i dau drumul caci bomba nu are randament
In ultimile zile am avut parte de o invazie de melci comunitari , cu ce pot cumbate aparitia lor ? Botia macracantha face treaba ? sau melcii asasini ??
Stiu cum e cu manado imi mananca zilele de fiecare data cand il aspir ) . Vezi ca vinde colegul marian4243 si Pps-Pro si Trace mix plus , dar vinde si separat , dar pentru inceput ca sa nu dai in altele poti lua pps si trace mix plus si sa le dozezi conform producatorului si sa vezi rezultatele , eu folosesc de 2 sapt acesti fertilizanti si deja se vede cum Aromatica s-a inrosit :X , si celelalte plante au inceput sa o duca mai binisor. Pacat de manado ca are o culoare foarte placuta...
Ideea e ca nu e de ajuns numai fertilizanti , trebuie sa ai si lumina de ajuns , o instalatie de CO2 , fertilizanti macro , pe langa cei micro pe care ii folosesti tu . Eu de exemplu am un acvariu de 65 litri , la fel ca al tau , si folosesc asa : florapol peste care am pus manado , Macro: Pps-Pro , Micro: Trace mix plus si cateodata si feropol 24 , Bomba CO2 , lumina 2x15w , cei drept manado la inceput absoarbe din fertilizanti si nu prea am vazut cine stie ce evolutie la plante , insa acum parca au inceput sa creasca mai frumos . Deci tu ca sa ai randament trebuie sa indeplinesti 3 criterii importante :

1.Lumina suficienta
2.CO2 bomba sau instalatie profi.
3.Fertilizanti micro si macro .
Si nu strica schimburi de apa cu apa de osmoza daca ai de unde sa faci rost.
Da intradevar poate se intelege putin gresit. Se vinde ori numai acvariul cu 80 ron , ori acvariu +capac 150 ron , fara flora fara fauna , CAPACUL NU SE VINDE SEPARAT . Multumesc ciprian pentru clarificare
Cumpar Reductor dedicat acvaristicii cu robinet pentru reglaj fin , cu sau fara electovalva , pretul in functie de starea reductorului.
Mai multe poze gasesti la coltul incepatorului cu acvariul meu sau pe mess id : andrei.panainte89
Bine ai venit.
La multi ani.
Bine ai venit
Pai eu am luat o butelie de 1.5 kg cu 100 ron (fara revizie ) , un reductor cam 150-200 ron , un numarator de bule 10 ron cam asta ar fi minim minim , tinand cont ca ai deja taifunul
Acvariu Ocean Free 65 litri , dimensiuni L=60 , l=30 , h=37 cm , cumparat de 1 luna , nu prezinta nicio zgarietura , capacul este modificat astfel incat sa intre 2 neoane , nu se vinde separat decat acvariul cu 80 ron , sau impreuna cuu 150 ron . Detalii aici sau la telefon 0769272940
Salut. Si bine ai venit

Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Go to: