[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ceatza
Forum Index » Profile for ceatza » Messages posted by ceatza
Message
Acvariu la apa ! Rabdare si tiutiun deacuma! Are o saptamana de cand este pornit iar piatra vie cured(fiji) a venit ieri si data la apa.
image
image
image
image
Mugurel tata cand e ziua ta? Sa punem mana de la mana si sa luam pe datorie un aparat, camera de filmat! Cand vin acasa iti bat direct la usa ca sa stii, sa nu zici ca sunt obraznic
Ai inceput cu stangul fara ciclare (1luna aproximativ) , multi pesti (o ciorba) . Ai nevoie de 1litru pe cm de peste iar tu nu ai filtrare biologica deloc in acvariu doar un filtru intern cu un burete mic. Ai nevoie de un filtru extern cu medii filtrante biologice gen siporax matrix etc. Plante naturale nu de plastic pietris normal nu colorat (nu te dor ochii?) trebuie sa fie cat mai naturala privelistea. Nu schimba atata apa zilnic cum zice colegul in 7 zile cite 10litri de apa ai 70% din cantitatea de apa a acvariului si nu ai sa faci niciodata o ciclare in acvariu ai sa ai numai probleme cu acvariu calitatea apei stabilitatea ei. Apa la acvariu se schimba saptamanal 20% aproximativ depinde ce ai in el faci schimb de apa prea mare ai sanse sa deciclezi acvariul . Se poate folosi apa direct de la robinet fara probleme .

Citeste ciclul azotului intr un acvariu , compatibilitati pesti si la ce temperatura traiesc ei .

am scris rapid sunt la servici , lipsesc virgule etc etc
Pompele au amandoua controlere wirless cu transformatoare separat le pot face master slave
Salutare ma numesc Alin sunt din Iasi momentan locuiesc in Anglia, si asa incepe aventura mea in lumea muraturilor dupa multi ani de acvaristica dulce.
Pentru uni sunt cunoscut, iar pentru alti un strain pe alte drumuri in ale acvaristici .

Aqua nano 40 55litri (40x40x40) cu sump in spatele acvariului

Aparatura :
2x pompe jebao rw4
skimer tunze 9002
Lampa tmc ultima 1500 NP cu controler TMC 2 canale cu functie storm
salimetru aquamedic cu termometru incorporat
Pompa recirculare de la acvariu 600l/h posibil sa fie inlocuita cu eheim 1000
incalzitor de la acvariu 55w

Medii filtrante :
2l matrix + 1l denitrate
Substrat 5l aquamedic 2-5mm uscat (plus 5l nisip viu 1mm cand voi starta acvariul ) grosimea va fi probabil 6 cm substrat
5kg piatra vie (am vrut 10 dar mi se pare multa)
Seachem stability a venit cu matrixul si denitrate


Acvariul nu este startat probabil 1 luna mai astept sa fac un stand unde sa pun un bidon pentru RO si pompa auto top up TMC cu 1 sau 2 senzori plus toate acareturile ce tin de bazin.
Sare voi folosi red sea coral pro am inteles ca este ok sau aquavitro daca ma dau bani afara din casa zise Batman cel tanar si frumos .
Lampa controlerul, pompele, materialul filtrant au fost luate la indemnul si ajutorul colegului Um134235.

Acum incep intrebarile , ce teste imi trebuie pentru inceput dupa 1 luna de ciclare ? Vreau sa tin cresc zoasi ciupercute GSP, 1 sau 2 creveti , pistol shrimp cu goby simbioza , 1 pereche de nemo si cam atata dupa ce se stabilizeaza acvariul si o sa vina vietatile pe rand, plus echipa CUC.


Astept comentariile voastre sfaturile sa ma indrept pe un drum bun si corect , nu ma grabesc ca fata mare la.... nu am experinta cu muraturile , experienta de la dulci e degeaba ca nu ajuta aici. Ce imi mai trebuie sa cumpar, sa adaug la bazin pe langa tot ce am dupa stabilizare acvariului.
Piatra vie trebuie lipita sau sa fie asezata pe ceva gen egg crate sau direct pe nisip ingropata?

Uni dintre voi probabil vor spune sa renunt la acvariu si sa l fac cu sump sau mai mare 100l , nu am foarte mult timp liber de schimburi mari de apa si de bibilit foarte mult. Vreau sa incep cu ceva mic sa prind experienta nu cu multa cheltuiala pe substante, sare, consumabile.

Va multumesc si astept indrumarile voastre .

image
image
Bine ai venit !
Seara buna !

Se pare ca a venit vremea sa inchid acest jurnal, acvariu. Poate pe viitor o sa ne vedem la saramuri mici dar vom vedea ce ne rezerva viitorul pe alte meleaguri...

Aproximativ toate plantele au ajuns la Eugen Stanga , Ancamarketing si colegul Paranoid(Razvan) sa se bucure de ele si sa iasa ceva frumos in acvariile lor ca pe mine m-a durut inima cand am scos ieri toate plantele din acvariu, deja este uscat si trecut in standby cu toate acareturile lui trecute in conservare .

