[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei Panainte
Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Se pare ca dupa a 5 a zi de tratament medicamentos pesti isi revin , un singur neon mai prezinta cateva puncte in rest toti ceilalti sunt sanatosi si plini de viata . Insa acum am nevoie de putin ajutor, vreau sa dau plantele acelea mari din acvariu cea din stanga si cea din dreapta dar nu prea stiu ce specii sunt deci daca puteti sa ma imi spuneti ar fi perfect nu voi mai atasa poze pentru ca se vad destul de clar in pozele anterioare , as vrea sa o inlocuiesc pe cea de langa filtru cu o tufa destul de deasa de dildiplis , iar pe cea din dreapta cu cateva fire de eustralis care astept sa imi creasca , iar in centru sa fac loc pentru rotala macranda ;;).
Si sa nu uitam ca prestiunea exercitata de coloana de apa creste odata cu inaltimea , daca doresti poti face un mic calcul daca iti rezista nu trebuie decat sa calculezi presiunea exercitata de apa si sa o compari cu rezistenta sticlei si a lipiturilor , o lipitura executata corect este aproximativ 0,8 din rezistenta sticlei , si inaltimea de 60 e cam mare , dar in functie de locul unde o sa-l amplasese o sa-l faca cat de inalt crede de cuviinta , ca banuiesc ca nu o sa te urci pe scara ca sa poti sa umblii in acvariu
Multumesc mult , vedem poate isi revine la mine , plus ca am schimbat si fertilizantii , am trecut pe Pps Pro si Trace mix plus si unele plante au inceput sa mearga mai bine si la mine
Multumim la fel si tie un an nou plin numai de succese si pestisori sanatosi
Cumpar cateva fire de Rotala macranda , numai din Constanta
Sau poti doza dimineata macro si seara micro
Superb pana la ultima frunzulita
Astazi voi merge la posta sa ridic coletul cu pps pro si Trace Mix Plus , deci voi renunta la feropol si feropil 24 o perioada in functie de rezultatele obtinute cu acesti fertilizanti , ideea care este , pot sa schimb fertilizantii fara un schimb de apa sau nu stiu o sa dauneze plantelor schimbul de fertilizanti asa deodata ? plus ca acum fac si un tratament cu punktol .
Astazi cand am revenit acasa , dupa ce am lasat setata apa pe 31 de grade nu am observat nicio schimbare , de luni de cand plecasem , deci am trecut pe tratament medicamentos , am cumparat punktol de la jbl si am dozat conform prospectului acum sper sa aiba succesc asa , pentru ca am lasat la 31 de grade 2 zile si m-am cam umplut de alge... cred ca mi-a lasat fratimiu non stop lumina aprinsa ) , una din plante care e cu mai multe frunze m-am riscat sa o chelesc putin de frunzele cu alge , insa cealalta are cam 10 frunze si e cu frunze mari si mi-e ca daca ii rup frunza aia o sa se vada naspa , iar aromatica s-a inrosit la varfuri insa s-a umplut si ea de alge , insa un lucru bun am gasit si eu cand m-am intors , puii de eustralis au inceput sa creasca foarte frumos.
Coleg constantean cu acvariu bengos
Nu pot decat sa zic decat ca mie imi place , desi inca pana acum nu am avut acvariu cu ciclide la sfaturi si critici nu am ce sa zic sa-i lasam pe cei mai experiementati sa isi de-a cu parerea . Ape limpezi
Punele aici pe www.imageshack.us si copii linkul aici
Incearca sa le schimbi rezolutia , e mai usor , si pune cate una
Salut si bine ai venit , si sarbatori fericite , Indicat pentru prima prezentare era sectia Despre noi , asteptam si ceva poze
Salut si craciun fericit .Si bine ai venit.
Daca nu te deranjeaza as avea un sfat pentru tine :
Muta filtrul in coltul celalalt si indreapta jetul de apa in sus si ridical putin mai sus , si astfel la suprafata apei se vor produce mici valuri care vor satisface nevoia de oxigen a pestilor , si astfel nu vei mai avea nevoie de pompa de aer pe care vad ca o folosesti pentru oxigenarea apei , plus ca poate in viitor iti vei dori mai multe plante si astfel vei apela poate si la o instalatie de CO2 care nu v-a avea efect daca tu o sa oxigenezi asa de mult apa caci nu se va mai dizolva CO2 insa asta e alta poveste.

Si nu cred ca era nevoie sa mai folosesti si intarituri , folosind sticla de 10 mm era de ajuns , am vazut la un coleg de-al nostru acvariu de 300 litri si sticla de 10mm fara nicio intaritura . Nu le lua ca pe niste critici , ci ca pe niste sfaturi .
Sarbatori fericite incontinuare
coana_andreea wrote:Ti-am zis si eu intr-un post mai sus, eu nu am scapat de gris cu punktol....am stat cu aerare multa si cu temperatura la 31 de grade 1 saptamana si cand am vazut ca se intindea si la ceilalti am intrat in panica. Imediat cum am pus punktol...

Pai ai folosit sau nu punktolul ca la inceput ai zis ca nu ai folosit , si dupa ca ai scapat imediat cu punktol , scuze daca nu am inteles eu , temperatura mare si aerarea a avut efect la black phantom , insa la calistusi inca nu a avut efect , nici la neoni , insa mai astept cateva zile si dupa daca nu se rezolva bag medicamente, idee este ca nu prea vreau sa folosesc medicamente ca vreau sa dau pestii sa raman numai cu neonii
Din pacate cel de la Evo este cam puternic , nici eu nu il folosesc pentru ca face valuri foarte mari , cel de la AquaEl are debit reglabil
Rabdare am nu este problema , insa ma gandeam sa nu dauneze temperatura la plante plus ca am bagat aerare la maxim si CO2 nu se mai dizolva in apa.
Nea Albert , daca asta e a 4 a zis si se pare ca au luat si alti pesti gris , doar tetra black phantom au scapat de boala ce zici sa mai las temperatura la 30 grade ? vor fi afectate plantele ?
Acum am vazut si eu unde am gresit ) . le legasem in paralel nu in serie

Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Go to: