[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
ai incercat sa folosesti phosguard de la seachem in reactorul ala cu pat fluidizant ? eu cu asta scad fosfatii la 0.00 ? si am testat d multe ori cu hana digital si nici alga nu am avut niciodata in bazin nici nu stiu cum arata ciano
update
image

Uploaded with ImageShack.us
EXACT asa este http://wetwebmediaforum.com/attachment.php?attachmentid=977&d=1298667477
mi se pare totusi foarte dubios ca acest nassarius este nou in bazinul meu si are cochilia mai mare mai alba si curata fara alge...cei pe care ii am din trecut sunt mai mici cu cochilia mai poroasa si mai gri plini de coralina dar au acelasi comportament si fizionomie ca si nasariusii.

cel nou a fost singurul care a atacat viermele ! initial am crezut ca l-a atacat pt ca era scos din nisip de vreun alt melc mai mare dar dupa ce l-am reintrodus in nisip mi l-a dezgropat din nou si l-am mancat din fundul tubului nu de la gura pe unde iese viermele normal.....
in orice caz am indepartat nassariusul dubios si l-am aruncat in refugiu unde nu mai poate sa atace nimic....

foarte ciudat........ o sa ramana un mister...ii mancase coroana bucata cu bucata se vedea pe unde l-a ros si el saracul scotea coroana sa se hraneasca era ok
Astept momentul cu DONEZ ACROPORA ))))
"Acvariul meu este impanzit de acropora si ma vad nevoit sa iau masuri drastice de a taia din ele si le ofer spre donatie, pur si simplu nu mai am vizibilitate in display datorita acestor corali ce cresc precum buruienile"
glumeam mai nu a fost strivit !!!! e 25 lei un nassarius ce dracu !
am terminat reefscape-ul...adaugand ultima arcada
ceva foarte ciudat mi s-a intamplat totusi. azi dimineata m-am trezit cu unul din viermii penati (preferatul meu) de culoare verde trantit si scos din nisip si un nassarius era aproape bagat in el....

initial am crezut ca e mort insa dupa ce am indepartat jigodia de nasarius am constatat ca saracul vierme penat era mancat de viu de nenorocitul de melc. Acum a fost repus in nisip si iese mai timid si se vede clar cum o parte din coroana lui a fost mancata.

melcul si-a primit pedeapsa fiind scos si strivit. nu mi se pare normal un comportament ca asta din partea acestor melci, mai am 3 si voi renunta la ei.

image

asa si 2 de ansamblu
image

image

asa ca idee....stie cineva de aici ce poate avea nopoxul in plus fata de otet...adica ce reductie chimica poate face red sea astfel incat sa fie un efect mai puternic ? ca nu vad sa specifice pe ce principiu functioneaza...iar mirosul e clar....de metanol
poze noi ceva ?
a si am uitat sa mentionez ca nu am avut niciodata alge de nici un fel in afara d diatomee in primele saptamani si nici decese
viulian....tu esti prea speriat sincer

te chinui cu nano ala...sunt total de acord cu koala si te sperii pentru ca un bazin mic e super instabil.

fa-ti un bazin de minim 200L si sa vezi ce bine o sa fie a si stai linistit ca nu tre sa stai 6 luni lol poti sa bagi corali dupa 1 luna lejer dar evident nu pui si tu corali difficult care ! incepi cu candy, brain, gsp, euphylia,montipora etc.....care sunt superbi si in acelasi timp easy

a si daca nu te arunci cu pesti din prima nu ai cum sa-l bulesti pt ca nu ai incarcatura biologica eu in februarie am startat nano-ul de 60 L apoi am trecut in mai la 120L si acum sunt in oct si am trecut deja la 200L fara sa bulesc nimic deci se poate....atata timp cat ai echipamente bune si incarcatura bio mica ......
eu sunt la al 3-lea sistem marin si am observat ca de fiecare data in primele 2-3 sapt apar diatomee dupa care dispar ca se stabilizeaza sistemul hehe
a3a arcada o sa va placa mult (in stanga o pun pe diagonala) sper ...problema e ca am ramas fara piatra dar mai fac eu rost

