[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dberger
Forum Index » Profile for dberger » Messages posted by dberger
Message
Nu ai nevoie de stand sudat. Cel mai simplu e sa-ti facu 3 corpuri de melaminat alaturate pe care asezi o placa de MDF si, ai rezolvat problema.
La dimesiunile alese de tine 10 mm e suficient. Cu intaritoare "H", aici gasesti o unealta utila pentru calcularea grosimii sticlei in functie de dimensiuea aleasa si de factorul de siguranta.

Spor la lipit.
masoara corpul de mobila pe care vrei sa-l pui, apoi inaltimea acvariului ales de tine si lungimea bratului tau. Trebuie sa te gandesti ca trebuie sa ajungi pana in spate (pe latime) in marginea de jos a acvariului. In acest fel o sa-ti dai seama singur care e inaltimea optima a acvariului tau, pentru a putea planta, de exemplu. Oricum inaltimea de 60cm e mult prea mare. Daca il faci de 50 cm e suficient, trebuie sa incerci sa-l faci cat de mare poti pe latime, sa ai perspectiva si sa poti sa-l plantezi, cat de cat, natural.
Severus wrote:PS Eu propun sa-i fie acordat lui sursy2003 premiul pentru cel mai inspirat titlu de topic.


sunt perfect de acord. Sunt convins ca, cei mai multi incepatori dupa prima saptamana gandesc asa, cuprinsi de disperare...
Lungimea este bine aleasa. O sa poti pune tuburi T5 de 39W, la inaltimea aleasa de tine o sa fie nevoie. In schimb, latimea e foarte mica. O sa-ti dai seama cand o sa vrei sa aranjezi plante, sa faci un acvariu-biotop sau o sa vrei sa fie un colt de natura, cat de cat, natural. Nu o sa ai perspectiva...
Pentru acvariul tau, sticla de 10mm cu intarituri longitudinale (cu o transversala "H") sunt suficiente.
da, depinde cate poturi vrei. Astept PM.
merlin21 wrote:ce rol au acele pietre?


Ti-a raspuns chiar autorul in primul post:
Black wrote:In primul cartus am pus inele ceramice iar in al doilea perlon si peste am pus pietre si pietris de tip poros (deh poate se pun ceva bacterii ).
A mai ramas un pot de Jawa moss si 4 poturi de Chrismas moss.
alyenn666 wrote:ca daca e asa cat de curand cumpar manado si scap de pietris si aquabasis.


Manado e substrat inert, inlocuieste clasicul nisip/pietris dar, sub acesta mai ales la un acvariu plantat, ai nevoie de aquabasis plus, care este substrat fertil.
bsilviu2000 wrote:EHEIM 2324/2224[/i]"?


Iti recomand Eheim, din tot ce am citit pana acum e mai bun decat JBL e901. Eu am Eheim 2224 luat de pe ebay, sunt extrem de multumit. In varianta 2324 la acelasi model 2224 ai inclus si un incalzitor. In acest fel, scapi de inca un element suparator si inestetic din acvariu, incalzitorul.
O parte din moss a fost dat. Mai sunt disponibile cateva poturi de christmas moss.
siQ wrote:Peste noapte este indicat sa las pompa si filtru mergand?


filtrul trebuie sa mearga continuu. Nu se opreste si, atentie, se curata doar atunci cand este cazul, si se spala doar cu apa din acvariu.
Ti-am raspuns, astept decizia ta.
Este vorba de planarii. Acesti viermi plati se dezvolta datorita hranei in exces care se descompune. O solutie naturala ar fi pestii carnivori. Nu sunt daunatori sunt o sursa buna de hrana.
Nu ai spus ce pesti ai in acvariu.
Severus wrote: as putea sa caut un buletin de analiza pentru apa din zona mea, ca sa-l comparati cu cel postat de Cricky.


Nu stiu in ce masura buletinele de analiza publicate de uzina de tratare a apei sunt reale. In mod sigur raportul de analiza a apei intrun laborator tert ar avea alte valori.
Am cateva poturi de Java moss si Christmas moss, cel din urma intro cantitate mai mare. Pretul este de 10 lei pe pot (10*10cm).
Trimit oriunde in tara. Transportul este de aprox. 10 lei cu Posta Romana.
laurentiuq wrote:Revin cu aceasi intrebare: E ok sa las carbunele in filtru sau pot sa il scot si sa bag alt tip de materioal filtrant? Daca da ce tipuri de materiale recomandati?


Il poti scoate linistit, carbunele se foloseste doar in urma unui tratament, pentru filtrarea chimica a apei. Foloseste spatiul pentru material de filtrare biologica.
koala wrote:@alexiumihai: Multumim frumos pentru ajutor!
- eu nu am sump!... vreau doar sa urc apa (de osmoza, pentru completarea evaporarii) dintr-un recipient aflat sub acvariu.



vreau si eu un astfel de sistem de autocompletare, imi poti spune un pret si, cum sa trimit avansul pentru bricolaj.
popescu.cristian10 wrote:daca se poate sa imi scrieti doar cei ce au incercat asa ceva sau doar cei ce au vazut asa ceva


o discutie, la fel de inutila, s-a purtat si aici. Acelasi rezultat...
incepator wrote:Salut, am construit si eu acest tip de reactor, in loc de acea canea am folosit o supapa unisens de la un nebulizator manual pentri stropit plante, intrebarea mea este urmatoarea: se aude un clipocit de apa in filtru din cauza pernei de aer ce se formeaza in partea superioara a filtrului, ce pot face sa dispara acel zgomot de apa curgatoare.Se aude la toata lumea? am un debit de co2 de cca 3 bule pe secunda relativ mic, daca inversez sensul de intrare al apei as avea acelas efect de diluare al co2-ului.

Multumesc


La 3 bule pe secunda, cantitatea de gaz este prea mare ca sa se poata dizolva intrun timp relativ scurt astfel incat, sa nu se mai formeze perna de gaz. Daca inversezi sensul de scurgere gazul se va elibera prin spraybar nedizolvat direct in apa.
 
Forum Index » Profile for dberger » Messages posted by dberger
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com