[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LUPmic
Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Message
Cred ca am oproblema, la suprafata apei a aparut ca o mazga gri. Sau este praf din camera? Apa nu s-a tulburat aaa si nu am capac la acvariu si am facut deja un schimb de apa de 10 l.
Cred ca le-am gasit Bacopa si Cabomba. Merci Andras pentru link. Acvariul este cumparat fara capac (500x300x300) si ma gandesc sa ii fac eu capacul. Astept sfaturi, poze etc. deja am trimis mail uniu prieten care lucreaza in tipografie daca imi poate aduce tabla de Al pt neoane :-) .
Nu am substrat, doar niste pietris(2-4 mm parca) si nu am pus ni fertilizator sau alte cele.
Pai mai sus scrie ca am 2 Anubias. Si mai am un "marar" si inca unele cu frunze mici (dar "mararul si cele cu frunze mici le-am luat la "oferta" , vanzatorul a zis ca e posibil sa moara .
Am mai citit despre Ancistrus si m-am mai linistit, sunt activi seara si noaptea. Asa este pentru ca i-am urmarit aseara cu lumina mai putina(adica doar cea de pe hol). Cica ar ajunge chiar la 13 cm iar tipul de la magazin a zis ca nu mai cresc mult.
Pentru iluminat trebuie un anumit tip de "neon", tub fluorescent? Sau e bun orice tub? Cum se calculeaza?
500x300x300mm
Cat de mari se fac neonii, pentru ca eu am acvariu de doar 45l.?
credeti ca s-a intamplat ceva cu ei? Ieri erau mai vioi, iar azi dimineata stateau ascunsi dupa filtru, acum stau numai pe fundul apei si nu se misca.Decat foarte putin.
Da , inca sunt mici , am sa vad cand vor creste. Iar cu bagatul in acvariu a fost respectata acomodarea si la primii veniti in acvariu . Am luat anubias pentru ca am citit ca e mai usor de intretinut, si sunt incepator.
45 de litrii, iar filtrul (intern) eheim pentru max 60 dar il tin pe minim
Salutare! Sa va povestesc cum am ajuns sa iau acvariu. Am fost la pescuit iar la inoarcere am pastrat un caras mai mare in cada pentru fetita mea. Insa pestele nu vroia sa manance neam.I-am spus copilului ca trebuie sa-l eliberam, de aici a inceput circul (plansete, etc). Intr-un final am convins-o sa eliberam pestele, dar cu promisiunea sa-i iau acvariu.Am dus pestele in parc (Tineretului) iar joi(22.05) am cumparat acvariul, filtrul , pietris si niste plantute. Intre timp am citit mai multe articole pe forum iar de vineri am spalat acvariul , pietrisul . Am pus pietrisul , plantele, apa si am pornit filtrul. Astazi am cumparat 2 goldancistrus (asa scria la Hornbach) , termometru si am mai luat 2 plante Anubias. Urmeaza sa mai iau cativa neoni (ca asa am citit sa iau macar 6).Astept sfaturi , critici sau mai stiu eu ce. Multumesc pentru rabdare.
 
Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com