[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danc
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Message
Sper sa nu deranjez pe nimeni cu atatea poze...

image - melc asasin, desi acesta nu pare deloc asasin

image - pistia

image - i-as spune "Tree of life" dar inca mai are de crescut moss-ul pana sa-l pot numi asa

image - HC sau HM ?
image

Ramirez timid la pozat;

image

Vedeta serii;

image

si cam atat deocamdata
Ce zici, vorbim cu domnul Romica ? butelie + reductor
chiar ma gandeam sa postez pe forum ca donez vallisneria, dar ma gandeam, sincer ca o sa rada lumea de mine, ca doar toata lumea are vallisneria, sau nu ?!?! )
De ce nu mi-ai spus mai repede, am aruncat o groaza de vallisneria, mi-a invadat tot acvariul si nu aveam ce face cu ea
Salut,

Pietris poti gasi la petshopul de la regionala sau la nevertebrate unde gasesti JBL Manado.
Bafta.
Multumesc.
Da si pentru 3 red cherry, vor si mai multi in viitorul apropiat
Si un mic update la primul acvariu (apa este putin tulbure, am facut poza imediat dupa modificari):

image

Am scos o gramada de vallisneria

O poza cu acvariul mic (37l brut)

image

Sa vedem ce o sa fie...azi merg dupa ei.
Numai bine, merci la fel adu
Foarte dragut acvariul ! Felicitari.
Micutii astia de microrasbora galaxy sunt foarte frumosi maine imi vin si mie 5 junori pentru acvariul mic de 37l. Sunt chiar asa timizi pe cum se zice, adica mai timizi decat neonii ?
Felicitari !
fishyman wrote:Ei, asta este colegul Danc. Este dureros, dar fiecare hobby e scump. Si eu sunt mare fan DIY, am si facut multe de mana mea si tot perfectionez si tot nu iese cum trebuie. Dar eu consider totusi ca este mai incitant sa faci cu mana ta: se mai strica, mai repari, mai perfectionezi - decat sa cumperi scump si dupa aia te oftici ca vecinul are unu si mai scump si mai dotat si stie si aia in plus.
Este normal ca un profesionist sa nu poate lucra fara aparatura profesionista, dar pentru amatori exista multe alte metode mai landemana pentru a experimenta.
Scuze pentru offtopicul cam lung.



Exact ce spuneam si eu ! Cu o mica completare, nu doar pentru amatori, ci si pentru incepatori.
Si daca imi permiteti, un mic exemplu arhicunoscut:
image
"bomba cu drojdie"
Gata, am terminat cu offtopicurile.

Orice nisip dupa parerea mea trebuie spalat inainte de a il introduce in acvariu, mai putin cel ferilizant, gen AquaBasis ...mai mult ca sigur apa e tulbure din cauza nisipului, trebuia spalat mult mai bine, dar oricum in cateva zile se va limpezi apa asta daca ai filtrul pornit (ma gandesc ca il ai daca ai introdus deja pestii).
Riscul aparitiei algelor se poate datora si folosirii unei lumini de calitate proasta care nu este indicata pentru acvarii;
Cauta tuburi fluorescente Osram, se gasesc usor in comert si sunt relativ ieftine.
ddaniel1983 wrote:in sfarsit am reusit sa am si eu acvariul despre care va povesteam prin decembrie.....la prima umplere a cedat.( il lipisem eu si evident nu a tinut ) . Acum , un meserias din domeniu mi-a refacut acvariul si e bun.acvariul = 100 x 50 x 50, nisip strat de 5 cm si bolovani mari si frumosi. am sa atasez mai ncolo si niste poze.
as avea cateva intrebari:

1. folosesc 2 neoane normale , ( lungime cam 130.....) Sunt bune?sau nu prea?
2.neoanele trebuie sa fie pornite 24/24?
3. am bagat apa de marti in acvariu si pestii i-am pus doar de sambata( vivipari : moly, gupy, xipho, ancistus, sanitari si somtei ) , pestii sunt foarte vivizi sunt ok., insa apa nu vrea nici cum sa se limpezeasca...deja am schimbat de cel putin 4 ori apa ca 40% si cele 2 pompe interne functioneaza la maxim....de ii ametesc pe ' ghetii pesti...si tot nu e apa ca si lacrima....ce sa fac ca sa se limpeaeasca apa??
4.


1. Ce neoane ai, nu scrie nimic pe ele ? producator, cati W are fiecare ?
2. maxim 10 ore pe zi, depinde de cat de (ne)plantat este acvariul
3. pestii sunt foarte vivizi ? ai folosit ceva nisip,pietris din comert ? daca da, l-ai spalat inainte sa il introduci in acvariu ?
4. ?
Nu inteleg pe cine am jignit cu afirmatia care am facut-o. Romanii in generali sunt snobi, se arunca banii pe firma nu neaparat pe calitate, asta e general valabil. Iar referitor la marca JBL sau altele nemtesti, jos palaria, m-ai vazut undeva sa zic ca nu e bun JBL sau alta firma nemteasca ? Dar nu toata lumea isi permite un astfel de controller si NU TOTI acvaristii de clasa au inceput din start cu investitii de zeci de milioane.
Multumesc FanCTC pentru frumoasa lectura, chiar m-am delectat putin...intrebarea mea este, dupa cat timp de cand ai inceput cu acvaristica ti-ai achizitionat toate sculele profesionale ?