Va multumesc de gazduire si deacuma am sa urmaresc din umbra miscarile aici , ape limpezi va doresc si numai bine !

Cu stima Alin,
Toti este sanatosi aici! ...de 10min rad ca prostu ... pana si melcu s a molipsit de costumu lu batman cu jet
Si daca tot m a vizitat colegul Razvan (paranoidjack) si a vrut sa rida de mine sa ma testeze daca sunt bun de munca precum aia mici cu ochi trasi, mi a facut cadou putin gazon ca deh cand vrei sa ti bagi joc de un coleg de suferinta ii dai deastea

http://img.plici.ro/images/2015/01/08/20150108_17284898273.jpg

http://img.plici.ro/images/2015/01/08/20150108_2037390437c.jpg

http://img.plici.ro/images/2015/01/08/20150108_20380172b77.jpg

http://img.plici.ro/images/2015/01/08/20150108_20374877a9d.jpg





Asta rapid dupa plantare le am mai asezat ca sau ridicat dupa cum se vede putin HC si l am repozitionat , dracoveniilea alea draci de cory panda + melci de substrat tre sa fie cineva care sa te faca simiti ca lucrezi si nu degeaba )
Mersi edy chiar ma gindeam sa ti dau un telefon sa iti vizitez marinu si mi am adus aminte ca l ai home si nu la servici. Ceti fac salbatici?
mugurel wrote:N-ai zis nimic duminica de gandul ce te bantuie.
Asta nu ca daca ziceai aveai acum reciful in bataia valurilor, dar ai toata sustinerea mea in acest proiect.

PS uite ca deja fac promisiuni si nimeni de aici nu mi-a vazut acvariul (aia cu nu ma pricep la poze poate ca tine ...)



Salut Mugurel ma bantuie si ma bantuie rau gandul ala(saratel) dar din pacate se pare voi amana aces gand si vis pentru ceva timp , va trebui sa parasesc tara in curand si sa desfintez si bazinul de 300litri. Am sa l tin pana primesc unda verde si dupa aia il trec offline pe dumnealui.

Poate unde ma duc imi voi face un nano ca si colegu nostru Dan Pavelescu dar sa ajungem noi sanatosi si bine si om vedea ce ne rezerva viitorul ;) mai ales ca sunt oferte variate si ok si mai sunt si colegi de forum prin apropiere pentru ajutor

Nu ai timp esti puturos la poze si nici nu vrei ce sa mai mintim acuma (joke). Poate ajung pe la tine sa mi clatesc ochi cu bazinul tau ca mi ai dat cosmaruri )

Am sa mai pun niste poze sa ti fac in ciuda daca tot ai zis ca le am cu ele ahahha , dar nu cred ca stiu sa fac poze doar click si gata
Va multumesc pentru cuvintele frumoase si de primire pe forum! De dimineata rasfoiesc pagingi interesante de pe forum si nu am facut nimic la servici sa dea draci in ele acvarii sarate si care le a inventat ca imi vine sa pun mana pe ciocan si sa mi dau doua peste maini ).

Stefane multumesc , poate ne intilnim la o cana de vin fiert si cu colegu care am vazut ca e din Iasi, si asa ca noi numa in viteza ne am vazut mai stam la discuti despre plantate daca muraturi au pus alti
Pana una alta luati si vizionati un mic filmulet 300 litri: http://youtu.be/b3JNT5s0JRA
Daca ajung pe la Bucuresti , vin cu un bidon de suc de mere si bere ca nah merge dupa suc berea )
Ma numesc Alin si sunt din Iasi uni dintre acvaristi de aici ma cunosc personal sau virtual de pe alte forumuri, nu mi place sa am multe conturi pe diferite forumuri e greu de urmarit si fura timp mai mult la citit . Am ajuns aici pe forum deoarece am citit posturi interesante de acvaristica marina (ma tenteaza unu mic mic) momentan detin un acvariu de 300litri(120x50x50) sticla float 10mm lipit cu silicon dow corning negru acasa

Bazin 300litri

Iluminare - 5x54w 3 x 965 osram 1 x 830 osram 2 x reflectoare

Hardware - 2 filtre externe 1 x jbl 900 plin cu material filtrant biologic piatra ponce , eheim substratpro, jbl micromec fara bureti doar un strat fin de perlon sus, skimer chinezesc
1 x eheim eco pro 600l.h parca , plin tot cu material biologic piatra ponce si un strat fin de perlon
- termostat fluval tronic 300w
- butelie co2 10kg , reductor dennerle evolution deluxe , reactor co2 jbl taifun, ph permanent jbl
- fertilizare micro macro 8ml in fiecare zi, mai sar zile de fertilizare uit deah batrinetile sau timpul

Substrat - manado simplu

Fauna - 5 bolivieni ,5 laetecara dorsigera , 7 cory panda , creveti red chery, 1x kuli (a ramas singur) .... plante fara numar. La inceputuri am detinut discusi tot in plantat.

Va salut si numai bine , vor urma si poze
 
Forum Index » Profile for ceatza » Messages posted by ceatza
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com