[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aLLLx
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Message
Lofty wrote:La dimensiunile dorite de tine nu trebuie neaparat intaritoare, dar daca totusi te hotarasti sa pui (pentru un plus de siguranta), poti afla mai multe detalii de aici .
Foloseste neaparat silicon indicat pentru lipirea sticlei (Dow Corning, Den Braven, Bison).

Deci nu-i nevoie de intaritoare ? Oricum asta era stresul cel mai mare, vreau sa pun acvariul exact langa patul in care dorm si nu voiam sa ma trezesc cu 200 de litrii de apa in cap in miezul noptii. Siliconul pentru acvarii se gaseste la pet-shop sau la magazinele cu materiale de constructii? Ce grosime trebuie sa aiba cordonul de silicon dintre geamuri?
Nu cunosc pe nimeni care sa fi confectionat acvarii, si vreau sa-l fac eu pentru ca placerea e mai mare. Am gasit aici pe forum felul cum se prinde sticla cu sistemul acela de sipci dar nu stiu ca si rezistenta ce intarituri si pe unde (daca e nevoie) sa pun.
Ma-m hotarat sa confectionez un acvariu decent, dimensiunile sunt 100X40X45 (geam de 8) dar nu stiu, mai trebuie sa pun intarituri? Daca da unde si cum, ce grosime trebuie sa aiba stratul de silicon? Nu ma pricep la confectionarea acvariilor si din ce am citit nu prea m-am lamurit. Pentru calcul am folosit un site indicat tot aici pe forum si cam asta am obtinut : http://img693.imageshack.us/i/acvariul.jpg/
Pot sa folosesc poxipol, mi se pare mai strong decat siliconul?
Multumesc!
Elvis_Iasi wrote:
aLLLx wrote:Pentru inlocuirea balonului care este si nesigur si ocupa un spatiu destul de mare se pote folosi un cilindru cu piston, acesta constituind recipientul tampon de stocare a CO2. Schema acestei instalatii o gasiti aici: http://img149.imageshack.us/f/schemastocareco2.png/
Repet, este DOAR O REPREZENTARE SCHEMATICA a instalatiei si nu una detaliata. Nu am cunostinta despre volumul de CO2 produs de bombele de CO2.


NU am piesele pentru instalatie ... plus ca pe la piston exista pierderi si poate sa mai ramana blocat ...

SCHEMA PREZENTATA DE MINE NU ESTE SCHEMA UNEI INSTALATII EXISTENTE, am venit doar cu o sugestie pe tema stocarii CO2-ului neconsumat. Nu cred ca putem vorbi de blocaje sau scapari de presiune atat timp cat nu vorbim despre piesele reale pe care le-am putea folosi la confectionarea unei astfel de instalatii!
In mod normal pe echipamentele sub presiune ar trebui sa existe date referitoare la presiunea maxima suportata. Pe butelie si pe reductor nu scrie?
Pentru inlocuirea balonului care este si nesigur si ocupa un spatiu destul de mare se pote folosi un cilindru cu piston, acesta constituind recipientul tampon de stocare a CO2. Schema acestei instalatii o gasiti aici: http://img149.imageshack.us/f/schemastocareco2.png/
Repet, este DOAR O REPREZENTARE SCHEMATICA a instalatiei si nu una detaliata. Nu am cunostinta despre volumul de CO2 produs de bombele de CO2.
Daca pun in acvariu doar una-doua plante cu pretentii de lumina mai mici si tin acvariul mai la umbra doar cat sa le dea impresia ca sunt ascunsi si nu-i vede nimeni e in regula sau trebuie sa fac jungla deasa? :-) Practic ei ce vor, sa nu-i vad eu pe ei sau ei pe mine?
De ce v-ati oprit cu discutiile despre acest peste acum aproape 5 luni? Chiar s-a spus tot ce era de spus, e dificil de intretinut sau nu ofera satisfactiile asteptate de voi? Incepator fiind ma astept la ceva esecuri dar nu vreau victime!
Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu din comoditate lene sau mai stiu eu ce cauze caut alternative la sifonarea clasica a substratului, pana la urma tot aceeasi metoda pare cea mai eficienta dar sunt incepator si daca o sa stau cu mainile in acvariu in fiecare zi poate fac mai mult rau decat bine, acum sigur nu pot termina tot ce e de facut intr-o jumatate de ora.Sifonatorul pe care l-a indicat axl07 nu stiu cum pot sa-l folosesc fara sa golesc in totalitate apa din acvariu la o sifonare si poate si eventual o parte din substrat, are un debit foarte mare.
djphazer wrote:@aLLLx

In privinta larvelor de creveti amano poti sta linistit. Crevetii amano nu se inmultesc asa cu una cu doua. Le trebuie apa salmastra si alte minuni, si nu multi se pot lauda cu reproducerea lor.

Dar in privinta icrelor de rasbora e justificata ingrijorarea?
merlin21 wrote:...eu ma gandesc sa folosesc asa ceva in nanourile mele.
Nu stiu cum ar putea sa dauneze niste culturi de bacterii.. si evident ca se poate doza mai putin..