a iar pe suprafata arcadelor vor sta SPS gen acropora green- montipore digitate....cele subtiri iar pe zona umbrita de sps vor sta ciuperci...zoasi...
mai ramane doar o arcada de facut in stanga si am terminat reefscape-ul nu mai umblu deloc
arcada de piatra din dreapta parca a integrat coloana respectiva...acum mi se pare mult mai frumos (parerea mea)
image

image

image

image

Reefbond-ul defapt nu era reefbond si era KZ Speed Glue sau ceva d genul si s-a dovedit a fi un esec total incercarea mea de a lipi in loc arcada....
am facut o ceata totala in acvariu deoarece am incercat de 3 ori sa lipesc biluta de ciment si de fiecare data s-a dizolvat instant in apa indiferent de consistenta si timp de priza...... Neaparat trebuie sa comand AMA reefbond....
Noroc ca am citit ca e safe "Long-lasting and rock-solid adhesive. Sticks in and outside of the water. Does not harm even the most sensitive corals and is also well suited for frags."

Nu a mai trebuit sa folosesc ciment la arcada deoarece superglue a lipit strong.....nici urma ca ar ceda desi am tras de ea si am impins de am innebunit-o.

image image image image image image
Pana una alta construiesc poduri si arcade din piatra din bucatile ramase dupa spargerea bolovanilor....sper sa va placa
initial folosesc superglue in punctele de imbinare iar la final adaug cateva puncte de rezistenta cu reefbond

rezultatul:
image

personal mi - superglue mi se pare mult mai rezistent decat reefbond pe suprafete mici. folosesc cel mai ieftin superglue de 0.50 bani (cyanoacrilate 100%)
apoi clatesc foarte bine piatra lipita cu super glue.
Da....deci pentru moment nu ma mai ating de acvariu....am apa albicioasa desi nu am particule in suspensie...mancare nu prea dau...ca am acolo niste 3 pesti mici de tot .... skimmerul scoate ca un tren (ca niciodata de altfel...inainte imi scotea ceai verde acum scoate ceai negru si spuma in sfarsit ajunge pana la baza cupei...inainte era spuma doar sus).

Ori s-a deciclat un pic ori e din cauza ca am deranjat pe acolo lucrurile + ca am bagat niste piatra uscata...nu stiu ce sa zic. Totusi tind sa cred ca e din cauza prafului facut de toate modificarile ca daca era deciclat deja coralii nu se mai deschideau la mine totul pare in ordine in privinta vietatilor.

Ce-o fi o fi....dar momentan il las asa ca deja am exagerat cu mutarile/schimbarile ...i-am innebunit
Gabriel wrote:Coloana din dreapta atrage privirea.
Ceva trebuie modificat.
Mi se pare cumva ca se repeta un sablon de la stanga la dreapta iar coloana din dreapta e cumva "scapata" acolo.

ceva clar trebuie sa fac.... in orice caz vreau sa pastrez columna si s-o integrez cumva....simt nevoia sa ma ridic cu pietrele pentru ca scape-ul meu e prea low level... dar sa vedem ce oi face maine. Azi Costi a fost amabil si mi-a dat si mie niste reefbond care ma va ajuta in constructie .....
kirucd wrote:Important e sa iti placa tie si sa fie functional. Ai suficienti curenti incat sa nu se adune detritus in si sub cele
doua structuri din centru stanga si dreapta? Am vazut ca in stanga spate ai o pompa, poate a fi bine sa mai pui
una si in dreapta spate. Altfel arata bine, cand o sa mai creasca coralii o sa fie mai de efect.
Eu am mers pe varianta coloane cu spatiu intre ele, dar acvariul meu este mult mai mare.

O zi buna,
Dragos

dorinta mea ar fi fost ca sa unesc columna din dreapta cu restul scape-ului printr-o punte cu gsp precum a ta....insa .... e foarte greu sa faci un scape cand ai deja coralii prinsi pe pietre si nu poti sa te intinzi dupa bunul plac pt ca fie ii umbresti pe unii fie ii acoperi pe altii

va cer sfatul in legatura cu reefscape-ul .....astept pareri...
image image image image image

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: