[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dberger
Forum Index » Profile for dberger » Messages posted by dberger
Message
Creative wrote:Stiti careva de unde as putea sa cumpar asa ceva ?

Sau puteti sa imi recomandati un reactor/difuzor care sa nu faca galagie deoarece am acvariul in camera in care dorm ! Acum folosesc un JBL proflora taifun p si se aude un zumzait care este destul de enervant !


mai multe informatii legate de bricolarea unui reactor DIY gasesti aici sau, daca nu esti destul de indemanatic, te ajuta bitanu.
EvilYuri wrote:Au ramas radacina 2 si 3


ce dimensiune au?
TCRadu wrote:de GH


Multumesc,

am cumparat un test, fara indicatii de utilizare, doar cu scala de culoare.
am pierdut foaia cu indicatii. Nu stiu cum se folosesc cei doi reactivi pentru a testa apa.

Cine ma poate ajuta in legatura cu modul de utilizare a testului?
stefanp wrote:Esti norocos.
Sa creasca mare, frumos si curat


sa se inmulteasca... sa poti sa dai si la altii... si noi avem nevoie...
nickvvv wrote:Multumesc frumos, sunt foarte frumoase si mari. Au ajuns cu bine la Medias


Sa te bucuri de ele si sa-ti creasca si mai mari. Ai uitat sa-ti treci locatia in profil.
Plantele si-au gasit un alt acvariu.

Multumesc pentru gazduire.
Daca tot nu a fost inchis, revin cu o noua oferta: 4 plante mari 25-30cm si pui de 10-15cm. Cei interesati sa lase PM in aceleasi conditii, se achita taxele postale cca. 10lei
gty wrote: buna treaba koala
hai sa facem un post si sa arate fiecare ce fundal a facut
sunt si eu in proiect cu un fundal mic ( e de sacrificiu acvariul )


votez si eu pentru un astfel de post "lipicios" la categoria Atelier (DIY) & Hardware
O parte din plante au ajuns la mine. Ma pregatesc sa le plantez.
Multumesc
Mai multe informatii poti sa gasesti aici sau aici. Un tutorial foarte bun gasesti aici

Spor la bricolat.
Ai PM pentru pachetul de plante.
sorinnico wrote:Mai este disponibil doar dezmembrarea filtrului Eheim 2213

image

la acesta ii lipseste capacul adica reperul 7632500?
Plantele si-au gasit o noua "casa".

Se poate inchide. Multumesc pentru gazduire.
daniel12 wrote:Acum am asa:
kH = 8
gH = 7
pH = 6,4

Controller-ul zic ca-i calibrat el aratand un pH de 6,32.


un calculator interesant gasesti aici

In cazul tau, daca mai ai pesti in bazin, nu o sa-i mai ai pentru multa vreme... concentratia este de 95ppm CO2, iar pragul letal pentru vietuitoare e de 25 ppm sau mai mare.
daniel12 wrote:Tabelul la care a facut dberger referire nu arata daca bagi 2bps cate mg/l de CO2 sunt in apa. Daca te duci sus cu kH-ul iti arata doar ca poti ajunge la concentratii letale, exact ce am patit eu, fara ca pH-ul sa varieze.


te-ai uitat in tabel, l-ai citi si, nu ai inteles nimic. Si, nu sunt sarcastic deloc, asa cum ti-a parut tie ca ar fi ceilalti colegi de forum care incearca sa-ti explice un fapt, iar tu... nu vrei sa intelegi

Apa la un anumit kH (constanta la un anumit moment, de ex. schimbul de apa) poate sa accepte o anumita cantitate de CO2 prin barbotare si dizolvare (variabila) in functie de pH (constanta pe care o stabilim noi, pe baza unui tabel-nomograma - controlata de controller). Iti fixezi o anumita tinta ppm CO2, in siguranta pentru pesti, functie de kH iar controllerul opreste barbotarea in momentul in care pragul pH a fost atins. In acest moment nu poate sa mai creasca forte mult concentratia de cO2 din bazin. Ti-am explicat ca la scoala, sper ca ai inteles.
daniel12 wrote:Vrei sa dau copy&paste dintr-un text despre kH citit de mine mai demult? Nu cred ca are rost sa fim sarcastici. Plantele merg bine cu sau fara raspunsuri la dileme.

Multumesc tuturor pentru explicatii. Voi incerca sa gasesc acel echilibru care-mi scapa momentan. Metoda E.I. e prea dificila pentru nivelul meu momentan dar o voi citi de mai multe ori pana pricep


nu cred ca a fost cineva sarcastic... dar, tu refuzi sa intelegi un fapt, plantele sunt diferite de animale. Chiar daca plantelor le merge foarte bine la o concentratie de CO2 mai mare asta nu inseamna ca si pestii se vor simti bine (fapt dovedit in cazul tau). Ca un exemplu off-topic (dar similar cu ce se intampla in apa unui acvariu): in sere cu crestere intensiva, concentratia de CO2 este de 3-5% dar in aerul atmosferic este de doar 0.03%
sorinnico wrote:Adaug la vanzare un filtru Eheim 2224 - pret 250 lei
Are furtune si tevi in/out (teava de "in" este taiata mai mica).
Cele doua sertare contin jbl micromec si inele ceramice noi. (sertarele nu sunt chiar pline dupa cum o sa vedeti in poze).
Buretele si vata au fost folosite. Mentionez ca are o clema rupta de pe picior dar se inchide fara probleme si nu a curs niciodata.


ofer 180 daca esti de acord.
daniel12 wrote:@Narcis eu zic ca am scris bine valorile. Atat cele dozate de mine cat si cele recomandate. Pistia a fost tot timpul la suprafata. Am mai scos cand a scapat de sub control.

@Stefan totul a pornit de la incercarea de a atinge un echilibru si a sfarsit prin gazarea unor fiinte nevinovate. Scopul l-am iterat de cateva ori dar se pare ca nu este luat in discutie. Parametrii lumina, CO2, fertilizare nu explica de ce la 2-3 bule/sec eu imi gazez pestii iar acvaristul la care am fost ii are bine mersi iar plantele "sfaraie".

Este posibil sa omit un detaliu important?


am spus de la inceput, tu vrei perlare ca la nu stiu ce acvarist. Nu cunosti valorile lui, ca el nu face teste, asa cum singur ai spus. Tu vrei sa le dai plantelor/pestilor tai (gazati) CO2, cat mai mult fara a te baza pe controller si relatia kH-pH. Nu ai fertilizare pentru lumina si CO2-ul pe care vrei sa-l dai plantelor. Cine vrei sa-l consume? Dupa cum bine ai observat... il consuma pestii, prin moarte...
 
Forum Index » Profile for dberger » Messages posted by dberger
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com