Message |
|
Eu am avut bonus la acvariu un filtru mai mare tot de 550 l/h dar era prea mare ocupa mult spatiu si intradevar era mai puternic , mult mai puternic, si imi facea niste valuri in acvariu ziceai ca-i furtuna , si am renuntat la el in favoarea unui Aqua El Fan1 plus de 320 l/h parca de care sunt foarte multumit . Deci ca un raspuns la intrebarea ta din partea unui incepator asta in cazul in care ai deja achizitionat filtrul aquael sa il folosesti numai pe ala .
|
 |
|
Deci pretul pentru ACVARIU este de 165 RON cu filtru , 56 RON MANADO , 15 RON FLORAPOLUL , ATAT M-A COSTAT PE MINE TOTUL , acvariu achizitionat din petshopul din brick de langa farmacie , Acvariu nou in cutie fara urme de zgarieturi sau crapaturi sau orice alt defect , intradevar este marca Ocean Free , nu este haile Tetra sau alta firma care intradevar au un pret mai mare , daca te uiti la postul meu o sa vezi acvariul si capacul si filtrul care l-am primit  mai am si bonul fiscal daca nu ma crezi 
|
 |
|
Uite cat am dat eu pe un acvariu de 65 litri . Deci acvariu +capac cu 1 neon +1 filtru intern pret total 165 ron , bonus un starte kit , acvariu marca ocean free , + 1 punga de manado de 10 litri inca 56 ron , +1 cutie florapol 100 15 ron , total 236 ron ;) Tin sa precizez ca este nou acvariu , nu este home made .
|
 |
|
Intrucat vreau sa dau cativa din pestisori , si anume perechea de xifo , perechea de moly , si 2 zebre , vreau sa imi iau alti pestisori , ma gandeam la tetrazona , dar am inteles ca nu se inteleg cu neoni , ce alte specii de card as putea baga cu calistusi si neoni , as vrea sa imi iau niste pestisori mai vioi mai activi nu puturosi 
|
 |
|
Si cateva poze cu noul acvariu. Sper ca in viitorul apropiat sa apara si ceva plante tip gazon si sa renunt la pesti aceea care i-am avut la inceput si sa vina noi locatari 
|
 |
|
Salut. Si bine ai benit
|
 |
|
Multumesc mult pentru sfaturi
|
 |
|
Diferenta de pret intre oto si sae nu vad pentru ca in petshop am vazut sae cu 10 ron , deci o sa ma indrept catre oto , insa Creveti amano si red gasesc oare la pet-shopuri ?
|
 |
|
Ar fi de ajuns un singur tub sau trebuie sa le bag pe amandoua ? Ce parere ai de acel filtru ?
|
 |
|
buturuga si capacul
|
 |
|
Deci ca urmare deschisesem topicul acesta cu ideea reamenajarii acvariului , dar ca urmare am decis sa cumpar alt acvariu , si deci azi am mers la cumparaturi , am cumparat un acvariu de 65 litri , insa am doua nelamuriri : acvariu a venit cu un neon in capac si anume un silvana parca de 15 w, cu reflector , sigur nu este de ajuns iar eu mai am de la celalat acvariu neoanele numai ca sunt de 14w insa nu prea stiu cum sa le inghesui in capac si as dori un sfat ceva , voi atasa o poza cu capacul , iar a doua nelamurire este urmatoare , ca bonus am primit un filtru intern , unul destul de mare 520 l/h ,dar care arata ca in poza , nu prea stiu ce sa zic de el , l-as folosi pe cel de la vechiul acvariu AquaEl fan 1 plus care e de 320 l/h care mi-a lasat o parere mai buna pana acum , aveam apa cristal in vechiul acvariu, deci voi ce sfat imi dati ? ca decor am bagat o buturuga si o epaca pe care am primito cadou iar plante am ales ce era mai frumos din vechiul acvariu dar o sa caut sa cumpar un anubias frumos si niste parvula ca sa fie mai bogat si in fata , iar ca substrat am ales florapol 100 si manado 10 litri. poze mai clare cu tot acvariul si cum a iesit maine cand se limpezeste apa ca am folosit si nitrivec si s-a tulburat
|
 |
|
Maine am in plan sa merg sa imi cumpar un acvariu mai mare  . deci daca vrei sa experimentezi un astfel de peisaj la mine in acvariu te invit cu cea mai mare placere  ). m-am uitat la " enspe mii " de poze cu acvarii si tot nu stiu cum sa-l amenajez 
|
 |
|
oki atunci maine mergem la cumparat de SAE 
|
 |
|
multumesc . dar cel mai probabil le voi taia pe cele care au aceasta alga . alta solutie mai practica nu am gasit...
|
 |
|
s-a vandut
|
 |
|
banala banala dar vad ca incepe sa se extinda in acvariu. cu ce as putea combate aceasta alga ? ma gandesc sa renunt la plantele care au aceasta alga si sa le salvez pe celelalte . este posibil sa fie din cauza fulgilor de la tetra TetraMin sa se descompuna si din cauza asta ?
|
 |
|
Am inteles.eu de obicei cand schimb apa sifonez si pietrisul iar dupa ce umplu bazinul cu apa iau cu minciocul toate frunzitele si ce se mai ridica la suprafata ca sa nu ramana resturi in apa. Multumesc pentru sfaturi
|
 |
|
google translate  rezolva tot . m-am dumirit unpic de alga asta, ca mancatori de alge eu as avea 2 ancitrusi si 2 black molly dar care vad ca nu sunt interesati sa o consume. cum as putea sa scap de ea ?
|
 |
|
incearca sa o fierbi cateva ore prima data , dupa tine-o 1-2 saptamani in apa cu schimb macar 1 data pe zi de apa , eu am o buturuga cumparata din pet shop si o am de mai bine de o saptamana in apa si tot mai iese culoare din ea
|
 |
|
cealalta
|
 |
|