faela19 pune o intrebare simpla si la fel de simplu i se si poate raspunde: cumpara-ti un ph controller ca e cel mai bun, cumpara-ti un sistem complet pentru Co2 ca face diferenta, cumpara filtru extern ca e cel mai bun...si asa ajungem la sume cu adevarat impresionate (daca pentru voi astia avansati sunt fleacuri, pentru incepatori sunt sume IMPRESIONANTE). Si ca tot vorbeai despre cel care sta pe forumuri juma de an, sa stii ca mai vede omul ala si acvarii facute DIY fara sisteme profesionale care arata impecabil si sunt premiate in diferitele concursuri de aquascaping. Sunt de aceeasi parere cu tine in final, vrei performanta bagi bani, dar nu recomand incepatorilor sa faca o investitie foarte mare la inceput, inainte de a intelege secretele acvaristicii. S-ar putea ca mai tarziu sa regreti sau mai rau, sa nu ai niciodata un acvariu cu adevarat spectaculos (cu toata investitia de).

@Porcu imi cer scuze, dar m-ai inteles gresit. La un moment dat voi fi nevoit si eu sa-mi achizitionez un astfel de aparat, dar nu este cazul momentan.

Toate cele bune.
De cateva zile m-am pus serios pe cautat informatii privind acest aspect, am citit un articol chiar pe site(acvariu.ro), unde in final a fost pus un link care m-a adus aici. Citind si toate de aici, am ajuns la concluzia ca sunt cu adevarat debusolat. Am inteles atat din ce s-a postat aici cat si dincolo ca testele permanente de Co2, ph, kh nu sunt cele mai bune...si spun asta nu doar dupa ceea ce am citit acum aici, ci si din experienta proprie. Am achizitionat un astfel de test permanent JBL(cel de care se vorbea) pe care l-am pus "in functiune" dupa indicatiile producatorului...am citit si partea in care producatorii spun: "However this only appliles if there are no other substances dissolved in the water which influence pH other than CO2 and carbonate hardness[...]" dar n-am luat-o prea tare in considerare, ar fi fost prea mult sa-mi bat capul si cu asta, am zis, multi il folosesc, multi il recomanda (daca nu iti permiti un ph controler) si astfel dupa 2 zile am vazut o schimbare majora a culorii din tester. Din albastrul deschis care indica un ph neutru, a ajuns la o combinatie de culori intre galben si verde, deci un ph sub 7, aproape spre 6...mentionez faptul ca mai am un test de ph de la tetra, am testat apa si cu acela, si ce sa vezi, surpriza: imi indica un ph de 7 chiar peste 7 (solutia albastru deschis).
Am facut astazi curatenia saptamanala prin acvariu, schimb de apa de ~40% iar solutia din tester este la fel, nu si-a schimbat deloc culoarea (nu am schimbat solutia din tester deoarece l-am cumparat acum 2 zile si am considerat ca nu ar fi nevoie).

Acum nedumerirea mea este, referitoare la testul permanent de Co2, care indica cantitatea de dioxid de carbon dizolvat in apa (care teoretic influenteaza ph'ul si imi arata o valoare cu aproximatie, in functie de culoarea din tester) si celelalte teste, cum este cel de la tetra de PH care imi indica ph'ul din apa. Am inteles bine ? Daca da, atunci eu dupa care test ar trebui sa ma ghidez cand introduc dioxid de carbon in acvariu din butelie ? Pe langa aditia de Co2, folosesc si fertilizanti lichizi micro si macronutrienti (ferropol, pps-pro, supliment de co2 easy carbo) zilnic doza recomandata de producatori. Fertilizantii mentionati influenteaza ph'ul si/sau duritatea apei ?
Stiu ca sunt cateva intrebari si poate suna aiurea pentru multi ce am insirat aici, dar cum am spus la inceput, sunt debusolat si am nevoie de putin ajutor sa merg pe drumul cel bun.

Multumesc celor care vor avea rabdare sa citeasc si imi cer scuze pentru greselile de exprimare si/sau eventualele greseli gramaticale.

Si ca o ultima intrebare, cea mai simpla si eficienta varianta ar fi, achizitionarea unui ph controller ? Pentru ca varianta cu solutia de kh 4, mie personal mi se pare o bataie de cap in plus.
axl07 wrote:
danc wrote:
Si eu am neoni si le plac granulele de la JBL Grano Mix mini, fulgi am 3 tipuri, si ceva cu spirulina


Ce fel de mancare cu spirulina le dai neonilor tai? Eu pt ai mei am cumparat fulgi cu 40% spirulina de la JBL, dar nici macar nu se obosesc sa se uite la fulgii astia cand le dau de mancare. Imi pare bine ca macar cory manaca atunci cand ajung fulgii jos.


Sera san premium, nici ai mei nu se dau in vant dupa fulgi, dar o mananca daca le este foame fara probleme.
georeo_vl wrote:in urma modificarii capacului vand instalatie electrica aquael cu socluri hidroizolate 2 x 30w T8 pret 80 lei plus taxele de expeditie.

multumesc


Salut, ai putea pune niste poze ?
Intrebarea este, oare ce a inteles faela19 din toata polemica asta ?! sau nici n-a fost atent...
 
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com