Astept cu interes detalii. Cred ca mai sunt si altii dar nu prea vrea nimeni sa faca experiente pe propriile acvarii. Cristal water!
Produsul respectiv i-l gasiti aici: http://www.magicnature.ro/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=973&category_id=429&option=com_virtuemart&Itemid=66
Salut toti iubitorii acestui pestiut frumos!
Am un nano de 25 l net cu 3 guppy (doua femele si un mascul) partial ciclat si am descoperit acest peste cautand solutii pentru popularea noului meu acvariu (sunt incepator).Intrebarea este daca pot sa pun microrasbora impruna cu guppy si chiar cu ceva creveti, stiti voi... algele. Pentru alge mi-au fost sugerati amano dar acestia nu vor manca icrele rasboras-ilor si rasbora-sii larvele de creveti? Nu vreau deocamdata sa inmultesc specii acvatice de nici-un fel, iar asta pare a selectie "naturala" dar parca prea brutala si nu prea ma-ncanta sa asist la asa ceva chiar de la inceput.
Pun punct aici discutiei despre compatibilitati intre specii (m-am hotarat sa continuu cu rasbora si voi afla informatii din thread-ul deschis special pentru ei), continuam discutia pe tema inlocuirii sifonarii substratului cu alte metode, daca exista!
Prima alternativa: solutii minune care "descompun reziduurile si leaga nutrientii reducând si chiar eliminând compusii gazosi rezultati din descompunere ajutând în acelasi timp si la limpezirea rapida a apei". Nu prea ma pricep la chimie dar cam suna a SF: "contine materii celulozice naturale, acceleratori selectati biologic si microbi speciali ce s-au dovedit a fi eficienti în reducerea namolului din acvarii". Acest gen de produs mi-a fost sugerat de cineva pe PM.A folosit cineva asa ceva, da rezultate la un acvariu plantat fara sa deranjeze plantele?



bobesku wrote:Stai, ca nu ne-am inteles, am zis ca betanul sa fie singur, fara vreo urma de alt peste p-acolo.
Nu cred ca e fericita alegerea sa pui si microrasbore langa el. Mai mult ca sigur ca daca il apuca pandaliile o sa le rupa sira spinarii.

Atunci bettanul sa stea la el acasa ! Rasbora erau singura obtiune daca aflam despre ei inainte de guppy , iar daca nici cu guppy nu merg rasbora atunci pleaca si guppy-le.
merlin21 wrote:vad ca topicul s-a cam schimbat..
daca vrei totusi creveti baga amano restu, din 10-15 vor ajunge la sute in cei 25 l si amano sunt cei mai buni creveti impotriva algelor.. vreo 4 iti ajung.

zilele astea am luat la cunostiinta de un produs cica 100%natural pe baza de bacterii care inlocuieste sifonarea substratului.. Acest produs face parte dintr-o gama mai larga de astfel de produse, toate bazate pe bacterii..
Nu-i spun numele, pt ca din comoditate nu am citit regulamentul si nu stiu daca am voie sau nu.
daca te intereseaza pm

Pentru bunastarea cubuletului de apa fac orice, bag si creveti de nevoie,iar daca ajung doar 4 cu atat mai bine.
Despre produsul pe baza de bacterii nu stiu ce sa zic, nu cumva o sa consume si nutrientii din substratul plantelor?
bobesku wrote:Dar un betta mascul si 2-3 neritine cum suna? Este si asta o varianta pe langa 8-10 microrasbora si 10 creveti.
Alti pesti nu prea vad cum sa bagi acolo, este f mic acvariul.

PS Eu am in 25 litri un mascul betta si 2 melci mici ucigasi.

Mda, e si asta o ideee (multumesc) dar vezi tu, am apucat sa iau deja 3 guppy (un mascul si 2 femele) si daca o sa aleg varianta sugerata de tine trebuie sa returnez gupanii (sigur vor ramane fara cozi cu bettanul) dar intradevar rasbora-sii langa un curcan ca betta vor arata foarte bine (sper sa nu-i ia la ture si pe ei). Ma gandesc , multumesc!
Mooaaamaaaa 1800 l, asta cred ca-i visul oricarui acvarist, 280x80x80 si eu cred ca arata mult mai bine incastrat intr-un perete de beton armat binenteles, peretii de zidarie nu cred ca rezista la asa forte.
Ce e aia sticla sandwich securizata, geamurile antiglont stiu ca se fac in felul asta. Cine face la noi in tara asa ceva si la ce preturi poti sa-mi spui si mie? Am o casa in constructie si poate pana o termin ma avant si eu la asa ceva, deocamdata toate finantele se duc pe ridicarea constructiei dar poate descopar vreo matusa plina de bani prin America
djphazer wrote:Iti spun eu ca daca bagi 10-15 creveti, si ai cateva plante si eventual o buturuga mica, daca vezi 2-3 simultan in campul vizual e minune

Bine bine 10 poate dar intrebarea era daca sa pun si pesti cu ei (25 l de apa), eu vreau pesti in primul rand.
djphazer wrote:Pai cred ca vreo 10-15 creveti tot ar trebui sa bagi. Ca sa citez un clasic in viata al nostru @pc.ciprian : "Daca vrei un peste pe care nu o sa-l vezi mai niciodata, ia-ti microrasbora". De asemenea melcii sunt si ei o solutie pentru alge, cei mai laudati fiind neritinele.

10-15 , asa multi! Impreuna cu pestii?
In ce priveste joaca de-a v-ati ascunselea cu galaxy nu cred ca in 25 de l de apa vor avea prea multe ascunzatori, binenteles ca nici nu voi sta cu nasul lipit de acvariu (poate doar in primele zile) sa ma holbez la ei , am inteles ca sunt foarte timizi, iar eu nu vreau sa fiu acvarist doar ca sa ma uit la pesti.
 
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com