[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dberger
Forum Index » Profile for dberger » Messages posted by dberger
Message
Bine ca ne-am agitat noi sa ne dam cu parerea... dar nu ne-a spus ce inseamna "drojdie de bere activa" (sunt foarte curios).
viulian wrote:Aici este un articol: http://botit.botany.wisc.edu/toms_fungi/dec2002.html unde spune ca berariile prefera varietati de drojdie care produc mai mult alcool si mai putin CO2, pe cand la 'bucatarie' se prefera drojdia care face mai mult CO2 si mai putin alcool.

Am folosit doar drojdie de bucatarie, iar articolul ma face sa cred ca drojdia de bere s-ar putea sa dea mai putin CO2 decat cea de bucatarie. Ar merita incercat daca drojdia de bucatarie n-ar fi atat de ieftina

Nu exista o varietate de drojdie de "bucatarie" si alta de "bere". Este una si aceeasi specie Saccharomyces cerevisiae. Cel mult este vorba de starea de conservare si, de cat timp are nevoie drojdia impachetata sa se activeze. Ce prefera berarii sau brutarii este altceva. In procesul de fermentatie a zaharurilor (glucoza) drojdiile produc alcool (fermentatie alcoolica) si dioxid de carbon. Evident ca berarii 'viseaza' sa produca cat mai mult alcool pe unitatea de glucoza iar brutarii au nevoie de CO2 pentru dospire (ca sa fie painea pufoasa).
Cred ca se gandeste ca drojdia de panificatie "la pachet" e artificiala (de fapt, este chiar drojdie de bere compactata ). Poate are o sursa "directa" de drojdie de bere de la fabrica. Dar uita ca drojdiile ca orice "planta", prin chemosinteza, produc substantele necesare vietii, degradand un substrat organic. In acest caz zaharuri.

Si eu sunt curios sa vad, sa aflu, cum functioneaza o bomba naturala. Pana acum cea 'naturala' pe care o folosesc, dupa retele de pe acest forum, functioneaza foarte bine.
Daca tot esti in faza de documentare poate ar trebuie sa citesti si aici. Koala se documenta, ca si tine, pentru un acvariu marin. O parte din intrebarile tale isi vor gasi raspuns acolo.
Ti-am scris PM
NU sunt expert dar, cel putin agita suprafata apei, sa nu se mai formeze biofilm, in acest fel sa ai schimb de gaze intre cele doua medii (apa/aer).
Ca orice organism viu si plantele respira. Atat ziua cat si noaptea consuma oxigen. Evident ca in prezenta lumini elibereaza oxigen prin fotoliza apei. In acelasi proces de fotosinteza consuma dioxid de carbon pentru a prepara glucoza. Din aceasta cauza apar fluctuatii de concentratie oxigen/dioxid de carbon in ciclul zi/noapte.
Ciclul azotului

Ape limpezi!
 
Forum Index » Profile for dberger » Messages posted by dberger
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com